2019-10-14
黎到呢間小店 望住餐牌 每樣都想試覺得老闆好知道香港人口味 會將香港人喜歡既食物 整成不同新穎既組合好抱歉 食物一上就急不及待食左 相都忘記左影———————————@酥炸墨魚丸及蒜蓉干煎豬扒撈公仔麵 $48酥炸墨魚丸 炸得好好味蒜蓉干煎豬扒 蒜蓉係打邊爐個種生蒜蓉 好好味啊 再配佢既麻辣 基本上所有野加呢兩樣野都會變得好好味豬扒係勁大塊 真係有手掌咁大塊 而且好嫰唔乾———————————@蔥花蛋治烘底 $26賣相好靚 佢塊多士係超薄 可能真係只有0.2mm厚度 所以能夠烘得好脆 但剛好我係好鐘意食麵包既人 所以佢塊多士咁薄 我反而有啲失望至於佢的蔥花蛋 好足料好厚 不過味道就驚喜不大 就係正常既蔥花蛋味喇———————————@牛腩蝦條煎米粉 $48會有一碗仔牛腩 雖然碗仔細細 但好足料 起碼有五六舊牛腩牛筋 仲有蘿蔔 三樣都好入味 好軟稔 真係無牙都食到 腩汁都好好味 然後真係估唔到 米粉都可以用黎煎 好得意老闆話煎米粉係無味 所以可以用腩汁淋落米粉度食———————————@凍啡樂 $24咖啡溝可樂 我同男朋友既意見係十分唔同 佢覺得好夾好好飲 我就覺得好怪 溝埋有酸酸地既味道
好抱歉 食物一上就急不及待食左 相都忘記左影
@酥炸墨魚丸及蒜蓉干煎豬扒撈公仔麵 $48
酥炸墨魚丸 炸得好好味
@蔥花蛋治烘底 $26
@牛腩蝦條煎米粉 $48
@凍啡樂 $24
咖啡溝可樂 我同男朋友既意見係十分唔同 佢覺得好夾好好飲 我就覺得好怪 溝埋有酸酸地既味道 可能係咖啡既個種苦酸帶左出黎
———————————
總括而言 食物高質 感受到每樣都好有心機整出黎 因為係最繁忙滿座既午餐時段 佢既食物都無走樣 所有野都比到足 份量大 呢樣係十分尊敬及欣賞 老闆亦好重視與食客既交流 會分享下點樣食 問下覺得好唔好食 好有人情味 絕對係會encore既一間店
不過食物偏重口味的 要注意食完後會口乾要飲返多啲水就可以