餐廳: 泰金鍋
資訊:

一直中意食泰國野嘅我 🇹🇭終於黎食呢間期待已久嘅泰金鍋🥘餐廳位置極便利,位於創興👍🏻餐廳空間感十足,裝修輕泰風 泰金鍋有多款肉類、海鮮、蔬菜、串燒同泰式小食揀 ❗️諗起都流晒口水🤤🤤🤤餐廳燈火通明👍🏻係餐廳映相效果都不錯👍🏻喺等候區位置仲有泰國場景,可以俾你換泰國服飾衫影相💗最中意映相既我👍🏻𝐋𝐢𝐤𝐞爆啊 ✨🇹🇭❣️澳洲產極選肩胛牛小排 套餐 🚩$338一位入座前會叫你揀左湯底先 淨係湯底都有好幾款你揀❗️我哋揀左泰國椰奶雞湯鍋🇹🇭同泰麻辣鍋🌶可以揀一人一鍋或者好似我哋咁揀鴛鴦鍋❗️推介椰子雞奶雞湯鍋✔️裏面有勁多料,雞大大件,飲落有椰子奶香,同青檸既香味,飲落酸酸微微好開胃💗就咁飲都好濃香 ❗️配搭肉類海鮮蔬菜一流💖我最鍾意佢嘅調味bar 💗 有勁多調味料俾你揀❗️有微辣泰式酸辣汁、冬陰功醬、麻醬、豉油、沙嗲醬同花生粒等等… 好少餐廳有咁多調味料揀 ❗️餐前叫多勁多泰式小食 💗質素都唔錯❗️串燒 ✔️味道岩岩好,雖然係放題但一啲都唔馬虎,同出邊單嗌果啲一樣💗無骨鳳爪沙律✔️微辣嘅鳳爪咬落去脆卜卜,爽醋辣,刺激味蕾💗泰金韭菜餅✔️ 外皮香脆,包住勁多韭菜餡,食完仲想食 💗✨熟食自助吧有黃咖喱,粉絲蝦,菠蘿炒飯
一直中意食泰國野嘅我 🇹🇭
終於黎食呢間期待已久嘅泰金鍋🥘
餐廳位置極便利,位於創興👍🏻
餐廳空間感十足,裝修輕泰風
餐廳燈火通明👍🏻係餐廳映相效果都不錯👍🏻

可以揀一人一鍋或者好似我哋咁揀鴛鴦鍋❗️

推介椰子雞奶雞湯鍋✔️

餐前叫多勁多泰式小食 💗質素都唔錯❗️

串燒 ✔️
味道岩岩好,雖然係放題但一啲都唔馬虎,同出邊單嗌果啲一樣💗

無骨鳳爪沙律✔️
微辣嘅鳳爪咬落去脆卜卜,爽醋辣,刺激味蕾💗

泰金韭菜餅✔️
外皮香脆,包住勁多韭菜餡,食完仲想食 💗

✨熟食自助吧
有黃咖喱,粉絲蝦,菠蘿炒飯,海南雞,明爐檸檬蒸魚等等… 勁多選擇❗️

特別推介
海南雞✔️
海南雞係自己夾的,我都唔執輸夾咗幾舊雞髀部份,肉質嫩滑,仲保留到雞既肉汁❗️仲有我最鍾意嘅海南雞醬汁,淋左勁多落去💗正正 ❗️仲可以配埋黃油飯

肉類💗
由於我哋唔食牛的,所以嗌左豬梅肉🐷同羊肩肉🐏,羊肉有驚喜,一啲都唔膻,肉質鮮嫩彈牙❗️豬梅肉肉質柔軟且滑潤不澀,容易入口

海鮮類💗
除左主打活蝦,仲可以任食鮑魚仔,鮑魚仔肉質鮮嫩彈牙,又夠晒新鮮 ✨

墨魚仔都好鮮甜💗圓滾滾的身型🤤一口一個🐙

任食吧任夾🤤
有蔬菜、丸、菇、腸仔、薯粉、豬紅蓮藕等…勁多選擇 ❗️

最正嘅係捕活蝦放題🦐
食到一半飽,出嚟做吓運動先😂
有勁大個魚缸,擺滿晒勁生猛嘅蝦💖 首先要攞啲冰擺入個筒度,然後快手用夾夾蝦放入去,冚蓋🦐 對於斯文的我😂其實都有啲難度🤣🤣,因為啲蝦蝦會極力掙扎逃生,經過一番努力,我捉咗六隻蝦蝦🦐

