2009-12-02 6 瀏覽
今日同朋友去訂完機票去台北之後就來試下這裡的農夫包餐同凍咖啡由於這裡是熟食中心,所以真係比茶餐廳差,張枱過左好耐先有人幫我地清理我和朋友一人一毎農夫包餐,我的是咖哩牛腩,朋友的是咖哩朱扒,我地買左之後收銀就比左個我牌比我地話一震會拿比我地我地等左15-20分鐘左右,阿姐就拿左我地的農夫包餐比我地,我地一睇個包真係好鬼死大,之後我地就開始食啦~~~~佢地個包D皮真係好脆,不過用刀切真係好難切,不過佢地有比埋手套我地用手食o既,都算貼心個農夫包,好大個,同有一碗咖哩汁比我地點D包食,不過D餸就少D,同叫個飯的份量差唔多,如果多D就好啦,我地一個人一個包真係食到有D吃力,到最後,我地兩個人都只係吃個半個包,建議要去食的朋友兩個人去share 嘰嘰~~~~~~~而佢地的凍咖啡真係幾好飲,大家都可以試一試
我地買左之後收銀就比左個我牌比我地話一震會拿比我地
之後我地就開始食啦~~~~

而佢地的凍咖啡真係幾好飲,大家都可以試一試
2009-12-01
呢個餐真係好唔抵, 四十幾蚊, 一包空心包, 一碗醬汁, 兩兜水, 但偏偏就敗係佢手上, 1 hit : 新鮮外脆既法包, 仲有得揭蓋2 hit : 包裏面有咖哩牛柳, d咖哩真係幾野味, 覺得唔夠送包, 外面仲有一碗咖哩牛柳加薯仔粒 (唔係淨咖哩汁) , 唔駛挨白包3 hit : 杯凍啡確實唔錯, 最少唔似一般茶餐廳咁有酸味3連打, 要refull energy再去食, 咖哩牛腩農夫包, 第二次係牛腩, 哈哈, 牛腩既份量少好多, 額外碗汁真係得d汁, 都係牛, 都係咖哩, 不過兩款咁大分別既 , 牛腩成本莫非大牛柳咁多 ??不過味道方面一樣係 good

但偏偏就敗係佢手上,

1 hit : 新鮮外脆既法包, 仲有得揭蓋

2 hit : 包裏面有

3連打, 要refull energy

再去食,
咖哩牛腩農夫包, 第二次係牛腩,

哈哈, 牛腩既份量少好多, 額外碗汁真係得d汁,

都係牛, 都係咖哩, 不過兩款咁大分別既
, 牛腩成本莫非大牛柳咁多
??

不過味道方面一樣係 good
咖哩牛柳農夫包
2009-11-24
咖哩牛柳農夫包
2009-11-27 77 瀏覽
找了一會~原來可以在朗豪坊穿過去的!來到這!當然要試下在旺角名堂響噹噹的原來都蠻多人的熟食中心!我都是第一次見識呢~麵包外皮很脆,裡面軟綿綿的點了咖哩汁就更好味了...味道不算很辣..而且牛腩&牛筋都蚊得好淋又入味!跟餐的羅宋湯都做得不錯!整體來說造樣的價錢能做得出這水準怪不得好運如潮吧!
找了一會~原來可以在朗豪坊穿過去的!來到這!當然要試下在旺角名堂響噹噹的[農夫包]
原來都蠻多人的熟食中心!我都是第一次見識呢~

而且牛腩&牛筋都蚊得好淋又入味!跟餐的羅宋湯都做得不錯!

整體來說造樣的價錢能做得出這水準怪不得好運如潮吧!
雜扒
2009-11-08
2009-11-27 12 瀏覽
農夫包個皮好脆 !!! d咖啡汁好棷香肉多過我上次食, 每次吾同? 羅宋湯ok, 好過好多茶餐廳另外上次黎係到食左個蕃茄牛通set 個豬仔包又係超脆, 加埋個牛油, 好味蕃茄牛通, 個湯底好正, 加埋個通索埋d湯喎, good依個價錢依個質素 good
農夫包
個皮好脆 !!! d咖啡汁好棷香
肉多過我上次食, 每次吾同?

