餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2012-02-20 32 瀏覽
星期六11點多, 門口有大約十多人, 不算很多‧ 上次去旺角店, 叫我兩個小時再回來, 所以放棄了. 今次人不多, 一定要等下去.等了差不多半小時, 被安排坐比較入面的位置. 二人枱非常窄, 還在枱上放一樽大水壺. 點心紙選擇不多, 我們點了之後, 等了差不多15分鐘先上點心, 可能是即蒸吧.燒賣樣子很一般大細不一, 可能是人手做吧, 味道沒有特別. 茄子牛肉很油, 醬汁太重味, 很油. 蝦餃細細的, 當然入面的蝦也很細, 沒有傳聞中的好味.最出色是酥皮义燒包, 外面酥皮像墨西哥包, 很特別.整體點心質素真的很一般, 價錢不貴, 可惜餐具和水壺都是膠的, 我覺得好的點心應該配合適當的餐具, 茶要夠熱, 所以有點打折扣.要排隊去食的, 不值.

最出色是酥皮义燒包, 外面酥皮像墨西哥包, 很特別.

要排隊去食的, 不值.
茄子牛肉, 燒賣
膠水壺
2012-02-04
30 分鐘 (堂食)
2012-01-13 13 瀏覽
今日同E先生帶J仔打完預防針,就順道去深水埗買外賣點心回家吃。中午時份,添好運的門口早已堆滿了等位的茶客,至少有二三十人,非常慶幸我們只是來買外賣。晶瑩鮮蝦餃 $20必吃鮮蝦餃,外皮既薄又煙韌,鮮蝦大隻爽口,讚。鮮蝦燒賣皇 $20蝦肉跟豬肉打碎混合,整粒燒賣爽口彈牙,還有不少冬菇粒,不錯。潮州蒸粉果 $10外皮晶瑩剔透,煙煙韌韌,餡料豐富,味道不錯。什菌蝦春卷 $18春卷炸得香脆,鮮蝦配雜菜餡料,美味得令人停不了口。家鄉咸水角 $12咸水角依舊香脆美味,煙韌可口。香滑馬拉糕 $12馬拉糕香噴噴,質地鬆軟,香滑美味。蜜味叉燒腸 $15腸粉皮薄香滑,叉燒惹味。酥皮焗叉燒包 $14酥皮焗得香脆,入口鬆化,酥皮連叉燒餡一口咬下去,讚。鳳爪排骨飯 $17排骨多骨少肉,而且只有這麼半隻鳳爪,加上放得異常難看,未吃已扣分。鮮奶合桃露 $15完全沒鮮奶味道,合桃味亦不見突出,只吃到甜味,不好吃。

