2022-07-11 304 瀏覽
小龍蝦,花螺,🥘冬蔭功海鮮湯,除咗夾蝦之外,原來熟食區都好多嘢食!冬蔭功香辣的湯汁,加上肥美的蝦肉🦐,一口一個,完全停不下來🥰湯料的鮮香,酸辣,惹味,更加開胃🌶與蝦肉的Q彈質感相輔相成,吃過一碗之後,更完全不能抵抗再來一份的誘惑!花螺肉質厚實,😙好有口感,作為小食,更可以解口癮~小龍蝦非常惹味,🦞可以食到當中龍蝦肉嘅清甜。🥭甜品區仲有最鍾意嘅芒果椰汁,香滑,配上椰汁好香,🍉更有下火嘅西瓜。

2022-07-09 300 瀏覽
佢哋哩度嘅流水蝦,真係好新鮮!🥳而且品種好多,除咗食蝦之外,都可以食勻鮮味元貝,帶子,生蠔等,真係夠曬滿足!🤩Friday dinner time🤓受歡迎都好旺人!惗唔到勁厚嘅鮑魚,鮑魚咬落彈牙,而且好鮮甜。👍同埋新鮮肥美嘅生蠔,新鮮無腥味,處理得好乾淨🦪都係任食。每款海鮮食多幾隻,已經可以抵返入場費😉另外佢哋嘅湯都好唔錯,🥥啱啱新鮮出爐咗椰子鷄湯,入邊仲有好多椰青肉。🐔湯底清甜,好正。

2022-07-08 244 瀏覽
經過泰夯蝦舖前好多次,今晚真的可入去吃好西,真的不錯,店面店員好好,不但青春後生也肯nice,.講返食物,海鮮選擇有元貝>雖然冰鮮放心不悔肉,其他有蜆+鮑魚(正)+連殻蠔(推介)+生猛泰夯蝦+肉食+任飲汽水+日本小麥啤+熟食+泰韓本地牌子雪糕+泰式糕點等等,下次會再來,吃足兩個小時的晚上⋯⋯環境舒服,他有openrice網上book位,大家一定要book定枱,因為星期四到訪,也好full,大家記得
2022-07-05
朋友生日竟然提議去釣蝦場?!講真,呢類合家歡節目,點啱我哋呢啲閨蜜飯局呢?但為咗唔想掃朋友雅興,响網上俾到泰夯蝦,可以一邊撈蝦一邊燒,仲有其他海鮮、泰國菜、燒烤、甜品、飲品。就佢啦!午市放題三小時,晚市就得兩個半鐘 (因為要做兩場啩!)衡量過都係食午市好啲。今日早咗啲少少去到,竟然同主角同lift,原來佢今日11點9左右就送蝦嚟,隻隻紮紮跳,一蘿蘿困都困唔住,好新鮮呢!👍🏻店內都好大好闊落吓。座位可以揀卡位,或者缸邊。如果兩位就建議坐缸邊,可以直接撈蝦,其樂無窮。如果兩位以上就最好坐卡位,比較闊落啲,枱又大啲可以放多啲嘢食,但缺點就要去公共區撈蝦,遠少少咁啦!😅店員幫你開爐後會教你點燒海鮮。新鮮蝦要放落去冰筒凍暈佢再燒,貝殼類要放咩位,仲幫你開蠔,服務真係好好。至於食物方面,我只想講「新鮮嘅食材,往往只需要最簡單嘅烹調,就做出最鮮嘅味道。」啲蝦同海鮮新鮮成咁點會唔好食?冇可能唔好食啦!燒蠔,鮑魚都新鮮、彈牙、爽口。我同朋友食咗唔知幾多轉,好滿足。除咗海鮮外,店內仲有其他燒烤食品,有豬肉、牛肉、串燒、魷魚、蔬菜(有啲似韓燒放題咁)。但我哋今次主力食蝦、蠔、鮑魚,所以就好少食豬牛肉類喇!至
朋友生日竟然提議去釣蝦場?!