羅宋湯
ok, 好過好多茶餐廳

另外上次黎係到食左個蕃茄牛通set

個豬仔包又係超脆, 加埋個牛油, 好味
蕃茄牛通, 個湯底好正, 加埋個通索埋d湯喎, good

依個價錢依個質素 good
2009-11-07
2009-11-23 20 瀏覽
因是旺角名列榜首﹐所以來這處試試其鎮店之寶農夫包﹐有牛﹐豬及雞選擇。 十居其九顧客幫襯這店都是點同一道菜﹐所以每位點這道菜的客人都要等上起碼二十至二十五分鐘才有得吃。 他們麵包外層烤得很脆很香﹐大開包蓋後發現包內的咖哩及肉類不多﹐肉只有五六片﹐而咖哩汁是用另一個碗剩載﹐因而不會另麵包弄濕。 這裡的咖哩味道不辣﹐反而是鹹多辣少。 麵包中心因已挖空來剩載肉及少許咖哩﹐所以徐了硬硬麵包的外殼外﹐內裡沒有很多淋淋的麵包用來與咖哩汁一起食。 總括來說﹐這店將一道普普通通在任何一餐廳都吃到的咖哩牛﹐豬或雞柳加以包裝﹐在其賣相下了功夫﹐成為一道可另這小小位於熟食中心的店鋪冠以旺角榜首。

下午茶
2009-11-16 23 瀏覽
第二次來食了~看完電影後~與又高又大件的男友來吃吃看~因為朗豪坊真的不是我杯茶~(貴了一點~唔抵食)這個農夫包~真的不可再大了~佢比我男友的拳頭大出很多~比筷子的3分之2 仲要長比我的面仲要大店家生怕你的咖哩汁不夠吃完一個農夫包貼心地加多一碗咖哩汁給客人內裡是咖哩xx 都不重要~因為濃汁加上大大個包~又香又脆已來不及理會肉質的味道如何~一輪大戰~戰勝了農夫包與咖哩~但味道真的濃了一點~一罐可樂都不夠喉若果是要顧儀態~顧身材的少女~別來挑戰了~
第二次來食了~

看完電影後~與又高又大件的男友來吃吃看~
因為朗豪坊真的不是我杯茶~(貴了一點~唔抵食)

這個農夫包~真的不可再大了~
佢比我男友的拳頭大出很多~
比筷子的3分之2 仲要長
比我的面仲要大

店家生怕你的咖哩汁不夠吃完一個農夫包
貼心地加多一碗咖哩汁給客人

內裡是咖哩xx 都不重要~因為濃汁加上大大個包~又香又脆
已來不及理會肉質的味道如何~

一輪大戰~戰勝了農夫包與咖哩~
但味道真的濃了一點~一罐可樂都不夠喉

若果是要顧儀態~顧身材的少女~
別來挑戰了~
大大大大大農夫包
2009-11-12 69 瀏覽
終於一試旺角排第一的咖哩牛腩農夫飽和凍咖啡,這店真是人流不絕,不過好快有位,第一次去也是參考下面食評從朗豪坊二樓的天橋通過去,轉左一入去已是這餐廳。見有遊客拖住行李來吃,這真是勁出名的餐廳。雖然係熟食中心,但都有專人會幫你囉埋過黎,都幾好。1) 咖哩牛腩農夫飽真如各位所說好味,包面脆卜卜,入面軟綿綿,有好多牛腩牛筋在裡面,咖哩汁另上可避免把包浸淋,咖哩味道偏甜, 辣度較低。2) 另外凍咖啡呢,又沒有傳聞中好,面頭有咖啡粉,好得意,味道挺香。3) 跟餐餐湯是普通的羅宋湯,沒有太大要求時又不覺太差,只是一般而已。價錢 : 套餐43蚊, 凍飲加2蚊P.S. 有附送膠手套一對,不怕落手落腳去消滅農夫飽,最好還是自備濕紙巾抹抹手啦。

