2021-05-27 97 瀏覽
新蒲崗有唔少高質小店,呢幾日想食日本野,估唔到都有。成間鋪無論格局同裝潢都好有日本氣氛,前舖主要做外賣同賣魚生刺身,後舖就堂食。.店面同店內都有唔少日式擺設,好有心思。成雙成對的無面人好可愛~.我們二人點了一個定食再加一些單點。😍.松葉蟹雙重丼💰128堆積如山的松葉蟹肉同蟹膏完全覆蓋飯嘅表面,再加蟹籽,撈飯一流😋.蟹膏不會太腥👍🏻.蟹葉蟹腳嘅肉鮮甜爽嫩。.啖啖肉🤤.定食跟餐湯同沙律,湯有兩隻蜆,無沙但可惜帶點腥味;沙律調味清新 。.定食嘅爆膽丼同海膽三色丼都係用澳洲海膽,我就散叫了唔同海膽試吓。.左邊黃d嘅係澳洲海膽軍艦💰25,右邊深色d嘅係北海道海膽軍艦💰48。北海道同澳洲的味道口感都判若雲泥 — 澳洲海膽有點刺鼻的甘味,北海道海膽則味道香滑清甜,海膽味濃但只有少少回甘,口感豐盈而綿密,令人回味!中間係火炙左口魚邊壽司💰12,原來則是比目魚,比一般魚生更鮮甜而無腥味,肉厚但肉質柔軟細膩,帶點肥美,非常可口。.友人的北海道海膽手卷💰68🥶.店內仲提供唔同國家嘅即開生蠔,友人點了超級愛爾蘭生蠔💰45。.總的來說,除左澳洲海膽,其他都喜歡💕
新蒲崗有唔少高質小店,呢幾日想食日本野,估唔到都有。

我們二人點了一個定食再加一些單點。😍

松葉蟹雙重丼💰128
松葉蟹雙重丼

蟹膏不會太腥👍🏻

蟹葉蟹腳嘅肉鮮甜爽嫩。

啖啖肉🤤

友人的北海道海膽手卷💰68🥶
北海道海膽手卷

超級愛爾蘭生蠔

總的來說,除左澳洲海膽,其他都喜歡💕
  • 北海道海膽
2021-05-26 91 瀏覽
今日約咗老公嚟新蒲崗high tea,想食日本嘢。喺可立中學正對面衍慶街入口,見到有呢間海膽仔。一於入去試下啦。 海膽飛嘅環境格局都幾分明:一入去係廚師即製刺身壽司區,同埋外賣海鮮區。見到有唔少新鮮海鮮空運到港,由平平哋嘅甲羅燒,以致七百幾蚊嘅板海膽都有。再入去先係用膳區,環境佈置都幾有日式風情。有啲酒罐,播住英文歌,幾Chill。今日季節限定有珍味,都唔貴。98蚊有齊三文魚、鮑魚、甜蝦、希靈魚、拖羅蓉同埋帶子。不過因為想試下佢啲海膽,直接叫咗個168蚊嘅爆膽丼。當飯套餐跟柚子沙律同埋海帶湯。柚子沙律個汁稀身啲,酸酸甜甜,零舍開胃。 未鎮海帶湯 入面都幾多了 有兩隻蜆 豆腐 同埋海帶 佢唔似一般味增湯感好重味精美或者好唔好味 恐龍未 有啲似加咗味、鹹鹹哋嘅湯水。但我鍾意咁樣清淡啲,同埋可以食到啲鮮味。 爆膽丼嚟啦!嘩分量好多下呀。飯上面鋪滿咗六隻完整嘅海膽。海膽size好大隻,口感紮實飽滿。你睇,好似成條脷咁哈哈。食落覺得海膽都幾creamy,唔腥。夾埋紫菜食好似自製軍艦咁,更加好食 ^^ 不過紫菜同飯都偏淋身, 配菜酸薑亦都幾辣下。 加咗罐日式汽水,爽下~~ 我鍾意原味,冇咁死甜。另

