2022-08-23 24 瀏覽
泰國氣氛精美泰菜同中學同學敘舊,佢話好想食東南亞嘢食,咁一於就食呢間屋企人推介過俾我嘅餐廳啦。去到見到唔少人排緊隊,我地都開始好期待。餐廳嘅裝修fancy得黎坐得都幾舒服,嘢食質素更加係十分之好。印象最深就係佢嘅冬陰功湯,唔算好辣但十足香料味,特別嘅係有少少奶香,未試過喺其他地方飲到,仲有湯料都好豐富,魷魚海蝦一應俱全。呢個湯撈飯浸餅都一流,我比100分!燒大頭蝦都好出色,蝦膏飽滿,色澤新鮮。最鍾意食海鮮嘅舊同學讚不絕口,話啲蝦肉彈牙鮮甜,追加咗個同樣都係蝦做主角嘅月亮蝦餅,一樣咁有驚喜。本身以為佢係薄身餅,但原來份量十足,成個餅係漲起的,蝦膠同脆皮配合得好好,再點埋佢地兩款泰式醬料,十足開胃呀。其他野食都好正,炭燒豬頸肉有咬口得黎唔會太韌,青咖哩雞同芒果椰汁飯都好高質。啲嘢食都好好飲,我地encore咗一次椰青—無他,實在太清甜可口,夏日熱辣辣飲啱曬。
泰國氣氛精美泰菜

奧運站一帶嘅小店個鋪面幾有泰國嘅市集feel有種熱鬧得來有好colorful嘅感覺而且原來依啲話係一啲小朋友喺幼稚園嘅畫作都相當有趣餐牌方面嗰個二人餐真係好抵食三樣嘢都只係二百幾蚊我哋就叫咗依個set啦每次食泰國嘢都必定叫椰青新鮮而且夠甜明爐烏頭係我一定會叫嘅佢真係有火燒住嘅兼且賣相真係好靚好吸引聞到嗰陣香辣味幾乎飲晒成個湯😂😂條魚好啖啖肉而且個湯底夠辣非常惹味啲粉絲仲要朔晒啲湯汁🤧😻燒豬頸肉真係食到嗰種少少炭燒嘅感覺燶燶哋比起平時食到嘅有啲唔同半隻海南雞喺前面嗰兩個餸比較下就普通啲個汁係泰式香辣嗰一種唔係平時食開嘅甜豉油甜酸醬但都已經大大碟完全勁抵食到最後都食唔晒要打包走😂😂😂😂性價比極高之餘個服務態度又好好呀當日有個阿姐同埋有個阿叔都好幫手~~食得好開心🫶🏼🫶🏼
奧運站一帶嘅小店

但都已經大大碟完全勁抵
食到最後都食唔晒要打包走😂😂😂😂
食得好開心🫶🏼🫶🏼
2022-08-18 36 瀏覽
食泰國菜唔一定要去九龍城,喺奧運站行出來少少都有得食今日兩個人食咗一個小食拼盤超級豐富食完已經好飽,有蝦餅魚餅春卷香葉雞串燒,每樣都足4份,如果四個人食真係啱啱好;兩個人食就好飽好滿足我覺得佢每一樣食物都係精心製作,蝦餅同串燒最好味之後再嗌左每個人都差唔多叫嘅招牌黃咖喱軟殼蟹麵包,佢啲咖喱汁好多,基本上寫晒出嚟,軟殼蟹炸得好入味,連埋麵包食真係好好味;佢其他嘅配菜都幾多,真心係招牌飲埋兩杯嘢飲月尾結束今日嘅晚餐
食泰國菜唔一定要去九龍城,喺奧運站行出來少少都有得食
今日兩個人食咗一個小食拼盤
我覺得佢每一樣食物都係精心製作,蝦餅同串燒最好味

飲埋兩杯嘢飲月尾結束今日嘅晚餐
  • 招牌焗黃咖哩麵包軟殼蟹
  • 小食拼盤
一開始係俾個餐廳設計吸引咗😆好似坐咗喺架篤篤上面食飯咁😂入到餐廳發現有四人餐可以嗌,可以嗌5樣餸😋非常吸引四人餐($408)1️⃣炭燒豬頸肉最有誠意嘅一點係會成個爐熱住啲豬頸肉上🤣建議食嘅時候真係燒耐啲,因為會香好多同熱啲食就好味啲😬2️⃣泰式生海蝦海蝦都爽口而且辣椒加蒜頭係真係辣!唔食得辣嘅唔建議加晒蒜頭同辣椒🥵海蝦方面有兩隻汁浸住,就咁食都幾有味了~3️⃣招牌去骨豬手煲豬手真係好夠淋!配埋個泰式醬汁好惹味😋同埋好大煲,都幾抵食~4️⃣泰式小食拼盤最鍾意拼盤有月亮蝦餅🤩每人半舊可以試下味之餘又可以試埋其他春卷、串燒咁~正呀👍🏻5️⃣招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹呢個就無咩記憶點😬不過就係有麵包飽下肚咁~不過不失6️⃣芒果糯米飯最後嘅甜品就唔包括喺四人餐到~芒果🥭味道清甜,想食飯後甜品的話都唔錯㗎📍總結:-餐廳比較擠逼,好彩坐到喺tuk tuk 到就比較舒服,而環境佈置都幾有心思嘅-愈多人食就愈抵,可以試到更多菜式🤤

