2017-07-26
朋友帶路話有正嘢食, 今次真係唔帶路唔識來呀, 佢門口細細,喺一條行人天橋底下面, 真係路過都唔知呀, 入到店內變咗第二個世界!店內真係好日本風 ,一入門口眼見牆上加天花都吊住好多日本動漫嘅海報, 加上播住日本嘅音樂,同埋圍著牆邊設計嘅枱面, 真係好有日本風情!我選了燒海蝦豚肉拉麵, 本來我好喜歡吃日本叉燒和紫菜,所以我加咗底! 點完菜我發現牆身黐咗好多一條條嘅紙仔, 原來都係其他食客既食後感,睇咗佢哋嘅內容,先至留意到原來呢度嘅拉麵係畀出便多1.5倍㗎, 同埋啲叉燒好大塊好飽, 大鑊今次仲要加底,哈.哈.哈...😅唔好理呢麵到咗, 第一件事試下個湯底先, 好濃郁嘅蝦味,但係味道非常清甜, 一啲都唔流, 第二件事就梗係試佢個麵啦,煮到啱啱好軟硬適中,加埋面上面有好多蝦乾配埋嚟食非常好味, 第三個主角就係佢塊叉燒喇, 雖然佢得一塊叉燒,不過非常巨型,咬落去啖啖肉,肉質非常嫩滑,一啲都唔黐牙,重點我加咗底😱), 今次真係可以食到夠, 好誇張嘅係有一把頭髮咁多嘅紫菜放喺度!佢仲有任斟檸檬水, 你問我D檸檬水好好飲😆