晶瑩鮮蝦餃 $20
必吃鮮蝦餃,外皮既薄又煙韌,鮮蝦大隻爽口,讚。
鮮蝦燒賣皇 $20
潮州蒸粉果 $10
外皮晶瑩剔透,煙煙韌韌,餡料豐富,味道不錯。
什菌蝦春卷 $18
春卷炸得香脆,鮮蝦配雜菜餡料,美味得令人停不了口。
家鄉咸水角 $12
咸水角依舊香脆美味,煙韌可口。
香滑馬拉糕 $12
馬拉糕香噴噴,質地鬆軟,香滑美味。
蜜味叉燒腸 $15
腸粉皮薄香滑,叉燒惹味。
酥皮焗叉燒包 $14
酥皮焗得香脆,入口鬆化,酥皮連叉燒餡一口咬下去,讚。
鳳爪排骨飯 $17
鮮奶合桃露 $15
完全沒鮮奶味道,合桃味亦不見突出,只吃到甜味,不好吃。
2012-01-07 133 瀏覽
今日適逢冬至 , 下午不用返工 , 便和同事來呢度食下靚點心 , 係門口取飛後 , 問服務員要等幾多張枱 , 佢都唔睬你 , 發覺呢間點心雖好食 , 但因常要等太耐位同埋呢度員工服務態度麻麻 , 幾間店都係 , 唔知點解 ! 所以我只幫襯過三次不過它的點心制作係有水準的 , 個別一些點心甚至有五星級水準既 ~今天我們試了以下點心 : 古法糯米雞 ( $ 22 ) - 都幾大隻 , 糯米夠煙靱 , 但裡面既料我唔鍾意 , 好大片瘦肉 , 有兩小條的臘腸和潤腸 , 一細舊雞和一隻雞翼尖 , d 料好似求其左 d 黃沙豬潤腸 ( $ 16 ) - 豬潤薄片幾香 , 腸粉皮夠薄 , 不要放太多豉油 , 免致搶味 煎臘味蘿蔔糕 ( $ 12 ) - 喜歡食蘿蔔糕既我去親酒樓必嗌 , 呢度既蘿蔔糕雖然薄左 d , 但夠軟稔而且臘味香 , 抵食 香滑奶皇飽 ( $ 12 ) - size 不大不細 , 奶皇唔算香 , 我都係鍾意食流沙飽多 d 酥皮焗叉燒包 ( $ 15 ) - 呢個點心係呢度既鎮店之寶 , 皮脆之外 , 我最喜歡它裡面的叉燒唔肥 ,
今天我們試了以下點心 :

一細舊雞和一隻雞翼尖 , d 料好似求其左 d

酥皮焗叉燒包 ( $ 15 ) - 呢個點心係呢度既鎮店之寶 , 皮脆之外 , 我最喜歡它裡面的叉燒唔肥 , d 醬汁味道亦很好,
食完一個仲想再食第二個

呢度唔會有其他酒樓開一壺壺茶 , 大家都是飲公茶 , $ 2 / 位 , 你亦唔會坐得耐 , 因為有機會搭枱 , d 位又迫 , 同旁邊位好近 ,
傾計都好嘈 , 不過遇啱機會我都會再來既 , 始終 d 點心好食 , 而且冇加一 , 價錢亦抵喇 ~
古法糯米雞
黃沙豬潤腸
煎臘味蘿蔔糕
香滑奶皇飽
2011-12-22
30 分鐘 (堂食)
黃沙豬潤腸
煎臘味蘿蔔糕
2012-01-01 62 瀏覽
差不多下午兩點半到, 成個門口都係等緊入場的人, 到左仲要等個派籌阿姐出來先有籌, 安排入座方面可以有進步空間呢.....都食過好多次, 去過的人都好清楚個環境, 一個字 ------------ 逼! 無計, 想食好野, 有d野就要讓步..... 人多侍應唔係好夠, 叫左好耐先有人理, 侍應態度一般, 可能做得太辛苦的關係吧!兩個人食左以下呢幾樣野:免治牛肉腸 - 腸粉都好滑,牛肉味都幾濃, 醬油咸左d, 同埋個腸粉上檯時已唔熱了馬拉糕 - 都幾鬆軟, 香口, 甜味適中合銀蛋瘦肉粥 - 粥唔熱唔綿, 幸好味道都過得去酥皮焗叉燒包 - 招牌點心, 個酥皮好香好鬆, 個叉燒餡真係好好味, 不過呢次d包 "塔塔"地, 個包唔係好軟....要留住食客, 真係要留意一下員工的服務, 同埋其他食物的水準, 只靠食老本真係唔可以捱得幾耐...

