💛近排聽聞Mini Friday開咗間姊妹店,都係良心小店😎當然係去試下撐下場啦💪🏻💪🏻食野款式其實真係好多,不過有選擇困難嘅我梗係揀個又抵食又多野嘅二人餐啦😂😂個餐有一個湯,前菜,主菜,炒菜,兩人份飯麵,同兩杯野飲~🥥揀咗➡️"椰汁雞湯",椰汁味非常濃郁,加埋泰菜必有嘅香矛都真係幾惹味架,雖然雞肉唔算好鮮嫩,但係好入味,係抵食嘅😁前菜小食叫咗➡️"脆炸蝦餅",呢個真心推介,外皮好脆又唔會太油膩,入面蝦肉非常彈牙,加埋泰式辣醬真係一流👍🏻主食揀咗➡️"青咖哩雞",本來以為唔會太辣,但原來食落都幾辣架😂不過青咖哩其實都好香,雖然辣但係同雞用都幾夾架😜➡️"泰式炒雜菜",除咗菜仲有菇同甘筍,食落都幾足料,味道微辣都唔錯架最後係兩人份嘅飯麵就揀咗➡️"泰式鮮蝦炒金邊粉" (唔知點解去完泰國cooking class之後對呢道菜情有獨鍾🤣🤣 唔知幾時先有得再去🥲),份量黎講真心唔少,比平時叫一碟嘅份量應該仲多,味道方面金邊粉炒到好乾身,夠哂火喉,蝦都有5-6隻仲要好新鮮,真心唔錯,值得一試架😋🍹野飲就加錢叫咗個➡️"椰青" 同 "菠蘿梳打",好清新解渴,家下咁熱大大杯就岩哂啦😆😆二人套餐 ($398)🔹椰

個餐有一個湯,前菜,主菜,炒菜,兩人份飯麵,同兩杯野飲~

青咖哩雞

椰青
菠蘿梳打

二人套餐 ($398)
🔹椰汁雞湯
🔸脆炸蝦餅
🔹青咖哩雞
🔸泰式炒雜菜
🔹泰式鮮蝦炒金邊粉
🔸椰青 (+24)
🔹菠蘿梳打 (+$10)
2021-04-28
椰青
菠蘿梳打
突然好想食泰國野,收工同朋友去左銅鑼灣「Thaiology」嘆返個泰式晚餐~店內裝修簡單又乾淨,餐牌食物選擇好多元化呢泰式生蝦刺身鮮甜生蝦刺身爽口彈牙,夾著辣椒、蒜片同秘製醬汁,開胃又好食泰式小食拼盤小食拼盤有:雞翼、蝦餅、魚餅、春卷、沙嗲串燒~蝦餅同雞翼都炸到金黃香脆,配上酸甜醬汁更加好食。魚餅同春卷充滿泰式風味,邪惡又美味~沙嗲串燒牛肉及雞肉,頗軟腍,啖啖肉海南雞半隻切件海南雞都幾大份,雞皮同雞肉都好嫩滑,充滿鮮雞味!配上獨特醬汁更添滋味青檸梳打酸酸甜甜,冰涼解渴,夏天消暑首選菠蘿梳打有氣梳打水配上清甜菠蘿肉🍍,唔會太甜,幾好飲榴槤麻糬一客有四粒~白色外皮口感粉粉的,內裡係濃郁香甜榴槤肉,不得了哦

