2006-09-24 11 瀏覽
諗住10蚊入去試下啦...點知去到....基本上無一樣野係入得口...係個南瓜燒餅ok之後..其他野係唔熱架...總之..唔推介唔好去試
係個南瓜燒餅ok之後..
其他野係唔熱架...
總之..唔推介唔好去試
2006-09-16 12 瀏覽
我都係第一次係到post comment,因為呢間野實在太太太唔掂!!!今朝打左去book位,個女仔話得7點or9點,咁佢話你可以book 9點,但8點半到,佢都會安排位俾我,但我8點半去到,門口個manager話你book左9點,你過左9點黎就有位,9:10返去,佢話我9點叫左好耐都無人理呀,你book左9點就要9點係到,佢答我: 我話過左9點有位,但9點你就要係到!入到去,叫左d野成個鐘都唔黎,食左少少,我地叫話唔等,叫佢cancel order,佢話好,但居然即時上晒d野,仲話d野其實出左,放左係另一邊(都幾遠),但未上俾你地...埋單,咁我地要check,居然前前後後攪左半個hr,先走得d野都唔好食,service又差,又唔好坐,以後都唔會再去仲衰過去bb任食呀~

埋單,咁我地要check,居然前前後後攪左半個hr,先走得

d野都唔好食,service又差,又唔好坐,以後都唔會再去
仲衰過去bb任食呀~
2006-09-12 0 瀏覽
早前和朋友補祝生日,本來想食西餐,但朋友話想食日本菜,看見這間店忽然話想試試,看到價錢這樣平,心想都唔會點樣好食,便說:不如行遠一點去其它食店吧,但朋友話好累,不想行了,無可奈何下,就只好期望不要太差吧!坐下後先點了軟殼蟹卷、北寄貝壽司、海膽壽司、三文魚手卷、吞拿魚手卷、炸蝦天婦羅、西椒天婦羅、南瓜天婦羅和揚豆腐。天婦羅全部粉醬過厚,唔新鮮、壽司飯好硬,魚唔新鮮,真係無一樣好。因唔飽便想補叫一些飽肚一點的食物,包括鹽燒魷魚鬚、鹵水蛋拉麵、冷麥麵、鰻魚炒飯、冷清酒和青蘋果梳打。魷魚咬都咬唔入,拉麵又腍又無味、麥麵算係比較好點、炒飯只有豉油味(鰻魚你在那裡?),清酒淡如水,梳打平平無奇。最奇怪的是,侍應好像分區工作,河水不反井水,明明看到我們在叫人,但怎樣都唔理我們,最後還是由初初開始招呼我們的侍應才看到我們,真誇張。如他行開了,我們不是不用吃了嗎?我們一路食,一路看到很多人在排隊等位,真係祝他們好運了。
我們一路食,一路看到很多人在排隊等位,真係祝他們好運了。
2006-08-31 0 瀏覽
有日和男朋友吃飯,因為一壽司很多人等位,所以去了對面的浜,嘩!落到去冇裝修,霉得得,爛枱爛椅,啲待應烏吓烏吓,啲嘢食除咗十蚊款的就沒有其他好些少的,睇咗好耐才點了一些壽司,炸物.嘩!啲炸嘢好似街邊嗰啲,壽司細件又霉得得,好心收貴十蚊八蚊整好啲比人食啦!仲有,走的時候有啲廚師經過,仲好似乞兒咁,爛衫爛褲,個頭油次次...
眼見十蚊一碟食品,於是一口氣剔左三十二碟,講真食壽司就真係普通左啲但十蚊一客拉麵或一客焗飯就真係幾抵食,味道都幾好份量ok;火鍋就真係有個gas爐放係檯面睇住佢啲材料慢慢煮熟,其他小食都不過不失但唯一唔好就係我地三個人分別用不同的手提電話網絡,全部都接收唔到訊號,真係要改善下...........
2006-08-23 2 瀏覽
今晚林住去一壽司吃,但等左好耐都无位.見到對面$10咪去試下咯!可能7點未到旺的時候,果個帶位的小姐比左卡位4人枱比我地,環境都算OK! 叫左18碟野。。。三文魚,窝物,揚物等等拉。最好味抵吃就系個窝。埋單$198算OK拉!比其它日本野算抵,味道都算好吃噶拉! D服務都不过不失拉!
今晚林住去一壽司吃,但等左好耐都无位.見到對面$10
咪去試下咯!可能7點未到旺的時候,果個帶位的小姐
比左卡位4人枱比我地,環境都算OK!
叫左18碟野。。。三文魚,窝物,揚物等等拉。
D服務都不过不失拉!
2006-08-16 4 瀏覽
尋晚本來想去一壽司食,但因為太多人,同埋好肚餓,唯有試下呢間啦入到去初初都好似幾好咁,睇落裝修都一般,但再行入d認真唔掂,d好似大排檔咁,dsofa 一坐就墮左入去,仲慘過坐硬板椅。侍應生數量不夠,叫左要茶幾次先有人理,態度都不是咁友善,結果最後都係自己’針’茶,唉......跟住點野食,選擇都不太多,叫左14碟1)三文魚壽司:一般,但三文魚唔新鮮2)赤貝壽司:舊飯已經細,估唔到塊赤貝仲細,我真係未見過咁細塊赤貝3)鮑魚壽司:一般,鮑魚size都不太大4)花之戀壽司:好細舊,得2塊三文魚包住一舊飯,又無沙律醬,不好味5)魷魚壽司:算係最正常,不過不失6)甜蝦刺身:隻蝦好細隻,一d鮮味都無,完全唔覺食緊蝦7)炸豆腐:完全睇唔出是炸豆腐,白雪雪一舊,好8)清酒煮蜆:好多沙,而且冇咩味,根本就無酒味,但白灼蜆多d9)軟殼蟹卷:無特別,d味一d都唔夾10)牛肉鍋:都算不錯,但真係得2塊好薄的牛肉,真是少左d11)日式炒什菜:超唔掂,好似無炒過咁,好彩叫左個牛肉鍋,倒落去煮熟先食12)炸雞軟骨:都不錯,真是有$10份量13)蝦天婦羅:好求其,無蝦味,一堆粉14)白汁海鮮包:普普通通,但呢個已經算
跟住點野食,選擇都不太多,叫左14碟
10)牛肉鍋:都算不錯,但真係得2塊好薄的牛肉,真是少左d
12)炸雞軟骨:都不錯,真是有$10份量
13)蝦天婦羅:好求其,無蝦味,一堆粉
14)白汁海鮮包:普普通通,但呢個已經算是全晚最好味

