2010-10-03 9 瀏覽
今次係奶奶生日,早幾個月閑談中得知佢好耐冇食韓燒,特意地揀韓燒作今次的生日飯,本來見到呢道喊面咁多,都唔敢揀,又話黑面又話趕客...但家母都會黎食,家母話佢識呢道既經理之類既樓面中的大粒佬,位都唔駛等喎呢道生熟食物款色多,熟食有炸物{預佢係淋晒吧}有菜{白菜幾好食,但記住放落爐道燒燒先)有肉類,有餐前小食如小魚,有花蟹生食有魚{多春魚三文魚之類}有肉{串燒,雞翼,肉塊,串燒好好食}腸仔蟹柳果d飲品有四款,今次黎到有玫瑰花茶,好甜,但唔錯甜品有雪糕jelly水果布丁涼粉,仲有湯水tim!生野我唔食,魚類有骨,串燒好好食,雞翼冇晒味,涼粉唔苦,jelly好實,水果唔靚,湯水冇飲d白菜炒得好香,我都拎左兩碟,佢係用麻油炒,仲加d芝麻,但食落飲雪櫃岩岩拎出黎,所以放爐道炒炒會好味d,肉塊都唔錯,係雞翼出事食物質素整體叫做放得入口,唔會令你反胃,就好似中學時去燒野食,係著重於燒既過程,而唔係食服務方面,由於我地係經理既朋友,主要都係經理照顧我地,冇人催我地走,但嗌加茶係要自己嗌人黎加,冇換到鐵板最後經理拎左一碟三文魚黎
今次係奶奶生日,早幾個月閑談中得知佢好耐冇食韓燒,
特意地揀韓燒作今次的生日飯,本來見到呢道喊面咁多,
都唔敢揀,又話黑面又話趕客...但家母都會黎食,
家母話佢識呢道既經理之類既樓面中的大粒佬,位都唔駛等喎

呢道生熟食物款色多,
飲品有四款,今次黎到有玫瑰花茶,好甜,但唔錯
甜品有雪糕jelly水果布丁涼粉,
仲有湯水tim!

所以放爐道炒炒會好味d,肉塊都唔錯,係雞翼出事

係著重於燒既過程,而唔係食

服務方面,由於我地係經理既朋友,主要都係經理照顧我地,
冇人催我地走,但嗌加茶係要自己嗌人黎加,冇換到鐵板

最後經理拎左一碟三文魚黎{唔係燒果隻,係定時拎少少出黎果d}
果塊家母話好好食,幾新鮮

價錢方面唔清楚,經理比左discount我地,但應該係百幾蚊位吧?

地方幾舒服,乾淨
haha,白菜酸梅湯
阿仔你請嫲嫲食飯啦!
haha,白菜酸梅湯
阿仔你請嫲嫲食飯啦!