泰式生蝦刺身

鮮甜生蝦刺身爽口彈牙,夾著辣椒、蒜片同秘製醬汁,開胃又好食

泰式小食拼盤

海南雞半隻

青檸梳打

酸酸甜甜,冰涼解渴,夏天消暑首選

菠蘿梳打

有氣梳打水配上清甜菠蘿肉🍍,唔會太甜,幾好飲

榴槤麻糬

2021-05-12 42 瀏覽
朋友話想食泰菜,就腳揾返銅鑼灣區。此店環境光鮮,而且卡位闊落坐得舒適,設有晚市二人及四人套餐,價錢合理。鮮蝦柚子沙律 $88柚子清甜撈左青瓜絲多了份爽脆口感,仲有魚乾仔好香脆,沙律底汁酸辣越食越開胃。泰式小食併盤 $118炸蝦餅裡有蝦肉好嚼口,魚餅香口,春卷脆卜卜,蘸埋泰式辣醬酸酸甜甜。單骨雞翼雞皮酥脆肉嫩,串燒雞和串燒豬啖啖肉口感滿足,蘸埋沙嗲醬非常惹味。咖哩炒軟殼蟹 $168蟹件大份炸得香脆,配料有蔥段、紅蘿蔔、紅辣椒及粟米芯等。黃咖哩汁甜而不辣,醬汁較濃稠,叫埋薄餅索汁食都唔錯。香酥薄餅 $32薄餅三塊,酥皮有幾層,咬落唔油膩少少淋,配上青咖哩汁微辣好香口。想一滴不留清晒軟殼蟹既咖哩汁就靠晒個薄餅。椰汁珍多冰 $48冰凍椰汁清甜可口,甜度適中,解辣一流。

鮮蝦柚子沙律 $88
泰式小食併盤 $118
泰式小食併盤
咖哩炒軟殼蟹 $168
咖哩炒軟殼蟹
香酥薄餅 $32
椰汁珍多冰 $48
冰凍椰汁清甜可口,甜度適中,解辣一流。
椰汁珍多冰
2021-05-04
5 分鐘 (堂食)
泰式小食併盤
咖哩炒軟殼蟹
椰汁珍多冰
2021-05-10 70 瀏覽
Lunch又同同事出去覓食,今次來到這間泰國菜餐廳,餐廳的佈置以深綠色為主,好有泰國cafe的感覺,很高貴!午餐時間也有提供set lunch,有主菜同飲品,而且還可以以優惠價追加小食!泰式無骨海南雞配油飯,這個set有海南雞、油飯和清湯!海南雞雞肉嫩滑,味道幾鮮!點上附有的海南雞醬汁更能特出雞的鮮味!油飯味道剛剛好,飯又不會太油!冬瓜湯清甜,最岩食完濃味食物來沖沖口腔內的濃味!扎肉豬肉丸湯河,這碗河粉的扎肉都幾厚身,味道都不錯!肉丸雖然不是好大粒,但是內裡juicy,味道咸香!河粉湯底幾清,還有些洋蔥、菇類,很岩想食清清地的朋友!飲品可以選擇汽水或咖啡、茶!
飲品可以選擇汽水或咖啡、茶!
2021-05-05
午餐
2021-05-08 679 瀏覽
餐廳裝修簡潔明亮, 以淺綠色 為主調,座位舒適 ,店員態度友善, 十分欣賞。二人套餐$398海南雞飯肥美的海南雞,油光亮麗 ,令人垂涎, 金黃色爽彈的雞皮下面,是嫩滑雞肉, 十分美味, 再沾上泰式酸辣醬汁, 增添吸引, 令人食指大動。炸蝦餅即叫即製炸蝦餅,外皮炸到金黃香脆 ,蝦肉入口爽彈, 好 鮮味,沾上泰式酸辣醬,洋溢著泰式風味, 令人停不了口。椰汁雞湯椰汁雞湯配料好豐富,有檸檬葉、香茅、南薑及椰奶 , 上枱時,散發著陣陣迷人的椰香 ,每口盡是香、濃、酸、辣 , 十分吸引,配上的雞肉, 既香且滑, 充滿地道泰國風味菜式。 泰式鮮蝦炒金邊粉金邊粉煙韌有咬口, 仲配上大量雞蛋絲、 爽脆芽菜、 爽彈蝦球,炒得好乾身帶微辣, 沒有油膩感,充滿鑊氣。泰式炒雜菜翠綠爽甜的雜菜, 上枱時, 香氣撲鼻, 惹味中帶微辣, 越吃越過癮。糯米飯$68香稠椰漿倒在糯米飯上,賣相吸引 ,雪白糯米飯, 入口煙韌、黏糯, 甜香迷人,伴著熟透多汁的芒果肉一起品嚐,風味迷人。原個鮮椰青(跟餐另+24)、 凍奶茶原個椰青水,入口比想像中更清甜, 夠曬冰爽解膩 ,用匙羹可以輕易挖出嫩滑的椰肉, 與椰青水一齊享用, 十分美