你睇,好似成條脷咁哈哈。

加咗罐日式汽水,爽下~~ 我鍾意原味,冇咁死甜。

另外叫咗三文魚反捲。入面配菜有青瓜、蟹柳等 比較 fresh嘅材料。另一款牛油果軟殼蟹反捲,軟殼蟹炸得酥脆鹹香,加埋牛油果,味道好夾。其實唔使咁多sauce都已經好好味。

最後再加咗串炸雞皮。一串大概有六件,脆口,有調過味。總結發現,呢度食嘅嘢好多本身唔使個sauce都已經夠晒味,價錢唔貴,都幾抵食

2021-05-26
$124.5 (下午茶)
2021-05-26 56 瀏覽
今日同屋企人喺九龍城整完嘢,我哋就喺新蒲崗呢頭搵下有啲咩食,我哋最後決定試下呢間喺衙前圍村附近嘅海膽仔一入舖頭就係外賣區,亦會見到師傅喺度處理緊魚生,再行入去啲啲先係堂食區啲定食睇落幾抵食,我哋決定一人叫一份定食,然後再加啲壽司share嚟食每份定食都會跟返沙律同埋湯,湯入面都有幾隻蜆㗎屋企人叫嘅係空運雜錦丼($98),入面嘅食材都幾豐富同新鮮,有蟹鉗仔、海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉、三文魚粒等等!呢個係我叫嘅自家製叉燒拉麵($68),啲叉燒肥瘦適中,拉麵亦唔會話煮得太淋,呢個價錢食到呢個質素嘅拉麵真係唔話得食拉麵仲會跟埋兩件太卷,好鐘意入面甜甜地嘅腐皮呢度有三文魚腩壽司兩件($7/件)、海膽軍艦兩件($25/件)同埋火炙穴子壽司兩件($10/件)。啲三文魚腩非常肥美,海膽亦好鮮甜唔會覺得苦!下晝嚟食可以唔洗加一,食咗咁多嘢都係$250左右埋單,抵啊

每份定食都會跟返沙律同埋湯,湯入面都有幾隻蜆㗎

食拉麵仲會跟埋兩件太卷,好鐘意入面甜甜地嘅腐皮

下晝嚟食可以唔洗加一,食咗咁多嘢都係$250左右埋單,抵啊
1K
❀ 海膽仔 #新蒲崗 ❀❗️美食沙漠中綠洲 超抵食海膽爆丼❗️——————————————————疫情期間冇得去旅行,越來越多人鍾意買原版海膽食,而新蒲崗最近就開咗間以海膽為主題嘅日本餐廳🇯🇵位於小巷內,但人頭湧湧,充滿由世界各地空運嘅新鮮海產。一入去會見到廚師喺度處理刺身,另一邊亦有大大嘅魚缸裝住新鮮嘅海鮮,當中包括日本、加拿大海膽、各種新鮮魚刺身、生蠔等😆係街坊餐廳但高質抵食。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 定食 定食會配湯、沙律。雖然平平哋但絕對唔求其~餐湯並非一般嘅麵豉湯,而係真係用蜆肉熬成,算係唔錯。♥ 爆膽丼 $168 (4.1/5)$168有咁多海膽真係幾誇張🤩仲要有兩款唔同嘅海膽,全部都大大嚿勁creamy!自己較為鍾意飯上嘅海膽,較為鮮甜,配埋隔離嘅紫菜,包住啲飯一齊食好正!反而係板上嘅海膽就有少少臭味(可能係我唔識欣賞),但整體以呢個價錢嚟講算唔錯👌🏻!另外海膽fans更可以購買佢哋嘅原板海膽刺身,有來自北海道、加拿大、甚至本地等等嘅海膽,價錢最平由$80至幾百不等。.♥ 刺身定食配壽司飯 $118 (4.2/5)刺身都唔少🍣有二至三塊新鮮三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、兩大隻爽口彈牙
❀ 海膽仔 #新蒲崗 ❀
❗️美食沙漠中綠洲 超抵食海膽爆丼❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 定食
♥ 爆膽丼 $168 (4.1/5)
爆膽丼

