(非會員)
2010-12-21 25 瀏覽
去之前都會好大期望架喇對漢陽苑見間野冇咩人,成班fd就提議入去食個lunch間野環境唔係優美,不過都算衛生服務員既態度可圈可點啦對客人態度有應有既表現野食方面...黎黎去去間間都咁既唔覺有咩特別好食,不過就幾新鮮,補充都ok快換爐既時候,個服務員幾好心教我地點樣冇咁快lone^^
去之前都會好大期望架喇對漢陽苑
見間野冇咩人,成班fd就提議入去食個lunch
間野環境唔係優美,不過都算衛生
服務員既態度可圈可點啦
對客人態度有應有既表現

野食方面...
黎黎去去間間都咁既
唔覺有咩特別好食,
不過就幾新鮮,補充都ok快

換爐既時候,個服務員幾好心教我地點樣冇咁快lone
^^
2010-12-01
5 分鐘 (堂食)
  • nil
(非會員)
2010-12-21 21 瀏覽
生日,去左依間漢陽苑,地方比其實分店乾淨,第一次黎起爐後,已經拎左好多野等燒開頭等左一陣個爐先熟得…不過之後就好順暢d扒類唔錯,尤其係牛仔骨!出面買都幾十蚊鎊,仲未必好食!冷食既菜都好正!尤其係芽菜!仲有泡菜!幾好!不過最開心係,個經理見到我地有帶蛋糕黎,即刻開生日歌比我地!即時好有氣氛!!!渡過開心既生日!
生日,去左依間漢陽苑,
地方比其實分店乾淨,第一次黎

起爐後,已經拎左好多野等燒
開頭等左一陣個爐先熟得…
不過之後就好順暢
d扒類唔錯,尤其係牛仔骨!
出面買都幾十蚊鎊,仲未必好食!

冷食既菜都好正!尤其係芽菜!仲有泡菜!幾好!

不過最開心係,個經理見到我地有帶蛋糕黎,
即刻開生日歌比我地!即時好有氣氛!!!
渡過開心既生日!
2010-12-21
生日
2010-12-13 31 瀏覽
小弟第一次打食評, 自己都估唔到第一篇會寫既係差!! 既食評小弟今日去荃灣漢陽苑燒烤, 之前都已經係依間咁既野食過一次, 都係火都黎,不過今次真係唔寫佢都唔得之前都有幫襯過其他既漢陽苑, 其實都無咩大問題, 食品都幾多選擇不過!!! 依間漢陽苑既服務真係差!!!今日7點多入到去坐底, 無人等位, 2人坐4人台一個爐坐底咁緊係一個拎野食, 一個開火燒熱個爐啦, 大家都肚餓...點知我一開爐, D 侍應即刻走埋黎, 大大聲聲話: 開左火就要燒啦, 唔係會焦!!"我心諗, 唔開火燒熱個爐, 唔通無火煮食? 小弟都唔係第一次韓燒, 無理由火都未開就燒掛 =.="之後拎完野食仲搞笑, 經理走埋黎, 指示我台面D食物要點擺點放...咁大張台, 唔係下下要俾你指住黎做下嘛... 上次小弟黎食又係, 當正小弟岩岩出黎食野咁, 指足我全程...可能有人鐘意食野時俾人指指點點啦, 但小弟絕對唔係咁既人我只係希望開開心心韓燒, 個經理硬係咁多事實, 咁多野講. 一係就話唔好落咁多油, 一係就話你條魚未熟我夠知啦! 每次俾佢用吩咐既口吻話完之後, 都好唔開心...唔只經理, 侍應一樣係咁好聽D叫收碟快, 難聽

不過今次真係唔寫佢都唔得

不過!!! 依間漢陽苑既服務真係差!!!

今日7點多入到去坐底, 無人等位, 2人坐4人台一個爐

可能有人鐘意食野時俾人指指點點啦, 但小弟絕對唔係咁既人
唔只經理, 侍應一樣係咁
好聽D叫收碟快, 難聽D就係未食完都被佢收埋, 係度倒自己老闆米...
岩岩食完台面既野, 侍應"啦啦林"走埋黎問, "燒完啦可" 火都熄埋... 心諗唔駛咁急掛...
最後食雪糕, 值得一讚既係有6種,
正當我食緊雪糕既時候, 佢埋黎收錢, 咁都正常既, 十點半了.
但收錢無耐, 個經理走埋黎講: "食雪糕你地就坐個隔離啦 要收野"
當時隔離台已經走左
我聽到之後真係火都黎埋, 我知佢想收野可以快D收工, 但都無理由咁既態度趕客!!!!