總括黎講,材料唔新鮮,份量少,雖然$10,都唔算平,真是去百佳$3件o個d仲好食,同埋d飯有d怪味,一句講晒:難食,同美女廚房有得比
除左食物唔掂,環境都好惡劣,估唔到食完餐飯會腰酸背痛,真是無誇張
真是無野食都唔好入去食呀
2006-08-14 9 瀏覽
尋日同朋友去食飯3個人share10蚊一碟黎講,其實佢\已經做足曬喇值10蚊喇都幾好啦我覺得~推介焗青口*好好味加洲卷*好食~
尋日同朋友去食飯
3個人share
10蚊一碟黎講,其實佢\已經做足曬喇值10蚊喇
都幾好啦我覺得~
推介焗青口*好好味
加洲卷*好食~
2006-08-12 0 瀏覽
第一次黎, 叫左15碟, 食緊已決定冇下次.三文魚炒飯同鰻魚炒飯: 冇呢味道肥牛煱: 大量菜加2塊牛肉only兩個唔記得名的意粉: 名唔同, 但味道竟是一樣的三文魚刺身: 唔新鮮, 而且只得兩片多春魚: 有3條, 都唔算少, 不過凍冰冰, 唔好食清酒煮蜆: 好多沙, 而且冇咩味, 佢唔熱tim叉燒拉麵: 唔熱, 麵又少, 好似俾人食過咁軟殼蟹卷: 都係冇咩味, 唔睇名都唔知食緊"軟殼蟹"服務唔好, 食食下服務員過黎收野, 但連餐具都收埋(佢明明見到我口地食緊野). 問佢口地要番, 佢口地聽完又冇左件事, 結果要搞好耐.總結一句:食物大部分都唔夠熱, 唔好食,服務唔好,唔推薦.
第一次黎, 叫左15碟, 食緊已決定冇下次.

