餐廳: 泰金鍋
資訊:

2023-07-05 300 瀏覽
全港第一間做嘅fusion正宗泰式火鍋(Mu Kratha/หมูกะทะ),燒肉同時打邊爐!媽啊啊啊未免太太太正 呢間同事通知我呢個吃貨既-打邊爐一定點牛胸爽!肥肉控既我好鐘意食佢 油脂勁香爽口既 。小心燒佢因為油太多火會Chur得比較勁~ 第一位必點-成個場好大 規模好似自助餐可能比自助餐更豐富浩大😂😂款式多到數唔曬-比起其他地方特別在係放題店內有捕捉活蝦雖然係夾 相信帶小朋友黎 佢地都好開心同埋多個體驗-兩款香港出面少買到既可樂😆😆😆
未免太太太正 呢間同事通知我呢個吃貨既

-比起其他地方特別在係放題店內有捕捉活蝦
雖然係夾 相信帶小朋友黎 佢地都好開心同埋多個體驗

兩款香港出面少買到既可樂😆😆😆
2023-07-04 300 瀏覽
平時食日台燒放題就多 但泰式火鍋放題餐廳就第一次😍有兩個蝦池可以等大家即捕海蝦🤭 有得食又有得玩😝話明泰放題 緊係主打泰式口味 有檸檬香茅鍋、冬陰公、馬來喇沙、青檸椰汁雞湯、泰麻辣鍋等 仲有我最愛既泰色醬配雞🐥至於我地揀左個可以一邊燒烤一邊打邊爐既餐😉多款食物可以order🥰海鮮多款我最愛既海鮮係扇貝、鮑魚、廣島蠔🤤飽魚同扇貝我都拎左黎燒😋 燒完更香口彈牙🥳肉類🍖多款肉類、豬、牛、雞又點少得😛但係有我愛食既羊肉 燒出黎香噴噴🤩燒到悶悶地就叫牛肉黎打邊爐 冬陰功做湯底超正呀😙甜品🍧可以自製喜歡既泰式甜品🍮飲品🥤
平時食日台燒放題就多 但泰式火鍋放題餐廳就第一次😍

有兩個蝦池可以等大家即捕海蝦🤭 有得食又有得玩😝

至於我地揀左個可以一邊燒烤一邊打邊爐既餐😉
多款食物可以order🥰

海鮮多款
我最愛既海鮮係扇貝、鮑魚、廣島蠔🤤
飽魚同扇貝我都拎左黎燒😋 燒完更香口彈牙🥳

肉類🍖
多款肉類、豬、牛、雞又點少得😛
但係有我愛食既羊肉 燒出黎香噴噴🤩
燒到悶悶地就叫牛肉黎打邊爐 冬陰功做湯底超正呀😙

甜品🍧
可以自製喜歡既泰式甜品🍮飲品🥤
2023-07-03 246 瀏覽
📍泰金鍋(旺角)中意食泰國野嘅我黎食泰式放題~佢有埋燒肉同打邊爐☺️我地叫左青檸椰奶雞湯鍋 黎到已經覺得幾香😆食落都幾濃郁一黎到會送上三層架~呢到仲有得捉流水蝦🤭我朋友話好玩又好食 啲蝦食落好鮮甜!大家黎到真係要捉啲蝦黎食下~~自助區~海南雞好滑😍好好食!小食類有榴槤炸彈、炸芝士春卷、串燒(豬、雞)、炸蝦片等等我自己就最中意食佢啲串燒 覺得雞燒得幾好加埋佢個沙嗲汁好濃味 我起馬食左6串😂好飽之下都拎左個青木瓜沙律 又幾好食喎~酸酸地☺️海鮮類扇貝、鮑魚、蠔、黃金翡翠螺~朋友話扇貝幾好食甜品班蘭糕食落好香 同埋好煙un~椰汁西米糕都好正泡芙我見親就點都要拎一舊黎食🤭呢到仲有得自製珍多冰☺️
📍泰金鍋(旺角)
中意食泰國野嘅我黎食泰式放題~佢有埋燒肉同打邊爐☺️
我地叫左青檸椰奶雞湯鍋 黎到已經覺得幾香😆食落都幾濃郁

一黎到會送上三層架~

自助區~
海南雞好滑😍好好食!

