阿女測完驗,一於帶佢嚟親子餐廳食餐好嘅呢間仲係好多分店嘅韓燒,就快Halloween, 餐廳好有萬勝節嘅氣氛最開心係可以著韓服,再配搭埋韓國嘅裝潢,好有氣氛前菜好豐富,仲可以添加✨ 三味牛小排牛小排嘅肉質好軟腍,脂肪比例好平均,其中一款仲有醬汁醃,三款都好味✨ 炑八厚切五花腩韓國必食五花腩.原條超厚切,最初擔心咁厚唔識燒,店員好細心,主動幫忙燒得好靚,仲剪開一片片,厚薄適中,放在爽脆生菜上面,再加入醬汁包住食,可以中和一下✨ 大八爪魚大大隻八爪魚,食得出好新鮮,煙煙靭靭非常彈牙✨ 牛舌薄薄又大片嘅牛舌一定要食,色澤仲好靚✨ 南瓜大魔王迎合Halloween嘅主題,梗係點返小朋友嘅餐,等佢地開心下,南瓜嘅造型,米飯充滿南瓜香味,小朋友食得好開心,仲好健康✨ 小魔怪的跑車另一款係跑車造型,亮點係裡面嘅配料,例如加上眼睛嘅香腸整得好靚,好有心思✨ 柑橘鮮橙果茶鮮橙味道好清新,沙冰打得幼滑,仲有新鮮橙肉喺面層都可以食埋✨菠蘿梳打 ✨皇牌士多啤梨乳酸梳打 好多款唔同水果味道嘅梳打,兩杯甜度適中,酸酸甜甜賣相都好靚店員話 : 萬勝節當日,餐廳仲有化妝師到場為小朋友裝扮。小朋友最開心食飽飽可以入p
阿女測完驗,一於帶佢嚟親子餐廳食餐好嘅
呢間仲係好多分店嘅韓燒,
就快Halloween, 餐廳好有萬勝節嘅氣氛

最開心係可以著韓服,再配搭埋韓國嘅裝潢,好有氣氛

前菜好豐富,仲可以添加

✨ 三味牛小排

牛小排嘅肉質好軟腍,脂肪比例好平均,
其中一款仲有醬汁醃,三款都好味

✨ 炑八厚切五花腩

韓國必食五花腩.原條超厚切,最初擔心咁厚唔識燒,

✨ 大八爪魚

大大隻八爪魚,食得出好新鮮,
煙煙靭靭非常彈牙

✨ 牛舌

薄薄又大片嘅牛舌一定要食,
色澤仲好靚

✨ 南瓜大魔王

南瓜嘅造型,米飯充滿南瓜香味,小朋友食得好開心,仲好健康

✨ 小魔怪的跑車

✨ 柑橘鮮橙果茶

鮮橙味道好清新,沙冰打得幼滑,
仲有新鮮橙肉喺面層都可以食埋

✨菠蘿梳打 ✨皇牌士多啤梨乳酸梳打

好多款唔同水果味道嘅梳打,兩杯甜度適中,
酸酸甜甜賣相都好靚

店員話 : 萬勝節當日,餐廳仲有化妝師到場為小朋友裝扮。

小朋友最開心食飽飽可以入play house玩,大人可以隔住玻璃食住野咁望住佢,雙手可以解放喇

阿女話未玩夠,要再嚟呀
2022-10-26
午餐
炑八親子餐廳一直都係我嘅 wish list 入邊 😏😏 今日終於 book 咗嚟試下 ! 好多親子餐廳都係西式餐廳 , 難得呢間夠潮 , 一路韓燒 , 一路陪小朋友玩 , 好特別 !! 我哋星期六下晝時間嚟到 , 遊玩區唔多人 🤗🤗 玩得好舒服 , 玩具種類好多 , 質素都比想像中高 , 有好多木製玩具 , 亦有啱晒好動小朋友嘅滑梯 , 我最鍾意就梗係成個 supermarket 咁嘅蔬果區啦 ! 👍👍 有毛公仔 , 亦都有像真度非常高嘅軟膠蔬果 , 我都玩得好開心 ! 屋企好難有咁大規模嘅玩具 , 嚟呢度玩就啱晒啦 !! 你睇吓呢棵油麥菜幾像真 😆😆 !! 遊玩區有驚喜 , 種類好多 , 唔同年紀嘅小朋友 , 無論係男 BB 定女 BB , 都會搵到你鍾意嘅玩具 !! 呢度仲有韓服體驗 ! 親子餐廳最忌將重點放喺遊玩區 , 忽略咗另一個重點就係用餐體驗 ! 呢度就唔會啦 , 2 者都兼顧到 !! 👏👏三味牛小排 ($238)牛小排呢個部位從來都冇得輸 , 有原味 , 韓式秘製醬油同梨汁辣醬 , 一次過食晒 3 個口味,新鮮感滿滿 🤗🤗炑八厚切五花腩 ($138)黎韓燒我最鍾意就係將