我即刻同佢講, 咁你姐係趕客姐!!! 佢就"一邊收野"一邊話, 唔係唔係~

咁既韓燒真係一次就夠, 食完都背脊骨落唔消化!!
2010-12-12
2010-12-08 17 瀏覽
第一﹐帶位的姐姐態度奇差第二, 整體服務態度都欠佳﹐就算皮笑肉不笑個隻第三﹐食物種類 OK, 但熟食新鮮不足﹐壽司酸的﹐腐皮變黑。最搞野向服務反映﹐她只是會心微笑地攞走去。好似慣左咁。最離譜﹐open rice 寫明 citibank 九折﹐經理只是一味話無﹐再焦其他解釋。唔知餐廳無誠信定open rice 無誠信結論﹐除非有其他理由不能離開荃灣﹐又一定要食自助轔燒﹐否則﹐花多幾元座MTR 去其他地方食吧。
第一﹐帶位的姐姐態度奇差

第二, 整體服務態度都欠佳﹐就算皮笑肉不笑個隻

2010-12-07
  • 黑面+酸黑壽司
2010-11-30 26 瀏覽
食了多間漢陽苑,最好味就係尼間分店。以前一班人想去吃韓燒,多數出去旺角,貪就腳,但質素就差。新領域廣場.......經過無數次,都唔會入去,但尼七日內到了兩次,一次就去名苑,同尼次漢陽苑。我初時以為商廈,無諗過有野食。看完貴網先知。我們.晚上七點到,得兩三台客,食到中段都係半爆,可能尼度不就腳,生肉都新鮮,三文魚刺身不定時出,但唔會有人爭,甜品............我覺得豆腐花、梛汁糕、大菜糕都可以,湯.......竹謝矛根最正,埋單要加一再加茶錢…284元
我初時以為商廈,無諗過有野食。看完貴網先知。
生肉都新鮮,
三文魚刺身不定時出,但唔會有人爭,
湯.......竹謝矛根最正,
埋單要加一再加茶錢…284元

生肉區
壽司前菜區
甜品區
熟食區
2010-11-30
2010-11-16 10 瀏覽
那天家人生日,去了荃灣西樓角路漢陽苑,之前都幫襯了很多次,都不過不失,貪近便於是再幫襯。去到很快便有位,那女部長叫我們入座,是近門口左边那張半圓形有兩個爐頭的枱,她說你們五人坐埋一边吧,我們說沒所謂便坐下了,於是出去取食物回來燒,這時有一對情侶入來坐另一边,,我們發現我們的爐好像沒甚麼熱度,便叫了侍應看看,她說已是最大火了,是初期未夠熱,叫我們等一會,再等了一會,還是那樣,牛肉也燒極都不熟,又叫另一侍應,她看了一下,說是這樣的,說我們不應心急又不理會我們,再一會,仍是未熟。叫那黑面女部長來,說我們想換座位,明明有位,她說沒位不可換,死說是我們心急,我們說我們的第一片牛肉己是15分鐘前放上爐的,對面那情侶已燒第三爐食物了,我們一小片東西都未放到入口,這边的爐只有中間一小圈有小小熱力,怎燒啊!!!她竟說那你們食物就放中間燒吧!這時我真的發火了,我說小姐,我們有五個人,只燒中間那小圈,而且只是幾片牛肉也燒了15分鐘都未熟,那燒另一些難熟食物咪要燒到天光都未得??如不換位,我們就走不吃了。,她說不可走,說要叫經理來,那經理來到,又是同一番話,說哪個爐都是一樣的,竟然又說可能是鉄板有厚有薄,叫我

