2024-06-09
2024眨吓眼就過咗半年,而 #小秘書 嘅「18歲」生日亦已經係三個月前嘅事🤭 勢估唔到呢晚我依然係「女主角」… 感恩身邊一班好朋友🫶🏻可能大家都知我喺 #火鍋控,呢晚特別安排喺 #淥鼎記 食飯,話一於要我不飽無歸喎😅 其實我上年都幫襯過佢哋嘅旺角店,但係環境明顯比觀塘分店逼夾,所以唔係朋友仔提議,呢餐我都未必會再encore😅 不過估唔到呢餐真係有啲驚喜❤️ 服務員安排我哋坐喺窗邊卡位,感覺都幾舒服❤️ 先上枱嘅係 #魚生刺身 併盤🐟 色彩繽紛嘅擺設好吸引,而口感都幾新感,以中式餐廳嚟講,質素算唔錯🤤 呢晚我哋揀咗 #香辣烤魚 做主菜,條魚都好有份量,不過話就話BB辣,但係對於唔食得辣嘅朋友仔嚟講就非常刺激,搞到紅都面晒🤭🤭 之後再嚟嘅係用嚟 #打邊爐 嘅 #肥牛 同 #海鮮拼盤,#鮑魚、#大蝦、#生蠔… 樣樣有齊,齋係食餐廳為我哋安排嘅食物已經飽到上心口🤤🤤 不過為口嘅我又點捨得唔出去自助吧走一轉,#肉丸、#水魷魚、#雲吞、#鴨血 … 一般嘅火鍋料幾乎都可以喺度搵到,而且仲有任飲嘅 #水果茶、#汽水 同 #果汁 🤤 最後餐廳仲加送過 #Häagen-Dazs雪糕 比我哋做 #甜品 🤤
不過估唔到呢餐真係有啲驚喜❤️ 服務員安排我哋坐喺窗邊卡位,感覺都幾舒服❤️ 先上枱嘅係 #魚生刺身 併盤🐟 色彩繽紛嘅擺設好吸引,而口感都幾新感,以中式餐廳嚟講,質素算唔錯🤤 呢晚我哋揀咗 #香辣烤魚 做主菜,條魚都好有份量,不過話就話BB辣,但係對於唔食得辣嘅朋友仔嚟講就非常刺激,搞到紅都面晒🤭🤭 之後再嚟嘅係用嚟 #打邊爐 嘅 #肥牛 同 #海鮮拼盤,#鮑魚、#大蝦、#生蠔… 樣樣有齊,齋係食餐廳為我哋安排嘅食物已經飽到上心口🤤🤤 不過為口嘅我又點捨得唔出去自助吧走一轉,#肉丸、#水魷魚、#雲吞、#鴨血 … 一般嘅火鍋料幾乎都可以喺度搵到,而且仲有任飲嘅 #水果茶、#汽水 同 #果汁 🤤 最後餐廳仲加送過 #Häagen-Dazs雪糕 比我哋做 #甜品 🤤 呢半年嚟餐餐咁食法,有咩旨意唔肥吖🤭🤭🤭
📍 淥鼎記 (觀塘)觀塘道414號1亞太中心8樓