某一女職員(戴眼鏡,長直髮束辮,瘦身型)態度很差,嚴重破壞了整個用餐體驗。客人見骨桶滿了,但久久未有職員清理,便唯有叫她清理。不過,她態度很晦氣,大力把金屬骨桶放在枱上,明顯係發脾氣!👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼。見她十分懶惰,大部分時間只係坐喺梳化跟同事吹水,極少主動巡視以查看客人需要。更衰的係,她懶惰之外,仲很喜歡責罵客人,例如見放夾放得不太妥當,便叫客人放好啲,似當客人係佢嘅下人般!其他職員卻很友善,例如一年輕男職員和一沒眼鏡的婑女職員,皆對客人的要求都處理得很妥當。食物很新鮮,種類多,性價比高👍希望老闆要多加教導工作態度惡劣的女職員,不要被這篤老鼠屎影響到整間店舖!

食物很新鮮,種類多,性價比高👍

2022-11-02 1473 瀏覽
泰式流水蝦🦐泰. 夯蝦細妹細佬生日提議去食流水蝦,合家歡節目😂可以一邊夾蝦一邊燒,仲有其他海鮮、泰國菜、燒烤、串燒、甜品、飲品,包羅萬有。餐廳環境大,安排坐大卡位,尚算舒服不會太迫,之前喺佐敦試過另一間燒蝦,地方非常迫座位狹窄…推介指數:🦐🦐🦐/5泰. 夯蝦🦐📍荃灣眾安街2-8號周合成大廈1樓#foodie #hkfoodie #美食 #美食blogger #美食探店 #人生活得精彩 #生存就是食 #香港 #美食分享 #我的美食日記 #周圍搵食#hkig #相機食先 #流水蝦
泰式流水蝦🦐泰. 夯蝦

推介指數:🦐🦐🦐/5

泰. 夯蝦🦐
📍荃灣眾安街2-8號周合成大廈1樓

#hkig #相機食先 #流水蝦

生日
2022-10-17 954 瀏覽
船麵湯頭很特別很好喝有豬肝貢丸豬肉片!涼拌海鮮超好吃還特別有白木耳脆脆的🤤其實還有一份豬肉炒飯忘記拍照豬肉片很多炒飯也很香想念泰國的請來點一杯泰奶👏好好喝~如果不要一直排隊我會想一直回訪🤣🤣🤣泰國菜好吃的三大秘訣新鮮食材各式各樣的香料一道菜中融合了多種的口味.美味菜單 #菜單=====================蒜香炒雞肉 打拋豬 打拋雞 帕能咖哩雞 綠咖哩雞 =====================
船麵湯頭很特別很好喝

有豬肝貢丸豬肉片!
涼拌海鮮超好吃還特別有白木耳脆脆的🤤

帕能咖哩雞
綠咖哩雞
=====================
2022-10-11 818 瀏覽
朋友喜歡食蝦,特登黎荃灣泰夯蝦,大家都玩得非常開心,親手捉蝦,感覺很過引。除了蝦之外,仲有蜆,帶子,蠔,扇貝,及多款肉類飲品。食物質素、環境、服務都很好,店員還會幫忙剪蝦鬚及拆蠔殼。

2022-08-18
2022-09-23 1072 瀏覽
訂座時可以選擇坐在水缸旁邊方便直接撈蝦有得玩又有得食適合一家大小或和朋友一起來夾到蝦後要先放在冰桶內有多款海鮮可以選擇例如鮑魚、青口、蠔、蜆、扇貝等每隻蝦雖然不算大但勝在新鮮除了海鮮外還有其他食物例如像火鍋店或燒肉店的肉類、串燒、蔬菜等,都是以自助形式取食物熟食方面也有不少款式例如泰式小食、飯麵、炸物等,保證吃飽飽飲品和甜品已全包括在內更有這些不同味道的雪糕球星期六日每位$398任飲任食2.5小時是個不錯的體驗
訂座時可以選擇坐在水缸旁邊方便直接撈蝦
有得玩又有得食
適合一家大小或和朋友一起來