小食類
有榴槤炸彈、炸芝士春卷、串燒(豬、雞)、炸蝦片等等

好飽之下都拎左個青木瓜沙律 又幾好食喎~酸酸地☺️
海鮮類
扇貝、鮑魚、蠔、黃金翡翠螺~朋友話扇貝幾好食
甜品

班蘭糕食落好香 同埋好煙un~
椰汁西米糕都好正

泡芙我見親就點都要拎一舊黎食🤭
呢到仲有得自製珍多冰☺️
今次去旺角嘅泰金鍋食泰式任食火鍋加燒烤放題;餐廳主打特色泰式湯底打邊爐,仲有流水蝦任夾!新鮮又過癮! 自助區仲有勁多泰國直送食材、炸物熱食、咖哩、飲品甜品等!連醬料都係充滿泰式風味!簡直好似去過轉泰國咁!🍲🔥鍋燒放題 $358/位 我地揀左鍋燒放題,邊燒烤邊打邊爐!揀好湯底就送上三層架,第一層係肉類,第二層係蔬菜,第三層係海鮮!🥩燒烤肉類:有香草牛小排/新疆風味羊肉/蘋果溶雞扒/鹽燒牛舌/果香杜諾卷腩等,香草牛小排肉質軟嫩肉味香濃,肉汁豐盛;蘋果溶雞扒十分juicy!🐟海鮮類:有口感彈牙嘅越南鮑魚、味道鮮甜嘅日本扇貝同黃金翡翠螺,仲有肥美嘅日本廣島蠔、🐟多春魚,款款都新鮮好味。🥩火鍋肉類:有澳洲極選肩胛牛小排、特級牛胸腹、美國肩胛肉眼、丹麥豚梅肉等; 美國肩胛肉眼色澤亮麗,脂肉分明,薄薄一片口感軟嫩肉味香濃、軟身易人口;牛小排肉味香濃,肉質紥實香口!兩樣都好味! 豚梅肉肥瘦分明,豬肉味清香,好快熟又夠淋!🦐流水蝦:水質清澈,夾完蝦要用冰等佢暈先煮;蝦肉鮮甜無得彈! 🍤炸物/燒物 :泰國炸蝦片,沙嗲雞肉串燒、豬肉串燒! 好正宗又好味!🍚咖哩蝦飯:咖哩實在太香!引唔住食左個飯同煮左個泰式麵

自助區仲有勁多泰國直送食材、炸物熱食、咖哩、飲品甜品等!

連醬料都係充滿泰式風味!簡直好似去過轉泰國咁!

🍲🔥鍋燒放題 $358/位

🍚咖哩蝦飯:咖哩實在太香!引唔住食左個飯同煮左個泰式麵!
🍮甜品:最後食返個雪條同雪糕十分解膩!

