2018-07-21
夏日熱辣辣,要食消暑甜品,飲消暑沙冰。喺尖沙咀行到好熱,想飲杯野,又想食雪糕,喺the Mira嘅so Thai so good 就有超抵飲泰式奶茶沙冰。除左自家製的招牌泰式奶茶沙冰,仲加埋水果(榴槤/椰子/芒果)雪條,一次過滿足晒兩個願望!我們選了榴槤和芒果口味。茶底都一樣,店員話紅茶係採用泰國人氣「手標牌」茶葉,難怪味道香醇甘甜。淋上忌廉、煉奶和鮮果肉後更是豐富得過份!手作雪條更係其一大亮點!我的榴槤雪條以泰國金枕頭榴櫣製成,每啖都有香甜creamy果肉,超滿足!而且其甜味帶出紅茶的甘香,配合絕佳,大大推介芒果雪條相對清新開胃。酸微微的,沾多點沙冰也就平衡了煉奶和忌廉的甜度,想醒醒神的話,芒果絕對適合你!另外店有多項優惠,如現在起有free upgrade $48 細杯(590ml) —>$58 大杯(1000ml),兩人做下午茶肯定夠了。下期優惠更是送多一條手工雪條!千萬不要錯過!
手作雪條更係其一大亮點!
榴槤雪條x泰式奶茶沙冰
我的榴槤雪條以泰國金枕頭榴