她說不可走,說要叫經理來,那經理來到,又是同一番話,說哪個爐都是一樣的,竟然又說可能是鉄板有厚有薄,叫我們燒一些快熟的先吃。我說我們是第一次吃韓燒,燒食物從來都不會這樣的,這時己差不多20分鐘,那牛肉才叫勉强可吃,我們五個人要吃到幾時?他說你們不能走,如走就報警,我老公這時很光火,說你究竟換不換位給我們,如不換位,我們就一定不吃!你去報警吧!!!!
他這時才說換另一張枱給我們,換了枱後,零舍不同,牛肉放下去,立即滋滋聲,翻幾翻已熟了,幸好我們都是樂觀派的,沒受剛才的事影响心情,,...
不過真不明他們,明明很簡單只是換張枱,為何推三推四來狡辯也不肯做???一定是同老闆有仇了!!!!!
2010-11-14
3 分鐘 (堂食)
$130 (宵夜)
生日
2010-10-03 9 瀏覽
今次係奶奶生日,早幾個月閑談中得知佢好耐冇食韓燒,特意地揀韓燒作今次的生日飯,本來見到呢道喊面咁多,都唔敢揀,又話黑面又話趕客...但家母都會黎食,家母話佢識呢道既經理之類既樓面中的大粒佬,位都唔駛等喎呢道生熟食物款色多,熟食有炸物{預佢係淋晒吧}有菜{白菜幾好食,但記住放落爐道燒燒先)有肉類,有餐前小食如小魚,有花蟹生食有魚{多春魚三文魚之類}有肉{串燒,雞翼,肉塊,串燒好好食}腸仔蟹柳果d飲品有四款,今次黎到有玫瑰花茶,好甜,但唔錯甜品有雪糕jelly水果布丁涼粉,仲有湯水tim!生野我唔食,魚類有骨,串燒好好食,雞翼冇晒味,涼粉唔苦,jelly好實,水果唔靚,湯水冇飲d白菜炒得好香,我都拎左兩碟,佢係用麻油炒,仲加d芝麻,但食落飲雪櫃岩岩拎出黎,所以放爐道炒炒會好味d,肉塊都唔錯,係雞翼出事食物質素整體叫做放得入口,唔會令你反胃,就好似中學時去燒野食,係著重於燒既過程,而唔係食服務方面,由於我地係經理既朋友,主要都係經理照顧我地,冇人催我地走,但嗌加茶係要自己嗌人黎加,冇換到鐵板最後經理拎左一碟三文魚黎
今次係奶奶生日,早幾個月閑談中得知佢好耐冇食韓燒,
特意地揀韓燒作今次的生日飯,本來見到呢道喊面咁多,
都唔敢揀,又話黑面又話趕客...但家母都會黎食,
家母話佢識呢道既經理之類既樓面中的大粒佬,位都唔駛等喎

呢道生熟食物款色多,
飲品有四款,今次黎到有玫瑰花茶,好甜,但唔錯
甜品有雪糕jelly水果布丁涼粉,
仲有湯水tim!

所以放爐道炒炒會好味d,肉塊都唔錯,係雞翼出事

係著重於燒既過程,而唔係食

服務方面,由於我地係經理既朋友,主要都係經理照顧我地,
冇人催我地走,但嗌加茶係要自己嗌人黎加,冇換到鐵板

最後經理拎左一碟三文魚黎{唔係燒果隻,係定時拎少少出黎果d}
果塊家母話好好食,幾新鮮

價錢方面唔清楚,經理比左discount我地,但應該係百幾蚊位吧?

地方幾舒服,乾淨
haha,白菜酸梅湯
阿仔你請嫲嫲食飯啦!
haha,白菜酸梅湯
阿仔你請嫲嫲食飯啦!
  • 玫瑰花茶
  • 涼粉
  • 串燒
  • 白菜
  • 蝦片
與火龍2人一齊韓燒~有佢0係道,食物一定燒得很好味,因為佢係韓燒達人,哈哈 我都相信呢間韓燒係全香港最乾淨的~呢次幾少人,很棒的chatting環境呀!!!d碟幾乾淨,個食物夾放得幾整齊,lunch $68, 加1服務費~ 78元,抵呀 環境很高尚,而且幾光猛~服務態度也很好,收碟+換爐幾快~ 總括來說,食物種類真係幾多!呢個價錢可以食到呢種質素的食物,還不錯呢!!!!!滿意燒烤區::: 魚柳好味, 唔加 油落去..真係會「痴」底tim... 香滑~而且口感新鮮~尤魚+墨魚仔好吃,墨魚仔有泡菜味,夠辣,非常jusicy! 咖哩雞串比較難d熟透..所以要比d時間同埋耐性...加上有火龍指點~所以燒出來效果不錯呢~ 熱愛肥肉的我們,燒左好多都係肥肉,都好快熟,yeah! 不過牛仔骨差左少少... 新推出的冬菇及茄子, 洗得幾乾淨~冬菇中間唔會有沙粒,不過燒完之後一定要加豉油才入味~好味呀 紅腸,芝士腸也是很好味的~熟食區:::菜較為多油,例如白菜仔同埋豆苗, 翠玉瓜硬度岩岩好, 韓式炒粉絲好好味~夠QQQ! 芝麻炒薯仔也不錯,好多炸物,不過驚熱氣,所以無扲黎試~ 壽司區::其實