泰金鍋
地址:📍 旺角彌敦道601號創興廣場6/F全層
  • 鍋燒放題
2023-06-29 339 瀏覽
泰式火鍋大家有冇試過呢?冬陰功打邊爐都幾正😍今次帶大家嚟到創興6樓嘅泰金鍋,感受吓泰式風情😍😍一次過滿足你幾個願望😍主打韓燒加打邊爐,仲有嘅夾蝦蝦😍又有得玩又有得食泰式菠蘿炒飯,金邊粉,辣椒肉碎,泰國咖喱都應有盡有💋💋入座就有食材比你鐵板燒😍一邊燒一邊落單打邊爐😍😍除咗冬陰功湯底,仲有好多唔同款式嘅湯底㗎🤤燒肉嘅肉汁,非常入味奄得好好👍 海螺有小小唔新鮮,但其他都very good😙一次過滿足兩個願望,又可以鐵板燒,又可以打邊爐,好出色嘅地方係佢提供唔同嘅配料,幫你調晒味,可以試一試佢個新疆風味🤤👍而且一定要食佢嘅串燒,質地嫰滑,醬汁真係整得好好,少少沙嗲又少少花生醬味,甜甜地但又好香,增加了串燒嘅美味度👍而且牛肉豬肉,羊肉牛胸爽都齊晒,勁大塊嘅牛胸爽真係第一次見,肉質非常新鮮,任點食幾多都可以點幾多👍最後一定要自製泰式珍多冰,配料煙煙靭靭,好好咬😂😂唔會超級甜,配埋濃濃嘅椰奶,非常香濃,一定唔好錯過佢嘅千層糕同椰汁西米糕,味道好濃郁10分我會俾8分,味道都係偏向濃郁,好足味,材料都非常豐富,又可以夾蝦,鐵板燒同打邊爐,價錢唔屬於平民價,但都幾值得,間唔中佢一次都幾好呀🫶

泰式菠蘿炒飯,金邊粉,辣椒肉碎,泰國咖喱都應有盡有💋💋

2023-06-26 283 瀏覽
一開始店員都會送上三層架,集合唔同菜式🥩香草牛小排,係美國牛隻前胸肋骨部位的肉,屬於最精華的肉品。肉質鮮美而且滑嫩🥢油花更加分布均勻。豐富的大理石紋路,呈現出鮮嫩更多汁的口感。小食都有香軟嘅芝士年糕,🔥脆口春卷,食完肉都可以食啲😋香口野過下口癮。海鮮方面,🤩有少見嘅黃金翡翠螺,肥美日本廣島蠔,口感彈牙嘅日本扇貝。中意食鮑魚?唔可以錯過越南鮑魚,😙厚肉鮮嫩。🐟多春魚,我中意攞嚟燒,卜卜脆,好爽口。

超正泰式火鍋!更可以同步滿足燒肉樂趣😍燒烤方面,🐷燒肉仲有果香杜諾克卷腩可以選擇,比較少聽,幾有特色。🔥肥瘦平均,用於烤豬腩卷,香滑肉味,亦不失肉香品質。鹽燒牛舌,🐮每件圓碌碌都幾大塊,鹹香多汁,爽脆口感,散發陣陣肉香。出邊仲有流水蝦可以夾,🦐仲有得玩,新鮮度100分!火鍋都有蟹子墨魚滑,🤓特色泰國清邁炸豬皮,香脆可口。泰國宋卡蝦片,蝦片的鮮度,連吃幾片就能讓你感受到什麼叫滿足感爆棚。
超正泰式火鍋!更可以同步滿足燒肉樂趣😍

出邊仲有流水蝦可以夾,🦐仲有得玩,新鮮度100分!

2023-06-21 415 瀏覽
好耐都無食過泰國嘢,上網睇睇下搵到一間喺旺角泰式任食火鍋,仲可以玩埋夾蝦蝦,為食嘅我,梗係快啲book位去試吓食啦🤭平日都好多人,門口已經有特色泰國打卡位👍🏻,研究咗一陣餐牌😂,我哋貪心啲,最終決定叫咗火鍋加燒烤,成人每位平日$358 任食~原本淨係諗住以為得火鍋,點知有埋可以燒烤喎,咁梗係加多少少錢買最高級啦🤭燒烤肉類;有果香杜諾克卷腩 、鹽燒牛舌、香草牛小排、人氣秘製蘋果溶雞扒、新疆風味羊肉😜蔬菜類;有雞脾菇、粟米、日本南瓜、冬菇、茄子 🍆海鮮類;有黃金翡翠螺、日本廣島蠔、日本扇貝、越南鮑魚、多春魚火鍋肉類;有嚴選特級牛胸腹、丹麥產皇冠豚梅肉、澳洲產極選肩胛牛小排、澳洲產草飼羊肩肉、美國產下肩胛肉眼、特級牛胸爽、極上牛舌 、蟹子墨魚滑炸物/燒物;有泰國清邁炸豬皮、泰國宋卡蝦片、芝士年糕、春卷泰式雞寶、泰式榴槤炸彈 、泰式炸辣魚餅、香脆炸魚皮、原隻大蝦米網卷、泰式沙嗲串燒性價比超高,食物種類繁多,仲可以玩埋夾新鮮活蝦,仲有多款飲品甜品選擇,食咗兩個半鐘頭無停手😂 正呀!