三文魚炒飯同鰻魚炒飯: 冇呢味道
肥牛煱: 大量菜加2塊牛肉only
兩個唔記得名的意粉: 名唔同, 但味道竟是一樣的
三文魚刺身: 唔新鮮, 而且只得兩片
多春魚: 有3條, 都唔算少, 不過凍冰冰, 唔好食
清酒煮蜆: 好多沙, 而且冇咩味, 佢唔熱tim
叉燒拉麵: 唔熱, 麵又少, 好似俾人食過咁
軟殼蟹卷: 都係冇咩味, 唔睇名都唔知食緊"軟殼蟹"

總結一句:食物大部分都唔夠熱, 唔好食,服務唔好,唔推薦.
2006-08-07 25 瀏覽
wa,講真咁大個女,真係第一次食咁難食既日本野,1.軟殼蟹成陣"油益味"2."蕎麥麵"好似人地食剩之後,再夾起比你咁,碎濕濕3.芝士日本年糕,係用一塊塊口感硬硬地既上海年糕,加上一d白色既芝士.食落去有d忌廉湯味咁.好彩.入到去見到d裝修咁差,所以無胃口,2個人都只係叫左幾樣野食咋!真係好彩!d waiter同waitress,好似唔想咁,入到黎水都無杯,最搞笑係d茶係比個膠水壺你自己倒水飲,d茶仲沖好晒既,感覺去左大排檔咁!講真,又如果有人請我都唔會去,以免浪費左出錢個個人d錢!
wa,講真咁大個女,真係第一次食咁難食既日本野,
1.軟殼蟹成陣"油益味"

2."蕎麥麵"好似人地食剩之後,再夾起比你咁,碎濕濕

d waiterwaitress,好似唔想咁,入到黎水都無杯,最搞笑係d茶係比個膠水壺你自己倒水飲,d茶仲沖好晒既,感覺去左大排檔咁!

講真,又如果有人請我都唔會去,以免浪費左出錢個個人d錢!

(非會員)
今日一行三人食lunch..見呢間o野樣樣$10..睇過雜誌介紹..所以試下..入到去侍應安排我o地坐張6人桌..以為係因為冇咩人所以咁安排啦..點知倒好茶後竟話係我o地坐錯位..要我o地調..好無奈..用膳工具唔多乾淨..舖左磨砂咁..濕水抺係抺得甩的..所以大家記得抺抺先用..講o下o野食..樣樣10蚊當然係超mini size..咁就可以試多d野..我o地共叫了10樣..可惜都唔算好食...只有雞軟骨同咖哩魔鬼魚ok...而菠菜汁三文魚意粉有怪怪的味..-_-..也是令我o地留下深刻印象的一道菜..侍應的服務麻麻..上菜時不會主動移開其他o野食..係企係度等我o地移好先放低...@_@食完10樣o野大家係完全冇食過野的感覺...但係又實在唔知叫埋好..所以都係去第二度食第二餐lunch..

2006-07-31 5 瀏覽
星期六個晚,因為好耐都無見過妹妹,所以就同傻豬豬同埋妹妹食飯.我同妹妹就因為見到每樣都係$10,就入去食喇!佢就真係咩都係$10,無論係火鍋,剌身,焗飯,意粉,湯,天富羅,卷物,壽司,酒水....樣樣係$10.但喲食物味道就好一般,而且份量仲好少,好像剌身一碟都係得2件,所以我們都不經不覺叫了很多.埋單都成$29x,我唸我吾會下次去食過law,因為都吾太平但味道一般.但總算叫食過下

2006-07-31 11 瀏覽
路過見到全場十蚊好似幾得意咁都算幾多款野食唔敢試佢d魚生, 剩係叫左d比較穩陣o既鍋物, 揚物,焗意粉其實唔係咁平, 因為份量真係好少, 同佢影出o黎o既差好遠不過又唔算係難食...不過d service 就真係好差, 明明好多waitor, 但係都好似唔夠人手咁, d waitor 行o黎行去....好似好忙咁, 但係都唔知佢地做乜, full 檯時無人serve, 半full 時依舊係無人理, 手腳一樣咁慢! 唔得!!!
路過見到全場十蚊好似幾得意咁
都算幾多款野食
其實唔係咁平, 因為份量真係好少, 同佢影出o黎o既差好遠
不過又唔算係難食...

