2008-03-03 19 瀏覽
星期六晚同d同事去呢間嘢食韓燒我覺得時間太少啦嘢食都幾好食不過d魚生唔係咁新鮮其他嘢食都ok既
星期六晚同d同事去呢間嘢食韓燒
我覺得時間太少啦
嘢食都幾好食
不過d魚生唔係咁新鮮
其他嘢食都ok既
2008-02-25 9 瀏覽
本身打算去蜂sushi既....見人多去10蚊店行行,見到呢間野,就拎埋飛仔先...之後返黎.明明只差一張table就到我們,,,,,佢不停叫d10人哎.7人哎4人哎,17個都比佢入...咁我地就呆等呆等又呆等...我問佢:佢夠膽死同我講:未有2人枱哎...其實佢呢間野係無2人枱的,所以會比哂d3人4人5人入哂去,.2人個d先會郁.......野食又唔係真係好好,{特別係熟食個d}仲有:個d人真係勁唔好禮貌.....下次唔使旨意去呢間咁既野。
本身打算去蜂sushi既....
見人多去10蚊店行行,見到呢間野,就拎埋飛仔先...
之後返黎.明明只差一張table就到我們,,,,,
佢不停叫d10人哎.7人哎4人哎,17個都比佢入...
咁我地就呆等呆等又呆等...
我問佢:佢夠膽死同我講:未有2人枱哎...
2人個d先會郁.......

野食又唔係真係好好,{特別係熟食個d}

仲有:個d人真係勁唔好禮貌.....
下次唔使旨意去呢間咁既野。
2008-02-14 3 瀏覽
服務好差,開始時無人話比我哋知只限食一個鐘,跟住夠鐘前十分鐘就叫你埋單,又有個人走埋嚟熄個爐催你走,十分鐘後就直頭話夠鐘喇要熄爐,完全唔尊重顧客,態度甚差,好似我哋阻住地球轉咁,食物質素好似垃圾一樣!$144蚊位係完全唔值! 以後都唔會再去!!
2008-01-26 6 瀏覽
大佬ar...畀成舊幾水...換黎一肚氣...D服務又差...未夠鐘...我地仲未飽...就趕住黎收野...又貴又唔飽...最受氣係D服務員態度好差lor...去過咁多食肆...未試過咁受氣...我一定唔會再黎幫襯!!!!!!

我一定唔會再黎幫襯!!!!!!
2008-01-02 7 瀏覽
有次唔記得左幾時喇~我同我家姐同埋我姐夫一行三人去到旺角漢陽苑食晚市~一入到去有個部長好有禮貌咁帶左我地去一檯四人既座位~d食物都幾新鮮~食食下d侍應仲主動幫我地換左個燒焦左既燒烤爐~換上新既燒烤爐~仲周不時過離問我地有咩需要同埋執走d污糟碟~d侍應都幾nice~食飽仲冇趕我地走~仲坐左一陣~埋單時又冇收多到錢~值得一去~!!!
2007-12-29 34 瀏覽
12月26日約左成班frd 去食韓燒都知逢聖誕, 一定多人兵分2路等位一係韓和, 一係韓陽最後e 邊有位心諗: 死啦, 上次去完銅鑼灣個間已經感覺好差 (D食物上有雲吞紙巾) 今次都唔方好得去邊不過冇辦法, 只好照去入到去煙霧彌漫, 能見度50%通風設計極差然後d碟, 杯全部都有污漬(究竟有冇洗架= =...)咁都算, 因為燒烤一定係咁D 野食麻麻, 都可以算因為唔係所有野都岩口味最慘係d服務好似趕客咁入到去冇人講過話有限時2個鐘周圍都冇寫然後突然叫我地埋單仲要催我地快d比錢我地唔理佢個經理即刻面黑然後話, 你地得2個鐘架咋後面12個人等緊你張檯, 唔好阻住!一比完錢d職員唔理我地食完野未就收晒我地d碗碟(我地有一半人遲到, 坐唔夠1小時就被人趕)$144蚊食d 咁既野, 我寧願比多百寧蚊去酒店食buffet好過!
12月26日約左成班frd 去食韓燒

都知逢聖誕, 一定多人
兵分2路等位
一係韓和, 一係韓陽

最後e 邊有位
心諗: 死啦, 上次去完銅鑼灣個間已經感覺好差
(D食物上有雲吞紙巾)
今次都唔方好得去邊
不過冇辦法, 只好照去
入到去煙霧彌漫, 能見度50%
通風設計極差

然後d碟, 杯全部都有污漬
(究竟有冇洗架= =...)