跟住就入晒落我哋個肚仔度 🫣🫣👀
味道都算鮮味,口感爽脆❗️

飲品甜品
有罐裝,紙包,啤酒同自調特飲🍹 仲有泰式飲品,香茅水,綠奶茶等…中意食甜野既朋友不妨自製一杯 💗🍹泰式珍多冰,自己可以落勁多料❗️

甜品都好正
椰汁糕必食

以$338一位既價錢黎講真係超高質,有得食有得玩💗環境乾淨,店員又Nice 服務又周到 ✨又可以打卡映靚相 ,岩晒一大班人黎✨

餐廳優惠:依家19:30前離坐 或 21:00後入坐可享四位送一位優惠❗️

超抵啊 ✨💗下次再黎先 🤤🤤
  • 海南雞
  • 鮑魚仔
💛 冬天凍冰冰真係好適合打邊爐啊!😍最近同補習妹妹去咗呢一間任食火鍋,我哋兩個都好鍾意🥰 覺得比平時港式火鍋特別,仲有活蝦任夾,又好玩又新鮮😝💛 一上到去已經聞到好大浸椰香😋 我哋坐嗰個位置係一人一火鍋,所以每人揀一個口味就等於好似鴛鴦鍋咁😁 泰式火鍋湯底特別,冬陰功, 香茅鍋都有得揀~我哋就揀咗一個唔辣嘅青檸椰奶雞湯鍋,同另一個少少辣嘅馬來娘惹叻沙鍋👍🏼💛 放題有三款可以揀,我哋就揀咗最貴,有澳洲M6和牛嘅套餐😎 星期一至四嘅價錢係$298 per one~ 💛 肉類同埋小食就係用手機落單👌🏼 上菜超快!! 澳洲M6和牛真係幾好食😚 當然除咗牛仲有豬, 羊等選擇~💛 小食有得任嗌沙嗲串燒! 薯蓉芝士米網卷我都推薦~ 榴槤炸彈波波我都食咗幾個🤣🤣💛 出邊自助區亦都有好多嘢可以攞,除咗蔬菜🥬, 丸類,仲有活生蝦任夾!佢哋真係超生猛,夾左番個位仲會喺個筒入邊跳返出嚟🙈 所以記得要用多啲冰整暈佢哋🥹💛 泰式食品方面亦都有檸檬蒸魚,同埋各式特別炒飯💛 飲品方面我見到好耐冇飲過嘅馬蹄爽😁 雪條都有我好鍾意食嘅薄荷朱古力雪條😉💛 座位方面都好寬敞,唔會好逼!我同補習妹妹都食得好開心,佢仲話下次帶媽
💛 冬天凍冰冰真係好適合打邊爐啊!😍
💛 一上到去已經聞到好大浸椰香😋