)。但我哋今次主力食蝦、蠔、鮑魚,所以就好少食豬牛肉類喇!

至於其他熟食,味道同一般泰國菜館差唔多質素,絕對唔hea做,有生菜包(豬肉碎)、炒粉絲、炒飯、冬陰公、炒東風螺、咖哩蝦、青木瓜沙律、泰式無骨鳳爪、炸香蕉、炸蝦餅、炸煎堆、炸蝦片……

甜品有泰式椰汁糕、班蘭糕、西米糕、蕃薯糖水、雪糕、雪條、飲品任飲。爽!

雖然話就話食三小時,但全程又要燒又要夾,真係好忙
。可惜眼闊肚窄,如果個胃再大啲就好喇!約定屋企人下次再去過。

2022-06-21 752 瀏覽
絕對不是托😂已經係第二次去食㗎啦!四個人,對D食材嘅評價都係好新鮮啊,好好味啊!款式又多!D醬料味道好正工作人員都好好啊,見你係第一次去食,會幫你開左D帶殼嘅海鮮,仲會幫你剪左D蝦嘅須!所以第二次去食我地係自己開嘅😂😂
2022-06-18
2022-06-19 545 瀏覽
同老公2人行 首先主打流水蝦,竟然唔夠蝦供應。。座位旁邊嘅蝦缸 大概係10零隻左右 都係得d細細隻食曬就無 晤會加 而出面拎食物個到都有小量既 不過都係得啲死蝦。。無人夾既一心諗住食流水蝦嘅,有啲失望。。海鮮方面。。鮑魚得2隻。。之後就全晚都冇了燒蠔就有好多。。但係晤知點解就全部都冇開殼 頭一轉都有侍應幫手開嘅。。之後再攞就個個都扮睇唔到😅個個都唔多想開。。。唯有自己搞。。好麻煩。。話就話收12點 但係差唔多10點零左右其實都收曬食物。。。唯一值得讚既係個爐火力同ok大好過人哋嗰啲電爐 又慢又細個
同老公2人行
首先主打流水蝦,竟然唔夠蝦供應。。
座位旁邊嘅蝦缸 大概係10零隻左右 都係得d細細隻
食曬就無 晤會加
而出面拎食物個到都有小量既 不過都係得啲死蝦。。無人夾既
一心諗住食流水蝦嘅,有啲失望。。
海鮮方面。。鮑魚得2隻。。之後就全晚都冇了
燒蠔就有好多。。但係晤知點解就全部都冇開殼
頭一轉都有侍應幫手開嘅。。
之後再攞就個個都扮睇唔到😅
個個都唔多想開。。。唯有自己搞。。好麻煩。。
話就話收12點 但係差唔多10點零左右其實都收曬食物。。。
唯一值得讚既係個爐火力同ok大
好過人哋嗰啲電爐 又慢又細個
2022-06-18 771 瀏覽
甚少寫食評,但係都忍唔住要寫,因為實在感覺太差,打電話訂枱,問咗可以食2.5小時, 知道近期都比較難訂位,所以9點入座都照book, 諗住都夠時間食, 準時去到亦可以安排即時入座, 坐卡位冷氣唔夠,個窗係打開咗, 揀咗C餐 即係泰式自助餐+流水蝦+ 海鮮任食, 連加一 每人 $404冇任何折扣,流水蝦同海鮮都仲有,但係其他泰式美食全部啲盤都淨番好少,完全冇refill, 10:15分已開始叫埋單, 雖然都可以坐到11點幾,但係已經不斷收拾, 其實繼續坐都冇意思,因為已經冇乜食物, 生果都冇曬,唔評論食物質素好唔好,但畀$400蚊正價連生果都冇得食, 感覺有點唔公平, 建議如果真係好想去試,冬天先好去,因為係好熱好大油煙,通風唔得, 千祈唔好9點先去食, 純粹發洩下諗住開開心心去慶祝父親節,結果換來又熱又冇嘢食
2022-06-17
2022-05-17 1665 瀏覽
荃灣分店乾淨企理店,入邊擺放咗多條流水蝦水缸,俾食客即夾即燒。🦐除了新鮮嘅流水蝦之外,餐廳更加提供多種任食嘅時令海鮮,更有帶子、大元貝、🦪生蠔等,自助區域還有多款肉類、炸物、冷盤、泰式甜品等可供任食。🐥特色泰國無骨鳳爪,涼拌小菜,加上正宗辣醬非常惹味🔥。更加可一試泰式炒通菜,🥢炸物小食。自己夾起來流水蝦,😘大隻,爽脆,鮮甜,有膏,都非常滿足,配上豐富嘅海鮮,一晚落嚟同朋友都非常滿意!😋