價錢 : 套餐43蚊, 凍飲加2蚊

2009-11-10 8 瀏覽
我家家姐食完之後猛話好正,咁我又走去試下!真係幾好食喎蕃茄牛腩湯通粉唔錯,個咖啡都好正主角農夫包亦非常了不起,估唔到平民既熟食中心有呢樣咁特別既食物
我家家姐食完之後猛話好正,咁我又走去試下

真係幾好食喎

蕃茄牛腩湯通粉唔錯,個咖啡都好正

主角農夫包亦非常了不起
,估唔到平民既熟食中心有呢樣咁特別既食物
2009-11-09 5 瀏覽
要不是有openrice,真不會知道有這個熟食中心。原來要到這個熟食中心,可以在朗豪坊穿過去的,好像去到一個新天地一樣,又多了很多覓食機會了。早聞其名的農夫包,是此行必選。等上二十分鐘,感覺很久,但有人會送到座上,也算不錯吧。今次點上咖哩雞農夫包,大大個的農夫包上已經有咖哩雞在內,另外還有一碗咖哩用來點包。另有羅宋湯和凍飲,用上四十五大元,還可接受。農夫包外脆內軟,少訐軟身的包沾上咖哩,咖哩味道尚可,辣度不高,未算香濃好吃,連著包吃也算不錯。脆身的皮點咖哩汁,又是另一番風味,而雞件不太入味。這個包市面少見,所以我明白為什麼會在openrice有多個好評,但整體來說沒有想像中的好,咖哩雞和咖哩包感覺是分開吃,未能將兩者的好處溶合,如果你以前吃過方包湯,你或者會明白兩者相溶的重要性。將來再來,還是到其他店子要小菜吧,也不過是三十多元。所以下一篇的南京好味,才值得俾笑臉。

味道:我叫個食左農夫包餐,包包好脆,內裡好軟無發過龍包真係好夾D汁如果可以咖哩可以辣D仲正,湯真係唔飲都得..仲衰過水杯杏霜都OK起碼唔會淡到無味道男友叫左香茅豬排飯..好普通唔稱得上好食湯同上啦~ 環境&衛生:始終街市,...不過算係咁啦~~ 服務:美食廣場形式會幫你囉埋過黎都幾好 抵食 :4X一個餐..以街市黎講唔多化算仲要好小肉......
味道:
我叫個食左農夫包餐,包包好脆,內裡好軟無發過龍
包真係好夾D汁如果可以咖哩可以辣D仲正,
湯真係唔飲都得..仲衰過水

杯杏霜都OK起碼唔會淡到無味道
男友叫左香茅豬排飯..好普通唔稱得上好食
湯同上啦~

環境&衛生:始終街市,...不過算係咁啦~~

服務:美食廣場形式會幫你囉埋過黎都幾好

2009-11-05 50 瀏覽
唔知幾多個月前呢間食過農夫包,一食就愛上。呢個晚上又有機會過黎啦。估唔到夜晚都幾多人,都坐左七成人到啦。不過衛生就普通啦,唔係太乾淨。西湯呢個飲唔飲都得,因為味道好淡,同上次飲既一樣。凍咖啡真係幾得既,面頭有咖啡粉架。好得意,咖啡味好濃,飲完真係好醒神。牛柳農夫包第一次黎錯個牛腩農夫包,之後換番個。個包都係咁大個,咖喱味好夠。牛柳都幾多,肉質鮮嫩,又唔會太韌。個汁有料到,咖喱味好重又唔算太辣。食完真係好飽。雖然係熟食中心,但都有專人俾個餐你架。個農夫包餐有對手套俾你,真係幾細心。
啦,唔係太乾淨。