刺身定食配壽司飯 $118 (4.2/5)
刺身都唔少🍣有二至三塊新鮮三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、兩大隻爽口彈牙鮮蝦,仲有埋蝦膏,比起一般嘅刺身飯高質好多!
本身以為係就咁刺身拼盤,點知原來仲配一大碗壽司飯,酸味適中,微暖,幾有水準☺️。
刺身定食配壽司飯

☞ 新鮮海產
♥ 日本令和怪物 $88 (4.2/5)
♥ 法國銅蠔Belon $68 (4/5)
有來自世界各地嘅嘅新鮮生蠔🦪包括為人熟悉嘅法國Gillardeau $45。
不過難得嚟到就梗係揀佢哋較為獨特嘅款式,日本令和怪物有成隻手掌咁大,口感仲幾Creamy,aftertaste有浸甜味,難怪係最貴,質素的確係較高😽!
法國銅蠔Belon就正常size,比較扎實,海水嘅鹹味及金屬味會比較重。
生蠔

♥ 活元貝 $128 (3.5/5)
自己覺得呢個就相對冇咁抵🙈同刺身飯嘅帶子味道口感差不多,只係有埋裙邊,我覺得食返刺身飯嘅帶子已經夠。
活元貝

——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 3.5/5
✨服務態度: 3.5/5
✨性價比: 4.3/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
整體來講價錢真係非常合理,雖然位置比較偏遠,但係少數可以用合理價錢食到高質海鮮刺身嘅餐廳🤤有興趣嘅可以預先book位,避免要排隊等咁耐。另外始終係小店又比較多人,服務態度就較為一般,不過咁抵食都冇所謂啦🤣。

刺身定食配壽司飯
生蠔
活元貝
2021-05-25 81 瀏覽
今日到新蒲崗探望婆婆,揸車經過小巷,發現到呢間食丼飯的小店,因為行過已經比佢個名吸引住!因為我好鍾意食海膽㗎!二話不說,就停車在一邊來過午餐.這個店舖很特別,前面是可以購買刺身的舖頭,行入少少先係餐廳嘅位置. 跟店員說了一下原來他們只開了大半年,所以裝修很新,簡約舒服,也很有日式的感覺。好懷念呢種感覺言歸正傳,因為開始午市時段開始多人,他們提供全日餐牌。除咗我頭先提及過刺身丼飯,仲有熱食熟悉嘅丼飯同面,差不多有10幾款的食物選擇一定有款啱你心水。我比海膽吸引當然要叫返個海膽飯試吓啦!我就叫咗個海膽三色丼$128,有兩隻手指咁大咁長嘅海膽,同埋配有三款刺身蓉. 呢個價錢海膽份量都抵食,海膽味鮮味也很好,刺身新鮮,只是略為少了一點,如果多點就更好!朋友食松業蟹丼$128,有蟹膏有蟹肉,跟飯食一流,賣相同味道都很滿意!餐牌有冇其他選擇下次一定會再嚟試

我比海膽吸引當然要叫返個海膽飯試吓啦!

2021-05-25 65 瀏覽
黑洞最近試咗呢間日本餐廳🍴門口位賣日本直送海鮮餐廳有兩層 坐位唔少✅主打海膽菜式 價錢唔太貴💰-🔹木板燒海膽($88)將迷你壽司飯團放紫菜面🍙再鋪上燒海膽份量隨你diy🤗有得玩有得食-🔹倍化帶子吞海膽($88)黑洞私心推介💕帶子厚切勁大片中間包住海膽肉🤩一啖食落口鮮味十足🥰-🔹松葉蟹雙魚丼($128)蟹控可以一戰🦀除咗松葉蟹肉 仲有大大份蟹膏‼️撈飯食好滿足跟餐仲有湯同沙律🥗-🔹刺身定食配壽司飯($118)雜錦刺身啱晒貪心仔黑洞🤪款式同份量唔少 cp值幾高特別一讚 蝦刺身🦐好大隻-🔹燒原條鰻魚($88)燒鰻魚味道正常發揮黑洞略嫌鰻魚汁多咗小小🤏🏻淨食會重口味 撈白飯好d😉-黑洞仲試咗唔同款式壽司🍣以下幾款值得一戰👇🏻🔹油甘魚壽司($12)🔹松葉蟹膏軍艦($15)🔹熟帆立貝壽司($7)🔹香蔥拖羅蓉手卷($25)