兩個人食左以下呢幾樣野:
免治牛肉腸
馬拉糕
馬拉糕 - 都幾鬆軟, 香口, 甜味適中
合銀蛋瘦肉粥
合銀蛋瘦肉粥 - 粥唔熱唔綿, 幸好味道都過得去

2011-01-27
45 分鐘 (堂食)
2011-12-29 21 瀏覽
大約早上九點多到了門口,已經滿滿都是人在網路上有看到可以外賣,就決定用外賣自取的方式在門口拿了單子, 到餐廳內結帳由於門口走道都是在等的人,經過的時候很壅擠等了15分鐘才拿到,就直接在旁邊的騎樓吃一共叫了三份點心,酥皮焗叉燒包,蝦餃,腸粉酥皮焗叉燒包真的好吃,麵皮很香又酥脆,咬下去有奶油跟叉燒的味道一起個人是覺得叉燒醬汁有點太多,吃起來會過鹹腸粉很滑又有彈性, 很Q, 不會太厚,也沒有麵粉味,跟之前吃過的比起來是最好吃的蝦餃就覺得還好,沒有太特別

大約早上九點多到了門口,已經滿滿都是人
在網路上有看到可以外賣,就決定用外賣自取的方式

在門口拿了單子, 到餐廳內結帳
由於門口走道都是在等的人,經過的時候很壅擠
等了15分鐘才拿到,就直接在旁邊的騎樓吃

一共叫了三份點心,酥皮焗叉燒包,蝦餃,腸粉

個人是覺得叉燒醬汁有點太多,吃起來會過鹹

蝦餃就覺得還好,沒有太特別

2011-12-25
15 分鐘 (外賣自取)
$30 (早餐)
2011-11-24 11 瀏覽
諗住閒日去, 少d人, 點知都要等成20分鐘, 但一場來到,又未試過, 點都要等la, 我兩個人, 都算快有位叫左 酥皮叉燒包, 「九」菜蝦角, 潮洲粉果 潮洲粉果: 足料大件, 只是對我來講太咸「九」菜蝦角,: 原來係炸ge...叫錯野添... 不過都幾多料, 同埋夠新鮮熱辣, 但都係嫌太咸酥皮叉燒包: 外皮甜甜的, 夠酥脆, 趁熱食好味, 入面餡料豐富, 但都係嫌太咸總括來講, d點心大件抵食, 可能我食得較清淡, 我嫌咸左, 我媽就覺得ok見到人地的糯米雞好大隻好足料, 可惜我倆都不太肚餓, 所以唔敢叫呢.... 下次多d 人來食會試下另外,我見到佢地有做私房菜, 應該幾好味 @.@ 想試佢個花生酥, 個樣整得好靚呀!!

叫左 酥皮叉燒包, 「九」菜蝦角, 潮洲粉果

潮洲粉果: 足料大件, 只是對我來講太咸

20 分鐘 (堂食)
2011-11-24 23 瀏覽
怕等位、怕迫人,所以一直沒試過這間米芝蓮一星點心專門店,知道深水埗分店有外賣供應,於是便嚷著要去試。原來這間添好運門口就有咪錶位,非常方便。以泊車來說的話,比旺角店實在好太多了。等了十分鐘,即叫即蒸外賣已包好,滿心歡喜的回家,吃的時候還熱的呢,真好。蜜味叉燒腸 $15腸粉皮又薄又滑,叉燒夠味,不錯。家鄉咸水角 $12咸水角炸得香脆,可口味美。晶瑩鮮蝦餃 $20皮薄餡靚,鮮蝦爽口,美味。陳皮牛肉球 $12牛肉球彈口,牛肉味香濃。香滑馬拉糕 $12香滑鬆軟,美味。酥皮焗叉燒包 $14酥皮香脆鬆化,叉燒餡多醬汁香濃,讚。古法糯米雞 $20糯米夠黏,可是餡料就只有瘦肉,而且不夠味,不好吃。一餐又便宜又美味的宵夜。
蜜味叉燒腸 $15
腸粉皮又薄又滑,叉燒夠味,不錯。
家鄉咸水角 $12
咸水角炸得香脆,可口味美。
晶瑩鮮蝦餃 $20
皮薄餡靚,鮮蝦爽口,美味。
陳皮牛肉球 $12
牛肉球彈口,牛肉味香濃。
香滑馬拉糕 $12
香滑鬆軟,美味。
酥皮焗叉燒包 $14
酥皮香脆鬆化,叉燒餡多醬汁香濃,讚。
古法糯米雞 $20
糯米夠黏,可是餡料就只有瘦肉,而且不夠味,不好吃。
一餐又便宜又美味的宵夜。