三味牛小排 ($238)
炑八厚切五花腩 ($138)
黎韓燒我最鍾意就係將五花腩點黃豆醬 , 配埋泡菜 , 蒜片做生菜包 🤤🤤 職員會幫你燒埋 ~ 坐定定等食 !! 我哋 2 個人輕鬆 K. O.一整條豬五花腩 !!

牛舌
夠晒薄,口感一流 ! 👅
大八爪魚 ($108)
最愛 ! 😍 都幾大隻㗎 , 燒完唔會縮水縮得好緊要 , 彈牙 ! 推介 !! 😋😋
南瓜大魔王 ($98)
我哋點咗 2 份兒童餐 , 呢排做緊萬聖節特別餐牌 , 小朋友一見到呢個南瓜飯即刻眼甘甘望實晒 , 整到咁靚 , 可以令佢地主動食多啲蔬菜 😂😂
小魔怪的跑車 ($98)
我記得以前細細個都好鍾意食呢啲,因為餐盤夠曬可愛 , 一格格可以食齊咁多款唔同嘅嘢食 🙃🙃 !! 而家變左大人 , 見到都好開心 , 而且食物落足心思 , 有曬造型 , 你睇吓啲腸仔幾可愛 😗
西瓜梳打 ($48)
柑橘鮮橙果茶 ($48)
荔枝梳打 ($38)
大大杯 , 唔會太甜 , 有氣飲品配韓燒是不敗的 ~ 😛😛

今日用餐體驗非常好 , 玩飽 , 食飽 😁😁 小朋友開心 , 大人就開心 👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦
  • 大八爪魚
  • 炑八厚切五花腩
2022-10-22 44 瀏覽
咁重要嘅日子揀咗呢間親子韓燒一定要大讚餐廳私隱度高嘅設計同埋一百分嘅服務態度喺呢種會成日叫服務員加料嘅模式下依然保持極優秀嘅服務必須好好表揚!另外,嘢食方面都十分滿意!生日會送一個牛牛蛋糕有積分換嘢食好開心今次無揀錯呢間餐廳為囡囡慶生!
咁重要嘅日子
揀咗呢間親子韓燒
一定要大讚餐廳私隱度高嘅設計
同埋一百分嘅服務態度
喺呢種會成日叫服務員加料嘅模式下
依然保持極優秀嘅服務
必須好好表揚!

另外,嘢食方面都十分滿意!
生日會送一個牛牛蛋糕
有積分換嘢食

好開心今次無揀錯呢間餐廳為囡囡慶生!