黑洞最近試咗呢間日本餐廳🍴
門口位賣日本直送海鮮

餐廳有兩層 坐位唔少✅
主打海膽菜式 價錢唔太貴💰

🔹木板燒海膽($88)

將迷你壽司飯團放紫菜面🍙
再鋪上燒海膽
份量隨你diy🤗有得玩有得食
🔹倍化帶子吞海膽($88)

黑洞私心推介💕帶子厚切勁大片
中間包住海膽肉🤩
一啖食落口鮮味十足🥰
🔹松葉蟹雙魚丼($128)

蟹控可以一戰🦀
除咗松葉蟹肉 仲有大大份蟹膏‼️
撈飯食好滿足
跟餐仲有湯同沙律🥗
🔹刺身定食配壽司飯($118)

雜錦刺身啱晒貪心仔黑洞🤪
款式同份量唔少 cp值幾高
特別一讚 蝦刺身🦐好大隻
🔹燒原條鰻魚($88)

燒鰻魚味道正常發揮
黑洞略嫌鰻魚汁多咗小小🤏🏻
淨食會重口味 撈白飯好d😉
黑洞仲試咗唔同款式壽司🍣

以下幾款值得一戰👇🏻
🔹油甘魚壽司($12)
🔹松葉蟹膏軍艦($15)
🔹熟帆立貝壽司($7)
🔹香蔥拖羅蓉手卷($25)
2021-05-24 54 瀏覽
今日去新蒲崗攞野,一早就上網睇定有咩開飯推介,我地就搵到呢間「海膽仔」啦。 今日我地叫左個丼飯同我地想食既壽司。 丼飯有跟埋湯同沙律,同行友人話沙律個醬好好味,我就鐘意飲佢個湯,湯內邊有海帶同蜆肉,好正。我地叫左係「爆膽丼」,呢個爆膽丼同個名一樣,多到滿些既海膽,仲要每一件海膽都好鮮味,好正好正好正(重要事情要講3次),仲要海膽好大舊,真係性價比超高,冇得輸。到食壽司啦,壽司都好好食,我最欣賞係左口魚裙邊壽司,肉厚又燒到岩岩好,帶子壽司都好鮮味,唯一美中不足係蟹棒壽司,如果佢可以燒香點就更加好啦。最後我地係食左個牛油果炸蝦壽司作結尾。呢個真係我最愛我卷物。100分好食。總括黎講,我推介大家去食「海膽仔」,尤其是海膽丼,佢海膽真係令我回味,下次一定要再食佢😋😋

• 爆膽丼
2021-05-23 83 瀏覽
.𝙣𝙞𝙘𝙚 𝙨𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚! @uni.kotomo 𝙞𝙨 𝙣𝙤𝙩 𝙖 𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙛𝙖𝙣𝙘𝙮 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 𝙗𝙪𝙩 𝙬𝙝𝙖𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙤𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙡𝙚𝙫𝙚𝙡, 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙜𝙤𝙤𝙙.特登走入新蒲崗就係為左食海膽,估唔到價錢親民得黎質素又唔差,每日仲有新鮮飛機貨返黎添~ 呢排限定既木板燒海膽同帶子海膽真係幾抵,香港產海膽雖然淡味啲,但燒過面層再加埋蔥粒包飯食都幾正!另外用帶子包住既海膽就鮮甜啲creamy啲,呢個組合真係冇得輸,大到要分兩啖先食哂🤤 刺身平得黎好新鮮,原隻赤蝦大大隻,肉質爽口鮮甜,連蝦膏都一啲腥味都冇;薄切池魚彈牙之餘魚味濃;鯛魚就正正常常咁,整體的確好唔錯,可以再返黎食過~

