2020-11-24
已經食過無數次依間與我渡過不少回憶嘅老店,嘅然掌櫃噤客氣幫我加料,都幫佢推銷吓🤔講真佢各樣嘅餸我都食過,所以以下就略略介紹吓自己最鍾意嘅嘢😆雲吞🙌🏼🙌🏼皮薄內爽,足料,蝦味鮮甜,更加冇鹼水味,每次必叫之選炸醬好特別,有啲類似陳皮果皮嘅韻味,但又唔會太濃,啖啖肉,老細仲會分湯上冬菇🍄只要有人叫冬菇麵,一入門口就會傳黎令人涶涏三尺嘅鮮菇味,真係唔明噤嘅價位邊度黎這樣上剩嘅食材,一試難忘胡椒豬肚... 丸🐽冇錯,有豬肚爽口嘅咬感,但有胡椒豬肚湯嘅味道,非常值得一試,亦係本人必選之一,如果唔鍾意豬肚,豬肉丸都好正,係我女朋友之好牛丸👍🏼睇樣都知好嘢,無工業化嗰種圓狀,有可能手打,淨係知啖啖肉,又入湯,食過真係唔想再食出面啲cheapcheap麵粉其他值得一試: 牛腩牛筋,墨魚丸,魚旦,鯪魚球不能少:湯底真係用蝦殼同其他真材實料(forgot)煲嘅湯,應該無味精,鮮甜有後勁,我每次都會飲啲,不過夜晚啲湯會偏濃,小嚼便可冰凍各類肉丸斷斤賣,當然冇現場噤好食,但係屋企用嚟配麵、打邊爐,相當一流不過成日冇貨😆冰凍粽子??!!唔係啩,點解一間麵檔全年有粽子賣?因為好香好食!仲要已經調好味,千祈唔好落豉油
雲吞🙌🏼🙌🏼
皮薄內爽,足料,蝦味鮮甜,更加冇鹼水味,每次必叫之選
炸醬
冬菇🍄
胡椒豬肚... 丸🐽
如果唔鍾意豬肚,豬肉丸都好正,係我女朋友之好
牛丸👍🏼
其他值得一試: 牛腩牛筋,墨魚丸,魚旦,鯪魚球
不能少:
湯底
冰凍各類肉丸
不過成日冇貨😆
冰凍粽子??!!
唔係啩,點解一間麵檔全年有粽子賣?
因為好香好食!
仲要已經調好味,千祈唔好落豉油!
好方便,可以雪幾個月,要食嗰時就蒸熱即可
臨走前有貨就買番屋企,不過好多時賣晒😅
依家店實在太實惠,希望佢可以做到下一代都有機會食
P.S. 相係隱唔住食咗幾啖先影
雲吞牛肉豬肚丸麵