咁都算, 因為燒烤一定係咁

D 野食麻麻, 都可以算
因為唔係所有野都岩口味

仲要催我地快d比錢
我地唔理佢
個經理即刻面黑

然後話, 你地得2個鐘架咋
後面12個人等緊你張檯, 唔好阻住!

一比完錢
d職員唔理我地食完野未
就收晒我地d碗碟
(我地有一半人遲到, 坐唔夠1小時就被人趕)

2007-12-22 10 瀏覽
星期二放假,念住同呀女出街食飯,佢話未食過韓燒,記得好多年前去過都ok,咪帶佢去試吓lor,去到見到都幾多嘢食,品種都多,熟食都有,点知食落,熟食凍嘅,味道唔点,燒烤食品樣樣都同味(啲汁),飲品太甜無樣入得口,三個人$400無理由食啲咁嘢。
2007-11-02 20 瀏覽
對於漢陽苑服務之差都略有所聞,但真要親身領教過才敢發言,午市自助餐,食物質素不過不失,人參雞湯就最正!當日有小朋友嘔,嘔到成地都係!但15分鐘後仍沒有侍應上前協助请潔,個個扮睇唔到,終忍唔住叫個侍應協助,但他居然話????咁都得!繼續擾攘5分鐘才由門口的PR安排人手處理,今時今日咁嘅服務態度真係唔掂,我唔會再來!
對於漢陽苑服務之差都略有所聞,但真要親身領教過才
敢發言,午市自助餐,食物質素不過不失,人參雞湯就最正!當日有小朋友嘔,嘔到成地都係!但15分鐘後仍沒有侍應上前協助请潔,個個扮睇唔到,終忍唔住叫個侍應協助,但他居然話[呢度無清潔]????咁都得!繼續擾攘5分鐘才由門口的PR安排人手處理,今時今日咁嘅服務態度真係唔掂,我唔會再來!
2007-09-26 3 瀏覽
尋晚兩公婆食韓國燒烤做節! 六點到到冇物人....所以好舒服! d豬好入味! 而d蝦仲跳跳扎! 響呢到食過幾次都未試過咁新鮮! 後來到七點鐘人開始多! 隔離枱呀叔呀嬸開大個火炒餸 ( d火成尺高, 妤嚇人員)! 搞到好多煙! 搞到老公冇胃口食! 我都已經好飽! 所以提早埋單走人! d嘢食ok ! refil 得好快! 但始終甜品少! 而d西瓜有d變味! 我鐘意食佢d豬腳薑! 走咗先發覺佢地收錢好似收多咗 ! 明明話每位#108.- +10%都只係119.- ! 但居然收我地$245.- ! 點計? ( 如果每個客收多一兩蚊幾都好揾!
2007-08-19 6 瀏覽
對於這家漢陽苑「服務之差」都略有所聞,之前去過時也不過不失,可能是因為在週間非繁忙時間,不過今次選擇在星期六晚上,以下就是經歷.....因為怕多人,所以預先訂了位,7:15 去到的時候位置還多,侍應也強調了兩個小時的時限,心想這是規定的開場白,就隨便應了過去。因為我們6 個都是男的,不斷食不斷食,肉又多燒烤的龜背很快髒要更換,都換過了2 次,想換第3 次的時候侍應就一句:「要換也可以,不過提醒你們換一次要$20」這個真是聞所未聞,好吧$20 就$20,朋友聚會都是求開心。到剛剛換了龜背,朋友出去拿食物,大概是9:00 的事,有個是經理的女人來埋單,當我正在掏錢的時候,另一個侍應就推車來執拾,還有另一個經理衝來幫忙執拾,我就說:「還有15 分鐘吧?我朋友還在拿食物呢!」經理就說:「不好意思,外面很多人在等」但這時桌面已被清空,我還可以怎樣呢?朋友接二連三拿著食物回來,看見空空的桌面都呆掉,龜背還才剛換用都未用過。最後不想吵架了,大顆兒去滿記吃糖水散心....雖然食物一般不算差,但我打死也不會再約人來這間吃!

最後不想吵架了,大顆兒去滿記吃糖水散心....

雖然食物一般不算差,但我打死也不會再約人來這間吃!