燒烤區:::
魚柳好味
紅腸,芝士腸也是很好味的~

熟食區:::

壽司區::
其實sushi款式都算係多~但係d飯實+硬左d...腐皮好味,太卷都幾大件. 3文魚望落去質素麻麻地,所以無食,

甜品區:::
orange夠酸同埋多水~不錯, 紅豆糕都ok ge~其他糕點聽朋友講好硬..所以唔食了~

雪糕區:::
有6款~有士多啤梨,芋頭,雲呢拿,綠茶,曲奇,仲有1種淺黃色的,應該係芒果吧~ 曲奇味好受歡迎!而且比客人「不」到差唔多到底喇....好好味!! 不過綠茶味色素好似太綠咁....

飲品區::
有菊花茶,水蜜桃,酸梅湯,豆漿!!很不錯~味道還好的,可以消消「熱氣」,冰涼呀!!
雪糕~(芋頭,曲奇,士多啤梨)
冬菇,茄子及肉類
清靜,高尚的環境!
上:燒烤區 下:壽司類(質素還可以的)
熟食區colourful!!!整齊=D
甜品區的糕點比較差...豆腐花都係麻麻地
6款雪糕~good
雪糕~(芋頭,曲奇,士多啤梨)
冬菇,茄子及肉類
清靜,高尚的環境!
上:燒烤區 下:壽司類(質素還可以的)
熟食區colourful!!!整齊=D
  • 尤魚
  • 墨魚仔
  • 魚柳
2010-05-31 19 瀏覽
第一次同朋友慶祝生日去食韓國燒烤,今次生日嘅朋友仲送紅酒一支添,等候時間: 是次book咗位,等得唔算太耐.環境: 大致舒適,仲有電視添.服務: 侍應好似好忙,但唔知忙乜!! 總括尚可接受.食物: 款式算多, 大致都過得去. 難得三文魚刺身都算新鮮,不過甜品就弱啲.埋單速度: 5分鐘內完成泊車: 可泊商場內停車場,不過要留車匙俾管理員.博士評語: 可再光臨譔寫日期: 2010-05-30

第一次同朋友慶祝生日去食韓國燒烤,
今次生日嘅朋友仲送紅酒一支添,
等候時間: 是次book咗位,等得唔算太耐.
環境: 大致舒適,仲有電視添.
服務: 侍應好似好忙,但唔知忙乜!! 總括尚可接受.
埋單速度: 5分鐘內完成
泊車: 可泊商場內停車場,不過要留車匙俾管理員.

博士評語: 可再光臨
譔寫日期: 2010-05-30
2010-03-13
2010-05-20 8 瀏覽
跟一班朋友來吃飯,看過食評其實唔想去,最怕限時限刻食,又會給人趕,若不是大家都近,否則不會選擇,但今天是平常日子,沒有很多客,所以沒有被趕,可能不多人,所以侍應態度都ok,會不時服侍我們,環境很新淨,沒有太大油煙,幾舒服,可惜食物真的很差,沒有食物喜歡,生熟都不討好,甜品味道簡值很差,雖然價錢不算貴,但我都不會再選擇來此處吃,應該有很多地方比它好,完全感受不到漢式風味,好像去涷肉舖買食物去燒烤.
2010-05-19
我第1次去呢間度食韓燒....六點半個時我同我女朋友入去食啦...見到冇咩人...好多位但佢地偏偏比個角落位比我地!!!問題重要係同人搭抬!!加上個牆身係起角...我女朋友坐左落去...佢用手食野個時..根本冇位..勁辛苦囉佢...搞到我同我女朋友勁不滿囉!!想換位佢就話將就下啦...冇咩位,明明大擺位...佢話冇位...d服務真係唔掂囉!!!最重要問題就係...呢間野任食時間係無限..但如果有人等位就1個半鐘-2個鐘~~~但係我地只係燒左1個鐘!!!!佢就吹我地埋單~~重話重有15分鐘時間!!!!有冇搞錯呀..食左少少野就話得返15分鐘???最尾我同我女朋友係咁食囉..之後我勁燒野食...燒燒下個經理無啦啦走黎話“洗唔洗幫你較大d個火?”我話唔洗啦..正當我夾個牛肉黎食個時...佢又話“你地重燒唔燒?唔燒幫你地熄火”!!!真係頂佢唔順囉...無啦啦走黎熄人個火..我抬面重有好多野未燒囉..佢咁問姐係想趕人走姐!!!點知過左陣...我出去拎甜品食....佢地無啦啦過黎收晒我地d野...擺明又趕我地走囉最後我地只係燒左1個鐘加10分鐘多d........第1次見d任飲任食係咁cheap囉