夾到蝦後要先放在冰桶內

有多款海鮮可以選擇例如鮑魚、青口、蠔、蜆、扇貝等

每隻蝦雖然不算大但勝在新鮮

熟食方面也有不少款式例如泰式小食、飯麵、炸物等,保證吃飽飽

飲品和甜品已全包括在內
更有這些不同味道的雪糕球
星期六日每位$398任飲任食2.5小時
是個不錯的體驗
2022-09-12 735 瀏覽
任食流水蝦+鮑魚扇貝大蜆😋大頭蝦同海鮮都任夾,蝦頭仲好多膏😋不過我去個晚咁啱未到貨無生蠔,如果有就更開心😆甜品芒果糯米飯好好食!飲品雪條任拎,都幾多選擇。食物新鮮,價錢合理值得一試🥰推薦指數:8.5/10好味指數:8/10
任食流水蝦+鮑魚扇貝大蜆😋
大頭蝦同海鮮都任夾,蝦頭仲好多膏😋
不過我去個晚咁啱未到貨無生蠔,
如果有就更開心😆
甜品芒果糯米飯好好食!
飲品雪條任拎,都幾多選擇。
食物新鮮,價錢合理值得一試🥰
推薦指數:8.5/10
好味指數:8/10
2022-08-22 967 瀏覽
流水蝦在荃灣開咗分店,近地鐵站,網上好多人話好正,當然要卜位去擦餐先。去到餐廳環境好大,枱擺得比較迫,好彩4個人,安排大卡位,放置蝦地方比較窄,要自己用筲箕去夾蝦,蝦好新鮮紮紮跳,除咗蝦,海鮮重有生蠔帶子蜆同扇背,另外燒烤肉類有肥牛,雪花牛也不少,還有雞翼,串燒腸仔,菜,熟食都有唔少種類,有炸物,泰式鳳爪,醬料有蒜蓉,葸,辣椒,醬汁可以自己調配,甜品有雪糕球,口味好多款喎。最後重有飲品任飲,也有生果包括西瓜,菠蘿,哈蜜瓜。總結:流水蝦試一次就夠喇,因為價錢根本唔平,質素一般,同韓燒比又貴咁多,試過就算。
最後重有飲品任飲,也有生果包括西瓜,菠蘿,哈蜜瓜。

2022-08-10 1027 瀏覽
老公生日同家人去了荃灣眾安街的泰夯蝦食泰式燒海鮮放題, 去到餐廳才知原來一個月內生日壽星可半價 ,很開心呢!座位可以選擇坐流水蝦缸邊,一路撈蝦一路燒。 但如果人多就要選擇坐卡位,因為比較舒適 。這裏的食物種類非常豐富,海鮮有魚,蝦,鮑魚,扇貝,蠔,蜆 等;肉類有牛仔柳,牛肉片,豚肉片, 串燒, 腸仔 ,丸類等;蔬菜有金針菇,茄子,咖啡菇 ,秋葵, 翠玉瓜, 粟米等 ;小食有豬肉碎生菜包, 泰式無骨鳳爪,青木瓜沙律 ,炸香蕉, 炸蝦片 ,還有椰子燉雞湯。 生果有西瓜,菠蘿 ,哈蜜瓜等。甜品有西米糕 ,芒果糯米飯, 班蘭糕 ,雪糕,雪條 ,仲有飲品任飲所有海鮮都很新鮮, 鮑魚,扇貝,蠔都很鲜甜可口 。 燒黃花魚很有驚喜,肉質鮮嫩幼滑 , 燒完一條又一條 。最喜歡就是去撈蝦,十分有滿足感, 蝦肉爽口彈牙, 因為海鮮實在太好味了,所以我們主要都是燒海鮮 。椰子燉雞湯,很有椰子的清甜香味, 可以一試。雖然只有兩個半小時的進食時間 ,我們都很忙碌地攞食物同燒食物 ,但都食得很滿足
2022-08-02 830 瀏覽
蜆、鮑魚、扇貝,呢三樣係我最推介。燒了很多轉。初頭我哋並唔識得燒鮑魚,仲連殻掉落去燒。店員勁好,走過嚟教我地,幫我地剪走個殻,仲幫我地燒。分別幾個店員都會咁做,見我哋拎唔到蒸蝦,仲特登去蒸之後拎過嚟,又幾好人。其他食物最正的覺得係蝦片🤣🤣多春魚都ok,雞翼也唔錯有三種風味。仲有韓式粉絲都幾正。不過,飯、麵、肉類我地都唔會食太多。我哋都係食海鮮為主好了。至於蝦,咖哩蝦最正,其他風味嘅蝦似乎無乜味。總括嚟講,都係屬於可以一食嘅。
蜆、鮑魚、扇貝,呢三樣係我最推介。燒了很多轉。

至於蝦,咖哩蝦最正,其他風味嘅蝦似乎無乜味。

總括嚟講,都係屬於可以一食嘅。
  • 鮑魚
2022-07-27 738 瀏覽
朋友一直想食流水蝦🤓所以今晚收工就陪佢嚟食,見到呢度有得自助,所以我哋兩個都可以大飽口福❤因為一開始嘅時候唔係好識點樣整,所以店員仲貼心咁過嚟講咗指示,同埋教我哋點樣夾蝦,喺過程中都有幫我哋燒🔥所以非常之貼心,因為啲蝦係新鮮自己夾起身,所以好爽口彈牙,而且都好鮮甜,食起身,蝦味好濃郁👍甜品區嘅特色泰國甜品,都唔可以錯過😍椰汁糕,椰汁西米。我最鍾意嘅都係椰汁糕,因為好香,🥥椰汁味,而且夠滑。加埋喺雪櫃度都攞出嚟,冰冰涼涼好解暑。

