2024-02-24 1126 瀏覽
Tasting menu 好抵食,龍蝦鮑魚鵝肝有齊,鐵板燒晚餐只係880‼️前菜南非鮑魚配上蘿蔔,醬汁醃製得好甜,鮑魚好彈牙。跟住係前菜刺身,有三款魚,肉質爽口夠晒鮮甜👍金槍魚腩手卷好得意個手卷係壽司放喺米餅上😆 金槍魚腩好肥美,米餅又脆又有好濃既米香,令成個壽司更上一層樓✨茶碗蒸蛋非常大碗🤣 蛋蒸得好嫩滑,有蟹肉同蝦肉,吾錯。極度新鮮嘅龍蝦🦞第一次去餐廳見到師傅即場捉龍蝦😂 睇到都覺得新鮮,龍蝦好大隻好多肉,煎得香口配上蝦膏,完美😍 鵝肝係我永遠嘅愛🫶 鵝肝大小肥瘦剛好,配上吐司同埋黑醋汁完全唔會膩,超好食🥹 配上甜甜嘅黑豆最後食清味蕾。我地叫咗一個薄切一個厚切牛柳,個人比較鍾意薄切,薄切牛肉中間捲住蔥花,好香好好食🤤 旁邊有炸蒜片都好好食煙肉香蒜炒飯師傅落咗好多好多蛋 😍 飯炒得好香,但係唔會過油,一啖接一啖真係停唔到,仲有炒雜菜配上蒜蓉醬,連我朋友唔鍾意食菜都食得好滋味😆甜品桂花啫喱香甜清爽,上面有少少碎米餅增加口感👍

前菜

金槍魚腩手卷

茶碗蒸蛋
非常大碗🤣 蛋蒸得好嫩滑,有蟹肉同蝦肉,吾錯。

極度新鮮嘅龍蝦🦞

煙肉香蒜炒飯

甜品桂花啫喱香甜清爽,上面有少少碎米餅增加口感👍

• 澳洲龍蝦
2024-02-23 24 瀏覽
新年就是要吃香吃辣的與朋友吃的這家鐵板燒就在銅鑼灣地鐵站沒多遠,坐擁維多利亞公園景色🫶好打卡喔.當天試了9 品「瀧宴dinner set」,有前菜、海鮮、牛肉、炒飯、湯、甜品,師傅即席在面前製作,解說一下味道與吃法,每道也挺精緻的..🔸「瀧宴dinner set」◾️季節前菜| 靜岡粟米、鮟鱇魚乾柚子汁,鱈魚白子◾️南非鮑魚| 新鮮彈牙,海水味濃郁◾️野生大虎蝦| 可先吃原味品嘗食材鮮味,再加檸檬汁吃,最後吃味道濃郁的蝦頭◾️香煎銀鱈魚|魚皮煎香脆脆的◾️香草牛油帆立貝| 配海苔湯味道鮮美,自家醃製三文魚子增添口感◾️美國頂級牛肉|薄燒厚燒兩吃,嘗到不同口感的質感◾️鹿兒島櫻花蝦炒飯配炒什菜|飯粒金黃粒粒分明◾️季節吸物|魚湯香味濃郁◾️ 甜品|巨峰提子啫喱口感輕盈清爽
新年就是要吃香吃辣的
當天試了9 品「瀧宴dinner set」,
🔸「瀧宴dinner set」
◾️季節前菜| 靜岡粟米、鮟鱇魚乾柚子汁,鱈魚白子
◾️南非鮑魚| 新鮮彈牙,海水味濃郁
◾️香煎銀鱈魚|魚皮煎香脆脆的
◾️美國頂級牛肉|薄燒厚燒兩吃,嘗到不同口感的質感
◾️鹿兒島櫻花蝦炒飯配炒什菜|飯粒金黃粒粒分明
◾️季節吸物|魚湯香味濃郁
◾️ 甜品|巨峰提子啫喱口感輕盈清爽
2024-02-21 22 瀏覽
平時食Omakase都係食魚生為主,今次第一次食鐵板燒omakase。我地今次叫咗dinner teppanyaki set, 每人 $1480。第一道上嘅係季節前菜。有三款小食,分別係靜岡蕃茄、蟹肉醋物同北海道白粟米。靜岡蕃茄用咗少少麻醬嚟調味,肉質嫩滑。北海道白粟米同樣清甜可口。蟹肉醋物有少少酸,令人開開胃。之後師傅擺咗碟即將會燒嘅海鮮同牛肉上枱,見到鮑魚仲郁緊好生猛。南非鮑魚用咗少少紫菜嚟燒,入口唔硬。下面墊底嘅海帶質地彈牙,又索晒啲紫菜汁嘅味。野生大虎蝦虎蝦啖啖肉,即使調味唔多,就咁落少少檸檬汁已經好好食,而且可以啜埋個好入味嘅蝦頭。香煎銀鱈魚個人覺得係其中一個是日最好食嘅菜式,師傅叫我哋食咗個魚皮先,果然係好香口。魚肉燒到外面微微脆身,但入面魚肉嘅肉汁仲保留到,好軟滑多汁。另外粉紅色嘅蓮藕有少少酸,可以解下油膩感。香草牛油帆立貝帆立貝燒到半生熟啱啱好,個牛油汁好香好好味,而且個汁落咗少少紫菜碎,雖然明知佢肥但係都忍唔住飲晒佢。美國頂級牛肉師傅有問我哋想燒幾成熟,我哋就叫三成,生生地最好食。另外旁邊仲有啲配菜好似係炸蒜頭片、燒辣椒仔、洋蔥沙律。鹿兒島櫻花蝦炒飯炒飯好入味,啲櫻花