💛 泰式食品方面亦都有檸檬蒸魚,同埋各式特別炒飯

💛 座位方面都好寬敞,唔會好逼!我同補習妹妹都食得好開心,佢仲話下次帶媽咪你試吓添😋
2022-12-14 529 瀏覽
依家d野食越來越少款,好少野可以揀。。其實要人提早埋單,我覺得無所謂,但結果埋完單後,落單QR code 變無效,完全落唔到order。一開頭職員搞左一輪,拎左一張新既rq code 卑我地,第一次係掃到,結果想掃第二次時,又變返無效。職員話人手幫我地order,結果order完既野都無出現,要我地主動再搵其他職員講多次呢個情況。仲要唔止我地係咁,隔離檯同我地一樣。仲有成大半個鐘,未夠鐘就收左d 夾。其實之前食過兩次係覺得真心唔錯。結果呢次真係好令人失望。
2022-12-12 491 瀏覽
泰金鍋主打泰式火鍋放題,設有多款泰式湯底,任食多款肉類、海鮮、蔬菜、串燒及泰式小食今次試左藥膳豬骨白湯底,豬骨味濃,配搭蔬菜都非常惹味熟食自助吧有黃咖喱 、 粉絲蝦 、菠蘿炒飯 、整體都不錯。泰式海南雞雞肉幼滑,配搭秘制海南雞醬和黃油飯,十分美味蔬菜丸類菇類冷藏在雪櫃,保持食物新鮮,店員亦會定時配給食物,確保每款食物沒有被挖空捕活蝦專區自助捕活蝦,想食幾多夾幾多肉類肉類:牛胸腰、肩胛肉眼、黑安格斯牛肉味濃郁。薄切牛舌,彈牙又有肉味。黑豚梅肉肉質唔韌,食到肉味。羊肩肉最好,肥肉少、唔膻、 有羊肉味。飲品飲品:紙包、罐裝飲品種類繁多,有啤酒任飲,仲有 泰式飲品 : 泰奶 、綠奶茶 、香茅水。亦可自製珍多冰,隨你喜歡任你配搭。甜品雪糕有mega、雀巢等等,甜品有斑蘭糕、brownie相對普通打卡位餐廳近門口等候區設有泰國主題場景和泰式服飾給客人打卡,基於衛生理由,服飾會定時消毒和清潔優惠19:30前離坐 或 21:00後入坐可享四位送一位優惠泰金鍋 Thai Pot地址: 旺角創興廣場6樓營業時間: 12:00-24:00電話: 81182228
泰金鍋

今次試左藥膳豬骨白湯底,豬骨味濃,配搭蔬菜都非常惹味

熟食自助吧有黃咖喱 、 粉絲蝦 、菠蘿炒飯 、整體都不錯。

泰式海南雞
雞肉幼滑,配搭秘制海南雞醬和黃油飯,十分美味

蔬菜丸類菇類

捕活蝦專區

自助捕活蝦,想食幾多夾幾多

肉類

地址: 旺角創興廣場6樓
營業時間: 12:00-24:00
電話: 81182228

2022-12-11 371 瀏覽
更加有多種滋味泰菜,😍最鍾意仲係佢哋嘅🍢泰式沙爹串燒!🐤雞肉,🐷豬肉,🐮牛肉三款,我都試勻哂,自己最鍾意嘅,都係私心牛肉💗可以任食真係好正,🥩每一串都即叫即燒,另外佢哋嘅原著墨魚仔都好唔錯!🔥有燒烤嘅風味~C餐更加可以任食特級鮑魚仔,🥬同埋自家製泰金韭菜餅,🥢香濃嘅韭菜,難以抗拒。鮑魚夠彈牙,都好新鮮。👍店員服務好好,😍超級nice,坐得好舒服,而且食得夠盡興,下次會再同friends嚟開心食🍤

2022-12-11 285 瀏覽
肉類方面,🥰當然最推薦嘅係佢哋嘅澳洲肩胛牛小排,肉質非常新鮮,😙而且真係可以見到油花相間,食起身好有口感。除咗牛肉之外,都有多款🤓肉類選擇,例如🇦🇺澳洲產草飼黑羊肩肉,🇩🇰丹麥皇冠豚梅肉,👑同埋極上牛舌,🥘打邊爐可以食勻咁多種肉,真係好幸福!湯底仲有好特別嘅🇹🇭泰式青檸椰汁鍋,🍋加上青檸葉同埋新鮮嘅辣椒,🥥香濃嘅椰汁做湯底,微酸濃香會上癮!飲品都可以試下新奇特別嘅泰式綠奶茶,好有泰國風味~

飲品都可以試下新奇特別嘅泰式綠奶茶,好有泰國風味~
2022-12-10 209 瀏覽
之前同朋友去咗旺角而家泰式嘅打邊爐,好有特色,而且呢仲有新鮮嘅活下去捉上嚟打邊爐添,仲好生猛啊🙃鍋底都有好多款選擇,依間火鍋店呢有東南亞嘅火鍋湯底,今次呢我哋就選擇左冬陰功湯底同埋喇沙湯底,平時好少喺出面叫到,而且仲糸任食多款肉類、海鮮、蔬菜、串燒及泰式小食,選擇都好多,至於飲品方便咩亦都有泰式嘅飲品,例如泰式奶綠或泰式奶茶原來餐廳而家做緊優惠,19:30前離坐 或 21:00後入坐可享四位送一位優惠,可以同班friend一齊gathering😙