2022-07-17 784 瀏覽
荃灣任食放題,當然要食佢哋嘅流水蝦!😎啲蝦夠多,而且夠新鮮。除咗旁邊有得夾,喺出邊仲有一個大缸任你夾,🦐所以供應充足,一家人嚟食,佢哋都食得好盡興。🔍啲蝦選用正宗大頭蝦,入貨品種高質,食得更好味,非常爽口,🥢而且彈牙之餘,味道鮮香。食完蝦之外,更加要試下佢哋嘅燉湯,各種串燒,同埋雪糕櫃。🍢佢哋串燒嘅品種都幾多,而且燉湯啱啱好可以清熱解渴。雪糕櫃都幾正❤因為品種好多,更加有韓國嘅雪糕添👍

食完蝦之外,更加要試下佢哋嘅燉湯,各種串燒,同埋雪糕櫃。
🍢佢哋串燒嘅品種都幾多,而且燉湯啱啱好可以清熱解渴。
雪糕櫃都幾正❤因為品種好多,更加有韓國嘅雪糕添👍
2022-07-17 546 瀏覽
好正呀!呢度嘅炸物自助吧同樣唔可以錯過,見到更加有各式熟食供應,😍對於我嚟講真係好開心,因為香口又好食。帶小朋友嚟,包保佢哋都實鍾意。🍌入邊有特色嘅炸香蕉,🦐蝦片,芝麻波波,炸蝦,春捲等。因為會及時補充,所以都可以keep住好新鮮🔥食落去香脆,我最鍾意一定係芝麻波波,因為topping面頭滿滿嘅芝麻,🤤🤤好香口,而且口感,有糯米嘅煙煙韌韌,食起身好好味。🐟佢哋嘅自助海鮮都好正,所以食得豐富飽肚,屋企人都好滿意。

🐟佢哋嘅自助海鮮都好正,所以食得豐富飽肚,屋企人都好滿意。
2022-07-16 483 瀏覽
-被安排的位置差 攞食物及回座位要通過升降機門口才到達-座位本來的燒烤爐壞,餐廳用左gas爐來代替,火力嚴重不足 海鮮燒左半小時還未熟,向職員反映則只是表示gas不足幫我們更換,但在更換後再燒了15分鐘海鮮還是生的,再次反映問題才能更換座位(但還要等其他客人離開才能更換) 。最後餐廳是有補回用餐時間,而且本身座位的燒烤爐火力足夠,建議入座留意一下,否則浪費時間。-海鮮不新鮮水缸內的蝦多數都是死的。蜆大部分有沙,熟食係凍的。雪櫃的飲品不夠凍,罐身有倒汗水本人事後則肚痛了兩次-員工服務方面大部分都有禮貌收碟和清理鐵桶的速度則有待改善
-被安排的位置差 攞食物及回座位要通過升降機門口才到達

-海鮮不新鮮水缸內的蝦多數都是死的。
蜆大部分有沙,熟食係凍的。
雪櫃的飲品不夠凍,罐身有倒汗水
本人事後則肚痛了兩次

-員工服務方面大部分都有禮貌
收碟和清理鐵桶的速度則有待改善
2022-07-15
  • 生菜包
2022-07-11 436 瀏覽
除咗可以飲食流水蝦🍤之外佢哋呢度嘅海鮮選擇都非常之豐富🥰我最鍾意嘅更加有大大隻嘅鮑魚,同埋生蠔仲有元貝等等。圓形嘅爐,燒起身非常方便,🔥而且火力都夠足,所以4個人,一齊燒,一路食,更加盡興👍佢哋啲蝦都夠大隻,而且晶瑩剔透非常之新鮮。食落去好爽口,😙而且都有海鮮嘅鮮甜味。平時喺出邊買新鮮嘅鮑魚都唔平,佢係度有得任食,所以性價比更加高🤩燒起身都仲係好厚肉,而且有口感。我朋友更加鍾意哩度嘅任食生蠔,🦪都夠新鮮,而且洗得夠乾淨,所以都好放心。

2022-07-11 297 瀏覽
小龍蝦,花螺,🥘冬蔭功海鮮湯,除咗夾蝦之外,原來熟食區都好多嘢食!冬蔭功香辣的湯汁,加上肥美的蝦肉🦐,一口一個,完全停不下來🥰湯料的鮮香,酸辣,惹味,更加開胃🌶與蝦肉的Q彈質感相輔相成,吃過一碗之後,更完全不能抵抗再來一份的誘惑!花螺肉質厚實,😙好有口感,作為小食,更可以解口癮~小龍蝦非常惹味,🦞可以食到當中龍蝦肉嘅清甜。🥭甜品區仲有最鍾意嘅芒果椰汁,香滑,配上椰汁好香,🍉更有下火嘅西瓜。