最後我地只係燒左1個鐘加10分鐘多d........第1次見d任飲任食係咁cheap囉....
明就話幫我地汁好d野..唔洗咁亂....但事實就趕我地走!!!!!
2010-05-01
2010-04-06 29 瀏覽
因為好耐無食韓燒..所以心郁郁又去食下啦..去左荃灣呢間食..本身見到門面OK..入面環境都幾寬敞..食物(可燒)都OK多咁..點知.......一開始燒就出事了..D野 "YIP"到好SATLY..ESP 豬頸肉..又要無咩LABEL WOR..都唔知自己食緊咩咁.. 三文魚去左咁耐出左一次咋!之後熟食又無咩..全部涷既..又唔多REFILL..OR應該咁諗..都無咩人食..==雪糕呢..本身有6款既..去到9點已經得番芋頭味..其他完全無哂..成晚都無REFILL..唉..入左黎..惟有死死氣食埋啦..一開始見果爐裂裂地咪叫阿姐換換啦..點知果阿姐話9成9既爐都係裂既..所以換都無用..我地話其他人都無咁WOR..佢都無意慾換俾我地..所以又無奈接受..不過一燒唔夠十分鐘已經開始焦了..唉..換左個都係咁..真係成晚食炭咁..咩都黑架..我真係第一次食韓燒食到咁咋..

又要無咩LABEL WOR..都唔知自己食緊咩咁..
三文魚去左咁耐出左一次咋!
換左個都係咁..

2010-04-03
2010-01-23 5 瀏覽
呢間野既服務5錯的"D野食有d都5差既..個荔枝味雪糕係好食的..而其他甜品都是沒有興趣的..睇過食評推介過金菇肥牛"食左覺得冇咩特別"而食評話過羊比較驚喜的"我食就覺得好TOUGH"5店..而我比較中意既就係個SOLE"比較淡而且有小小既蒜香味"個酸蘿蔔5酸之餘反而出奇地甜..d菜係凍的..好似for我地韓燒..要燒埋d菜甘..炸物完全林晒..整體黎講我覺得係差的。
呢間野既服務5錯的"
D野食有d都5差既..
個荔枝味雪糕係好食的..
而其他甜品都是沒有興趣的..

睇過食評推介過金菇肥牛"
食左覺得冇咩特別"
而食評話過羊比較驚喜的"
我食就覺得好TOUGH"5店..
而我比較中意既就係個SOLE"
比較淡而且有小小既蒜香味"

