2021-11-12 745 瀏覽
今次跟同事叫的外賣飲品就選了清玉,從未試過清玉的飲品,所以先考慮一下珍奶系列的飲品,亦即它的「Q感茶」類別。這次我選的是茉香珍珠奶綠~茉香珍珠奶綠,少糖少冰,見到飲品內的珍珠份量都幾多。嚐一口奶綠,嚐到淡淡的茉莉茶香,奶味不會蓋過茶味,兩者之間的味道平衡。少糖 (70%糖) 的味道對我來說是剛剛好,不會只喝到糖水的味道。珍珠的口感煙韌,甜度恰好,中size的珍珠很適合咀嚼,珍珠的份量與奶綠的份量比例相配合,喝完整杯飲品時,珍珠所剩不多。滿足又飽肚啊!!
茉香珍珠奶綠
2021-09-20
外賣送餐
下午茶
茉香珍珠奶綠
2021-06-11 489 瀏覽
🍀清玉☘️呢一間嘅飲品我bookmark左好耐🔖因為我唔係好飲得茶 飲完會訓唔著果隻今日終於試到🧃因為佢除咗茶之外 仲有醋揀❤️呢款嘅醋冇咁刺激喉嚨😂但都有少少 🤏🏻飲落有淡淡嘅蘋果味🍎因為我啱咗走甜🙅🏻‍♀️飲哂成杯都唔膩😋所以主要嘅甜味就會蘆薈粒🌱佢哋好有口感😆亦好爽脆😙$25有大大杯 好解暑 好好飲🔥會再試埋佢其他款🤩檸檬愛玉都好似唔錯咁🤩.回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌑
🍀清玉☘️
會再試埋佢其他款🤩
檸檬愛玉都好似唔錯咁🤩
回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌑
2021-04-19 370 瀏覽
🧋鐵觀音黑糖珍珠鮮奶🧋推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️明明已經食得飽飽,不過人生總需要一點甜,甜有時又唔一定要食蛋糕雪糕,想食啲濕口嘢。青玉主要賣台式手調飲品,可以一解對台灣嘅單思之苦吖。當對住塊板發呆時旁旁黑糖系列有大相,有黑糖珍珠鮮奶同黑糖珍珠鐵觀音奶茶,見到鐵觀音3個字就秒去俾錢啦!當年鐵觀音雪糕出嘅時候,經一次食一次,哈哈!🧋鐵觀音黑糖珍珠鮮奶✨原本想要少冰微甜,店員提醒黑糖只做到少甜否則就做唔到掛杯效果。✨茶底味同奶味調得剛剛好,黑糖珍珠每糖都有黑糖包住而且軟糯,大滿足!🪄店舖旁邊仲見到貨品,清楚見到食材同杯都係嚟自台灣㗎!.··餐廳:清玉 (沙田)地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓176號舖
🧋鐵觀音黑糖珍珠鮮奶🧋
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️

🧋鐵觀音黑糖珍珠鮮奶
鐵觀音黑糖珍珠鮮奶

🪄店舖旁邊仲見到貨品,清楚見到食材同杯都係嚟自台灣㗎!

餐廳:清玉 (沙田)
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓176號舖
鐵觀音黑糖珍珠鮮奶
2021-04-07 237 瀏覽
本身好少寫食評,但今次真心希望清玉可以改善,所以想講下最近幫襯後嘅感想。以前一直都幾鍾意飲清玉,一嚟欣賞佢有表態,二嚟覺得佢俾料唔孤寒,茶味突出,但最近幾次嘅表現真係令人失望。早排買過鐵觀音珍珠奶茶,已經覺得無乜茶味奶味,味道過淡。琴日買嗰杯輕盈百香果更加唔掂,杯嘢一睇落去已經明顯比以前淡色,飲落去仲要好似水咁淡味。即使以前都同樣有調整冰度同甜度,都唔會質感似水同埋淡味得咁過分。而兩位年輕男店員喺落單嘅時候依然繼續傾計,落單時講嘢又唔太清楚,搞到我唔知落單嗰位哥哥究竟係同緊我講嘢定同緊隔離位店員講嘢。(同埋俾完錢之後無出單,亦都無喺杯嘢飲上面貼翻label,如果係為環保而略過呢啲工序,我都會支持,但如果呢個係店舖下單時一向須要貫徹嘅程序,我就有啲疑惑,點解只有今次無俾單同label)唔知味道變淡變水係全線店舖都有嘅問題定只係個別員工沖調上嘅問題,但希望清玉都可以回復翻以前嘅水平。
以前一直都幾鍾意飲清玉,
一嚟欣賞佢有表態,
二嚟覺得佢俾料唔孤寒,茶味突出,
但最近幾次嘅表現真係令人失望。
早排買過鐵觀音珍珠奶茶,
已經覺得無乜茶味奶味,味道過淡。
琴日買嗰杯輕盈百香果更加唔掂,
杯嘢一睇落去已經明顯比以前淡色,
飲落去仲要好似水咁淡味。
即使以前都同樣有調整冰度同甜度,
都唔會質感似水同埋淡味得咁過分。
但希望清玉都可以回復翻以前嘅水平。
2021-03-29 214 瀏覽
不知不覺,港九新界愈黎愈小清玉分店💔行過的,記住買杯支持下喇~石門京瑞呢間,收銀位有塊布,唔知道用途係咩,反而顧客出入個頭/口罩/手都好大機會掂到,要小心衛生問題!叫咗杯「檸檬三姐妹」,有蘆筍,珍珠同啫喱...酸酸甜甜,開胃/消滯一流可能鋪頭唔夠位,門口紙箱話你知,人地真係用台灣貨架🙈🙈