2006-07-18 32 瀏覽
用全場十蚊引人光顧,話咩都係十蚊包括火鍋,剌身,焗飯,意粉,湯麵,天富羅,卷物,壽司,酒水.....通通十蚊想試...請先訂位訂坐優先,即有位舖頭經理只顧做生意冇理顧客感受,人多優先,因舖內全是兩人桌及四人桌(茶餐廳種),只要你人多,拍比你,訂位比你,如你得兩個人就等啦,有兩人,都拍比五至六位先啦,你得兩個人,食得幾多錢,碟碟十蚊,八點後,有剩,咪比你,到時四人都有得你坐好啦,講食火鍋...兩片肉,一條菜剌身...十蚊兩片焗飯,意粉...平時分量五分一碟湯麵...一口食完,d湯唔得壽司...差過外賣店三蚊件d樣樣都唔得啦,你試過後,會發覺十蚊真係有得做,做生意,冇理由唔賺你錢,唔通蝕比你,照同同類食品分量比較,收十蚊賺得你更多,兩個人,食十五樣,飲六支清酒,埋單$210 x 1.1 = $231,唔好以為我飲得,一支清酒得兩小杯食日本,以後唔會再諗佢
用全場十蚊引人光顧,話咩都係十蚊
包括火鍋,剌身,焗飯,意粉,湯麵,天富羅,
卷物,壽司,酒水.....通通十蚊
想試...請先訂位
訂坐優先,即有位
舖頭經理只顧做生意
冇理顧客感受,人多優先,
因舖內全是兩人桌及四人桌(茶餐廳種),
只要你人多,拍比你,訂位比你,
如你得兩個人就等啦,有兩人,都拍比五至六位先啦,
你得兩個人,食得幾多錢,碟碟十蚊,
八點後,有剩,咪比你,到時四人都有得你坐
好啦,講食
火鍋...兩片肉,一條菜
剌身...十蚊兩片
焗飯,意粉...平時分量五分一碟
湯麵...一口食完,d湯唔得
壽司...差過外賣店三蚊件d
樣樣都唔得啦,
你試過後,會發覺十蚊真係有得做,
做生意,冇理由唔賺你錢,
唔通蝕比你,照同同類食品分量比較,
收十蚊賺得你更多,
兩個人,食十五樣,飲六支清酒,
埋單$210 x 1.1 = $231,
唔好以為我飲得,一支清酒得兩小杯
食日本,以後唔會再諗佢
2006-07-18 8 瀏覽
上個星期同男朋友黎左呢度食,本身佢話想食餐好咁我見到有2本雜誌都介紹,講到好似唔錯咁就諗住試下啦,去到門口男朋友巳經好不滿仲話叫我搵d好野,點知搵埋d 10蚊店雖然期望巳經唔高,但係d剌身同壽司真係唔得..唔新鮮,連d紫菜都係淋既> <"但係有d熟食都ok,個雞翼整得唔錯,不過個咩鴨胸鵝肝係好難食又聽到隔離有個人話:嘩,我煮d青口仲好食過佢啦!!我真係係咁笑,又擺埋d一個個既膠水壺...男朋友話好似大排檔咁,比我感覺上呢間鋪好污糟d野又笠痴痴咁..講真,下次真係未必會再去雖然話每樣野都係10蚊,不過埋單其實唔會平出面好多2個人食左差唔多200蚊,不過咁既價錢都唔可以要求咁多
上個星期同男朋友黎左呢度食,本身佢話想食餐好
咁我見到有2本雜誌都介紹,講到好似唔錯咁
就諗住試下啦,去到門口男朋友巳經好不滿
仲話叫我搵d好野,點知搵埋d 10蚊店
雖然期望巳經唔高,但係d剌身同壽司真係唔得..
唔新鮮,連d紫菜都係淋既> <"但係有d熟食都ok,
個雞翼整得唔錯,不過個咩鴨胸鵝肝係好難食
又聽到隔離有個人話:嘩,我煮d青口仲好食過佢啦!!
我真係係咁笑,又擺埋d一個個既膠水壺...
男朋友話好似大排檔咁,比我感覺上呢間鋪好污糟
d野又笠痴痴咁..講真,下次真係未必會再去
雖然話每樣野都係10蚊,不過埋單其實唔會平出面好多
2個人食左差唔多200蚊,不過咁既價錢都唔可以要求咁多