2022-10-18 485 瀏覽
兩個女都超級喜歡食韓國燒烤,今晚又嚟咗觀塘嘅親子餐廳再食過,尤其係細妹超級鍾意呢度好大嘅兒童playroom😏一坐低,店員已經好細心介紹食物,又主動為我地添上粟米芝士、泡菜蛋响燒板旁邊,仲提醒我哋係無限任添😋前茶選擇都好多呀,泡菜都添左兩次😅我哋今次點咗🥩”三味牛小排”,呢個係每次嚟都必點,多肉汁而且肉質嫩,每面略燒已經可以上碟。另外,牛舌(大蔥味)都香口,而且薄薄一片,完全冇油膩感覺。大八爪魚🐙份量超級大,原隻放上去燒已經佔咗大部分位置😏味道少辣但帶出海鮮鮮味,咬落去爽口彈牙👍🏻食到中途,店員有主動行過嚟,話幫我哋燒個 “厚切五花腩”,真係體貼嘅服務!好細心咁分開幾次燒,再慢慢將厚厚嘅腩肉剪成一口size,我哋再用生菜包住食,中和油膩感😋為配合萬聖節,除咗餐廳有佈置外,仲推出咗特別嘅兒童餐😈 #南瓜大魔王 係南瓜🎃造型飯,好可愛!另外亦有經典嘅兒童餐擺盤,呢架 #小魔怪跑車 裡面嘅食物造型都好有心思🤪有掃把🧹蝙蝠🦇….食燒肉一定要叫杯凍野飲,呢度都有好多款唔同口味選擇,我地叫咗士多啤梨🍓乳酪梳打、藍天使梳打、波蘿梳打,yummy👍🏻

另外,牛舌(大蔥味)都香口,而且薄薄一片,完全冇油膩感覺。

2022-10-16 55 瀏覽
韓國燒烤親子餐廳 - 小朋友放電一流今日介紹一間位於觀塘既燒肉店,主打韓式燒肉,向一般燒肉店不同,這裡是一間親子餐廳,環境寬敞,有齊小朋友既玩樂設施,放電一流!三味牛小排 三款不同調味既牛小排,雪花紋理靚,脂肪比例分布平均。厚切豬五花 原條的豬腩肉,肥瘦肉梅花間竹,油脂豐盈,油香滿滿,加上泡菜、、蒜頭、生菜夾著一齊食!蔥蒜牛舌 爽彈既牛舌,加入蔥蒜更惹味。八爪魚 大大隻既原隻八爪魚,超級滿足。南瓜大魔王 小魔怪的跑車 親子餐廳先有既兒童餐,南瓜造型炒飯,香腸先生坐跑車造型既餐盤,小朋友見到超級開心!西瓜梳打、芒果梳打重叫左幾杯特飲,大大杯,配韓燒就岩哂。
韓國燒烤親子餐廳 - 小朋友放電一流

三味牛小排
三款不同調味既牛小排,雪花紋理靚,脂肪比例分布平均。

厚切豬五花

蔥蒜牛舌
爽彈既牛舌,加入蔥蒜更惹味。

八爪魚
大大隻既原隻八爪魚,超級滿足。

南瓜大魔王
小魔怪的跑車

西瓜梳打、芒果梳打
重叫左幾杯特飲,大大杯,配韓燒就岩哂。
2022-10-08 67 瀏覽
上星期放假去咗我地一家三人去咗炑八韓烤親子餐廳,一嚟可以滿足食燒肉既慾望,二嚟澄澄可以著住韓服係playroom放放電! 我地兩個大人坐底就即時落order叫野食,澄澄已經急不及待要衝入去playroom度玩,Playroom入面好整齊又乾淨! 由於我哋嘅位置正正坐喺playroom嘅前面, 好放心畀澄澄自己一個入面玩👍澄澄最開心就係可以試著韓服扮下韓妹! 等到嘢食到齊曬啦!我地總共叫咗四樣燒既野每人加多一杯凍飲!皇牌士多啤梨乳酸梳打, 超正真係用士多啤梨的打嘅出嚟, 有果肉架!飲落好新鮮!另外叫咗兩個兒童餐比澄澄!一個係 韓國公主蛋包飯城堡,蛋包飯著住韓服公主賣相勁靚❤️,女仔一定好鐘意! 小魔怪跑車用 粉紅色跑車載住唔同食物,有雞翼腸仔西蘭花粟米飯,超豐富!澄澄仲會自動自覺食飯👍 我地將大八爪魚燒幾燒,食落有另一番風味, 夠彈牙爽口tim! 之後燒金蔥蒜牛舌, 切得夠薄,仲有超香蒜蓉味道,夠入味!我最愛就係三味牛小排,雪花均勻,超有香濃牛既味道!最後係將成舊厚切五花肉燒,用唔太熱氣既食法,用生菜包住啲五花肉,加少少泡菜已經好回味!