10 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)
  • 蝦餃
2011-11-22 20 瀏覽
于当日下昼来到位于福荣街的添好运,已有很多人排队,只见很多人都拿住张点心纸系度写定先,我想是否真是这么好味啊,等左15分钟左右,可入座,只见装修一般,又要搭台,心想是否真的好吃架,两个人点左四个点心,总共才六十三元,糯米鸡,超好吃罗,猪润肠就一般啦,个地喱仲将我的猪润肠同另一台的虾肠对调左,最后才搞返正,脆皮叉烧包就真是必吃啦,真是好正的,汁多左少少,仲有叫左杞子桂花糕,是就是好吃但太细件了,总体不错罗,会下次再来,但希望店家不如取消茶位费,因为那些茶真是好难饮罗。。。。
2011-11-19
15 分鐘 (堂食)
2011-11-07 37 瀏覽
每次經過細少的旺角店都超多人 , 所以改來較闊落的深水埗店試試兩人共點六款點心鳳爪 : 細細碟 , 味較咸燒賣 : 大大粒 , 幾好味牛肉 : 一般貨色 , 無咩特別馬拉糕 : 軟綿綿 , 算幾好黃沙豬膶腸 : 較多油 , 但幾滑酥皮焗叉燒包 : 外甜内咸 , 皮鬆餡靚 , 值得一試茶就大排檔大大壺最差係碗及杯都有漂白水味
兩人共點六款點心

鳳爪 : 細細碟 , 味較咸
燒賣 : 大大粒 , 幾好味
牛肉 : 一般貨色 , 無咩特別
馬拉糕 : 軟綿綿 , 算幾好
黃沙豬膶腸 : 較多油 , 但幾滑
酥皮焗叉燒包 : 外甜内咸 , 皮鬆餡靚 , 值得一試

茶就大排檔大大壺
最差係碗及杯都有漂白水味
黃沙猪膶腸
2011-09-19
黃沙猪膶腸
2011-10-31 165 瀏覽
友人生日, 一行8人到深水埗添好運試下他的私房菜因為私房菜有房坐, 我們早了一星期預訂 (星期六晚), 本先呀姐同我講d房無哂, 問我介唔介意坐大堂, 佢拍返一張8人檯俾我地. 但後來又話有房 (其實大堂都幾寬敞的, 又唔洗食滿1k , 各位朋友都可考慮) 點心很好吃, 以下逐樣介紹 (每樣的名字也真頗長呢)1. 黑魚子雞油豆腐卷 - 豆腐很滑, 黑子也香, 不過唔係好驚喜個種2. 雲腿虎掌菌龍蝦餃 - 當真有龍蝦, 大約半隻手指尾的長度, 不過俾餃裡面d菌絲&其他配料搶了, 朋友說的comment 大多數係" 哦, 有龍蝦喎" 咁, 所以以 $30 一隻餃去食, 我唸見仁見智了 3. 紅油牛肝菌黑木耳 - 好好味, 有d辣, 但就好野味, 同埋黑木耳有益, 成個小食好健康 4. 原隻鮑魚雞粒酥 - 是我們各人都焦點, 它也沒有令我們失望, 鮑魚很林,入味, tart 很鬆,有牛油香, 鮑魚仲同你一分為二,唔洗你一口咬唔開, 好細心... 真係太好味了 5. 鵝肝醤炸粉果: 好香鵝肝味,唔會好膩 6. 極品鮮松茸牛柳腸粉 - 唔係好記得, 因為唔係好特別7. 琥珀合桃酥 - 像真度有
友人生日, 一行8人到深水埗添好運試下他的私房菜