燒烤

蔬菜類;有雞脾菇、粟米、日本南瓜、冬菇、茄子 🍆

火鍋

炸物/燒物;有泰國清邁炸豬皮、泰國宋卡蝦片、芝士年糕、春卷

2023-06-21 351 瀏覽
趕客下次不會來,仲有15分鐘問都5問就收曬台上碗筷,蝦又細又少,己經沒有賣點,客人衹會越來越少,這樣服務真系要檢討,今時後日就不行,幾次去都系咁樣,真系可以收皮
2023-06-20
10 分鐘 (堂食)
經朋友介紹去咗呢間泰式任食火鍋!我都係第一次試泰式嘅放題,點知真係好驚喜😍入到嚟已經見到好多泰式食品、前菜&飲品,可以任食😍😍😍開始時就會揀湯底~好多特色嘅泰式火鍋湯底可以選擇😍真係同一般火鍋店好唔同💕 我就揀咗青檸椰奶雞湯鍋🥰 湯底好濃郁又香,仲要令到啲海鮮肉都勁鮮甜😋正🥰而且,仲可以一邊打邊爐一邊燒烤🍗食物上得好快,用電話撳完就即刻有👍🏻🌟前菜&小食最鍾意泰式雞腳,無骨好方便,酸辣好醒胃😋 仲試咗原隻大蝦米卷,外脆內軟都幾有特式✨🌟海鮮&肉類一嚟到已經會送上三層嘅肉、蔬菜及海鮮~ 蝦可以係出面流水區到夾,超新鮮!有得玩有得食🥰 海鮮仲有鮑魚、扇貝及蠔等等✨肉類食落去比賣相佳,係有驚喜😍 肉類吸滿咗湯底,唔使醬料都好食😋🌟飲品、甜品飲品選擇多~除咗啲莊罐裝飲品之外,仲有泰國特色飲品任飲!我最鍾意泰式奶綠😙😙 甜品除咗雪糕之外,仲可以自己DIY~真係好有泰國風味🥰
🌟前菜&小食
🌟海鮮&肉類
🌟飲品、甜品
2023-06-13 520 瀏覽
首先服務好好,帶位那位男職員非常好。見我們一抽二掕就拎多張櫈俾我哋放。我哋2個人但俾張4人枱,唔會同隔離枱手肘店手肘。講返食物,湯底有好多款揀,一人一鍋乾淨衛生亦可以適合不同人口味。我就揀咗蕃茄湯底,朋友揀左喇沙,好新鮮嘅蕃茄味。佢有ABC餐任你揀。我哋今次揀咗B餐。落樓每人302蚊。有好多款牛肉同豬肉仲有羊肉揀。飲品方面有啤酒有汽水有茶,但係我最鍾意就係佢哋嘅泰式奶茶。熟食方面亦都有好滑嘅海南雞,雞油飯等等甜品方便亦可以自製,而我覺得最好味就係椰汁糕。亦有雪糕雪條揀。味道好好,價錢平民重點,洗手間好乾淨
首先服務好好,
重點,洗手間好乾淨
經過旺角想食火鍋,見係泰式火鍋,未試過就試吓😙😙😙夜晚九點幾去到,等左大約十分鐘就有位,揀左中間價錢既仼食套餐😙除左打邊爐選擇外,有幾款熟食,當晚有香茅蝦,黃咖喱蝦,冬蔭功蝦,仲有海南雞配黃油飯😋😋😋首先梗係混醬,除左一般醬料之外,仲有泰式醬,甜酸醬,用來點醬都幾夾~~~呢度火鍋係一人一鍋,可以揀自己中意既湯底。除左肉類,有啲菇類,蔬菜,丸類都係自己拎,選擇類都算正常😌😌😌呢間打邊爐最得意係有得自己捉蝦,都幾生猛,同小朋友來就岩哂,有得食有得玩🤭🤭🤭甜品方面,除左比時既雪糕雪條,生果之外,仲可以自制珍多冰,又係有得食有得玩🤣🤣🤣總括泥講,一間比較特別既火鍋選擇,提供既食物選擇唔多,不過質素同價值比例都合理既~~~
經過旺角想食火鍋,見係泰式火鍋,未試過就試吓😙😙😙