四人餐($408)
1️⃣炭燒豬頸肉

2️⃣泰式生海蝦

3️⃣招牌去骨豬手煲

4️⃣泰式小食拼盤

5️⃣招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹
呢個就無咩記憶點😬不過就係有麵包飽下肚咁~不過不失

6️⃣芒果糯米飯

📍總結:
-愈多人食就愈抵,可以試到更多菜式🤤
炭燒豬頸肉
泰式生海蝦
招牌去骨豬手煲
泰式小食拼盤
芒果糯米飯
2022-06-26
15 分鐘 (堂食)
炭燒豬頸肉
招牌去骨豬手煲
泰式小食拼盤
芒果糯米飯
是日早放工就約朋友仔在大角咀覓好西😍 見到呢間泰國野都幾有人氣👍見到呢個二人餐已心心眼😍😍❤️只是$248就包3個小菜 仲可以用半價叫飲品 真係抵到爛💓我地就叫左個二人餐 分別叫左 1. 月亮蝦餅🌙 2. 招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹🦀3. 豬頸肉通菜煲(馬拉盞)首先 個月亮蝦餅 好大份!有成8舊咁多☺️仲有2款醬汁可以沾 😃 呢到既蝦餅好特別 是用 春卷皮包住 咬落去又脆又彈牙咁好正👍個蝦餅仲包括左馬蹄粒 蒜粒 增加其口感! 一流👏至於 招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹 的確好大份 🥳軟殼蟹沾上濃濃既黃咖喱汁鋪上成舊麵包上面 😚 啖啖麵包食落去都會被黃咖喱籠罩着 真係好好味😏 啲黃咖喱一啲都唔稀 都唔係好辣 配埋 青椒 🫑 洋蔥 🧅 & 主角 軟殼蟹🦀 十分豐富又match 果然是招牌菜呀!豬頸肉通菜煲(馬拉盞)是我地的主力推介!🥬佢好夠辣 辣到我可以用爽嚟形容 😈份量夠哂多都已唔話得 😉加埋 啲豬頸肉是冇得彈!豬頸肉一啲都唔靭 又厚肉 100分既菜式!為左點埋啲黃咖喱 我地仲叫左份 印度薄餅(2份) 雖然是兩份 但最後都切開有成8塊咁多 😂😂 好抵食!野飲方面 我跟朋友分別叫左 咸檸檬七喜& 青檸梳

我地就叫左個二人餐 分別叫左 1. 月亮蝦餅🌙
2. 招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹🦀3. 豬頸肉通菜煲(馬拉盞)

個蝦餅仲包括左馬蹄粒 蒜粒 增加其口感! 一流👏

至於 招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹 的確好大份 🥳
軟殼蟹沾上濃濃既黃咖喱汁鋪上成舊麵包上面

頸肉通菜煲(馬拉盞)是我地的主力推介!🥬

野飲方面 我跟朋友分別叫左 咸檸檬七喜& 青檸梳打 兩杯都酸酸咁 勁開胃 且係自己加落去有冰既杯入面 夠哂凍 夏天飲好正❤️🥳

呢個價錢食左咁多野真係非常實惠呀!☺️😍
我地都食到好飽肚 既滿意又興奮😘

2022-08-13 40 瀏覽
食泰菜除咗九龍城,大角咀都有好選擇,阿女今日就帶我去一間叫泰嘟嘟的餐廳食泰菜。餐廳內有特色牆,泰國國旗、牆上掛滿球衣,拳褲同拳套等。 卡位設計到好像成架Tuk Tuk 車咁,真係好有泰國feel.去骨海南雞(半隻)配油飯,無骨海南雞擁有油香,外皮爽口,雞肉非常嫩滑,油飯粒粒分明,口感煙韌幾好食。招牌去骨豬手煲,豬手炆至肉質軟稔,已經去骨,啖啖肉非常入味!泰式濕炒海鮮河,河粉炒得夠鑊氣,配上海鮮和蔬菜,海鮮有蝦、青口和魷魚,食材確實挺新鮮,再加上濃濃的獻汁,味道和口感也很不錯!鹹檸七,即將鹹檸檬放入杯中加入冰和七喜汽水即可,清涼解渴。

