2022-12-18
一直中意食泰國野嘅我 🇹🇭終於黎食呢間期待已久嘅泰金鍋🥘餐廳位置極便利,位於創興👍🏻餐廳空間感十足,裝修輕泰風 泰金鍋有多款肉類、海鮮、蔬菜、串燒同泰式小食揀 ❗️諗起都流晒口水🤤🤤🤤餐廳燈火通明👍🏻係餐廳映相效果都不錯👍🏻喺等候區位置仲有泰國場景,可以俾你換泰國服飾衫影相💗最中意映相既我👍🏻𝐋𝐢𝐤𝐞爆啊 ✨🇹🇭❣️澳洲產極選肩胛牛小排 套餐 🚩$338一位入座前會叫你揀左湯底先 淨係湯底都有好幾款你揀❗️我哋揀左泰國椰奶雞湯鍋🇹🇭同泰麻辣鍋🌶可以揀一人一鍋或者好似我哋咁揀鴛鴦鍋❗️推介椰子雞奶雞湯鍋✔️裏面有勁多料,雞大大件,飲落有椰子奶香,同青檸既香味,飲落酸酸微微好開胃💗就咁飲都好濃香 ❗️配搭肉類海鮮蔬菜一流💖我最鍾意佢嘅調味bar 💗 有勁多調味料俾你揀❗️有微辣泰式酸辣汁、冬陰功醬、麻醬、豉油、沙嗲醬同花生粒等等… 好少餐廳有咁多調味料揀 ❗️餐前叫多勁多泰式小食 💗質素都唔錯❗️串燒 ✔️味道岩岩好,雖然係放題但一啲都唔馬虎,同出邊單嗌果啲一樣💗無骨鳳爪沙律✔️微辣嘅鳳爪咬落去脆卜卜,爽醋辣,刺激味蕾💗泰金韭菜餅✔️ 外皮香脆,包住勁多韭菜餡,食完仲想食 💗✨熟食自助吧有黃咖喱,粉絲蝦,菠蘿炒飯
終於黎食呢間期待已久嘅泰金鍋🥘
餐廳位置極便利,位於創興👍🏻
餐廳空間感十足,裝修輕泰風
餐廳燈火通明👍🏻係餐廳映相效果都不錯👍🏻
可以揀一人一鍋或者好似我哋咁揀鴛鴦鍋❗️
推介椰子雞奶雞湯鍋✔️
餐前叫多勁多泰式小食 💗質素都唔錯❗️
串燒 ✔️
味道岩岩好,雖然係放題但一啲都唔馬虎,同出邊單嗌果啲一樣💗
無骨鳳爪沙律✔️
微辣嘅鳳爪咬落去脆卜卜,爽醋辣,刺激味蕾💗
泰金韭菜餅✔️
外皮香脆,包住勁多韭菜餡,食完仲想食 💗
✨熟食自助吧
有黃咖喱,粉絲蝦,菠蘿炒飯,海南雞,明爐檸檬蒸魚等等… 勁多選擇❗️
特別推介
海南雞✔️
海南雞係自己夾的,我都唔執輸夾咗幾舊雞髀部份,肉質嫩滑,仲保留到雞既肉汁❗️仲有我最鍾意嘅海南雞醬汁,淋左勁多落去💗正正 ❗️仲可以配埋黃油飯
肉類💗
由於我哋唔食牛的,所以嗌左豬梅肉🐷同羊肩肉🐏,羊肉有驚喜,一啲都唔膻,肉質鮮嫩彈牙❗️豬梅肉肉質柔軟且滑潤不澀,容易入口
海鮮類💗
除左主打活蝦,仲可以任食鮑魚仔,鮑魚仔肉質鮮嫩彈牙,又夠晒新鮮 ✨
墨魚仔都好鮮甜💗圓滾滾的身型🤤一口一個🐙
任食吧任夾🤤
有蔬菜、丸、菇、腸仔、薯粉、豬紅蓮藕等…勁多選擇 ❗️
最正嘅係捕活蝦放題🦐
食到一半飽,出嚟做吓運動先😂 有勁大個魚缸,擺滿晒勁生猛嘅蝦💖 首先要攞啲冰擺入個筒度,然後快手用夾夾蝦放入去,冚蓋🦐 對於斯文的我😂其實都有啲難度🤣🤣,因為啲蝦蝦會極力掙扎逃生,經過一番努力,我捉咗六隻蝦蝦🦐
跟住就入晒落我哋個肚仔度 🫣🫣👀
味道都算鮮味,口感爽脆❗️
飲品甜品吧
有罐裝,紙包,啤酒同自調特飲🍹 仲有泰式飲品,香茅水,綠奶茶等…中意食甜野既朋友不妨自製一杯 💗🍹泰式珍多冰,自己可以落勁多料❗️
甜品都好正椰汁糕必食
以$338一位既價錢黎講真係超高質,有得食有得玩💗環境乾淨,店員又Nice 服務又周到 ✨又可以打卡映靚相 ,岩晒一大班人黎✨
餐廳優惠:依家19:30前離坐 或 21:00後入坐可享四位送一位優惠❗️
超抵啊 ✨💗下次再黎先 🤤🤤