點心很好吃, 以下逐樣介紹 (每樣的名字也真頗長呢

5. 鵝肝醤炸粉果: 好香鵝肝味,唔會好膩
6. 極品鮮松茸牛柳腸粉 - 唔係好記得, 因為唔係好特別
7. 琥珀合桃酥 - 像真度有 70% , 同埋都好香,唔會太甜 ,好食
8. 燕窩蛋白燉鮮奶 - 食得出唔係好cheap的燕窩, 同埋唔係好甜, ok GOOD

當然我地仲有叫其他出名點心啦..那些都好有水準不過唔多講啦.. !!

IMG:3]
合桃酥, 精緻
p.s. 有一樣唔好 , 就係佢要人地親自去俾訂金 ($500) ,呢個安排真係唔係幾方便, 因為佢距離太子, 深水埗, 石硤尾地鐵都有一段"大" 路.
龍蝦餃
  • 黃沙豬潤腸
  • 紅油牛肝菌黑木耳
  • 原隻鮑魚雞粒酥
2011-10-29 50 瀏覽
知道添好運除了於旺角廣華街的總店外,仍有深水埗分店及最近新開的IFC分店。當中深水埗分店更設有vip私房點心供應。有日與友人聊起,大家決定一起去試試添好運的私房點心。這店最吸引的是可訂座,不用在店外等。我們約好日子,訂了間vip房,再選好點心(要最少1日前通知店方所選的點心),大家便期待著我們的初次到訪這店。由於這區我們較少到,為免迷路,我們先從旺角集合再一行8人搭的士,很快便到,都算頗方便。店外如常有一堆人龍,還好我們預定好房,可以直上2樓的房。這vip房我其實是間佈置簡單的房間,枱椅也是一般酒樓的貨色。我們共吃了一下私房點心﹣原隻鮑魚酥:一放下已聞到牛油香,鮑魚也夠入味,好吃。燕窩滑雞盞:雖然不太吃到燕窩,但這到不失為一道好吃的點心。雞肉嫩,鮮甜,那個盞的包texture也做的好。雪蛤鮮奶酥:有點油膩,吃下味道只是一般。黑松露奶焗火龍果:味道不太夾的感覺,我們也不太會欣賞。同時也點了以下平時吃到的點心-蝦餃:蝦肉新鮮,皮薄燒賣:肉質和味道也不錯鳳爪:蒸得有點過火春卷:炸得香脆,不夠稍微油膩了一點焗酥皮叉燒包:不愧招牌,皮香,叉燒餡很甜。熱辣辣,很好吃。這裡衛生很一般,地上有點濕滑和

原隻鮑魚酥:一放下已聞到牛油香,鮑魚也夠入味,好吃。
雪蛤鮮奶酥:有點油膩,吃下味道只是一般。
黑松露奶焗火龍果:味道不太夾的感覺,我們也不太會欣賞。

同時也點了以下平時吃到的點心-
蝦餃:蝦肉新鮮,皮薄
燒賣:肉質和味道也不錯
鳳爪:蒸得有點過火
春卷:炸得香脆,不夠稍微油膩了一點
焗酥皮叉燒包:不愧招牌,皮香,叉燒餡很甜。熱辣辣,很好吃。