二人套餐$398
海南雞飯

炸蝦餅

糯米飯$68

原個鮮椰青(跟餐另+24)、 凍奶茶
原個椰青水,入口比想像中更清甜, 夠曬冰爽解膩 ,用匙羹可以輕易挖出嫩滑的椰肉, 與椰青水一齊享用, 十分美味之餘,更令人暑氣全消, 凍奶茶,茶香奶滑。
2021-05-07 48 瀏覽
Mini friday同日本野既集團原來又開左間泰國餐廳喎,梗係要試下啦。今次既餐廳係銅鑼灣廣場2期,都幾大間。脆炸蝦餅,脆炸軟殼蟹食泰國野點樣唔食炸野呢,我地就叫左蝦餅同軟殼蟹。配甜酸醬既蝦餅唔算大粒,不過炸到脆卜卜,裡面都好彈牙。軟殼蟹竟然有2隻,感覺好抵,上枱既時候仲係熱辣辣,好酥脆,配泰式辣醬更正。鮮蝦柚子沙律堆到成左山咁😂都幾多蝦肉喎。個特製醬汁好有風味但係味道都幾辣,怕辣既朋友要小心d。椰汁海鮮湯個湯好足料呀,有幾隻大蝦,青口,魷魚同墨魚仔,仲有大量菇。連埋個煲上,可以滾住飲。味道好濃郁,充滿椰香。香酥薄餅我地仲叫左一份香酥薄餅,跟個甜甜地既青咖喱汁,口感酥脆。芒果糯米飯甜品當然要食芒果糯米飯啦。有半個芒果,個糯米飯係岩岩煲起仲熱既,食落好鬆軟煙韌,表面淋滿哂甜甜地既椰漿😍必食呀。。。Thaiology銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓。。

脆炸蝦餅,脆炸軟殼蟹

食泰國野點樣唔食炸野呢,我地就叫左蝦餅同軟殼蟹。

椰汁海鮮湯

香酥薄餅

我地仲叫左一份香酥薄餅,跟個甜甜地既青咖喱汁,口感酥脆。

芒果糯米飯

Thaiology
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓

2021-05-06 69 瀏覽
夏天來臨有時熱到口寡寡就會想搵啲酸酸辣辣嘅嘢嚟食想食啲開胃啲嘅嘢就一定係泰國菜今次試食呢間餐廳Thaiology🌟今次點左個二人套餐🔸椰汁雞湯上菜時仍然係用火興煮個鍋所以成個湯熱辣辣香噴噴好香嘅椰汁味,酸酸地好開胃🔸脆炸蝦餅真係非常香脆可口而且蝦餅都幾大塊蝦餅入面唔係全部都係蝦膠入面有一啲細細粒嘅蝦肉增加蝦餅嘅香味同口感🔸黃咖喱牛肋條黃咖喱汁非常香甜濃郁牛肋條炆煮唔會太耐有牛肉汁嘅味道,又唔會硬掘掘🔸泰式炒雜菜上菜嘅時候,濃濃嘅魚露同蝦嘅香味雜菜炒得啱啱好,非常清新爽口🔸泰式鮮蝦炒金邊粉金邊粉味道酸酸甜甜鮮蝦同金邊粉嘅份量好多而且加咗隻蛋炒落去成個金邊粉非常香口🔸脆炸軟殼蟹(2隻)炸粉薄,兩隻軟殼蟹大隻而且兩隻軟殼蟹都非常多蟹膏
夏天來臨
今次點左個二人套餐