三味牛小排,雪花均勻,超有香濃牛既味道!
同老公慶祝結婚周年,老公鍾意食燒肉,Open Rice 見好多人都讚lee間韓烤親子餐廳,我一於帶佢地嚟,可以滿足大人同細路😊一入到餐廳已經俾佢韓風嘅裝修深深吸引住,好似去咗韓國咁,另外兒童遊戲區好整齊乾淨,囝囝已經雙眼發光,迫不及待要去游戲區玩,而呢間餐廳嘅另外一個特色就係可以着韓服影相 三味牛小排 $238牛小排肉質鮮嫩,牛味香濃,脂肪比例好平均 蔥蒜牛舌 $138薄薄一片片,燒完都唔會靭,仲好爽口 炑八厚切五花腩$138首先要原條厚切五花腩係網度一齊燒,燒到半熟時,職員會換煎PAN,之後再剪開一片片,睇落好似好肥美同油膩咁,但食落油脂比例好平均,一D都油膩,仲脆卜卜添 八爪魚$108勁大隻原隻八爪魚,好香脆,非常新鮮同彈牙 無限添加前菜同爐邊蛋 兒童入場費$158 ( 包一個兒童餐,兒童游戲區,着韓服)兒童餐(韓公主蛋包飯城堡) ~ 蛋包住D飯,周邊有薯仔,粟米同紅蘿蔔兒童餐(小魔怪的飽車) ~ 粟米飯,腸仔,炸雞翼同雞蛋紅蘿蔔卷2款賣相當吸引,營養均衡,味道唔會偏鹹或甜,啱晒小朋友食  夏日冰涼西瓜梳打$48冰涼薄荷乳酸梳打$48蘋果汁$48     大大杯梳打,冰涼清新又可解

三味牛小排 $238
牛小排肉質鮮嫩,牛味香濃,脂肪比例好平均

蔥蒜牛舌 $138
薄薄一片片,燒完都唔會靭,仲好爽口

炑八厚切五花腩$138

八爪魚$108
勁大隻原隻八爪魚,好香脆,非常新鮮同彈牙

無限添加前菜同爐邊蛋

兒童入場費$158 ( 包一個兒童餐,兒童游戲區,着韓服)
2款賣相當吸引,營養均衡,味道唔會偏鹹或甜,啱晒小朋友食

夏日冰涼西瓜梳打$48
冰涼薄荷乳酸梳打$48
蘋果汁$48
大大杯梳打,冰涼清新又可解渴
2022-10-03 46 瀏覽
近排身邊好多朋友都飛咗去韓國,見到佢哋post相食燒肉我都好想食😝去食好嘢當然要帶埋阿囝去啦!今次去咗炑八韓烤親子餐廳 ,餐廳裝修以韓屋做風格,一入去就見到個大大嘅遊戲區,仲可以著韓服影下相,真係好似置身喺韓國😍💥大八爪魚$108八爪魚大大隻好肥美😍入口鮮嫩清脆💥三味牛小排 $238一次過試晒三種味道😋牛小排油脂含量豐富,肉質柔嫩💥牛舌 $138牛舌薄切大塊,燒完再配大蔥食好爽脆💥炑八厚切五花腩 $138厚切上枱嘅五花腩,肥瘦層次分明,職員主動過嚟幫我哋燒,燒到外脆內嫩,食落滿滿油脂香,再用生菜🥬包埋蒜片、泡菜再點醬汁食一流💥兒童餐(每位$158包一個兒童餐同遊戲區玩樂同著韓服)小魔怪的跑車 ,韓國公主蛋包飯城堡 小朋友見到最開心蛋包飯嘅滑嘟嘟雞蛋好似一條公主裙,跑車入面有木乃伊造型嘅腸仔,同八爪魚🐙造型嘅蛋仲有炸雞,好豐富🍹紅魔鬼梳打$48柑橘鮮橙果茶$48冰涼薄荷乳酸梳打 $48紅魔鬼梳打面頭有南瓜🎃圖案,打卡一流飲落啖啖士多啤梨🍓同伯爵茶味鮮橙果茶甜甜地,薄荷乳酸梳打涼浸浸,梳打夠氣又清新最後職員會比扭蛋幣小朋友扭蛋,小朋友開心到不得了😀