這裡衛生很一般,地上有點濕滑和枱邊也有點黏。埋單約$200位,而點心味道方面,其實覺得這次吃到的私房點心只屬一般,只有兩款較吸引,所以未必會有興趣再來試;反而平日的點心款式,一般來說味道也算不錯,有機會一定會再到旺角或中環店再吃過。
  • 酥皮焗叉燒包, 原隻鮑魚酥
2011-10-21 18 瀏覽
今次我係第二次去呢間度食,必叫酥皮焗叉燒包,仲有蝦餃、鳳爪、沙嗲牛肉春卷、鮮竹卷、免治牛肉腸、陳皮牛肉球。我覺得佢地既招牌菜唔駛多介紹,今次另外揀鮮竹卷,多汁、蒸出黎唔多油、新鮮。反而我想講佢d 麻麻地既嘢,係佢地既沙嗲牛肉春卷,我覺得完全唔夾,沙嗲牛肉係好淋,我覺得春卷應該夾d 爽脆既食材會好,而且味道唔爽。牛肉球今次麻麻,可能冇乜喼汁,有d 乾身。另外,我想講佢既服務態度,我知……星期六係好多人,佢地要入人入得快,但係都唔係仲見我地仲有嘢未0黎就安排3個人入黎law,就算出面既姐姐真係唔知,見到我地仲坐係到都唔係咁安排ar!!乜食客唔可以加單叫多一兩樣,呢樣我覺得應該要檢討下!!
2011-10-15
  • 蝦餃
  • 免治牛肉腸
  • 鮮肉豆腐鮮竹卷
2011-10-16 15 瀏覽
往深水埗搵物料前, 當然要來 添好運吃點心. 對上一次來已經是年半前. 點心紙已經有少許改動但沒變的是仍然有連許多人等位.我們大概等了45分鐘入內, 等位期間我們已經選好點心了. 友人是第一次來, 所以叫了許多出名的點心:首先來是酥皮焗叉燒包與某間不含味精的酒樓不同, 那間是西式的酥皮, 而添好運的酥皮是帶點菠羅包的脆皮一樣. 我比較這種感覺, 因為咬下去不油之後就係熱烘烘的沙爹金菇牛肉春捲 我覺得沙爹味濃烈不錯, 但我還是喜歡味道清點的白汁味馬拉糕黃沙豬(潤)腸鮮虾燒賣皇與其他茶樓不同, 不是原隻大虾. 而是將虾肉及肥豬肉切碎打至起膠. 食落更加彈牙.上次沒試這裡的甜品, 所以今次我留肚要吃燕窩蛋白燉鮮奶. 伙計放下, 我已經雙眼發光. HKD48/位. 也有好多燕窩呀!真係可以每一啖燉奶都有燕窩. 香滑又不太甜. 一碗真係不夠喉相隔年半, 水準仍然保持到真係抵佢客似雲來. 如果想慢慢嘆茶, 坐位舒服就要去貴賓房.( 但每位茶錢要HKD6/位). 如果不怕搭檯坐位逼夾, 坐大廳就可以(HKD2/位)價錢不太貴又食到 米芝蓮一粒星咁就非常抵食啦
我們點了許多點心哦^.^
首先來是酥皮焗叉燒包
皮鬆化,內餡叉燒多又juicy.
之後就係熱烘烘的沙爹金菇牛肉春捲
超鬆脆帶點辣 , 非常惹味
好少金菇.
我覺得沙爹味濃烈不錯, 但我還是喜歡味道清點的白汁味

軟熟又不太甜的馬拉糕
黃沙豬(潤)腸
滑嘟嘟的皮, 不太濃味的豬潤味. 真係可以食多條
鮮虾燒賣皇
梞子帶有甘味, 與虾肉一起, 味道特別
好彈牙的燒賣
好多燕窩哦 ^.^
2011-10-15
45 分鐘 (堂食)
$63.5 (午餐)
我們點了許多點心哦^.^
皮鬆化,內餡叉燒多又juicy.
超鬆脆帶點辣 , 非常惹味
軟熟又不太甜的馬拉糕
滑嘟嘟的皮, 不太濃味的豬潤味. 真係可以食多條
梞子帶有甘味, 與虾肉一起, 味道特別
好彈牙的燒賣
好多燕窩哦 ^.^
  • 黃沙豬潤腸
2011-10-06 16 瀏覽
一星期前派隊食,12點幾排勁多人...諗住一個鐘後返黎岩岩好...點知已經過左n個number 今次早d去, 11點幾就去到都好多人排,但係好快就輪到我地!一入到去...勁迫!! 好似茶餐廳咁!!! 連d 用具都好似!野食有d好食...例如:叉燒包- 必試!腸粉 - 好滑咸水角 - 熱, 脆有d就麻麻:蘿蔔榚 - 散既!馬拉榚 - 好實!燒賣: 味道ok, 樣就真係...普普通通既有:牛肉球, 粉果最後三個人埋單$111 台號111號!總結:名大過實, 如果平平地飲茶都ok~唔似茶樓咁坐得舒服, 冇得揀飲咩茶!野食有好有唔好, 勝在夠平!
一星期前派隊食,
12點幾排勁多人...