野生大虎蝦

香草牛油帆立貝

鹿兒島櫻花蝦炒飯
炒飯好入味,啲櫻花蝦有少少烤香左嘅味道。

炒菜
雖然係大豆芽看似普通,但其實都炒得幾好食好香口,大豆芽又新鮮同嫩身。

個魚湯好有鮮味,加上落咗海帶同同埋比較特別嘅山藥,同平時普通日式餐廳麵豉湯感覺好唔同。

最後以抹茶紅豆布丁作結。

以omakase 嚟講,價錢唔算太貴,算係咁啦~
2024-02-18 16 瀏覽
2月14號十分難約餐廳,唯有後慶祝😥😥呢啲大日子當然要食好啲🤭🤭依加係餐廳開業一年,所有正價套餐都有8折,超抵🥰-季節前菜鱈魚白子、鮟鱇魚肝、日本白粟米估唔到前菜有珍貴既白子,白子口感柔軟、滑嫩,有濃郁的奶油的味道。鮟鱇魚肝,質地濃稠 像奶油柔軟而滑膩的味道相當濃郁帶有一些輕微的苦味。日本白粟米粟米的口感很爽脆而且很清甜,食完白子同魚肝再吃粟米十分清爽。-南非鮑魚南非鮑魚的肉質彈牙而有彈性,細膩而滑嫩。鐵板燒增加一層獨特的香氣和口感。使鮑魚外層稍微焦香,內部仍然保持著嫩滑的質感。-野生大虎蝦虎蝦真係大隻廚師亦將蝦頭煎香可連蝦頭食大虎蝦的肉質相對緊實且有彈性,經過鐵板燒烹調後,保持了一定的嫩滑度,同時仍然具有彈牙的口感。-香煎銀鱈魚鱈魚嘅外皮煎到好似薯片咁唔鐘意魚皮既人都會食到經過香煎後,肉質仍然保持著柔嫩銀鱈魚的肉質不會變硬或乾燥,而是保持著嫩滑的口感。-香草牛油帆立貝帆立貝配上昆布湯上面有自家醃製過既魚子等你食用嘅時候可以解膩,帆立貝不會過於硬或軟爛剛好有適度的彈性-美國prime 牛肉牛肉分別係牛柳粒同薄燒兩食配上蔥及蒜片口感層次十分之豐富,而且牛味亦很濃郁。-鹿兒島櫻花蝦炒飯及炒