個酸蘿蔔5酸之餘反而出奇地甜..
d菜係凍的..好似for我地韓燒..要燒埋d菜甘..
炸物完全林晒..
整體黎講我覺得係差的。
2010-01-21
紀念日
2010-01-18 5 瀏覽
多年冇食韓燒...今日選擇星期日lunch time黎食...真係唔錯呢~荃灣呢間漢陽苑有幾樣好~1. 地方光猛、唔逼、乾淨企理我地2個人, 安排坐4人卡位, 都好闊落, 同隔離檯亦唔太近。卡位的屏風高過頭, 所以都算有些私人空間 有多部電視, 因為小電視只係比多人的檯, 我地唯有遠少少睇大o個部啦都係o個句:地方光猛、唔逼、乾淨企理haha2. 食物對我而言, 韓燒的食物都不外乎肉類, 而且醃料相似, 味道大至冇咩分別。基於呢個前設, 當日的食物我係收貨的, 味道幾好~有豬牛雞羊, 魷魚片, 魷魚鬚, 多春魚(但好難燒得好), goo, 茄子等...我鍾意牛肉呀....一堆炒下炒下好juicy又唔會燶除左生的食物, 熟食&甜品都唔錯。推介: 香茅雞翼、香葉雞、菜類、雞湯都好好。豆腐花好滑...真係好滑...雪糕ok...只食左綠茶同士多啤梨, 其餘有: 涼粉、竹蔗水, 布甸。其餘熱食: 炒飯、炸魚皮、炒瀨尿蝦、甜蕃薯...等...唔記得咁多...總括: 種類算多, refill的速度亦好快, d盆成日都滿滿的(雪糕除外, 所以我只食左2款囉.... ) 仲有前菜同壽司, 前菜唔太夠味

荃灣呢間漢陽苑有幾樣好~

1. 地方光猛、唔逼、乾淨企理
都係o個句:地方光猛、唔逼、乾淨企理haha

2. 食物

仲有前菜同壽司, 前菜唔太夠味, 不過因為鍾意食大豆芽...同埋要清一清味蕾....都有食下。壽司唔使講, 應該係比小朋友過下癮的

飲品: 菊花茶、酸梅湯、水蜜桃、豆漿。唔明豆漿點樣同韓燒夾得黎, 所以只係飲左菊花茶&酸梅湯。加錢可以飲汽水, 啤酒, jolly。

3. 服務
一入門口有部長招呼, ok。樓面侍應就冇咩表情, 不過亦唔係黑面, 我冇咩所謂。食到咁上下, 有主動換鐵板, 收走冇用的碟...所以服務都可以丫~~~

4. 價錢
$68一位, 茶錢$3 連加一。我覺得咁ge價錢食到咁多唔同ge野....勁飽咁出去, 真係如題:可以一試

2010-01-17
  • 牛肉
  • 魷魚片
  • 魷魚鬚
  • 香茅雞翼
2010-01-15 9 瀏覽
行完山個朋友好想食韓燒,因為我之前幫襯過都唔錯,又唔趕我走!可以慢慢食!同麻係新開的!今次我都醒目,咩都唔理,BOOK位先!順便問下價,同麻有無限時。佢講完價錢同麻告知可以由5點半-10點半!咁我地6點半去到!點知佢話有限時個半鐘。我同我的朋友"O"晒咀!唔係麻,打電話問又話無限時既!不過都算啦!個朋友真係好想食!唔同佢計。之後有個職員走麻黎,有火啦,你仲唔燒坐係到仲咩!(無禮貌個隻)因為我D朋友出晒去囉野食,同麻我只係負責食,唔係負責燒。(我同佢講,我D朋友未返,一陣先燒得唔得呢!)佢好無引咁走左去!這次的服務俾第一次差左了!之後我個朋友一黎掃幾碟熟食,之後先慢慢開始燒。我就食左三文魚,不過真係麻麻地。囉左幾件都食唔晒!燒物最好就係牛類,牛仔肉、牛舌、牛仔骨係最好味!不過想食得多,食牛舌係最好呀!因為薄薄地,食多多都唔覺!食得多要食下D甜品,我只係囉左D啫哩食。黑白燸米飯的甜品就真係麻麻,因為無甜味!食飽飽時間到都無趕我地走!都算係咁啦!
行完山個朋友好想食韓燒,

佢講完價錢同麻告知可以由5點半-10點半!
咁我地6點半去到!點知佢話有限時個半鐘。
我同我的朋友"O"晒咀!唔係麻,打電話問又話無限時既!
不過都算啦!個朋友真係好想食!唔同佢計。
這次的服務俾第一次差左了!

之後我個朋友一黎掃幾碟熟食,之後先慢慢開始燒。
我就食左三文魚,不過真係麻麻地。囉左幾件都食唔晒!
燒物最好就係牛類,牛仔肉、牛舌、牛仔骨係最好味!
不過想食得多,食牛舌係最好呀!因為薄薄地,食多多都唔覺!

食得多要食下D甜品,我只係囉左D啫哩食。
黑白燸米飯的甜品就真係麻麻,因為無甜味!
食飽飽時間到都無趕我地走!都算係咁啦!