餐廳: 湯加 (天晉匯)
資訊:

2020-09-08 1321 瀏覽
《將軍澳》人稱美食沙漠,但在這沙漠中,總要找尋食物以作生存之用。而我們每星期例行公事咁都會到湯加食飯,呢間連鎖店雖然區區都有咁濟,但最好食莫過於此間。呢間野食既人唔多,不是因為食物唔好食,而係服務差,店員質素低,講野大聲,鬥客,亂咁安排座位,催人落單等等。但不怕!只要你不理不怕,依然可安心享用美食套餐208號,包飲品!好夠味,淮山面夠彈牙,咸蛋同肉片好夾,最抵食之選。雞件,竹笙,本人推介配米粉或白飯都好食!蔥油餅,次次都熱辣辣,好香口$123算正常晚餐,很飽肚的。

咸蛋芥菜肉片淮山麵
雞件竹笙娃娃菜米線
雞件,竹笙,本人推介配米粉或白飯都好食!
蔥油餅
蔥油餅,次次都熱辣辣,好香口
$123算正常晚餐,很飽肚的。
2020-08-31
咸蛋芥菜肉片淮山麵
2020-05-01 1050 瀏覽
最近係疫情下都唔係成日點出街🙈🙈加上今日姐姐放假 又唔想自己煮野食就決定試下叫外賣食 今日試咗用戶戶送叫外賣8點幾叫都要等一個鐘左右先到我個人認為外賣價錢係貴啲 再加運費都幾貴下不過間中一次都可以接受今次我地揀咗將軍澳湯加 我地叫咗三個自選🤔🤔我自己就好鍾意食蝦滑 滑牛肉 而我唔小心叫咗個豬肉腸 但都幾好食 唔會話好假我覺得佢啲菜放湯會搞到淋曬 唔太好食同埋佢啲飯好硬 我諗大家睇圖都會見到整體我覺得可以接受 未去到話好好味
最近係疫情下都唔係成日點出街🙈🙈
我覺得佢啲菜放湯會搞到淋曬 唔太好食
同埋佢啲飯好硬 我諗大家睇圖都會見到
整體我覺得可以接受 未去到話好好味
2020-04-30
60 分鐘 (外賣送餐)
2019-12-20 1035 瀏覽
天氣凍凍地,想食d熱滕滕的湯撈飯,來到位於將軍澳呢間湯加,之前係紅磡分店食過想來呢間吃吃,點左一個酸菜魚柳湯飯,等候時間竟然等左起碼25分鐘先到餐,坐下時的時間尚早,下午六點幾,人流不算多,但竟然等咁耐,要催促店員跟下先到,實到等到無心機,大打折扣。而酸菜魚柳湯飯係之前其他分店有吃過,味道同樣是酸酸辣辣的,但這店的魚柳是炸過的,不同紅磡店的白肉魚柳,這點不太一樣,稍為失色,還是喜歡無炸過的魚柳比較鮮。

25 分鐘 (堂食)
2019-10-07 3938 瀏覽
見佢講到好似好健康咁又話咩健康湯飯其實個湯底勁鹹一食就知落勁多味精仲話健康 其實超級唔健康仲有佢哋服務態度超差係超級差完全唔理小朋友安全都冇同情心未食過嘅千祈唔好去
見佢講到好似好健康咁

都冇同情心
未食過嘅千祈唔好去
2019-10-06
2019-10-07 1191 瀏覽
食物不好吃,服務和態度又差,不建議,一副不願意做生意的樣子,區內有其他選擇,不用付錢看臉色。試過一次上了當不用旨意回頭,現在生意難做但這店完全不理顧客感受,免費請你吃也不值得浪費時間和胃口。和家人連小朋友去,見不用排隊試下,要求baby seat但店員完全沒理會,嬲到震,但拖男帶女不想轉場照試,叫了湯品和麵等食物,一吃咸到飛起,沒其他味,非常難吃,重點一點不便宜,勉強吃了幾口最後也要放棄,回家還要吃餅填肚和狂喝水解渴。奉勸各位不要以身試吃
奉勸各位不要以身試吃
2019-10-07
2019-10-07 2674 瀏覽
所有員工服務奇差,說話態度不可接受😡😡食物味道亦唔好在附近附間食肆中要數味道最差亦不為過,商場附近有日本菜,韓國菜,泰國菜,西餐,味道都比此店好總括然而,情願食少餐亦唔會再食
所有員工服務奇差,說話態度不可接受😡😡
總括然而,情願食少餐亦唔會再食

2019-10-07 2253 瀏覽
古古怪怪既湯飯🤢menu 睇落唔多吸引都算,坐低就試下啦,啲餐具又唔多乾淨,甘就唯有自己抹下啦。。。黎到,牛肉麻麻,蕃茄湯又難飲,菜又麻麻🙈🙈🙈🙈🙈湯加,不了
古古怪怪既湯飯🤢

黎到,牛肉麻麻,蕃茄湯又難飲,菜又麻麻🙈🙈🙈🙈🙈

湯加,不了
入到餐廳 侍應完全無視我 等左幾分鐘都無人汁枱 叫人落單慘過叫人還錢野食方面叫左個胡椒豬肚雞 一d胡椒味都無 雞唔滑 仲有個豬肚臭既我叫左一個雞肉一個豬肉湯 兩碗都勁多油,同埋超咸! 紫菜四寶淡易無味 水咁淡 野食難食 服務差 餐具同枱唔乾淨 叫侍應換餐具 好似得罪左佢咁 千其唔好幫襯想要杯水飲下姐,個收銀+侍應女士露出個鄙視眼神加面容仲有叫左個淮山麵 質地又硬好似冇煮過咁個湯底得咸味又唔好食仲要都唔平 我寧願食譚x好過囉冇下次😩

我叫左一個雞肉一個豬肉湯 兩碗都勁多油,同埋超咸!