💥大八爪魚$108
八爪魚大大隻好肥美😍入口鮮嫩清脆

💥三味牛小排 $238
一次過試晒三種味道😋牛小排油脂含量豐富,肉質柔嫩

💥牛舌 $138
牛舌薄切大塊,燒完再配大蔥食好爽脆

💥炑八厚切五花腩 $138
再點醬汁食一流

💥兒童餐
(每位$158包一個兒童餐同遊戲區玩樂同著韓服)
小魔怪的跑車 ,韓國公主蛋包飯城堡
小朋友見到最開心

🍹紅魔鬼梳打$48
柑橘鮮橙果茶$48
冰涼薄荷乳酸梳打 $48
鮮橙果茶甜甜地,薄荷乳酸梳打涼浸浸,梳打夠氣又清新

最後職員會比扭蛋幣小朋友扭蛋,小朋友開心到不得了😀
而家真係越來越多本身是食店的餐廳開設兒童playroom,變身成為親子餐廳通常呢一類嘅親子餐廳食物質素都會有保証,俾小朋友玩之餘大人可以慢慢享用美食,真係好貼心最近試咗呢間親子韓式燒肉餐廳,入面嘅裝修充滿韓式風味,空間感大,另外仲有私隱度高嘅獨立木屋空間,一家人或朋友聚會最適合不過晚市時段由7點至10點,大人可以選擇叫燒肉套餐外,小童入場費包一份兒童餐、漢服體驗1小時、扭蛋、Playroom玩樂*注意:9:30已停止進入Playroomplayroom嘅空間好大,衛生情況都幾好玩樂設施有廚房玩具區,音樂區,玩具車積木區,滑梯,Supermarket購物區等等,而且整個playroom外牆透明設計,家長喺出面進食時都可以遙遠觀察小朋友遊玩情況,好放心比小朋友自由活動食完仲可以換靚靚漢服影相,最後仲有扭蛋小玩具添,小朋友好開心❤️食物方面,當然唔少得好好味嘅泡菜爐邊蛋+芝士粟米,而且仲無限添加,雀胃既我淨係食呢個都夠飽又好味🤣三味牛小排各三件:有兩款肉係加咗醃料,另外一款原味,三款肉質味道入口各有風味,脂肪比例亦都好平均,牛味濃~正厚切五花腩:明顯見到豐厚嘅肥膏,經過高溫燒完之後消除咗肥膩感