2022-05-15 1193 瀏覽
之前試過佢哋佐敦分店,因為好掛住高質嘅正宗曼谷流水蝦🦐所以今次嚟到佢哋嘅荃灣店試下先!環境新淨,幾大幾闊落,有卡位,坐得舒服。放題形式最啱盡興食,自家夾蝦,有得食,又有得玩,好滿足~🤩場內更設有20米長蝦缸,放落去一夾嘅時候,啲蝦都跳跳紮紮,好新鮮!燒起身鮮紅色,而且肉質彈牙,🤓入邊仲有超多蝦膏,非常鮮甜。除咗招牌蝦之外,仲有大量時令海鮮供應。元貝,帶子,蠔,青口,東風螺,沙白,品種豐富👍服務熱情,店員會幫你起埋鮑魚殼,燒得更方便😉

燒起身鮮紅色,而且肉質彈牙,🤓入邊仲有超多蝦膏,非常鮮甜。

2022-03-16 1622 瀏覽
簡直係好食又好玩,啲蝦喺水缸度俾你自己夾出嚟,立刻放入冰筒凍暈,一定夠晒新鮮!對於第一次食嘅我真係好新奇🤣雖然係任食,但係都超級多款俾你揀,淨係肉類都有10幾款,海鮮包括有扇貝、青口、生蠔同埋蜆💯花多眼亂任你揀😋亦有好多款泰式熟食,等緊燒熟嘅時候可以食住先!仲有飯後甜品,有雪糕、生果同糕點!真係可以食返夠本👍🏻

仲有飯後甜品,有雪糕、生果同糕點!真係可以食返夠本👍🏻
2022-01-27 1412 瀏覽
因為任夾任食流水蝦,呢個賣點吸引到我呢d大唔透既小朋友,加上同事都推介,立刻約埋班朋友食一餐好西職員安排左我哋坐張大長枱,都幾闊落..之後拿拿臨拎個桶出去夾蝦蝦,店內都幾多水缸放滿蝦,要先係個桶裝冰,再夾蝦蝦放入冰桶內,凍暈隻蝦..除左大頭蝦蝦,仲有生蠔,魷魚,蜆,扇貝任夾任燒,當然仲有肉類,熟食,雪糕同糖水任食啦!不過今次既主要目的都係d大頭蝦蝦🦐職員好細心幫我地剪曬d蝦蝦腳,等我地食既時候唔會刺到..(題外話:我地第一次燒有殼生蠔,有個職員見到就話我地燒錯,原來係要甩左個殼再放入錫紙兜燒,之後個職員成日都𥄫住我哋張枱😂)價錢折完都要300幾,其實有d貴。不過每枱都會再贈送鮑魚同帶子,偶然食一餐都可以。不過環境有點噪,同朋友傾計就要再大聲d啦⋯⋯

