2019-02-08
試食文👅 感想及評論都是發自內心 絕不作假評級🙅🏻♀️.泰.生蝦 - 6隻 HKD98;不專業評級:6.5/10賣相比一般餐廳吸引😚 除左有生蝦本身 仲刻意將蝦頭炸過👍🏻 非常有心思生蝦爽口彈牙 絕唔係暴露係空氣好耐的貨色☺️ 底部用椰菜絲墊住 雖然無冰粒咁保溫 但減少溶冰出水既情況😗 每隻蝦上面都有一片生蒜同一小段指天椒🌶 再加上自家製既泰式辣醬 鐘意食辣既朋友唔好錯過😍 而當中既辣醬採用青指天椒.青檸汁.生蒜等等主要材料組成🙆🏻♀️ 不過性價比相對較低🤭 不過呢個價錢多兩隻會更加高分🤣.沙嗲雞肉串燒 - 6串 HKD78;不專業評級:6/10即燒火辣辣☺️ 相信雞肉本身用左少少咖哩醬腌製過 食起上黎有淡淡咖哩香😚 肉質唔會過乾硬 而沙嗲醬味道偏甜 比較適合普遍大眾既口味🙆🏻♀️不過蒜容包要扣分‼️冇乜味而且好乾好硬😫 似係放左好耐 如果大家有心想試蒜容包 建議散嗌😣 唔好好似我地咁另外附送既沙津非常有驚喜😍 青瓜清甜爽口💗 食完濃味既串燒 再食沙律🥗即刻有種清新感🌱爽.黑胡椒虎蝦焗粉絲煲 HKD248; 不專業評級:7/10由於L先生最討厭食乾淨淨又硬身的粉絲 本身嗌完就有啲擔心佢會唔食
感想及評論都是發自內心 絕不作假評級🙅🏻♀️
泰.生蝦 - 6隻 HKD98;不專業評級:6.5/10
沙嗲雞肉串燒 - 6串 HKD78;不專業評級:6/10
黑胡椒虎蝦焗粉絲煲 HKD248
由於L先生最討厭食乾淨淨又硬身的粉絲 本身嗌完就有啲擔心佢會唔食🤭 點知‼️大驚喜阿😍 一打開已經聞到濃烈牛油香☺️ 粉絲每一條都非常軟滑 富有牛油香及蝦的鮮甜💗 非常抵讚‼️ 不過胡椒味其實係食到尾先開始出到😣 呢點有啲少失望 畢竟個名係黑胡椒
採用左新鮮蝦 非常有鮮味且彈牙☺️ 每隻蝦都對邊切開 岩哂我呢啲懶人🤪 不過略嫌蝦本身味道太淡 除左鮮味 真係冇乜味😣
椰汁芒果糯米飯 HKD68;不專業評級:6/10
又到左椰汁芒果糯米飯 控既我出動的時候🤪 糯米飯軟糯 海量級芒果😍 不過可惜唔係芒果的季節 搞到啲芒果好多渣😭 熱愛椰汁的我略嫌份量太少 所以愛椰汁味的朋友仔要好似我咁request 要海量椰汁🤪
泰式奶茶 HKD28;不專業評級:5.5/10
正宗既泰式奶茶味🙈 味道非常香濃 不過有啲太甜🤭
Thai Cocktail🍸 - Narin HKD68;不專業評級:5.5/10
泰國威士忌🥃.青檸汁.糖水.香矛
入口清甜可口 非常容易入口😚 感覺有少少似cocktail mojito 💗 不過佢就多左富有泰式 感覺既香矛味🙆🏻♀️ 酒香同香矛味兩者之間取得平衡 既飲得出又唔會過濃☺️ 相信唔太飲酒既朋友仔都飲到 不過同泰式奶茶 一樣 有啲偏甜🤭