🔸椰汁雞湯
上菜時仍然係用火興煮個鍋
所以成個湯熱辣辣香噴噴
好香嘅椰汁味,酸酸地好開胃

🔸脆炸蝦餅

黃咖喱牛肋條

🔸黃咖喱牛肋條
黃咖喱汁非常香甜濃郁
牛肋條炆煮唔會太耐
有牛肉汁嘅味道,又唔會硬掘掘

🔸泰式炒雜菜
上菜嘅時候,濃濃嘅魚露同蝦嘅香味
雜菜炒得啱啱好,非常清新爽口

🔸泰式鮮蝦炒金邊粉
金邊粉味道酸酸甜甜
鮮蝦同金邊粉嘅份量好多
而且加咗隻蛋炒落去
成個金邊粉非常香口

脆炸軟殼蟹

🔸脆炸軟殼蟹(2隻)
炸粉薄,兩隻軟殼蟹大隻
而且兩隻軟殼蟹都非常多蟹膏

脆炸軟殼蟹
今晚約左好姊妹去銅鑼灣食飯行街, 行到咁上下開始肚餓, 朋友話帶小妹食泰國菜! 一入到去餐廳環境幾大而且乾淨企理! 由於大家都好肚餓, 於是就叫左一個二人套餐再追加半打串燒🍢🤭🌟冬陰功海鮮湯冬陰功湯酸酸辣辣幾惹味, 一人約有兩碗湯左右, 入面海鮮都幾多, 墨魚好大隻!🌟脆炸蝦餅🦐炸起熱辣辣脆卜卜, 入口爽口彈牙🌟泰式炒雜菜🥦🥬炒雜菜唔太油, 味道正常發揮🌟海南雞🐔份量幾多, 肉多骨少, 雞味濃郁!🌟油飯🍚油飯幾香, 就咁食都夠味!🌟泰式沙嗲🍢串燒可以自由配搭牛雞豬每樣要幾多串, 串燒大大串啖啖肉, 沾埋花生味濃嘅沙嗲醬好滋味!

🌟冬陰功海鮮湯

🌟脆炸蝦餅🦐
炸起熱辣辣脆卜卜, 入口爽口彈牙

🌟泰式炒雜菜🥦🥬
炒雜菜唔太油, 味道正常發揮

🌟海南雞🐔
份量幾多, 肉多骨少, 雞味濃郁!

🌟油飯🍚
油飯幾香, 就咁食都夠味!

🌟泰式沙嗲🍢
2021-05-03
2021-05-05 22 瀏覽
近排聽講銅鑼灣2期開左間環境幾好,價錢又ok既泰國野,今日係果頭放工特登同左朋友去試下😄如果諗唔到食咩,就可以好似我甘,直接叫個2人餐,唔洗煩又食得飽🤣——————🐽 冬陰功海鮮湯食泰國菜有幾樣野係必叫既,冬陰功湯就係其中一樣!看似簡單,但其實如果要煮得好食,材料新鮮度好重要!今次既冬陰功唔單止做到材料新鮮,飲落既湯亦都好鮮,完全唔會有腥味,一流😝🐽 酸辣鳳爪酸辣鳳爪味道就偏甜小小,如果唔太食得辣既朋友唔好錯過!🐽 牛油雞翼牛油雞翼係泰國餐廳比較小見,黎到既一上枱就好香蒜蓉味道😍廚師切到單骨雞翼甘樣,方便大家食既時候無甘污糟🐽 海南雞半隻海南雞好嫩滑,d肉絕對唔會鞋曬,2人餐400既價錢都比到足半隻雞而唔係例排,誠意十足😌🐽 泰式炒雜菜炒雜菜有椰菜、菇類、頭角、西蘭花,生熟度岩岩好,咬落爽脆🐽 泰式鮮蝦炒金邊粉金邊粉上枱份量好大!2人餐食到尾聲真係唔係好食得落,但個粉真係炒得好香,忍唔住都要食番幾淡😝🐽 芒果糯米飯最後又點小得泰國特式甜品芒果糯米飯呢🤣同樣地份量好大,糯米飯上有好多椰汁😋芒果亦都岩岩好熟好甜!🥳

——————

🐽 冬陰功海鮮湯

🐽 酸辣鳳爪
酸辣鳳爪味道就偏甜小小,如果唔太食得辣既朋友唔好錯過!

🐽 牛油雞翼

🐽 海南雞半隻

🐽 泰式炒雜菜
炒雜菜有椰菜、菇類、頭角、西蘭花,生熟度岩岩好,咬落爽脆

🐽 泰式鮮蝦炒金邊粉

🐽 芒果糯米飯
2021-05-03 24 瀏覽
銅鑼灣見到間新開嘅泰國菜👉🏻 Thaiology 👈🏻 又見幾多人去,就去試下喇👅.餐廳裝修偏泰國風,座位闊落,又有落地玻璃窗見到街景,環境都幾好👀 而且menu 都多種類選擇,總有一樣適合你口味呢😌.“泰式滷水豬手飯” (HK88)上台見到份量超大,鹵水豬手係入晒味,加上豬手嘅油香,食落好嫩滑,餸送飯一流➰..“香葉辣肉碎飯”(HK$78)香濃多汁嘅肉碎,加上香料點綴,又唔會好辣,口感豐富又刺激,幾正㗎‼️.

