小妹乃係第一次使用openrice填寫食評,因為覺得食品好值得稱讚,所以開個account寫下佢有幾好食…呢個舖位前身係蛇王弟,同埋台式飲品+串燒, 依家老闆主打海南雞飯同埋砂鍋翅…我係第二次嚟食呢個砂鍋魚唇翅,自從試咗第一次之後就念念不忘, 一來佢唔貴 二來有質素,我地去相~入面有雞絲、迷你帶子、魚唇同埋仿翅。真係比得上酒樓嗰d另外佢有個海南雞飯,我亦都好讚👍🏽已去骨,肉質嫩滑,脂肪比例較低,好值得我呢個「海南雞飯迷」去開餐!!因為太好賣,所以我8:30左右去到嘅時候,已經得返一個飯,我就叫咗佢嚟食,係我第一次食呢度嘅海南雞飯,真心推薦😋( 我太肚餓所以冇幫雞飯影相,而上面嗰張砂鍋翅嘅相,係我上次影嘅)我係兩個人去,但淨返一個飯,老闆特登「畢」大碗d飯俾我,仲問我夠唔夠食,然後額外送咗兩碗雞湯俾我哋飲,非常好人😃一個飯加碗翅都只係70蚊(有找)咋!請注意:裏面位置唔多,座位亦唔稱得上好好坐,但佢一個餐又好食又咁抵,都好正啦~(我唔係打手,老闆亦都唔識我,我係真心覺得好食而推薦)

砂鍋魚唇翅

入面有雞絲、迷你帶子、魚唇同埋仿翅。
真係比得上酒樓嗰d

另外佢有個海南雞飯,我亦都好讚👍🏽

一個飯加碗翅都只係70蚊(有找)咋!

(我唔係打手,老闆亦都唔識我,我係真心覺得好食而推薦)
砂鍋魚唇翅
  • 去骨海南滑雞飯
2020-05-05 252 瀏覽
近來發現呢間新店舖~海南雞泰郎,個名幾特別,又見海南雞飯的價錢只售三十九元好吸引,於是今日去幫襯下先😋海南雞飯~黃薑飯唔算太油,飯軟硬適中,岩我口味。海南雞,係無骨的,雞夠嫩滑,肥瘦適中。三十九蚊來說是物有所值。再詢問店員半隻海南雞的價錢,店員說$108有半隻無骨海南雞,如果想要有骨海南雞都可以,要一天前訂定,因為佢地每天開檔就起雞骨,所以要一天前講定,等佢地安排無需起骨。呢頭食肆都多,而呢度舖仔唔算細,仲要只專賣一兩樣食品,實在會好難做,希望泰郎可以長做長有喇👍

2020-05-03
外賣自取