2005-10-10 8 瀏覽
自己係一個科大學生, 每年例必到滿記食糖水,不是因為特別好味, 只係一個傳統活動今次想講係, 眼見愈來愈多滿記分店開張, 但係心諗, 其實佢0的甜品都係一般0者.如果真係要講0既話, 佢0既Mango pancake 唔錯, 幾香幾滑, 但係其他都係不過不失, 無咩驚喜.一句講晒, 都係傳統0者......
自己係一個科大學生, 每年例必到滿記食糖水,
不是因為特別好味, 只係一個傳統活動

今次想講係, 眼見愈來愈多滿記分店開張,
但係心諗, 其實佢0的甜品都係一般0者.

一句講晒, 都係傳統0者......
2005-09-26 10 瀏覽
不是嗎?好食?人地成日話點正點正,食落就真係救命!!!出左名就求求其其,especially個芒果西米露,真係難食到想嘔,d芒果酸到我跳樓,真係好難頂....我真係從來未食過咁難食既芒西!個阿姐仲話d芒果係咁喎,唔想退咁!OK!咁你食哂佢la...OK,當我無彩數,撞正你!.....我個friend個芝麻糊淡+稀,好水!!發晒勞嘈.....點知除了芒西同芝麻糊,還有一個叫芒果布甸既四方果O者喱'甜品',好似食膠咁,不知所謂,再一次遭殃!好心好食先擺出黎賣啦,唔該!.... 滿記甜品水準其差,個Chef完全沒有放個心去整.... 價錢完全不值!都不明白為什麼還有咁多人推薦!真係值?!服務態度?.......麻麻地la... d 阿姐......總之,呢間所謂既名店,真係差到不得了,一句難食!!!唔該唔好再呃人錢啦,根本就冇心做既,摺左佢啦!!!仲開分店?
2005-09-17 6 瀏覽
d豆腐花真係唔錯~ 配西瓜仲好食!!服務態度都ok!有機會要試下~~
2005-09-12 5 瀏覽
D豆花係唔0既,尤其是楊枝甘露豆花,食到我同我男朋友都LAMLAM脷。不過其他都係雷聲大雨點小。
不過其他都係雷聲大雨點小。
2005-08-24 8 瀏覽
這間甜品好食,尤其D有榴蓮的東西,不過服務態度就麻麻地,可以改善就very good!!!
2005-08-22 11 瀏覽
某天晚上過來兜風聽聞這是原店就慕名而來芝麻糊(加湯圓)和核桃露兩個都好淡核桃露不夠稠只有三顆湯圓依舊好味之前在朗豪坊吃一樣的糖水可是好吃多了原店的味道居然差過分店看來想要打破"中央工場"的傳聞吧哈哈
某天晚上過來兜風

可是好吃多了

原店的味道居然差過分店
看來想要打破"中央工場"的傳聞吧
哈哈
滿記搪水,這品牌已經街知巷聞吧。但吃下還是一般的糖水!楊枝金露尤其普通,已且還要不夠凍!試問夏天吃一碗不夠凍的糖水!實在是失望萬分!椰汁芒果黑糯米其實還是普通的水準!不是太特別!兩樣的芒果都十分酸!但由於本人對酸的味道十分鐘情,還沒甚麼抗拒!但與我同行的友人都面容扭曲了!!但價錢方面就原全不值了!
滿記搪水,這品牌已經街知巷聞吧。
但吃下還是一般的糖水!
楊枝金露尤其普通,已且還要不夠凍!
試問夏天吃一碗不夠凍的糖水!
實在是失望萬分!
椰汁芒果黑糯米
其實還是普通的水準!
不是太特別!

兩樣的芒果都十分酸!
但由於本人對酸的味道十分鐘情,
還沒甚麼抗拒!
但與我同行的友人都面容扭曲了!!