“泰式滷水豬手飯” (HK88)

“香葉辣肉碎飯”(HK$78)
2021-05-01 62 瀏覽
這晚朋友來銅鑼灣吃飯,選了這間樓上舖的泰國菜。選擇挺多的,且價錢相宜。最後點了生蝦刺身、鮮蝦柚子沙律、黃咖喱豬肉、香酥薄餅及鮮蝦炒金邊粉。這裡上菜速度快,下單後等了5-10分鐘便吃得!生蝦刺身蝦肉爽口,自家調製的醬汁辣得來很惹味;鮮蝦柚子沙律看似小小的一碟,但裏面的蝦肉也不少,加上辣醬調味,是很辣的前菜,哈哈。鮮蝦炒金邊粉,每次去到泰國餐廳都必點的,這裏的金邊粉醬汁調得比較辣,加上青檸汁,酸辣酸辣很不錯。黃咖喱豬肉相對辣度較溫和,不吃辣的人也可點來吃,裏面配上大量蔬菜,而豬肉則用上豬腩肉,肉質腍身,不錯;咖喱汁當然要配上薄餅沾著吃!另外還點了飲品兩杯,分別是菠蘿梳打及泰式珍多冰,友人點的椰汁珍多冰,椰奶味香濃,點了少甜甜度適中,是解辣良品哈哈。
這晚朋友來銅鑼灣吃飯,選了這間樓上舖的泰國菜。
選擇挺多的,且價錢相宜。
這裡上菜速度快,下單後等了5-10分鐘便吃得!
泰式生蝦刺身
生蝦刺身蝦肉爽口,自家調製的醬汁辣得來很惹味;

黃咖喱豬肉
香酥薄餅
咖喱汁當然要配上薄餅沾著吃!

2021-04-29
黃咖喱豬肉
  • 椰汁珍多冰
2021-05-01 32 瀏覽
今日HONEY 想食泰國菜就同佢去銅鑼灣食,發現真係好少有泰菜食,之後搵到泰Thaiology地方夠大, 好有泰國feel選左個冬陰公湯,青木瓜沙律, 生菜包,及泰式炒粉絲甜品就係班蘭千層糕沙律清爽,用料新鮮不過,碟子太細.想撈起都比較難味道微酸, 微甜, 微辣。炒粉絲比想像好.因為難炒, 好多時炒燶, 有時又油多,整體比較穩陣,如果用多少少洋蔥爆香炒,更惹味,加杯椰汁珍多冰消下暑。生菜包, 肉碎加少少香葉及乾蔥炒香,再配上新鮮生菜咬落啖啖爽脆, 除了肉碎,我再加些粉絲, 增加層次感,冬陰公湯用火慢慢回暖令味道更出,味道不會太濃, 較清如果濃些及加些蝦, 味道仲好.反而Honey 較愛清味.最後, 就係我最愛甜品班蘭千層榚整體餐廳菜式轉向為精不會太多款式所以出品會較穩定。價錢亦合理
今日HONEY 想食泰國菜
就同佢去銅鑼灣食,

發現真係好少有泰菜食,
之後搵到泰Thaiology
地方夠大, 好有泰國feel

選左個冬陰公湯,
青木瓜沙律,
生菜包,及泰式炒粉絲
甜品就係班蘭千層糕

沙律清爽,用料新鮮
不過,碟子太細.
想撈起都比較難
味道微酸, 微甜, 微辣。

炒粉絲比想像好.
因為難炒, 好多時炒燶, 有時又
油多,

整體比較穩陣,
如果用多少少洋蔥爆香炒,
更惹味,
加杯椰汁珍多冰
消下暑。

生菜包, 肉碎加少少香葉及乾蔥炒香,
再配上新鮮生菜

咬落啖啖爽脆,

除了肉碎,我再加些粉絲,
增加層次感,

冬陰公湯
用火慢慢回暖

令味道更出,
味道不會太濃, 較清
如果濃些及加些蝦,
味道仲好.