倍化帶子吞海膽
原隻赤蝦
細池魚
倍化帶子吞海膽
原隻赤蝦
細池魚
2021-05-23 112 瀏覽
小編勁鍾意食日本野🥰黎到呢間海膽專門店🤩 未開始食已經流晒口水🤤澳洲海膽 ($198)海膽味道鮮甜,唔會有腥或苦澀味,紫菜擺咗陣都依然能夠保持脆身,夾埋食好幸福🥰中拖羅刺身(四切 $198)油脂豐厚,近乎入口即溶😆不過略嫌有少少筋🥲原隻甜蝦刺身 (六隻 $45)甜蝦大大條,肉質彈牙🤩膠質偏重,味道都幾鮮甜!北海道海膽軍艦($48)入口比澳洲海膽更加creamy,鮮味十足🤤生蠔($45)試左超級愛爾蘭同法國Gillardeau生蠔🦪前者較鮮甜,後者海水味較重,兩款都好新鮮😌火炙左口魚邊壽司($12)油香充滿口腔,入口即溶🥰又係另一必食之選🥳火炙三文魚腩壽司($10)經火槍燒香後,魚油香更突出😋三文魚腩壽司($7)魚腩肥美,新鮮,忍唔住叫多咗幾舊🥳油甘魚腩壽司($16)魚腩充滿油香,超級肥美😋大推‼️帶子壽司($12)大大粒嘅厚切帶子🤩勁鮮甜,令人回味無窮😍赤蝦壽司($7)味道普通,略嫌唔夠爽口😛牛油果軟殼蟹卷($32)牛油果同軟殼蟹係最佳組合🥑可惜軟殼蟹炸得唔太香口,不過配埋沙律醬,整體味道係幾夾☺️

澳洲海膽 ($198)

中拖羅刺身(四切 $198)
油脂豐厚,近乎入口即溶😆不過略嫌有少少筋🥲

原隻甜蝦刺身 (六隻 $45)
甜蝦大大條,肉質彈牙🤩膠質偏重,味道都幾鮮甜!

北海道海膽軍艦($48)
入口比澳洲海膽更加creamy,鮮味十足🤤

生蠔($45)

火炙左口魚邊壽司($12)
油香充滿口腔,入口即溶🥰又係另一必食之選🥳

火炙三文魚腩壽司($10)
經火槍燒香後,魚油香更突出😋

三文魚腩壽司($7)
魚腩肥美,新鮮,忍唔住叫多咗幾舊🥳

油甘魚腩壽司($16)
魚腩充滿油香,超級肥美😋大推‼️

帶子壽司($12)
大大粒嘅厚切帶子🤩勁鮮甜,令人回味無窮😍

赤蝦壽司($7)
味道普通,略嫌唔夠爽口😛

牛油果軟殼蟹卷($32)
2021-05-22 72 瀏覽
今日放假去左朋友屋企,落左佢屋企樓下隨便找左間食丼的餐廳,其實主要係比佢放門口的生蠔同海膽吸引左。因為我唔係好餓,所以無特別點刺生丼,我哋叫左燒銀雪魚定食,呢個定食仲有個蜆肉面豉湯,銀雪魚煎到有小小焦,面脆脆地但魚油一夾開就流出來,又唔會食到出面好多都好甜一啖砂糖的甜味,食完都唔會覺得肥。叫左海膽壽司同手卷,因為佢有個北海道的海膽,但我哋只係試普通版已經覺得好鮮味。食埋個好飽滿的牛油果軟殼蟹手卷,加埋個帶子刺身。。。每人大約百幾蚊,又食左海膽同軟殼蟹仲有刺身,性價比高。