不知不覺,港九新界愈黎愈小清玉分店💔

行過的,記住買杯支持下喇~

可能鋪頭唔夠位,門口紙箱話你知,人地真係用台灣貨架🙈🙈

2020-07-24 551 瀏覽
去石門京瑞廣場食完晚飯,經過見到有間台式飲品店 「清玉」,飯後飲杯嘢當係甜品都係不錯嘅選擇。舖前大大個「清」,好易認。可能晚上關係,加上差唔多收工,所以唔使排隊。店內提供一D 期間限定飲品有數十款飲品可以揀,一日飲一杯都夠足兩個月今次叫左兩杯飲品:1. (左) 黑糖珍珠鐵觀音奶茶(凍) 大杯 $30,珍珠超多,黑糖味同鐵觀音茶味濃郁。2. (右) 益力多綠茶 (凍) 大杯 $24,入口舒服,估唔到綠茶同益力多喺咁夾值得一讚係職員全程態度好好,仲表示因珍珠要現煮,所以要等候耐少少,加上話就收舖,所以比多D珍珠

舖前大大個「清」,好易認。

可能晚上關係,加上差唔多收工,所以唔使排隊。

店內提供一D 期間限定飲品

有數十款飲品可以揀,一日飲一杯都夠足兩個月

今次叫左兩杯飲品:

2020-06-23
2020-04-04 365 瀏覽
茶有茶味!說來老土但真正有水準的台式奶茶,當要有茶味。清玉做得到!石門京瑞廣場小小兩座商場內手搖飲品店有十多間, 密集程度不遜旺角或葵涌廣場。要有過人之處賣站才能生存。靚茶底相信是清玉其中一賣點,之前在台前擺放用完的茶葉,以證真料實料,不是用茶粉的。雖然茶葉已泡茶但仍然留有陣陣茶香。鐵觀音珍珠奶茶,我的不二之撰。試過黑糖系列但感覺茶味被搶又過甜。過是原味鐵觀音奶茶最好味! 另外珍珠,中size,不過不失,有咬囗。

2020-03-26
  • 鐵觀音珍珠奶茶
2020-01-12 311 瀏覽
一日一黃店-罕見表態連鎖店‼️注意唔係每間都黃 大家消費前記住自行判斷啦分別有唔同分店有罷工(可睇圖)小部份有 捐錢 小部份有小小文宣而今日去既係石門店.之前區選黎呢間 有區選海報 同捐錢今日黎見到女仔文宣手足放低左 d貼紙😍勁有心 記住持番張去痴(我仲想拍佢膊頭 問佢點整 但我怕羞)呢日叫左⭐️百香果益力多$26多百香果肉 果肉小酸甜度合理 小益力多味整體ok.#清玉 (沙田)地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓176號舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:3.5/5
一日一黃店-罕見表態連鎖店
‼️注意唔係每間都黃 大家消費前記住自行判斷啦
分別有唔同分店有罷工(可睇圖)
小部份有 捐錢 小部份有小小文宣
而今日去既係石門店
之前區選黎呢間 有區選海報 同捐錢
今日黎見到女仔文宣手足放低左 d貼紙
😍勁有心 記住持番張去痴
(我仲想拍佢膊頭 問佢點整 但我怕羞)
呢日叫左⭐️百香果益力多$26
多百香果肉 果肉小酸
甜度合理 小益力多味
整體ok
#清玉 (沙田)
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓176號舖
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:3.5/5
有時候真係唔可以見人哋產品紅就去扮本身十分鍾意清玉嘅茶嘅香味所以就算佢偏貴我都會選擇佢但係呢杯黑糖鐵觀音奶茶可以將成杯飲品嘅平衡性破壞,成為劣品。首先因為佢要將啲珍珠沉滿熱黑糖, 令到杯嘢飲唔夠凍, 然後黑糖味將茶味蓋過,基本上所有優點都失去了。成為一般唔甜唔凍冇茶味著一杯飲品。所以,都係堅持自己啦,清玉。
有時候真係唔可以見人哋產品紅就去扮
本身十分鍾意清玉嘅茶嘅香味
所以就算佢偏貴我都會選擇佢
成為一般唔甜唔凍冇茶味著一杯飲品。
所以,都係堅持自己啦,清玉。
黑糖鐵觀音珍珠奶茶
2018-05-12 716 瀏覽
清玉而家越開越分多店...(好似)🤔但試過咁多款野飲最最最鍾意都係冬瓜茶👍🏻👍🏻🤤🤤無論喺邊間分店飲質素都係一樣咁好但如果要試既話記得記得一定要叫少甜同埋正常份量冰如果唔係既話會太甜飲唔落口😂
清玉而家越開越分多店...(好似)🤔
但試過咁多款野飲