2月14號十分難約餐廳,唯有後慶祝😥😥
呢啲大日子當然要食好啲🤭🤭
依加係餐廳開業一年,所有正價套餐都有8折,超抵🥰

-季節前菜
鱈魚白子、鮟鱇魚肝、日本白粟米

鮟鱇魚肝,質地濃稠 像奶油柔軟而滑膩的
味道相當濃郁帶有一些輕微的苦味。

日本白粟米

-南非鮑魚

-野生大虎蝦

-香煎銀鱈魚

-香草牛油帆立貝

-美國prime 牛肉

-鹿兒島櫻花蝦炒飯及炒什菜
每啖炒飯都充滿濃濃嘅櫻花蝦,食完咁多嘢,再加上炒飯十分之滿足。炒什菜正常。

-日式雪糕
最後甜點上了一份芝麻雪糕充滿日式風味,芝麻味很香亦很濃郁
慶祝紀念
情人節
  • 香煎銀鱈魚
2024-02-12 24 瀏覽
為左慶祝男朋友出咗bonus,佢就請我去銅鑼灣呢間日本餐廳食鐵板燒。呢度空間好闊落,除咗圍住廚師坐嘅吧枱之外,仲有其他大枱,環境乾淨整潔,佈置高貴典雅。👀首先,上枱嘅係螢光魷魚、鮟鱇魚肝和白子。鮮肝有兩大片,上面呈橙黃色嘅點點。白子爽口,上面有蔥花,下面舖滿左海帶。🐙之後就到刺身,鮫鰈魚爽脆彈牙,深海池魚上面有黑松露,配搭好美味,另外,黑鱸魚十分新鮮,長崎拖羅油脂分佈平均,口感肥美。🐟師傅見隔離枱兩個女仔話趕時間,突登做曬佢地嘅餐點先,等佢地可以早走,好貼心😯 我地襯等待嘅途中慢慢欣賞左銅鑼灣嘅夜景,原來維園搞緊年宵,望落去好靚好熱鬧。😍之後,就到鐵板燒帶子,配上三文garage魚子,帶子好新鮮彈牙,海苔汁係自家製嘅,突出左海鮮嘅鮮味。此外,香煎鵝肝伴自家制醬汁都好正好香口。🌊跟住就係今日嘅主角,龍蝦,蝦肉結實彈牙,同埋蝦膏一齊炒,好入味。🦞 宮崎和牛好重牛肉味,煮得啱啱好,呈粉紅色。另外,牛肉包裹住蟹籽同蔥花。🥩最後就係炒雜菜同埋蜆湯,甜品係紅豆茶奶凍。🍵

最後就係炒雜菜同埋蜆湯,甜品係紅豆茶奶凍。🍵
2024-02-08 18 瀏覽
多謝朋友請我食咁正既大餐,超正既鐵板燒體驗🤩 去到先知餐廳開業周年慶,所有套餐星期日至五有八折優惠,變相又抵食左😋朋友話事Order 左一個既有龍蝦又有和牛既set,好豐富😍 當晚負責前菜刺身既師傅同負責鐵板燒既師傅都友善又細心,詳細介紹每款菜式,有吾明既地方問佢地都會樂於解答😉香草牛油帆立貝色彩鮮豔好吸睛🥳 龍蝦爽口鮮甜,同時又沾滿晒龍蝦膏,好惹味🤤 宮崎和牛油脂豐碩非常邪惡😈 蟹肉炒飯又香又足料,好好食👍🏻👍🏻餐廳座位吾多,黎之前建議一定要訂台先,咁就萬無一失啦😉

餐廳座位吾多,黎之前建議一定要訂台先,咁就萬無一失啦😉

2024-02-07 21 瀏覽
今日過咗海食鐵板燒。見到依間餐廳原本的價錢係$458 ,但而家做緊promotion,$338就已經食到,好似好抵食咁,於是就入咗嚟試啦主菜有得揀美國頂級牛或者西班牙黑毛豬,咁我梗係揀牛肉啦。其實加多$150仲可以升級宮崎和牛,不過荷包有限,我覺得其實美國牛都OK 㗎🤣師傅喺客人面前即煎,等待嘅時候記享受緊佢嘅表演,亦都係一種煎熬,因為啲香味已經傳晒落你個鼻,但食物仲未入到你個口😭食物味道頗佳,廚師對於三文魚同牛肉個火候掌控都很好,唔會令食材煮到好乾或者好老。午餐嘅Menu仲配咗個蟹肉炒飯,所以唔使擔心食完唔夠飽。我係晏晝食嘅,餐廳位於好高嘅樓層,光線10分充足。望出去見到中央圖書館同埋大草地,幾寫意同埋好舒適。