*注意:9:30已停止進入Playroom
playroom嘅空間好大,衛生情況都幾好

厚切五花腩:明顯見到豐厚嘅肥膏,經過高溫燒完之後消除咗肥膩感覺,五花腩嘅皮燒到脆脆地仲好好味添👍🏻

大八爪魚一大隻:職員會幫手燒同埋剪,平時唔鍾意食八爪魚嘅我因為怕佢質地會好靭,好難咬,但係估唔到呢隻燒完之後質地都好爽脆,而且都好入味

蔥蒜牛舌:燒得好香,入口質地唔會太鞋口同埋肉質唔靭,唔錯

兒童車車便當
韓國公主蛋包飯城堡
兩款兒童餐賣相都好靚,小朋友見到都好興奮😍而且見到配料係有用心思去考慮營養均衡嘅配搭👍🏻讚

飲品要左3款,藍天使梳打、青檸梳打、甜蜜蜜芒果梳打
我鍾意青檸梳打嘅味道,因為食咗肥膩嘅燒肉飲返杯酸酸地嘅凍飲,零舍醒神,肥膩感瞬間踢走
芒果梳打都係推介之一,賣相好靚,而且仲有一大片芒果可以食~性價比高
2022-09-16
2022-10-02 61 瀏覽
一間勁有heart❤️嘅親子餐廳,呢間位於觀塘嘅炑木親子餐廳,無論裝修,食物同員工都有超高質素。一入門就聽到小朋友最喜歡嘅音樂,𥚃面遊戲室好大,有滑梯🛝有積木,煮飯仔等等。店員仲會幫小朋友消毒雙手才可以入內遊玩,真係完完全全做到玩得安心,食得放心。言歸正傳😍😍今次食物真係相當超高質素,前菜可以無限添食,有小朋友至愛嘅粟米芝士🧀令一邊有脆卜卜嘅泡菜蛋🥚;當然唔少得我至愛嘅三味牛小排(有原味,韓式製醬油同梨🍐汁辣醬),另外仲有蔥蒜牛舌,口感香濃,令人食到停不了口。再加上原隻八爪魚,分量十足,肥美厚肉,獨特醬料,真係一試難忘。而店員亦主動細心教我們燒八爪魚嘅正確方法🐙另八爪魚完全無燒乾嘅感覺。炑八厚燒五花腩肉,份量多,油脂豐富,一口五花腩肉,一塊生菜🥬再加蒜頭及韓式辣醬,一口咬落去,完全冇得輸。若然小朋友對燒肉不感興趣,炑木亦提供一系列兒童餐比小朋友選擇,轟隆隆開學便當,韓國公主蛋包飯,賣相吸引,味道亦不會太濃烈。整體對第一次去親子餐廳感覺非常良好,小朋友已經準備相約下次再嚟餐廳嘅日子😀😃😄

2022-09-25
2022-10-01 40 瀏覽
帶埋小朋友出街食野 真係最好揾番啲親子餐廳 因為佢食食下又會想玩觀塘既炑八燒烤餐廳 有得一邊玩 同時食燒肉playroom有得比人借韓服比小朋友着黎入去玩 體驗一下着韓服 小朋友着完當扮下韓國人!玩到餓就去食燒肉 燒肉質感好嫩 味道夠 八爪魚咬落都好彈牙而且啲涼拌既伴菜 可以添 味道唔太濃味 !小朋友好鍾意食啲芽菜岩哂一家大細去食 !兒童餐仲好吸引添!岩哂比小朋友食 食完又去玩下playroom !唔洗周圍揾地方玩!夠哂方便!
帶埋小朋友出街食野 真係最好揾番啲親子餐廳
因為佢食食下又會想玩
觀塘既炑八燒烤餐廳 有得一邊玩 同時食燒肉
玩到餓就去食燒肉
燒肉質感好嫩 味道夠 八爪魚咬落都好彈牙
而且啲涼拌既伴菜 可以添 味道唔太濃味 !
小朋友好鍾意食啲芽菜
岩哂一家大細去食 !
兒童餐仲好吸引添!岩哂比小朋友食
食完又去玩下playroom !
唔洗周圍揾地方玩!
夠哂方便!
2022-10-01 48 瀏覽
一家大細難得family day,想搵間一齊坐得舒舒服服又可以玩既餐廳今日黎左依間係觀塘既炑八燒烤餐廳,入面有個playroom,一邊燒肉一邊玩!食物方面 兒童餐造型好可愛 而且份量唔少 小朋友一見到就好想食!蛋包飯都好健康 燒肉同八爪魚質素都好高,食落好有鮮味而且燒肉本身醃得岩岩好 唔係太重味 小朋友都岩食 個唔到我小朋友最鍾意係食牛舌🤭🤭🤭間Playroom都有好多野 有煮飯仔 又有樂器可以玩 小朋友玩完又玩 食食下野都想去番玩 滿足哂食同玩既願望🤭
食物方面 兒童餐造型好可愛 而且份量唔少
小朋友一見到就好想食!
蛋包飯都好健康
燒肉同八爪魚質素都好高,食落好有鮮味
而且燒肉本身醃得岩岩好 唔係太重味 小朋友都岩食
個唔到我小朋友最鍾意係食牛舌🤭🤭🤭