呢度火鍋係一人一鍋,可以揀自己中意既湯底。

2023-06-10
15 分鐘 (堂食)
2023-06-10 319 瀏覽
本人在店樓下收到泰金鍋傳單,有優惠7:30前離座,我就大約7點多埋單,但沒有優惠,我問點解,個位黑衫說得不清楚,之後我再找另外黑衫男士問,佢就話張傳單是舊的,吓!居然咁樣答我,佢只係講會向公司反影、真不負責任。以後-定不會去啦 。每位員工解釋都不同,最搞鬼,你安排人派傳單居然話系舊?我覺得完全被呃上嚟食,食嘢種類也不是多。真是不用去這間店了,唔話得當時不多人,相信有很多人被騙過。我食過很多放題,這間算我食過最不好的。
2023-06-07
2023-06-02 373 瀏覽
呢間餐廳係有一人一鍋或者一台一個大鍋一開始我哋訂位嗰陣都有講話要一人一鍋但係佢就話到時睇吓有冇先一開始係為咗想食一人一鍋先去呢間,點知到最後都係一張枱一大鍋,有啲失望呢間有個特色,就係可以自己撈起啲生蝦邊玩邊食,不過啲蝦唔係太新鮮飲品食物,種類繁多個前菜木瓜沙律,同海南雞幾出色個喇沙湯底幾好👍最失望,係佢refill甜品嘅速度超級慢佢個千層糕同椰汁糕都幾好食😋職員一攞一底出嚟,即刻俾人分曬mega雪糕都係,職員唔會refill我見隔離有客人問職員職員就話擺晒出嚟㗎啦,有就有冇就冇態度都真係麻麻哋其他嘢都冇乜特別都係打邊爐嘢依家係120分鐘放題一夠鐘就即刻趕你走😂

呢間餐廳係有一人一鍋或者一台一個大鍋
一開始我哋訂位嗰陣都有講話要一人一鍋
但係佢就話到時睇吓有冇先

呢間有個特色,就係可以自己撈起啲生蝦
邊玩邊食,不過啲蝦唔係太新鮮
飲品食物,種類繁多
個前菜木瓜沙律,同海南雞幾出色
個喇沙湯底幾好👍
最失望,係佢refill甜品嘅速度超級慢
佢個千層糕同椰汁糕都幾好食😋
職員一攞一底出嚟,即刻俾人分曬
mega雪糕都係,職員唔會refill
我見隔離有客人問職員
職員就話擺晒出嚟㗎啦,有就有冇就冇
態度都真係麻麻哋

其他嘢都冇乜特別都係打邊爐嘢
依家係120分鐘放題
一夠鐘就即刻趕你走😂
2023-05-16 606 瀏覽
有得食,有得玩。食物及環境都可以,但價錢黎講,成人收費還可以。但小童收費就⋯⋯而家有好多小朋友已過130cm,過130cm就成人收費。老實話,小朋友食得幾多,至在玩。而家小學3年級嘅小朋友都超過呢個高度,希望佢哋公司可以留意下,修改小童收費
有得食,有得玩。