午餐嘅Menu仲配咗個蟹肉炒飯,所以唔使擔心食完唔夠飽。

2024-02-06 16 瀏覽
呢間餐廳頗大,一邊鐵板燒席仲有一邊壽司bar席, 仲有唔少落地窗邊位,望住無遮擋嘅景色,除咗平時食omakase嘅高雅感,多一份chill感!今晚朋友拍板食鐵板燒~頭盤共有三款靜岡高糖度番茄- 比一般蕃茄更鮮甜多汁鮟鱇魚肝- 口感細滑入口即化。白子配醋物-味道香甜,配上醋物令人好開胃。跟著係師父自己漬既三文魚子配燒帶子再配上海苔醬汁,鮮味十足!燒大虎煆大大隻,肉質彈牙,蝦頭焦香酥脆,特別香甜。燒銀鱈魚銀鱈魚好新鮮,魚皮薄薄一片香脆似薯片咁,魚肉肉質細膩,保留魚油香味。南非鮑魚師父好細心已經將鮑魚切好一片片,煮得好入味,淋身充滿鮮味帶牛油香。厚切美國頂級牛柳肉質稚嫩,肉味濃郁,帶油脂香氣,加炸蒜更香口亦平衡膩感。櫻花蝦炒飯 鐵板炒飯特別好食,加上櫻花蝦炒得好乾身,令口感更香脆!炒野菜有冬菇片,肥嘟嘟芽菜等,混埋蒜香醬好惹味!最後飲埋魚湯同食埋雪糕,完滿嘅一餐~

今晚朋友拍板食鐵板燒~

頭盤共有三款
靜岡高糖度番茄- 比一般蕃茄更鮮甜多汁

鮟鱇魚肝- 口感細滑入口即化。

白子配醋物-味道香甜,配上醋物令人好開胃。

燒大虎煆
大大隻,肉質彈牙,蝦頭焦香酥脆,特別香甜。

燒銀鱈魚

厚切美國頂級牛柳
肉質稚嫩,肉味濃郁,帶油脂香氣,加炸蒜更香口亦平衡膩感。

櫻花蝦炒飯
鐵板炒飯特別好食,加上櫻花蝦炒得好乾身,令口感更香脆!

炒野菜
有冬菇片,肥嘟嘟芽菜等,混埋蒜香醬好惹味!

最後飲埋魚湯同食埋雪糕,完滿嘅一餐~

2024-01-16
2024-02-03 911 瀏覽
最近到銅鑼灣的瀧宴鐵板燒餐廳品嚐了他們的午餐套餐,整體而言,這是一個令人印象深刻的用餐體驗。從前菜到主菜,每一道菜品都展現了高品質的食材和精湛的廚藝。開場的前菜蟹肉蘿蔔非常精緻,蘿蔔的脆度和蟹肉的鮮甜完美融合,為整餐帶來了清新的口感。接著的香煎鵝肝伴自家製醬汁更是令人驚艷,鵝肝的柔軟口感和濃郁的味道十分好吃在主菜方面,野生大虎蝦和香草牛油帆立貝都表現出色。大虎蝦的鮮嫩肉質和鮮甜的味道令人難以抗拒,而香草牛油帆立貝則帶來了豐富的海鮮風味,完美地融合了香草和牛油的香氣。另一道令人驚喜的菜品是鐵板銀鱈魚,魚肉鮮嫩多汁,搭配上獨特的鐵板燒烤風味,令人回味無窮。美國頂級牛肉更是這頓餐點的亮點之一,有牛柳粒同牛肉片,肉質嫩滑,口感極佳,配搭蒜片一絕,每一口都充滿了濃郁的牛肉風味。鐵板炒飯配海帶麵豉湯和炒雜菜都很出色。鐵板炒飯香氣四溢,米粒鬆軟,配上海帶麵豉湯的鮮美湯底,為整餐增添了豐富的層次感。整體而言,瀧宴鐵板燒餐廳的午餐套餐絕對是一個令人滿意的選擇。他們將高品質的食材和精湛的廚藝完美結合,打造出一道道美味的料理。加上舒適的用餐環境和友善的服務,這是一個值得推薦的餐廳!