1K
台式火鍋就食得多,泰式火鍋都係第一次試🤩🤩今次黎到呢間主打泰式火鍋🇹🇭的「泰金鍋」 ~除左可以任食多款肉類、海鮮、串燒同泰式小食,仲有新鮮流水蝦🦐可以任夾!!好玩又好食,最啱同朋友黎聚餐🤟🏻🤟🏻-🥘澳洲產極選肩胛牛小排放題 $338/位✨餐廳提供一人一鍋同大鍋,我地揀左大鍋~~湯底就揀左馬來娘惹叻沙鍋同青檸椰奶雞湯鍋!兩款味道濃郁,充滿泰式風味🇹🇭🇹🇭我就鍾意青檸椰奶雞湯🥥!味道酸酸甜甜,好香椰子味😋😋肉類方面,包括有澳洲產極選肩胛牛小排、美國特級牛板腱、美國產下肩胛肉眼同嚴選特級牛胸腹等~~全部質素都唔錯!當中至愛澳洲產極選肩胛牛小排🐮🐮肉質鮮嫩、啖啖肉,油脂分布平均~仲吸收哂湯底精華,好惹味!!如果唔食牛,仲有豬肉同羊肉可以揀~啱哂食肉獸😍😍-海鮮選擇都好多,包括有嚴選特級鮑魚仔、蟹子墨魚滑、原隻墨魚仔同特選水魷魚等~~特級鮑魚仔口感爽彈,味道鮮甜🤤🤤另外要試埋佢地既流水蝦🦐!即夾即燒,特別好味❤️❤️自助區仲有多款火鍋配料、泰式小食、甜品、雪糕、飲品可以任食任飲~~整體食物質素都好高!值得回訪🙌🏻🙌🏻🌟P.S. 而家19:30前離坐 / 21:00後入坐可享四位送一位優惠‼️好抵🤩🤩
台式火鍋就食得多,泰式火鍋都係第一次試🤩🤩
好玩又好食,最啱同朋友黎聚餐🤟🏻🤟🏻
🥘澳洲產極選肩胛牛小排放題 $338/位✨

餐廳提供一人一鍋同大鍋,我地揀左大鍋~~
我就鍾意青檸椰奶雞湯🥥!味道酸酸甜甜,好香椰子味😋😋

全部質素都唔錯!當中至愛澳洲產極選肩胛牛小排🐮🐮

如果唔食牛,仲有豬肉同羊肉可以揀~啱哂食肉獸😍😍
特級鮑魚仔口感爽彈,味道鮮甜🤤🤤

另外要試埋佢地既流水蝦🦐!即夾即燒,特別好味❤️❤️

整體食物質素都好高!值得回訪🙌🏻🙌🏻

2022-12-08 196 瀏覽
🍽️ 泰金鍋📍地址: 旺角彌敦道601號創興廣場6樓😋👉🏻C餐 澳洲穀飼肩胛牛小排放題 $696.00兩位(假日成人)👉🏻泰金韭菜餅(1容)贈送 $0👉🏻鴛鴦鍋+$68(大)-馬來娘惹叻沙-藥膳豬骨白湯多款湯底選擇,叻沙奶味重,辣味後勁凌厲,適合重口味人士。藥膳反而味道較淡,藥膳味不凸出,屬易入口的湯底之選,而一濃一淡的配搭亦令人相當滿足繁忙時間(成人)提前結賬優惠-$50 一位澳洲穀飼肩胛牛小排(碟)嚴選特級牛胸腹(碟)美國產下肩胛肉眼(碟)極上牛舌(碟)澳洲產草飼羊肩肉(碟)美國特級牛板腱(碟)—————————————————牛肉種類繁多,肥瘦適中,味道屬合格水平,不會有太大驚喜,但絕對能夠滿足食客對牛肉的需求!羊肉羶味不重,因此可以放心進食!整體肉類表現中規中矩,勝在可選部位較多,令口感更為豐富,從價錢上考慮,這餐廳絕對高性價比。—————————————————薯蓉芝士米網卷(件)嚴選特級鮑魚仔(隻)帝皇仿蟹柳棒(條)蟹子墨魚滑(筒)———————————————————-各類火鍋配料應有盡有,從丸類到魚滑,從海鮮到蟹棒,即使不喜歡肉類的食客亦有多種選擇。魚滑值得一讚,口感爽脆
🍽️ 泰金鍋