間Playroom都有好多野 有煮飯仔 又有樂器可以玩
小朋友玩完又玩 食食下野都想去番玩
滿足哂食同玩既願望🤭

介紹返💁🏻‍♀️。。🇰🇷 韓燒 在觀塘 🇰🇷。炑八韓烤親子餐廳Meok Bang BBQ Kidzone。觀塘鴻圖道90號2樓。三味牛小排 Chuck Tall Flap Platter原味Original @ 3 pcs韓式秘製醬汁 BBQ Sauce @ 3 pcs梨汁辣醬 Pear & Chill Sauce @ 3 pcs。HKD238 + 10%牛舌 XO Tongue 。HKD138 + 10%炑八厚切五花腩 Thick Cut Pork Belly。HKD138 + 10%大八爪魚 Octopus 。HKD108 + 10%韓國公主蛋包飯城堡Korean Princess Casle薯仔。紅蘿蔔。栗米。蛋包飯。HKD98 + 10%蝸牛紫菜包飯 Snails Gimbap火腿。蛋。芝士。沙律菜。HKD108 + 10%柑橘鮮橙果茶 Tangerine & Orange Tea。HKD48 + 10%西瓜梳打 Watermelon Soda士多啤梨乳酸梳打 Strawberry Yogurt Soda柚子檸檬梳打 Citron & Lemon Soda。HKD48 + 10%
介紹返💁🏻‍♀️

大八爪魚 Octopus
。HKD108 + 10%

韓國公主蛋包飯城堡
Korean Princess Casle
薯仔。紅蘿蔔。栗米。蛋包飯
。HKD98 + 10%

蝸牛紫菜包飯 Snails Gimbap
火腿。蛋。芝士。沙律菜
。HKD108 + 10%

柑橘鮮橙果茶 Tangerine & Orange Tea
。HKD48 + 10%

西瓜梳打 Watermelon Soda
柚子檸檬梳打 Citron & Lemon Soda
。HKD48 + 10% @ Each

🤫 話說返咗嚟香港都成個禮拜..係時候要約各大好友出嚟交收手信..第一個就梗係拖男帶男嘅親愛的啦..Baby兩個囝囝跟埋一齊出嚟食飯..我就梗係要物色一間大人小朋友都鍾意嘅餐廳
🤫 今次俾我睇中嘅係位於觀塘嘅炑八韓烤親子餐廳..雖然炑八就唔係好近地鐵站..不過都尚算容易搵..入到嚟坐低發現佢哋啲座位都幾有特色㗎喎..有半邊餐廳係好似韓屋村咁嘅Decoration..咁我哋兩大兩細,就梗係坐普通卡位啦
🤫 講完環境就即刻介紹嘢食啦..韓燒嚟講走唔甩一定要嗌牛小排同埋牛舌..小朋友先會做選擇..我哋就梗係揀三種味道都有齊嘅三味牛小排..先試咗個原味..牛肉味香濃而且軟滑..輕輕炙一炙就已經可以放入口..然後秘製醬汁味同埋梨汁辣醬各有特別..個人就比較鍾意秘製醬汁香濃得嚟唔會蓋過牛味
🤫 至於牛舌呢..雖然係薄切但係都有成十大片..其實都幾抵食..而且食得出相當新鮮口感滿滿
🤫 然後個人非常推介嘅就係韓燒必食嘅厚切五花腩..估唔到侍應姐姐會見我哋食完幾片牛就過嚟幫我哋搞掂塊五花腩喎..侍應姐姐手勢非常之好..三兩下手勢就令到塊五花腩外皮香脆但係肉質Keep得住嫩滑..將五花腩放上去生菜上面再加酸蘿蔔同埋生蒜嚟食簡直係人間極品
🤫 再嚟就係要講吓一開始貪得意叫嘅八爪魚..原來真係會原隻八爪魚咁樣放上枱俾我哋㗎.. 當我哋諗緊點樣先可以整熟隻八爪魚嘅嗰一刻..侍應姐姐再一次嚟打救我哋啦..佢好認真咁幫我哋將八爪魚分開兩節,各自燒咗一陣之後再逐條逐條八爪魚鬚去燒.. 燒得好鬼香脆再加上本身辣辣地嘅調味..成件事相當惹味..連平時唔會亂咁將嘢食放入口嘅弟弟(親愛的嘅細仔)都話要試吓
🤫 阿哥(親愛的嘅大仔)就話要試吓呢度嘅兒童餐蛋包飯喎..嚟都見到都幾吸引喎..蛋包飯隻滑蛋整得相當唔錯..外圍有好多薯仔同紅蘿蔔粟米西蘭花呢啲健康嘅蔬菜..飯入邊仲有蟹柳添..哥哥一個人就已經隊晒成個飯啦
🤫 咁弟弟梗係唔執輸都要嗌返一個紫菜包飯嚟食下啦..呢個Halloween蝸牛造型嘅紫菜包飯個樣又真係幾Q喎..我哋兩個大人一於一人一嚿試吓味啦.. 食落都幾好味嘅..火腿蛋芝士蔬菜各樣有啲..而且已經輕輕調咗味..弟弟一啖一粒話咁快就食飽
🤫 點解弟弟咁快飽?因為我哋同佢講你食飽咗先至可以過去Playroom嗰迻邊玩囉🤭話時話炑八個Playroom睇落色彩給繽紛..比較啱啲細B玩..佢有好多煮飯仔類嗰啲玩具..咁啱呀弟鍾意做廚師所以玩到唔捨得走..嗰啲煮飯仔係木製好有質感㗎..連我都覺得好鬼靚🤭..玩完之後仲有得比佢哋着韓國仔衫影吓相..仲有小朋友最鍾意嘅扭蛋..簡直開心過開心樂園餐..大人細路都好滿意
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2022-09-27
2022-09-30 56 瀏覽
炑八一向都係我哋好喜歡去食嘅餐廳之一,因為仔仔好鍾意食佢嘅粟芝士同雞蛋,重點係無限量添加,yeah ! 今次去位於觀塘鴻圖道嘅炑八親子餐廳真係一間大人小朋友都開心嘅餐廳,因為除咗有兒童餐外小朋友有遊戲室玩,咁大人就可以嘆吓高質素美食了,慢慢燒又得,叫熟食又得😁今次我哋叫咗🌸三味牛小排,牛小排油脂分布平均肉質柔嫩,有原味,韓式秘製醬油和梨汁辣醬真係各有特色。🌸炑八厚切五花腩,肉味香濃油花滿滿🌸牛舌,我最鍾意鹽燒🌸大八爪魚🐙,鮮味十足彈牙可口🌸兒童餐: 韓國公主蛋包飯城堡,轟隆隆!呼呼!開學便當🍱淨係睇樣已經夠開心🥳🌸甜蜜蜜芒果梳打,菠蘿梳打,青檸梳打,我哋每人都嘆翻杯心水口味先食物同飲品都味道滿分,真係大滿足🫶🏻