2007-08-10 12 瀏覽
小女子琴晚與友人共7人去食創興ge韓陽苑~~~睇哂lee度ge comment~~真係有d驚~~咁多劣評~但點知去到~完全係另一回事~~食物&環境方面~~不過不失la~仲可以好d ge~~但一分錢一分貨~都算係咁la~~~~不過d 碗碟唔太乾淨~~有d有油...我最concern ge係佢地ge services~好多網友都有唔好ge對待~~但我同d fd完全感受唔到wor~~~~~1)佢地即叫即到~2)mo俾任何面色我地睇~3)mo趕我地走~ 都mo乜趕其他人走~4)仲幫我地影相5)我地8點入席~ 10.3先埋單~~埋完單仲俾我地坐到11點~6)mo收我地台迫我地閃etc....總之就好正常~~~~所以都食得好開心~前一晚ge焦慮全消~~~haha~所以都係要自己試過先知~祝大家好運la^^
小女子琴晚與友人共7人去食創興ge韓陽苑~~~
睇哂lee度ge comment~~
真係有d驚~~咁多劣評~
但點知去到~完全係另一回事~~

食物&環境方面~~
不過不失la~仲可以好d ge~~
但一分錢一分貨~都算係咁la~~~~
不過d 碗碟唔太乾淨~~有d有油...

我最concern ge係佢地ge services~
好多網友都有唔好ge對待~~
但我同d fd完全感受唔到wor~~~~~

1)佢地即叫即到~
2)mo俾任何面色我地睇~
3)mo趕我地走~ 都mo乜趕其他人走~
4)仲幫我地影相
6)mo收我地台迫我地閃
etc....

總之就好正常~~~~
所以都食得好開心~
前一晚ge焦慮全消~~~haha~
所以都係要自己試過先知~
祝大家好運la^^
2007-06-27
很久很久沒有到漢陽苑了,記得以前中學都去過幾次,每次都飽飽滿足地離開。昨晚和幾個朋友晚飯,選了旺角這間漢陽苑。食客大部份都是很年青的,大概都是中學生左右,可能隨著年長選擇的食物都以健康為主吧。這兒的食物選擇可分幾類,有火鍋、燒烤、熟食、壽司魚生,還有甜品和飲品,而且真的是源源不絶的添加,燒烤食物的肉都算新鮮,而熟食就普普通通啦。其實吃了不太多,已經感覺很飽了,飽的感覺延續到第二天的今早,我想都是要做做運動消化番這些heavy的食物了。
2007-06-11 7 瀏覽
d服務態度好差,淨係掛住問顧客有幾多個人食梗,每10分鐘唔同人問一次,好煩。但叫佢換板又唔見佢咁積極,叫幾次先有人理。抽風系統唔掂,搞到周圍好大煙。

但叫佢換板又唔見佢咁積極,叫幾次先有人理。

抽風系統唔掂,搞到周圍好大煙。
2007-01-06 4 瀏覽
Before reading all of your complaints, I planned to go to this restaurant with my mom and have booked a table for tonight dinner already. By now, I decided not to go and I also called back to the restaurant to cancel the booking. I think no matter what we say and complain in the forum, the best way to counteract the cheap attitude of the staff is DON'T GO TO HON YANG RESTAURANT anymore!I will ask friends around me not to go as well.

2006-12-13 9 瀏覽
超不禮貌代遇,唔會再去!上星期六夜晚諗住同朋友食好耐無食既韓燒,於是就去左創興廣場1樓---->漢陽苑.....7:15,一坐低,個伙計就話只可以食個半鐘,咁ok 啦,當我朋友去cashier 攞toilet key 既時候,被人大聱喝罵:'無呀!!',之後我朋友唯有去第二間鋪頭借,實在黐線!!大概八點鐘,個經理就攞張單埋黎,我o地就俾錢啦,佢o地d 服務咁不知所謂,根本無諗過俾一毫子貼士,但佢話佢o地唔收毫子,所以要我o地俾多幾毫子,俾齊頭,當時真係火都黎埋,你service 好就話焦所謂姐,可惜佢地d service 真係差到無人有,所以點都要佢找番o個幾毫子,跟住另外一個伙計就想收野,我o地就同個經理講話想投訴,同埋等佢找錢,隔左陣,個經理就找番d錢,我o地就成肚氣咁離開.食物麻麻,態度九流,收人成舊水。再幫襯?好難喇!
超不禮貌代遇,唔會再去!

上星期六夜晚諗住同朋友食好耐無食既韓燒,於是就去左
大概八點鐘,個經理就攞張單埋黎,我o地就俾錢啦,佢o地
d 服務咁不知所謂,根本無諗過俾一毫子貼士,但佢話佢
跟住另外一個伙計就想收野,我o地就同個經理講話想投
訴,同埋等佢找錢,隔左陣,個經理就找番d錢,我o地
就成肚氣咁離開.
食物麻麻,態度九流,收人成舊水。再幫襯?好難喇!