食埋個好飽滿的牛油果軟殼蟹手卷,加埋個帶子刺身。。。

每人大約百幾蚊,又食左海膽同軟殼蟹仲有刺身,性價比高。
2021-05-21 69 瀏覽
海膽仔 網址: 地址: 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖電話: 63773038===================全有供應的餐,由$75 起架飯有湯有湯律,食過一次已變成我家指定飯堂了。$68和風牛肉定食,味食落甜甜地,掛念日本旅行食到架牛肉飯滋味,來呢度回憶一下準沒錯,屋企人次次都話好食,牛腩肉片夠肥。$98黑豚肉眼定食,牛就多食肉眼位,豬都一樣有,優點是肉質夠滑。一大塊雖則我認為切厚肉口感會更好,不錯吃兩大袋包得整齊,到家中打開都一樣美味又美觀
海膽仔

網址:

地址: 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
電話: 63773038
===================

兩大袋包得整齊,到家中打開都一樣美味又美觀
2021-05-20 155 瀏覽
看網上評價而來的這店有兩層 門口擺放了凍櫃可以購買海膽、刺身和生蠔安排了我和朋友坐裡上層 有一些音樂mv 播放著 我們點選了兩個丼飯和一些生蠔吃我吃爆膽丼$168 朋友吃松葉蟹雙重丼$128沙律新鮮 很多粟米 但醋只給很少餐湯有豆腐和蜆 但湯淡如水 不是味增湯 是忘記了放味增嗎?😅但這些不是主角 我不太介意 店員說是來自澳洲的海膽 看起來顏色淺一些 吃起來算新鮮 但味道很淡 不是入口鮮甜的那種 有點失望 只有3件海膽 但餐牌上提供的圖看到大約是5件 覺得這店不太誠實 也與爆膽丼的名稱不相襯 3件海膽如何爆丼?詢問店員那種蠔吃起來比較creamy 經店員落力推薦下 她直接排除了日本武士蠔 說味道很淡 然後推介來自愛爾蘭和法國的Gillardeau生蠔吃起來很creamy 還十分推薦另一種法國的belon銅蠔 說十分難得來貨 味道餘韻停留口腔較久我和朋友先吃了愛爾蘭和法國的蠔$45/1 但都不覺得creamy 味道較淡 和帶有蠔殼 二人覺得很奇怪 吃到銅蠔$88/1 外形圓圓的 是銅蠔的特徵 吃起來味道較前兩款濃 肉質爽脆 但沒有太多餘韻 沒有驚喜三款蠔都不是店員形容般好吃 本來是期待的
看網上評價而來的
這店有兩層 門口擺放了凍櫃

可以購買海膽、刺身和生蠔
安排了我和朋友坐裡上層 有一些音樂mv 播放著
我們點選了兩個丼飯和一些生蠔吃

我吃爆膽丼$168 朋友吃松葉蟹雙重丼$128
沙律新鮮 很多粟米 但醋只給很少

但這些不是主角 我不太介意

三款蠔都不是店員形容般好吃 本來是期待的 結果很失望 下次還是去專吃蠔的地方吃比較好

二人吃了七百多元 不太值
2021-05-19 132 瀏覽
五天工作中有一日紅日抖下實在太幸福😆又黎到新蒲崗飲飲食食🤣入到鋪頭坐低,店員好有禮貌介紹返岀面有咩日本新鮮空運貨,例如有海膽魚生象拔蚌🍣仲有其他國家既生蠔🦪海膽三色丼($128) 三色分別係吞拿魚腩碎、三文魚子同埋海膽。吞拿魚腩碎夠油潤,三文魚子粒粒都卜卜脆好鮮甜👍🏻海膽有兩大條,甘甜冇腥苦味,加埋wasabi同豉油撈埋一齊食非常滿足! 隨丼附上三塊紫菜,可以用嚟包住飯食增加口感,略嫌紫菜上枱時已經有少少淋,唔夠乾脆~旁邊嘅生薑酸辣爽口,非常開胃😝飯既份量都好足夠,唔會幾啖就食曬。整體嚟講成個丼飯都算唔錯!😋壽司定食($108)唔係太肚餓,叫呢個壽司定食就岩曬😉每樣試啲😆每個餐仲有一客沙律同海鮮湯,好抵食,湯入面仲有2隻大蜆! 呑拿魚腩壽司好正!魚蓉好肥美口感好rich😋蟹膏🦀壽司好新鮮勁重蟹味,一啲都唔腥!所有刺身三文魚左口魚同🦐都唔錯😋愛爾蘭生蠔🦪($45/隻)返工咁辛苦蠔下佢🤞🏻好細心等我地食完丼先送上黎~🦪好厚肉好鮮甜,海水味唔太重👍🏻為食指數: 3.2/5性價比指數: 3.2/5推介指數:3.2/5

