2025-02-24
好耐冇食正宗泰菜啦!今次肚餓搵嘢食俾我發現咗驚喜。原來位於尖東嗰啲有間泰菜,商場嘅話就喺馬會隔離.好耐冇食正宗泰菜啦!今次肚餓搵嘢食俾我發現咗驚喜無論係船麵定係冬陰功定係泰式小食呢度都應有盡有見完面都細細碗,所以嗌晒三款嘅黎試1️⃣ 招牌牛船麵牛肉滑嫩,好中意船麵個彈牙感,仲有幾粒魚丸,細細碗但係都幾足料2️⃣ 招牌豬肉河三款裏面得呢款全面係用河粉做個面底,好特別。個河粉唔會話太闊我幾鍾意呢隻比較幼身少少嘅河粉,而且好滑,朋友話呢碗同泰國嘅味道好似。3️⃣ 乾炒招牌牛腩船麵哩碗船麵都特別,因為佢係乾炒三碗裏便我最鍾意呢碗,炒得好香,啲牛腩有啲似港式嘅味道,但配埋真係好正,有一兩粒仲有啲似牛肉乾😆牛腩肉質鮮嫩可口,大推呢一碗😽啖啖蟹肉奄列睇相😎真係每一忽都充滿蟹肉,蟹肉量十足,口感柔滑,配埋醬汁更有味。蟹肉奄列呢個配搭我都見得唔多,個人覺得好俾心機,因為真係要挑晒啲蟹肉出嚟再去整個奄列,而且好足料,一啲都唔求其。💓牛奶烤豬肉小食識嗌一定要嗌呢個,連個職員都話自己最鍾意呢款!串燒肉質多汁,笑得有少少焦味,但係食落個肉質都仲好嫩,少少甜的,係同普通嘅豬肉串燒真係有唔同,唔知關唔關佢有加牛奶事🙌🏻馬拉盞炒
見完面都細細碗,所以嗌晒三款嘅黎試
2️⃣ 招牌豬肉河
3️⃣ 乾炒招牌牛腩船麵
每次去泰國餐廳我一定會嗌炒通菜,因為真係好好味,佢哋嘅香料再加埋通菜嘅清脆口感簡直係冇得頂!鍾意食辣嘅朋友,不要錯過
甜品又點少得芒果糯米飯,佢個飯上面仲有啲黑糯米😍好好味,芒果都好新鮮,如果想要Extra椰汁可以自己點😽