📍地址: 旺角彌敦道601號創興廣場6樓

😋
👉🏻C餐 澳洲穀飼肩胛牛小排放題 $696.00兩位
(假日成人)

👉🏻泰金韭菜餅(1容)贈送 $0

👉🏻鴛鴦鍋+$68(大)
-馬來娘惹叻沙-藥膳豬骨白湯

繁忙時間(成人)提前結賬優惠-$50 一位

澳洲穀飼肩胛牛小排(碟)
嚴選特級牛胸腹(碟)
美國產下肩胛肉眼(碟)
極上牛舌(碟)
澳洲產草飼羊肩肉(碟)
美國特級牛板腱(碟)
—————————————————
—————————————————
薯蓉芝士米網卷(件)
嚴選特級鮑魚仔(隻)
帝皇仿蟹柳棒(條)
蟹子墨魚滑(筒)
———————————————————-
各類火鍋配料應有盡有,從丸類到魚滑,從海鮮到蟹棒,即使不喜歡肉類的食客亦有多種選擇。魚滑值得一讚,口感爽脆,味道濃厚!

泰串沙嗲豬肉(串)
泰串沙嗲雞肉(串)
泰國宋卡蝦片(份)
————————————————————-
餐廳有各種開胃小食,肉串熱哄哄的,即叫即燒,肉質彈牙,配上沙嗲醬相當惹味,可以作頭盤吃!
—————————————————————
活蝦捕獲
餐廳有個極具吸引力的蝦缸給客人進行捉蝦挑戰,把捕捉到的蝦放進冰桶,相當有趣。

好味指數: 3.5/5
性價比: 3.8/5 有加一
環境: 3.8/5
2022-12-06 203 瀏覽
主打泰式火鍋放題多款泰式湯底 一人小鍋 夠哂衛生 仲有多款肉類🥓、海鮮🦐、蔬菜🌱、串燒及泰式小食比你揀仲有得夾蝦即食 d蝦好生猛😆-夾就跳走 好難捉呀🤣飲品除左有雪櫃拎個d 仲有泰國奶茶 奶綠 珍多冰🥰沙律 水果 涼菜 泰式小菜 勁多 食自助吧都飽..環境乾淨冇痴立立上菜快👍🏻餐廳等候區設有泰國主題場景、並攏放咗泰式服飾可供更換打卡✨而家19:30前離坐 或 21:00後入坐可享四位送一位優惠 好抵喎 即刻去左試吓佢牛💚💚💚💚 💚選擇多 黑安格斯、牛胸爽、肉眼、牛舌都唔錯 紋路好靚仔 又唔肥 牛味濃我地肉都食左7-8碟😆😆冬蔭公 湯💚💚💚💚酸酸地 唔太辣 惹味青檸椰奶雞湯 💚💚💚💚好香 仲有香茅味 好泰國feel海南雞💚💚💚💚 💚自助吧拎 有𪄴喜 肉質嫩滑 大大舊自制珍多冰💚💚💚💚 💚好正 加左勁多料再落椰奶 第一次見餐廳有得自已沖甜品區💚💚💚💚 💚Brownie好濃朱古力 實心 超中意斑蘭椰汁糕外型good 煙韌👍🏻仲有雪條雪糕 不過我哋食其他都超飽了炸物💚💚💚💚 💚炸豬皮 榴連炸彈 韮菜餅 蝦餅都正最重要加埋泰式甜酸醬😚perfect
主打泰式火鍋放題
多款泰式湯底
一人小鍋 夠哂衛生

仲有多款肉類🥓、海鮮🦐、蔬菜🌱、串燒及泰式小食比你揀
仲有得夾蝦即食 d蝦好生猛😆
-夾就跳走 好難捉呀🤣
飲品除左有雪櫃拎個d 仲有泰國奶茶 奶綠 珍多冰🥰
沙律 水果 涼菜 泰式小菜 勁多 食自助吧都飽..