諗住一個鐘後返黎岩岩好...
點知已經過左n個number

今次早d去, 11點幾就去到

都好多人排,
但係好快就輪到我地!
一入到去...勁迫!! 好似茶餐廳咁!!!

連d 用具都好似!

野食有d好食...例如:
叉燒包- 必試!
腸粉 - 好滑
咸水角 - 熱, 脆

有d就麻麻:

蘿蔔榚 - 散既!
馬拉榚 - 好實!
燒賣: 味道ok, 樣就真係...

普普通通既有:
牛肉球, 粉果

最後三個人埋單$111 台號111號!

總結:
名大過實, 如果平平地飲茶都ok~
唔似茶樓咁坐得舒服, 冇得揀飲咩茶!
野食有好有唔好, 勝在夠平!
差 - 茶餐廳咁!
差 - 茶餐廳唔會飲既茶
正 - 三個人都唔洗洗120蚊
正 - 好食!
正 - 牛腸, 好滑!
差 - 一夾就...
正 - 炸野唔錯!
差 - 左面係台面張廣告, 右面係實物
2011-09-25
10 分鐘 (堂食)
正 - 三個人都唔洗洗120蚊
正 - 好食!
正 - 牛腸, 好滑!
正 - 炸野唔錯!
2011-09-29 107 瀏覽
友人同我慶生,我指明想食深水埗的添好運,因為可以BOOK枱,方便小朋友唔洗等位,而且有私房點心叫,不過就有minimum charge $1000,即係一定要叫最貴的點心才可埋單,有好有唔好啦。D人話深水埗店無旺角點咁好食,我都覺得係,單係睇個酥皮叉燒包的外型,已經差左D,個酥皮唔夠置中,好在味道同樣好。人流呢,我地6點鐘到,唔知係咪落雨,竟然無人等位! 都好,少客D,食物水準有望進一步提升。可能老闆在場,我覺得服務和食物水準都唔錯。好味好鬆化,餡料充滿菇香,好味深水埗店獨有的鮑魚酥,$30一隻,超水準,鮑魚下面有少許冬菇和鮑汁,味道濃郁可口,批底夠鬆化,牛油味好出,必吃!合核酥做到外型似足連殼合桃,好有心思,外殼是曲奇餅,內饀有原粒合桃和碎糖茸,好味 這個棗心甜品的名字我已忘記了,桂花糖漿很清香,不過棗粒和釀入的糯米都很甜,麻麻地。 燉蛋白鮮奶夠滑,加了燕碎中和甜味,和出面甜品店的出品差不多,不會有驚喜。其他點心如馬拉糕,黃沙豬膶膠,糯米雞都是一貫好味,值得推介。反之牛肉球和排骨就差少少,牛肉球食到有筋,排骨則肥膏多過肉,唔知係咪肉類成本上脹有關。溫馨提示: 此店唔收信用卡,記得帶

可能老闆在場,我覺得服務和食物水準都唔錯。
酥皮叉燒包
好味
黑松露什菌酥
好鬆化,餡料充滿菇香,好味
合桃酥
桂花棗心糕
燕窩燉蛋白鮮奶

溫馨提示: 此店唔收信用卡,記得帶備足夠現金
2011-09-25
慶祝紀念