紫菜四寶淡易無味 水咁淡

想要杯水飲下姐,個收銀+侍應女士露出個鄙視眼神加面容

仲有叫左個淮山麵 質地又硬好似冇煮過咁
個湯底得咸味又唔好食
仲要都唔平 我寧願食譚x好過囉
冇下次😩
2019-10-07 1855 瀏覽
一入到去 店員態度好差 心諗唔係到到都排哂隊我都唔黎呢到食啦最後叫左個淮山麵 質地又硬好似冇煮過咁個湯底得咸味又唔好食仲要都唔平 我寧願食譚x好過囉冇下次😩😩😩😩😩
最後叫左個淮山麵 質地又硬好似冇煮過咁
個湯底得咸味又唔好食
仲要都唔平 我寧願食譚x好過囉
冇下次😩😩😩😩😩
2019-10-07 881 瀏覽
諗住同屋企人食晚飯啦,帶住阿B一齊去,問佢有無BB櫈又唔應機,問多兩問就發晦氣。未食野已經成肚氣。大佬呀,咁樣打開門做生意嫁? 得你一間餐廳咩!嬲到暈即刻叫屋企人轉場。
2019-10-07 1622 瀏覽
千奇唔好去,啲湯咸到死,全部味精,食完勁口喝!尤其係小朋友更加應該避免。我點兩款湯飯(一個雞肉一個豬肉),兩碗都勁多油,同埋超咸!啲服務麻麻啦過得去,除咗落錯單之外冇咩嘅。

我點兩款湯飯(一個雞肉一個豬肉),兩碗都勁多油,同埋超咸!

啲服務麻麻啦過得去,除咗落錯單之外冇咩嘅。
難得嗰晚我1家4囗,帶埋BB出去食飯,入到d間餐廳,有個短髮阿姐侍應啲態度已經超冇禮貌,我問佢有冇BB櫈,佢又唔答我😤,之後又叫我要收埋個BB車,我話你冇BB櫈我點收埋個BB車,之後佢老點左我去坐一個位個,之後吾多幾分鐘,又老點我坐第二個位😭,、之後勁唔好態度話我架已經摺埋左係一角架BB車阻住佢,最嬲嘅係佢竟然「geep」我,又咀藐藐😒,大佬呀食個飯姐唔使咁嘅態度呀,我之後都忍唔住同佢講: 你冇小朋友嘅咩,咁歧視帶小朋友嚟食飯嘅人😡😡😡,之後忍唔住走咗,又唔係得佢一間餐廳😡😤😠😡😢😩😫
2019-08-05 1217 瀏覽
很久沒有吃湯飯,突然在網上外賣平台看到可以點這間店的外賣,於是就下單了。叫了一個清燉陳皮鴨腿湯飯和一個紅酒牛尾湯飯,鴨腿湯飯不錯,挺清,不會油,也很香陳皮味,整體來說是挺好的;紅酒牛尾湯飯味很濃,對吃得比較清淡的人來說可能太咸了,而且油很多,厚厚的一層,不是很推薦。

外賣送餐
2019-07-29 809 瀏覽
今日突然想食得清淡啲,所以就去咗食湯加!湯加有好多選擇,而且亦有啲好似好健康嘅野食!例如紅米、燕麥飯、藜麥飯!而我就選擇咗淮山麵啦!餐牌上話淮山麵好健康架,淮山麵有豐富纖維,蛋白質,有降低膽固醇,預防心血管疾病,有助穩定血壓,增強免疫力嘅功效!我叫咗鮮牛肉豬潤淮山麵!碗麵有好多餸,好足料!啲鮮牛肉好嫩,好滑!啲豬潤亦都好好味!我第一次食淮山麵,啲淮山麵好幼,好好味!如果淮山麵真係有咁多益處的話,我之後都會食多啲啦,因為佢都好好味!
今日突然想食得清淡啲,所以就去咗食湯加!
湯加有好多選擇,而且亦有啲好似好健康嘅野食!
例如紅米、燕麥飯、藜麥飯!
而我就選擇咗淮山麵啦!
我叫咗鮮牛肉豬潤淮山麵!
碗麵有好多餸,好足料!
啲鮮牛肉好嫩,好滑!啲豬潤亦都好好味!
我第一次食淮山麵,啲淮山麵好幼,好好味!
2019-04-27 932 瀏覽
夜晚諗食咩唔知食咩好可以嚟呢一間試吓都幾有住家feel而且冇落味精🐖花膠竹笙肉片套餐有三大塊花膠六條竹笙同埋有幾塊肉片個湯底都幾好飲揀咗魚湯係幾清嘅同埋佢真係冇落味精唔會話太鹹🐓黃酒雞套餐雞大概有四份一隻到都幾多幾大份不過油就偏多因為佢用隻雞去煮所以有啲雞油浮面酒味都幾濃 冬天食就會好暖粒粒🐔松茸姬烏雞湯餐呢個餐都幾養生個湯好香松茸味湯底可以揀魚湯清湯同番茄湯同埋呢飯你可以揀飯公仔麵米粉米線仲可以揀烏冬同埋淮山麵淮山麵都幾特別好少見如果食唔夠仲 白飯可以任裝添
夜晚諗食咩唔知食咩好
可以嚟呢一間試吓