😁今次我哋叫咗
🌸炑八厚切五花腩,肉味香濃油花滿滿

🌸牛舌,我最鍾意鹽燒

🌸大八爪魚🐙,鮮味十足彈牙可口

食物同飲品都味道滿分,真係大滿足🫶🏻
2022-09-29 42 瀏覽
玩轉 #親子韓燒餐廳 小朋友有得食有得玩係開心嘅~估唔到帶呢個為食仔去韓國餐廳都寧願去玩都唔食嘢🤣不斷要去玩樂小天地玩 仲有免費韓服🇰🇷體驗~淨係食餐飯都玩咗三個鐘小朋友玩得好開心嘅同時我就好開心係度燒嘢食食物方面點了三味牛小排~牛味香燶~我自己最鍾意原味~食到食材的鮮味最驚喜係隻八爪魚燒完香口又彈牙搞到我自私食哂兩隻牛舌係屋企人點嘅估唔到燒完好香口~至於兒童餐的公主蛋包飯一放低我已經心心眼~超可愛呀♥️開心食玩一晚係正嘅
玩轉 #親子韓燒餐廳

小朋友有得食有得玩係開心嘅~
估唔到帶呢個為食仔去韓國餐廳都
寧願去玩都唔食嘢🤣
不斷要去玩樂小天地玩
仲有免費韓服🇰🇷體驗~
淨係食餐飯都玩咗三個鐘

小朋友玩得好開心嘅同時
我就好開心係度燒嘢食

食物方面
點了三味牛小排~
牛味香燶~
我自己最鍾意原味~
食到食材的鮮味

最驚喜係隻八爪魚
燒完香口又彈牙
搞到我自私食哂兩隻

牛舌係屋企人點嘅
估唔到燒完好香口~

至於兒童餐的公主蛋包飯
一放低我已經心心眼~
超可愛呀♥️

開心食玩一晚係正嘅