• 香煎鵝肝伴自家制醬汁
2024-02-01 18 瀏覽
今日黎到瀧宴食鐵板燒,無論環境、食物同服務都一流,值得介紹比大家!套餐非常豐富😋😋前菜:溫室蕃茄、靜岡白粟米、白子蕃茄同粟米都超級甜,好開胃,白子都好鮮,唔會有咩腥味👍🏻帶子:本身帶子已經超鮮,配合埋三文魚籽同海苔湯口感更加豐富🤤🤤燒鮑魚:師傅拎出黎比我地睇嗰陣鮑魚仲識得郁下郁下,非常新鮮,所以少少鹽已經吊到個鮮味,而且燒得岩岩好,一d都唔韌🤩燒大蝦:大蝦大大隻蝦肉結實,而且師傅會喺面前好細心咁起蝦肉同腸👍🏻👍🏻香煎銀鱈魚:魚肉嫩滑,師傅仲將魚皮煎到極香脆,好香口😋美國牛柳 :有厚燒同薄燒兩款,兩者嘅牛都好重牛味,不過我個人就鐘意薄燒,因為可以包住好多蔥同脆卜卜嘅蒜片,加埋牛嘅油脂真係又正又邪惡😈櫻花蝦炒飯配炒雜菜+湯:炒飯乾身有鑊氣,雜菜配上特製醬汁,辣辣地好惹味👍🏻👍🏻仲有甜品畫上完美句號🤤🤤

前菜:溫室蕃茄、靜岡白粟米、白子
蕃茄同粟米都超級甜,好開胃,白子都好鮮,唔會有咩腥味👍🏻

香煎銀鱈魚:魚肉嫩滑,師傅仲將魚皮煎到極香脆,好香口😋

仲有甜品畫上完美句號🤤🤤
2024-01-29 24 瀏覽
是晚請朋友吃生日,所以找了這間在銅鑼灣Sugar+ 26樓的瀧宴日本料理吃席前鐵板燒。餐廳景觀一流,樓層高的關係所以可以看到整個銅鑼灣的景色。 我們Order 了瀧宴Dinner Teppanyaki Set ($1480 / per person) ➡️季節前菜前菜方面有3種。日本粟米,超級爽脆鮮甜,鮟鱇魚肝,有如鵝肝般的細滑豐腴感,入口即化,以及白子,白子十分creamy➡️南非飽魚南非鮑魚10分新鮮,廚師將鮑魚切成薄片,簡單調味過的鮑魚非常鮮味。➡️香煎銀鱈魚廚師把銀鱈魚的魚皮煎得很香脆,魚肉的熟度剛剛好,非常嫩滑。➡️野生大虎蝦只用上少量鹽調味的大虎蝦,爽脆彈牙,蝦頭裏面充滿蝦膏,蝦味濃厚。➡️香草牛油帆立貝帆立貝厚身又大粒,廚師把帆立貝的熟度拿捏得剛剛好,配上三文魚籽和海藻湯,整個配搭很有驚喜。➡️美國頂級牛肉牛肉分為厚切和薄切,廚師細心地詢問厚切牛肉希望幾成熟,厚切牛肉10分Juicy。薄切牛肉裏面包着香蔥,香蔥把牛肉的油膩感完全趕走。➡️鹿兒島櫻花蝦炒飯配炒雜菜櫻花蝦炒飯火候十足,炒飯粒粒分明很乾身。➡️甜品甜品是抹茶奶凍,非常香滑,抹茶味濃厚,朋友十分喜歡。