環境乾淨冇痴立立
上菜快👍🏻

餐廳等候區設有泰國主題場景、並攏放咗泰式服飾可供更換打卡

牛💚💚💚💚 💚

炸物💚💚💚💚 💚
炸豬皮 榴連炸彈 韮菜餅 蝦餅都正
最重要加埋泰式甜酸醬😚perfect
2022-12-05 214 瀏覽
自己向來鍾意食泰國菜,如果仲要係放題嘅話咁就真係正啦,任飲任食, 仲有個大優惠七點半前離座或者九點後入座就有四位送一位添!泰國風情打卡位仲有四送一兩個鐘任飲任食好足夠,保證你食到飽一飽,我同朋友都表示好飽,選擇又多仲有紮紮跳的蝦仔任你釣任你食香茅水,泰式綠奶茶同泰式奶茶你點可以唔試?最好嘅仲有多款蔬菜任你揀添,放題都可以食得好健康主食方面仲有泰式菠蘿海鮮炒飯,泰式炒肉碎,少少辣同咖哩蝦打邊爐不能少的丸類,仲有好多選擇添我哋揀咗90品放題,湯底一人一鍋,我個鍋係青檸椰奶雞湯鍋,朋友個鍋係檸檬香茅鍋,兩款湯底都好惹味,青檸椰奶雞湯鍋椰奶味較濃,檸檬香茅鍋香茅味亦很濃 ,坐低掃q r code落order分別可以落豬梅肉,魚柳,墨魚滑,各款牛肉,豬肉雞肉串燒,韭菜餅,鮑魚仔等等,店員上菜速度非常快,而且亦十分helpful!丸類都有近20款,種類可謂多得很,蔬菜類都很多,連羽衣甘藍較冷門而又健康的超級食物都有,當然亦有些熟食例如海南雞和泰式小炒,醬料配搭都有很多,好惹味, 可以揀返啱自己口味嘅醬料去食真係好好, 所以必定啱自己口味甜品方面都有好多泰式甜品, 仲有朱古力布朗尼同泡芙添,亦係大家

泰國風情打卡位

仲有四送一

仲有紮紮跳的蝦仔任你釣任你食

各款飲品

香茅水,泰式綠奶茶同泰式奶茶你點可以唔試?

多款蔬菜

最好嘅仲有多款蔬菜任你揀添,放題都可以食得好健康

熱食

主食方面仲有泰式菠蘿海鮮炒飯,泰式炒肉碎,少少辣同咖哩蝦

多款肉丸

打邊爐不能少的丸類,仲有好多選擇添

甜品方面都有好多泰式甜品, 仲有朱古力布朗尼同泡芙添,亦係大家好鍾意嘅甜品, 水果同涼粉都係任食, 我飲咗泰式綠奶茶, 我覺得係好飲過一般嘅奶茶,我自己嚟講就幾鍾意,仲有好多款飲品任飲,係旺角區嚟講真係唔錯!

