2019-08-02
約埋兩個死黨,本來打算去飲酒,點知有人放左飛機,最後得返2條友,唯有去食野本身諗住求其食啲街邊小食,or坐下coffee shop,一嚟我地怕人多唔想迫喺街,二嚟我真係有啲肚餓,等唔到9點先食呀😂🙈朋友喺銅鑼灣呢頭返工,話帶我去間坐得舒服嘅日本餐廳食少少嘢🎉估唔到喺商業大廈入面有間裝修咁別緻嘅日本菜,加上唔同嘅小裝飾,仲有圓拱玻璃窗,不過今次卡位滿座冇得坐,如果唔係可以邊望街景邊食飯都幾寫意🙆🏻呢到空間感比較大,座位算闊落,唔會太迫,仲有兩間廂房,一班朋友嚟就可以閂埋門玩得盡興啲唔怕嘈到人。menu選擇都唔少,但我地唔可以食咁多嘢住😂🙈要等埋👸🏻再食,所以只係一人揀咗一樣。叫左好多野食,燒魷魚味道唔錯,幾香幾脆炸雞翼好足料,味道香濃,滿佈成碟而且好均勻,炸得好香,夠彈牙👍🏻芝士年糕係呢到招牌菜,但又驚得兩個食會太漏,估唔到真係唔錯。芝士年糕已經烤到鬆化,不過有幾舊就略嫌烤得過火,鐘意食熱氣嘢嘅人應該都會鐘意