➡️季節前菜

➡️南非飽魚

➡️香煎銀鱈魚
廚師把銀鱈魚的魚皮煎得很香脆,魚肉的熟度剛剛好,非常嫩滑。

➡️野生大虎蝦

➡️香草牛油帆立貝

➡️美國頂級牛肉

➡️鹿兒島櫻花蝦炒飯配炒雜菜
櫻花蝦炒飯火候十足,炒飯粒粒分明很乾身。

➡️甜品
甜品是抹茶奶凍,非常香滑,抹茶味濃厚,朋友十分喜歡。

2024-01-24
慶祝紀念
生日
2024-01-28 199 瀏覽
升職加人工之食返餐好🎉🍻 上網睇過呢間鐵板燒環境舒適,啲人話海鮮新鮮,一於豪一豪佢。❤️季節前菜雪鹽蕃茄 靜岡粟米 白子 師傅話食蔬菜先,最後先白子! 雪鹽係麵粉做嘅鹹鹹地加埋溫室蕃茄非常開胃。 整個粟米係生食嘅,超級甜同埋有粟米嘅香味。 最後白子配合埋佢嘅柚子醋,酸酸甜甜再加白子嘅creamy 。成個開胃菜咩味道都有小小,令到個胃即刻醒晒!🤣🤣南非鮑魚識落去有啲Q彈,亦都爽口,但係又唔會好硬身。燒嘅時間都啱啱好!見到師傅落主要係牛油同醬汁嘅汁燒。 香草牛油帆立貝帆立貝本身都係牛油將汁汁燒,而佢嘅綠色湯底係紫菜湯底,令到個味道多啲層次。上面仲有三文魚子,三文魚子咬落去爆出來鹹鹹地嘅汁,配合埋帆立貝味道更出色。野生大虎蝦 推介❤️呢個超級彈口,再加滿滿嘅蝦膏,非常出色!先食咗原味之後再用檸檬汁,更加食到本身蝦嘅鮮味。😋香煎銀鱈魚上面插着一塊銀鱈魚皮,脆卜卜好香口。 魚嘅肉質紮實彈牙,銀鱈魚味重!美國頂級牛肉佢有一個薄燒同厚燒,薄燒嗰個就包住好多日本蔥花。 可能因為用日本蔥花,所以個辛辣感覺唔係好勁!咬落去個味又唔會冚過咗本身和牛嘅香味。厚身嘅和牛配合佢側邊嘅蒜片同埋鹽,唔會好膩!大蜆湯自己喺

季節前菜
雪鹽蕃茄 靜岡粟米 白子

香草牛油帆立貝

野生大虎蝦 推介❤️

大蜆湯
自己喺屋企都整過,但係唔知佢係咪用超級多嘅蜆去煲個湯,飲落去嗰種鮮甜味非常重。 再加淡淡嘅清酒味! 解左之前食鐵板燒嘅油膩!

綠茶紅豆mousse
綠茶味淡淡地,而紅豆🫘係好棉好紮實。

整體嚟講環境舒適,而且師傅周不時都喺燒緊嘢食嘅時候表現吓。 👏🏻 睇Menu見到呢一間除咗鐵板燒仲有日式omakase ! 希望下次喜慶日子再嚟試吓佢嗰omakase 🍣🤪
2024-01-25
  • 季節前菜
2024-01-25 177 瀏覽
Dinner Teppanyaki Set$1480前菜三點靜崗高糖度蕃茄配淡雪鹽:鮮甜多汁。靜岡溫室白粟米:粒粒晶瑩飽滿。鱈魚白子:將辣椒蘿蔔蓉,加埋酸汁食,開胃。南非鮑魚:size 有半隻手掌咁大,鮑魚軟嫩有嚼勁。野生大虎蝦:蝦肉爽口彈牙,師傅特別將蝦頭裡面既蝦膏製作成醬汁,與蝦身一起烹煮,口感好rich。香煎銀鱈魚:師傅將銀鱈魚皮煎得香脆並作為裝飾,充滿美感又好食。香草牛油帆立貝:帆立貝新鮮好味,配上自家醃漬既海苔和三文魚子,口感極佳。美國頂級牛肉:牛肉好厚切而且牛味十足,肉汁豐富,滿滿既幸福感。西班牙豚肉:師傅控制既火候啱啱好,所以份外juicy。炒什菜:芽菜仔、冬菇、秀珍菇、韭菜,配上自家製醬汁,香口但不辣,十分惹味。鹿兒島櫻花蝦炒飯:飯炒到金黃色,每口都食到櫻花蝦,仲有蟹肉、蛋絲、紅蘿蔔絲、洋蔥、蔥花,好足料。季節吸物大蜆清湯:大蜆味道鮮甜,湯底好飲又暖胃。自家製綠茶奶凍,加左紅豆蓉,味道甜糯。總結,師傅對食材同擺盤都好講究,係我哋食過最滿意既鐵板燒。
Dinner Teppanyaki Set$1480