反而Honey 較愛清味.
最後, 就係我最愛甜品
班蘭千層榚

整體餐廳菜式轉向為精
不會太多款式
所以出品會較穩定。
價錢亦合理
2021-04-27
1 分鐘 (堂食)
2021-05-01 25 瀏覽
疫症之下冇得去泰國但又好想食泰國嘢,咁點算呢?唯有留喺香港食泰國菜啦,一樣咁正!呢晚我同朋友去咗銅鑼灣廣場二期Thaiology,一間新開嘅泰國餐廳,第一次食感覺佢除咗環境坐得好舒適,食物都有平又抵食,又有水準,值得再嚟幫襯。海鮮冬陰功:呢個海鮮冬陰功嘅用了非常粥,有蝦、魷魚、青口,全部都大大隻,勁新鮮。而且個湯嘅味道同喺泰國飲嘅都真係冇乜分別,我同朋友每人三碗仔就K.O.左一大煲,同埋佢個湯一路有火熱住,一路飲都係熱辣辣,有加分。泰式生蝦:泰式生蝦好新鮮,配埋特製醬料,食生蝦醬料係靈魂,呢個醬料都真係冇得頂,同泰國食嘅有得揮。青咖喱雞:青咖喱嘅味道唔辣偏甜,裏面有好多雜菜同雞,用嚟送roti一流,所以我哋都嗌左一客roti, roti有三大塊,味道又香又酥脆。馬拉盞炒通菜:份量都好大碟,呢碟通菜唔鹹亦都唔辣,味道唔錯。生菜豬肉包:呢個係我喜歡嘅餸菜之一,用新鮮鮮嫩嘅生菜包住用唔同香料炒過香噴噴嘅豬肉碎,放入口一齊食,感覺清新之餘亦都有濃濃嘅香料味,非常不錯。食咗咁多餸,又海鮮有肉有菜,買單只係$500 ,都真係好抵食。

2021-04-27 44 瀏覽
雖然是上樓的餐廳,但午市一開門,已經有很多食客坐得滿滿了,可見餐廳的質素很不錯😍座位寬敞舒適,地方整潔,侍應也很有禮貌,以這個價位有這些質素,已經很值了🤣泰式無骨海南雞配油飯~有無骨雞肶啊😍,超嫩滑,雞肉剛剛好熟透,廚師控制雞肉的生熟程度功夫控制得很好,雞肉還很有水份感‼️跟餐的雞湯更正,超濃郁雞湯,而且不油膩;而油飯則帶著微微椰香,超正👍泰式蝦肉炒金邊粉~上桌時香味已很香,入口亦很濃郁惹味,蝦肉厚身札實,內裡還有雞蛋,豆干及菇類作配料,吃完碟底也沒油光👍

2021-04-25 38 瀏覽
ℂ𝕎𝔹 銅鑼灣 • 𝕋𝕙𝕒𝕚𝕠𝕝𝕠𝕘𝕪 泰 🐘📍銅鑼灣駱克道𝟜𝟞𝟛-𝟜𝟠𝟛號銅鑼灣廣場𝟚期𝟞樓➰Tʜᴀɪᴏʟᴏɢʏ原來與MɪɴɪFʀɪᴅᴀʏ和日本野屬同一集團,裝潢以綠色格調為主,環境簡潔舒適。➰🔸泰式沙嗲串燒(半打)$𝟼𝟾 🍢牛雞豬各有兩串,推介選擇雞豬,肉質滑嫩帶焦,沙嗲醬汁加入花生粒更惹味,建議跳過牛肉,味道稍為帶騷。🔹泰式鮮蝦炒金邊粉 $𝟽𝟾 🦐配料有鮮蝦、雞蛋、豆腐乾、花生及香蔥,金邊粉口感濕潤,味道偏酸辣,不過個人較喜歡乾身及鹹辣的炒法。🔸馬拉盞炒椰菜苗 $𝟿𝟾 🥬馬拉盞蝦味濃,而椰菜苗不是每間泰菜館都有的,纖維豐富。▫️芒果糯米飯 $𝟼𝟾 🥭傳統泰式甜品,熱騰騰且大個的糯米飯,配上椰汁及半個香甜的芒果,椰香煙韌。▪️泰式凍奶茶 $𝟹𝟾 🧡茶底味濃帶點肉桂的香氣,味道偏甜實是泰國特色。
ℂ𝕎𝔹 銅鑼灣 • 𝕋𝕙𝕒𝕚𝕠𝕝𝕠𝕘𝕪 泰 🐘
📍銅鑼灣駱克道𝟜𝟞𝟛-𝟜𝟠𝟛號銅鑼灣廣場𝟚期𝟞樓

🔸泰式沙嗲串燒(半打)$𝟼𝟾 🍢

🔹泰式鮮蝦炒金邊粉 $𝟽𝟾 🦐

🔸馬拉盞炒椰菜苗 $𝟿𝟾 🥬
馬拉盞蝦味濃,而椰菜苗不是每間泰菜館都有的,纖維豐富。

▫️芒果糯米飯 $𝟼𝟾 🥭

▪️泰式凍奶茶 $𝟹𝟾 🧡
茶底味濃帶點肉桂的香氣,味道偏甜實是泰國特色。