西湯
呢個飲唔飲都得,因為味道好淡,同上次飲既一樣。
凍咖啡
真係幾得既,面頭有咖啡粉架。好得意,咖啡味
好濃,飲完真係好醒神。

牛柳農夫包
第一次黎錯個牛腩農夫包,之後換番個。個包都係
咁大個,咖喱味好夠。牛柳都幾多,肉質鮮嫩,又唔會太韌。個汁
有料到,咖喱味好重又唔算太辣。食完真係好飽。

真係幾細心。
咖喱牛柳農夫包
2009-10-29
咖喱牛柳農夫包
2009-10-18 10 瀏覽
國慶休息,同朋友旺角睇戲,久聞翠苑大名,特意到此午餐咖哩牛腩農夫飽套餐: 正!!! 好大份.包很脆,咖喱味濃,好夠味.像我這種大胃吃完都覺得很飽.賽螃蟹炆伊麵: 雖然清淡,但也很美味,份量足.凍咖啡: 好喝.可能是因為放了cocoa粉的原因,味道挺香
國慶休息,同朋友旺角睇戲,久聞翠苑大名,特意到此午餐

賽螃蟹炆伊麵: 雖然清淡,但也很美味,份量足.

凍咖啡: 好喝.可能是因為放了cocoa粉的原因,味道挺香

2009-10-01
  • 咖哩牛腩農夫飽
  • 賽螃蟹炆伊麵
  • 凍咖啡
2009-10-15 5 瀏覽
回憶某次function, Bobo完show後,在凌晨可以食一個KFC套餐!我肯定這適合她! 其實她很大食起初是搵唔到店舖,兜兜轉轉,原來在商場可以走過去!但地板看得出沒有下功夫,quite dirty~牛腩農夫包,入面仲有牛筋,把材料釀入脆脆包內!我直頭用手食,haha湯同飲品(ice lemon tea)一般~~~~~~~~P.S : 咪成日叫Bobo做「春卷」 la, She is Lukian ar!
我肯定這適合她!
其實她很大食
起初是搵唔到店舖,兜兜轉轉,原來在商場可以走過去!

但地板看得出沒有下功夫,quite dirty~
牛腩農夫包,入面仲有牛筋,把材料釀入脆脆包內!
我直頭用手食,haha

湯同飲品(ice lemon tea)一般~~~~~~~~

2009-10-14
2009-10-12 5 瀏覽
其實六時多要我食晚餐真的太早但因為男友餓了, 又不知吃什麼之際我們去番旺角街市熟食中心(在朗豪坊內)今次食咗男友至愛既咖喱牛柳農夫包$38,我明明只要咖啡一杯, 但送東西來時,有埋湯既???因為平時男友買開既,今次呢位阿姐竟然迫人要埋湯,仲收多我$2蚊丫 .... 我根本不鍾意佢吔既湯點解要迫人飲架~ 男友同我講呢度係咁架喎~ (真係好笑.... 點解可以咁做生意)唉~ 算吧 ... 又收咗錢, 又嚟咗食物..食吧~除咗收多2元既態度不對以外~ 其它食物並沒有失水準呀~落單前講明要脆一點~ 果然個包好脆,好好味, 外面層皮好好味,好脆, 沾埋葡汁仲正丫~ 牛柳好淋好好味~ 但因為我吔同期又叫咗另疒一边既食物, 所剩番少少外層沒吃了.... >_<咖啡依然好味好滑好正~
其實六時多要我食晚餐真的太早

點解要迫人飲架~

唉~ 算吧 ... 又收咗錢, 又嚟咗食物..食吧~

除咗收多2元既態度不對以外~ 其它食物並沒有失水準呀~

咖啡依然好味好滑好正~
2009-10-10
中午飯吃咖哩牛肉飯 對於我來説 咖哩比較甜 辣味不夠 牛肉不夠嫩最後總結-- 一般
中午飯吃咖哩牛肉飯

對於我來説 咖哩比較甜 辣味不夠 牛肉不夠嫩