前菜三點
靜崗高糖度蕃茄配淡雪鹽:鮮甜多汁。
靜岡溫室白粟米:粒粒晶瑩飽滿。
鱈魚白子:將辣椒蘿蔔蓉,加埋酸汁食,開胃。

南非鮑魚:size 有半隻手掌咁大,鮑魚軟嫩有嚼勁。

西班牙豚肉:師傅控制既火候啱啱好,所以份外juicy。

季節吸物
大蜆清湯:大蜆味道鮮甜,湯底好飲又暖胃。

自家製綠茶奶凍,加左紅豆蓉,味道甜糯。

總結,師傅對食材同擺盤都好講究,係我哋食過最滿意既鐵板燒。

• 大蜆清湯
  • 鹿兒島櫻花蝦炒飯
  • 南非鮑魚
  • 香煎銀鱈魚
  • 香草牛油帆立貝
2024-01-25 38 瀏覽
今日lunch難得約咗人食飯,就可以食好啲!一入門口已經覺得個景超靚,嘢食都一樣有水準!胡麻豆腐:豆腐口感細嫩,搭配濃郁的胡麻醬,帶來豐富的風味。海鮮茶碗蒸:鮮美的海鮮和清淡的湯汁相融合,令人回味無窮。南非鮑魚:鮑魚質地鮮嫩,口感彈牙,獨特風味和高級感。鐵板燒挪威三文魚:三文魚肉質鮮嫩,燒烤的風味令人垂涎欲滴。美國頂級牛肉(厚燒 及薄燒):牛肉肉質優質,厚燒和薄燒兩種口感選擇。香蒜蟹肉炒飯:蟹肉鮮嫩多汁,與炒飯的香氣完美結合。檸檬蛋捲:蛋捲外皮薄脆,內裡柔軟,搭配檸檬的酸甜風味開心!係同同事食lunch嘅好地方!

胡麻豆腐:豆腐口感細嫩,搭配濃郁的胡麻醬,帶來豐富的風味。

海鮮茶碗蒸:鮮美的海鮮和清淡的湯汁相融合,令人回味無窮。

南非鮑魚:鮑魚質地鮮嫩,口感彈牙,獨特風味和高級感。

鐵板燒挪威三文魚:三文魚肉質鮮嫩,燒烤的風味令人垂涎欲滴。

香蒜蟹肉炒飯:蟹肉鮮嫩多汁,與炒飯的香氣完美結合。

檸檬蛋捲:蛋捲外皮薄脆,內裡柔軟,搭配檸檬的酸甜風味

開心!係同同事食lunch嘅好地方!
2024-01-23 16 瀏覽
一入到餐廳已經驚嘆不已 餐廳環境唔單止空間感十足 仲有落地大玻璃可以見到香港嘅夜景☺️ 未醫個肚仔之前已經大飽眼福👀季節前菜前菜有溫室蕃茄 白粟米同埋白子 口感清新開胃😬南非鮑魚南非鮑魚好fresh好生猛😛 唔單止好厚肉 肉質仲結實 十分彈牙🤤野生大虎蝦大虎蝦肉質爽口 配埋用白酒同埋蝦膏烹調嘅汁 味道濃郁😍香煎銀鱈魚金黃色嘅魚皮口感香脆 好脆卜卜 而魚肉亦十分嫩滑😚老香草牛油帆立貝肥厚嘅帆立貝充滿鮮味 配埋香濃嘅牛油 口感層次豐富✨美國頂級牛肉厚燒牛肉火候控制合宜 仲可以鎖住肉汁 食落牛味比較重😍鹿兒島櫻花蝦炒飯配炒雜菜櫻花蝦鮮味撲鼻 炒飯飯粒炒得粒粒分明 廚師將睇似簡單嘅菜色 帶到另一個境界🫡季節吸物暖暖嘅魚湯 岩曬依家清涼嘅天氣☺️甜品檸檬海鹽卷蛋 鹹鹹甜甜嘅口感好特別😛

季節前菜
前菜有溫室蕃茄 白粟米同埋白子 口感清新開胃😬