2016-10-21
今日決定同男朋友搵食搵到黎荃灣,突然想食日式放題,而前日朋友話食過依間ok,所以就決定試一試。餐廳係2/F,座位都算多,等左一陣就可以入座。刺身我地就叫左左三文魚,甜蝦,元貝,鮑片等等嘅刺身,佢地仲會送一板海膽,全部都好新鮮,唔會有雪味,特別係甜蝦,又大只,又鮮味。自助區跟住當然係拎飲品同小食啦,飲品區有好多選擇,唔會話得汽水咁單調,有啤酒,烏龍茶等。我飲左檸檬汁,呢個幾特別,出面無見過。仲有我鐘意食嘅芝麻八爪魚,擺喺自助區嘅雪櫃,一黎到就可以攞黎食, 唔使等!值得一讚!之後我地就逐一逐一咁剔佢d小食,有壽司,炸物,熱食等等……款式好多同有圖片睇,唔駛估估下。天婦羅、壽司我同男朋友都好鍾意佢地既天婦羅同壽司,全部都係新鮮炸起同即刻整。當然仲有我必食嘅南瓜天婦羅,炸得好脆,食落又香口又甜甜地。天婦羅既炸粉漿好薄,唔似出面D炸到好厚,食多幾件都唔會好飽。仲有紫薯天婦羅,幾特別,好食過普通番薯,肉比較實,口感一流,但唔會太濟!創意壽司另外佢有一part係創意壽司,第一次試甜蝦三文魚壽司,原來可以出奇地夾,甜蝦會增加三文魚既鮮味,而花之戀又會加埋海膽,一樣係充滿驚喜!!服務依間放題上菜速度好快
刺身
依間放題上菜速度好快,我地order過既野都有,唔會甩單。我地叫左成台食物,而且全部既份量都唔會太多或者太少,唔會因為食唔晒而浪費左,碟碟清,唔做大嘥鬼。
食到最後去埋自助區,因為有雪糕雪條任食,而且都算多款式,我地就拎左雪糕同豆腐花,我食左雲呢拿雪糕,好味! 食左差唔多2個鐘,仲差d miss左尾班車添!