餐廳: 湯加 (濕地商場)
資訊:

2024-03-19 38 瀏覽
首先我點嘅係要魚湯,佢俾咗蕃茄湯嚟都唔緊要,入邊仲要冇任何配料!我點嘅雞翼同埋豆腐一舊都沒有!另外諗住撈飯食,點知一打開個飯係俾人人哋不再一啖你食咁嘅樣,我懷疑係佢哋嘅員工食完擺番落去諗住陣間再食!超誇張勁冇品德!打過去投訴有個女店員就話都唔知呢個客想點,跟住就搵另外一個店員嚟聽電話,淨係退款同埋唔好意思就不了了之!真係好嬲,送錯湯都算連個飯都俾人哋食咗一啖!本身都對佢啲食物幾有信心都覺得OK,之後以後都唔會幫襯!
三色飯
2024-01-08 70 瀏覽
舊肉流緊血 問我想煮多次成碗嘢定換第二個飯 佢話要加多兩蚊 吹到啤一聲舊肉流緊血 問我想煮多次成碗嘢定換第二個飯 佢話要加多兩蚊 吹到啤一聲舊肉流緊血 問我想煮多次成碗嘢定換第二個飯 佢話要加多兩蚊 吹到啤一聲
七成熟豬肚
2022-11-26 377 瀏覽
星期六食早餐再做下運動,和朋友來到濕地公園的湯加,好快趣咁樣點咗個魚柳早餐和牛角包早餐,服務員服務態度很好,好快趣幫我們落咗單,早餐亦都飛快咁樣來到我們檯面,只可惜魚柳早餐的魚柳真的太薄太細了,比起別店的真的差得很遠,有點失望;牛角包早餐的牛角包都不是脆脆的比較淋,唯一驚喜就是熱奶茶,沖得香滑而完全冇苦澀味,都忘記影相,因為實在太享受呢一杯難得嘅茶餐廳熱奶茶,高水準百年難得一試,事實本港好多茶餐廳熱奶茶都沖得不好,所以殘留著茶的苦澀味,而這裏的茶膽,實在是香滑,而沖得技巧掌握得很好,所以完全冇苦澀味,只有茶香,實在值得一讚,雖然早餐的質素普通,但係難喝到一杯如此高質素的熱奶茶,也是時一樂也!令精神為之一振!
牛角包早餐
魚柳早餐
2022-11-19
早餐
牛角包早餐
2021-09-21 501 瀏覽
「湯加」朋友最新買左個新單位,於是帶我去參觀下,參觀完見肚餓,伍最近食得熱氣野多,所以都係決定食得清啖D松茸淮山竹絲雞湯+淮山麵聽個名已經覺得好養生,湯底飲得出係老火湯,竹絲雞有4份1隻,份量都唔少,而且肉質嫩滑,輕輕一掂己經「骨肉分離」,而且仲有好多淮山同菌類,令湯頭更鮮甜。椎山麵富含營養,麵質爽滑彈牙,掛上濃濃既雞湯一齊食,成件事健康哂~椒鹽多春魚外層煎得香脆,魚肉幼嫩,連魚骨都係軟既,加上魚肚入面脆卜卜既魚春,可以一啖一條,加埋少少檸檬汁一齊食,仲可以減輕油膩感腐皮墨魚卷原本軟淋淋既腐皮煎過之後變得酥脆,入面包住一粒粒既墨魚肉,滋味十足咸檸七大熱天時行到成身熱辣辣,一杯冰凍既咸檸七除左可以補充水份之外,仲可以下火~
「湯加」

松茸淮山竹絲雞湯+淮山麵

椒鹽多春魚

腐皮墨魚卷

咸檸七

2021-09-19 288 瀏覽
我都知道湯加係飲湯嘅地方,不過天氣真係好熱,飲湯留返下次。下午茶時間嚟到,下午茶個餐牌都好唔錯。想食咩港式下午茶佢都有,而且價錢非常之實惠,三十幾蚊有嘢飲,我諗唔到有邊度平得過佢。吉列魚柳+薯條+熱香餅,再加一碗迷你雪菜米都係 $38咋!重要塊魚柳都幾大塊,唔係一味得粉,真心好食喎!雖然話係迷你米粉,份量真係唔迷你,滿晒,雪菜肉絲都好多,賣相唔馬虎,三十幾蚊抵到冇得彈啦!全店最後一份炸脾比我叫咗~真好彩!炸得夠脆,入面啲肉都幾嫩幾多汁!配薯條同西多士,又係三十幾!!杯凍啡好正,似係即磨,好香~呢邊啲鋪頭未開晒,但行開濕地公園呢邊可以過嚟食,一定有位,好好坐呀~

2021-09-15 224 瀏覽
呢排調左入黎天水圍做嘢,以前要入濕地公園先有餐廳,而家多左新樓,開始有啖好食,唔使行番岀市中心。好,坐低睇下有咩好食先。老壇酸菜煮黑魚片,我好喜歡食魚,個魚片好滑,一啲碎骨都冇,個湯酸辣味剛剛好,仲有豐富嘅配菜,酸菜同芽菜都係海量嘅,同埋欣賞佢識得將個米線分開上。香蔥薄餅,細個好鍾意食蔥油餅,都好耐冇食過,估唔到呢個小吃煎得好好,表面少少焦,夠薄夠香脆。涼粉紅豆冰,天氣咁熱,梗係要飲啲涼快嘅凍飲。

好,坐低睇下有咩好食先。

涼粉紅豆冰,天氣咁熱,梗係要飲啲涼快嘅凍飲。
2021-09-11 188 瀏覽
自從 wetland 正式入住,這邊的餐廳多了。2餸1 菜飯不得不說這邊的消費不貴,還有不少菜式可以選擇。今次選了蕃茄湯配鮮牛肉自家魚腐冬瓜湯飯,主食可以選擇白飯,藜麥飯,淮山麵,米線等另外蕃茄湯濃郁酸甜適中,泡著飯吃也不錯。鮮牛肉嫩滑多汁,不會帶筋。自家魚腐大粒彈牙,口感一流,冬瓜軟腍。另外配菜都有數十種,我再加配炸雞翼和腐皮墨魚卷,口感不錯,新鮮炸起,不會太油膩。最後點了杯鹹檸七,可以解渴的特飲👍🏻.
自從 wetland 正式入住,這邊的餐廳多了。

2餸1 菜飯
不得不說這邊的消費不貴,還有不少菜式可以選擇。

最後點了杯鹹檸七,可以解渴的特飲👍🏻