職員安排左我哋坐張大長枱,都幾闊落..
職員好細心幫我地剪曬d蝦蝦腳,等我地食既時候唔會刺到..
2022-01-03 1242 瀏覽
比想像中差,食物選擇少,除了流水蝦之外只有生蠔、蜆、扇貝和魷魚。熟食選擇有幾款炸物和看上去沒有食慾的炒飯、炒粉、炒菜,以及辣炒蜆和炒死了的蝦。另一邊還有冬陰功及番薯糖水,自助淥金邊粉,雪條櫃任拎(台式及韓國雪條)。熟食一點也不熱,海鮮中只有蜆和蝦比較好,但不是很鮮味,蝦頭有少少流質膏。星期日5-7:30(實質上只吃到7:15就走過來把你的東西餐具收走)時段也沒有很多人,可想言之。六點就走過來叫你埋單。七五折之後人均也要$320。
六點就走過來叫你埋單。七五折之後人均也要$320。
2021-12-23 1140 瀏覽
成班人喺荃灣玩咗成日好餓,即刻去食一早book咗位嘅泰.夯蝦🤣睇介紹就話係泰國流水蝦放題,有新鮮蝦喺蝦缸入面,比你即夾即燒;唔單止蝦,仲有幾款海鮮選擇不過就算book咗位都要等一陣,大概15-20分鐘,始終去果日係禮拜日價錢就$388/1位,有85折,都唔平架,不過都正常入到去唔單止有蝦同唔同海鮮夾,仲有燒烤肉、串燒,各種熟食同甜品。野飲都係任飲嘅-▫️大頭蝦 員工會幫你剪走蝦頭蝦腳,食落都新鮮彈牙▫️刺身有玻璃蝦、赤貝、帶子、螺肉,同鮑片,舖頭送每人一份,都幾好食▫️原殼帶子同鮑魚每人各1隻,燒出黎都鮮甜▪️環境都逼逼地,充滿燒烤味道,但又得邊食邊夾下蝦,都係個唔錯嘅體驗~- 味道值:7/10C P 值:6/10 環境值:6/10 - 📍泰.夯蝦 Thai BBQ Shrimp荃灣眾安街2-8號周合成大廈1樓 1/F, Chau Hop Shing Building, 2-8 Chung On Street, Tsuen Wan
價錢就$388/1位,有85折,都唔平架,不過都正常

▫️大頭蝦
員工會幫你剪走蝦頭蝦腳,食落都新鮮彈牙

▫️刺身

環境值:6/10
📍泰.夯蝦 Thai BBQ Shrimp
荃灣眾安街2-8號周合成大廈1樓
2021-04-25
15 分鐘 (堂食)
2021-12-22 707 瀏覽
星期四晚去食都爆,全店抽風麻麻, 煙霧瀰漫, 最正係啲蝦同埋扇貝,非常新鮮好味, 自己用個夾同埋個冰筒去夾蝦,未玩過幾好玩 其他肉類啲醃料味精重咗啲, 啲生果係菠蘿比較甜,啲西瓜完全冇味,所有啲炒嘢就比較多油, 炒蟹就有幾正, 奇怪店內冇分開生熟食物用嘅餐具, 同埋地方比較迫, 衛生環境一般... 經常有大班人聚集喺廁所門口吸煙, 好多都係女人, 搞到烏煙瘴氣, 連厠所都唔敢去 我訂咗枱係六點半,但係遲咗到, 佢計兩個半鐘食係計定枱時間,六點半開始起, 所以提提大家唔好遲到呀
星期四晚去食都爆,全店抽風麻麻
, 煙霧瀰漫, 最正係啲蝦同埋扇貝,非常新鮮好味
, 自己用個夾同埋個冰筒去夾蝦,未玩過幾好玩
2021-12-20 710 瀏覽
以呢一個價錢泥講,CP值很低食物同飲品的選擇很少人手不足,等入座都已經等了五分鐘食物夾曬之後,勁耐都冇refill連調味料都要等一段時間先refill咁大個場,望落得三個人,真係辛苦抽油煙機係廢,勁大油煙
以呢一個價錢泥講,CP值很低
食物同飲品的選擇很少
人手不足,等入座都已經等了五分鐘
食物夾曬之後,勁耐都冇refill
連調味料都要等一段時間先refill
咁大個場,望落得三個人,真係辛苦
抽油煙機係廢,勁大油煙
2021-12-20
5 分鐘 (堂食)