湯底
火鍋配料
串燒
泰式綠奶茶
2022-12-05 150 瀏覽
任食打邊爐試得多,泰國菜都成日食,但2合一嘅泰或任食火鍋就真係第一次。開頭仲驚無野食,估唔到呢90品當中超過8成半都係好合心水,特別d牛牛,好多款式揀😍😍大推薦牛小排,厚切得黎唔多肥唔多筋,嫩滑得黎竟然爽口彈牙,一片一口,超滿足。我自己一個都食左6碟😂😂😂仲有下肩胛肉眼,軟滑有牛鮮甜,油脂多少少但唔會油淋淋,好白牛油味😍😍除左牛,豬羊當然唔少得,丸類菜類飲料面食非常齊全。仲有泰式熟食任食,有炒飯、海南雞、炸物、烤魚、甜品、串燒、咖哩….仲有活蝦自己捉,任食任捉任玩🤩🤩🤩🤩重點,90品先係$338,唔貴囉😍😍😍
我自己一個都食左6碟😂😂😂
仲有活蝦自己捉,任食任捉任玩🤩🤩🤩🤩
重點,90品先係$338,唔貴囉😍😍😍
2022-11-30
2022-12-04 139 瀏覽
泰金鍋✖️今次同事們一齊『沙哇dee 卡』食泰式火鍋,呢度有3個套餐,我地試食最cheap cheap套餐。70品放題,有墨魚滑、牛胸腹、腹梅肉湯底總共有8款湯底可以選擇,叻沙▪️青檸椰奶雞湯鍋▪️冬陰功▪️泰麻辣▪️檸檬香茅▪️蕃茄▪️藥膳豬骨▪️養生菇菌。最正係可以揀一人一鍋,四人或以上就未必得,只可以加錢食鴛鴦鍋。我哋揀咗喇沙湯底,味道重啲。椰奶雞湯好正,加咗雞湯都個有好香嘅香茅味。豚肉同牛肉都好靚同好滑,一啲都唔cheap,好食過牛乜牛乜好多。自助區除常見嘅丸及菜外,呢度賣點仲有流水蝦及泰式小食。咖哩蝦泰式炒肉碎泰國油飯明爐魚👍🏼條魚係細咗少少,但係味道冇影響㗎海南雞👍🏼好食到不得了,我自己夾咗幾轉木瓜沙律👍🏼有水準,鍾意食沙律一定夾多幾轉酸辣鳳爪👍🏼 有水準,同泰國餐廳冇分別如果以上嘅嘢食都唔啱嘅話呢,用QR CODE可以落單。例如有榴槤炸彈、炸蝦餅、芒果春卷、炸魚皮網卷等等。想食串燒嗰啲呢就要捱貴少少嘅套餐。甜品有雪糕雪條,仲有幾款泰式甜品仲可以自製珍多冰。要讚椰汁西米糕好好食,唔太甜,但勁香椰味。我上網見到仲有芒果糯米飯,好可惜我當日去無等到😢基本啤酒汽水之外,最正就係有泰式

自助區除常見嘅丸及菜外,呢度賣點仲有流水蝦及泰式小食。

咖哩蝦
泰式炒肉碎
泰國油飯

明爐魚👍🏼條魚係細咗少少,但係味道冇影響㗎
海南雞👍🏼好食到不得了,我自己夾咗幾轉

木瓜沙律👍🏼有水準,鍾意食沙律一定夾多幾轉
酸辣鳳爪👍🏼 有水準,同泰國餐廳冇分別

甜品有雪糕雪條,仲有幾款泰式甜品仲可以自製珍多冰。

基本啤酒汽水之外,最正就係有泰式奶茶香茅茶泰式綠奶茶。香茅茶好好飲,但甜,加返堆冰就啱啱好。

最後要讚嘅就係呢一間火鍋店,除咗乾淨、寬躺舒適外,個廁所簡直要俾個💟like 💟,打破咗我喺旺角餐廳嘅印象。
  • 海南雞
  • 西米糕
  • 木瓜沙律
2022-11-25 199 瀏覽
上網見到做緊特價 ,於是買咗兩張套票 ,上網睇見其他人既食評都非常之一般, 有啲擔心 ,今日食早場五點鐘開始 ,上到去人唔多 ,店員亦都好親切 ,有禮貌 ,招呼坐低之後就開始 ,上咗個鍋底 ,今次選擇咗泰國特色的冬蔭功湯底 , QRcode自己點取 食物 ,食物都好新鮮 但係款式比較少, 其中比較特別嘅就係有游水生蝦 ,之前上網嘅報告都話啲蝦唔新鮮,但今日又唔錯喎! 串燒雞肉雖然唔係即燒 但係都唔係凍嘅,味道非常之好! 今次火鍋不過不失有少少驚喜!
冬蔭功湯
冬蔭功湯
串燒雞肉
游水生蝦
2022-11-22 315 瀏覽
午市熟食放題$78加一好抵,野食夠熱,有啲都暖暖地好岩食,野飲選擇有好多!位置坐得幾舒服又夠闊落。平日去人流好少,但係職員都會fill野食☺️樓面職員非常有禮貌又友善,全程用餐好開心好飽好滿足。有水果有甜品,雪糕雪條有5個款又任食(後來有加甜筒)!120分鐘$78真係好有誠意,值得去幫襯!
2022-11-22