但價錢方面就原全不值了!
2005-08-09 1 瀏覽
滿記, 我諗鍾意食野O既朋友無一個唔識, 香港出名O既糖水店唔多, 做到開連鎖式經營, 我諗都係得佢一間本地作品。佢O既甜品選擇可以話係你數得出佢都有, 無論係傳統O既中式甜, 以至香港人至愛O既楊枝金露, 佢都一直可以保持水準,唔怪得佢可以開完一間又一間, 不過, 咁耐以黎, 小弟都只係會幫親西貢果間, 除左因為小弟有幸係佢地VIP以外, 係因為其他分店始終無果度咁有風味, 佢地識將食榴槤O既人都分開去另一個區域, 可見佢地真係幾細心, 甜品好與否其實都係見人見至, 正如我話好味O既我阿媽成日都話"阿仔, 唔好食咁多生冷野呀!"
2005-08-08 29 瀏覽
同友人游船河,之後到此食甜品﹗雖然le度的榴槤很有名,但不吃榴槤的我,選了一個紅豆沙溝涼粉…紅豆沙弄得很有home made style …雖然只是一個很簡單的甜品,但對做完運動的我來說,真有很滿足的感覺﹗
2K
2005-07-29 4 瀏覽
大學去O-Camp 個campsite 0係西貢, 我0地就成班人半夜三夜call 的士出去食糖水. 估唔到咁0既鐘數(around 2:00am) 都咁好生意, 10 幾個人要等位.芒果pancake 一客三件, 好多cream; 整體味道ok, 但唔太特別.哈蜜瓜西米露幾好食, 哈蜜瓜夠甜, 椰汁"湯底" 幾香幾濃.反而楊枝甘露唔ok, 好artificial 咁味.Overall 幾失望, 入到去食, 似乎最抵食都係個名!

反而楊枝甘露唔ok, 好artificial 咁味.

Overall 幾失望, 入到去食, 似乎最抵食都係個名!
2005-07-20 9 瀏覽
人地成日話點正點正,食落就真係普普通通,食過招牌o既焗布甸都ok,不過老年o禁細都要成23蚊就覺得唔係好抵,其他糖水人地出面六蚊碗o既都大碗過佢,可能本人太草根食慣大件夾抵食o既野喇.......我係去朗豪坊o個間食o既.....
2005-07-14 23 瀏覽
呢個名o既甜品都可謂食到開晒巷!三更半夜都“賓虛”o甘既場面,真係誇!已經食過正店及三間分點,次次都係一大棚人冒名,無計,如果收得呢個價就真係水準一般喇,只能話吾係好甜既甜品,豆腐花無熱食既,自有凍花加熱糖水,姜撞奶仲唔係次次都撞得起,點搞呀?!
2005-07-12 9 瀏覽
星期日,去西貢游完水想食甜品嚟試吓,兩個人叫咗3樣嘢,榴槤布甸、紫米軟糕同紅豆沙涼粉,紫米軟糕不太甜無咩紫米味,紅豆沙涼粉就一般,榴槤布甸就好好味同好香,不過D嘢都唔平囉。
2005-07-12 16 瀏覽
自己本身住將軍澳,識唔少西貢友!加上經常去西貢食野!但大家根本唔like去呢間~人多位少車位更少價錢唔算平~但唔抵~!!無驚喜~!!!
自己本身住將軍澳,識唔少西貢友!
加上經常去西貢食野!
但大家根本唔like去呢間~
人多位少車位更少
價錢唔算平~
但唔抵~!!
無驚喜~!!!
2005-07-05 8 瀏覽
滿記開左唔少分店,都係哩間最好食,可能係主店啦。超正呀!我地order 左芒果黑糯米,椰汁底鮮果西米露,芒果底鮮果涼粉,芒果汁。全部都好好食呀>_<尤其係芒果底鮮果涼粉,比元朗既B仔涼粉更好食,黑糯米同d奶既份量恰到好處。好值得去試,但係d冷氣就涼左少少,間舖既位置好好,好易搵,超好呀!
滿記開左唔少分店,都係哩間最好食,可能係主店啦。