海膽三色丼($128)

壽司定食($108)

愛爾蘭生蠔🦪($45/隻)

為食指數: 3.2/5
性價比指數: 3.2/5
推介指數:3.2/5

2021-05-19
2021-05-19 74 瀏覽
最近成日係新蒲崗覓食 舊區其實有好多新開既小店好值得大家一試☺️☺️☺️上網睇到依間餐廳都係新開張冇耐今次就同左朋友黎試一試依間日本料理店🇯🇵店面睇落整潔 見到佢主打日本直送魚生 仲有得買外賣海膽同生蠔🥳🥳🥳🥢三文魚大蝦帶子丼 套餐 $88厚切三文魚夠晒肥美 大蝦同帶子都新鮮冇腥味跟餐仲送左沙律同埋蜆肉麵豉湯魚生質素不俗 拎黎補充protein就一流🤤🥢牛油果軟殼蟹卷4件 $41軟殼蟹酥脆好食🦀牛油果🥑有少少過熟 不過唔影響個味道幾好食🥳🥳🥳🥢荔枝豚肉卷 $22通常都係車厘茄配豚肉 覺得荔枝豚肉依個combination好得意😆😆😆食落荔枝既清爽甜味中和左豚肉既膩感幾好食😋😋😋🥢三文魚腩魚湯烏冬鍋 $108三文魚腩唔係得少少 有成三大舊魚湯魚鮮味十足🐟加埋稻庭烏冬🍲好快就飲曬成個鍋☺️☺️☺️
上網睇到依間餐廳都係新開張冇耐

三文魚腩唔係得少少 有成三大舊
魚湯魚鮮味十足🐟加埋稻庭烏冬🍲
好快就飲曬成個鍋☺️☺️☺️

2021-05-19 69 瀏覽
原來新蒲崗有一間專門食刺身、海鮮丼嘅日式小店🤩一入到店內,有一個專櫃放滿嚟自不同產地嘅海膽,又有一個係生蠔專櫃,另一邊就係壽司嘅Bar枱,有多款新鮮又吸引嘅刺身等緊我哋🤤◭ 赤貝刺身 $38非常新鮮嘅赤貝刺身,大概有四片左右,肉質好彈牙😍👍🏻◭ 刺身定食 $118有三文魚、吞拿魚、油甘魚、帆立貝和甜蝦每款刺身各有兩片,其中三款魚刺身非常厚切👍🏻五款刺身鮮甜美味😋◭ 壽司定食 $108有七件壽司加兩件卷物,分別有三文魚、饅魚、蟹膏、海膽、吞拿魚魚蓉、赤蝦等等每件壽司Size🍣都幾大件,同樣好新鮮$108價錢有9件壽司,性價比好高,好抵食👍🏻海膽仔除咗堂食之外,更設有外賣部,可以選購多款新鮮刺身,買返屋企慢慢嘆👍🏻而且價錢相宜,性價比高😆

◭ 赤貝刺身 $38
非常新鮮嘅赤貝刺身,大概有四片左右,肉質好彈牙😍👍🏻

刺身定食 $118
有三文魚、吞拿魚、油甘魚、帆立貝和甜蝦

壽司定食 $108
每件壽司Size🍣都幾大件,同樣好新鮮
$108價錢有9件壽司,性價比好高,好抵食👍🏻