鹹檸七,即將鹹檸檬放入杯中加入冰和七喜汽水即可,清涼解渴。
2022-08-10 50 瀏覽
今日去左大角咀搵食 見到呢間泰國餐廳好似好吸引 就入左去試下.結果冇令我地失望 真係超好食! 暫時黎講係我地食過最好食既泰國餐廳!我地分別叫左:-炭燒豬頸肉 $78呢個真係超好食!! 因為配埋爐仔上 上面有一塊錫紙 全程可以keep住溫度又唔會怕燶 十分之貼心!豬頸肉肥瘦岩岩好 唔會燒到燶左 配埋泰式醬又係另一種風味 呢個真係超薦!-串燒沙嗲 $88(半打)我地叫左雞同豬各三串, 二款食落仲會有肉汁唔乾身 好食!-泰式青咖喱雞 $108, 白飯 $12味道偏辣 不過配埋蒜蓉包同白飯食就岩岩好 -香蔥蒜蓉包 (6件) $42用左厚切方包 入口外脆內軟 好重牛油味 配埋青咖喱食都食得出牛油味 真係好好食-泰式明爐花甲鍋 $108酸酸辣辣既湯底 超足料! 好多花甲 好新鮮 入面仲有粉絲同菇 粉絲亦索哂味! 一流 -芒果芝士沙冰 $32沙冰係用新鮮芒果做既! 冇另外加糖 上面仲有芒果粒 超好飲!-芒果椰汁糯米飯 $58糯米飯軟熟得黎唔痴牙 配上香滑椰汁同脆脆既綠豆仁 好有口感 加埋芒果一齊食 酸酸甜甜咁解哂膩

我地分別叫左:

-炭燒豬頸肉 $78

-串燒沙嗲 $88(半打)
我地叫左雞同豬各三串, 二款食落仲會有肉汁唔乾身 好食!

-泰式青咖喱雞 $108, 白飯 $12
味道偏辣 不過配埋蒜蓉包同白飯食就岩岩好

-香蔥蒜蓉包 (6件) $42

-泰式明爐花甲鍋 $108

-芒果芝士沙冰 $32

-芒果椰汁糯米飯 $58

2022-08-09 40 瀏覽
距離奧運站10分鍾距離到 位置好易搵餐廳有幾個卡位係用泰國tuktuk車做主題好特別 影相一流 不過餐廳座位唔多最好訂左位先去碳燒豬頸肉$78 必叫之選 除咗賣相夠吸引 味道超好食 😋個爐可以keep住食物溫度加上本身燒到岩岩好 爐火控制唔錯做到肉質外脆內軟 鎖到肉汁一直燒住都唔會變乾泰式明爐花甲王$108湯底味係似唔辣嘅冬陰功湯 酸味重過辣味 好開胃 除左有大量新鮮花甲 底部仲有大量粉絲同蔬菜 全部都吸收曬湯嘅精華 好好食😋串燒沙嗲(半打) $88豬雞各三串睇外表都知道火候控制得好好 即叫即燒 肉質完全唔老 超彈牙同好多肉汁 加上附送嘅沙嗲醬 味道再提升一個層次泰式奶茶$26 奶味重過茶味 同真正既泰茶幾似🤣芒果糯米飯 $58 每次食完泰國嘢必叫嘅甜品 份量啱啱好脆脆豐富左成個口感 仲有超抵食嘅套餐 性價比真係好高 嘢飲方面都有好多選擇 都好抵飲員工態度好好 會主動介紹野食同好友善 回頭率超高嘅餐廳 食物質素 份量 價錢 員工態度 都好好👍🏻
距離奧運站10分鍾距離到 位置好易搵

食物質素 份量 價錢 員工態度 都好好👍🏻
  • 芒果糯米飯
  • 泰式辣椒膏炒花甲
2022-08-09 40 瀏覽
同朋友行完奧海城,睇吓附近有咩好食😋搵到呢間泰菜叫*泰嘟嘟*個名好得意入場嘅時候已經坐滿晒人咁啱安排到卡位俾我哋入面有兩個位係好似泰國篤篤車咁裝修都好似泰國嘅街頭同大排檔有晒泰國裝飾,好有氣氛好多嘢食都想試生菜包呢個真係超級推介新鮮滾熱辣,不過都有少少辣。炭燒豬頸肉🐷🐷賣相好靚又可以keep住熱冬陰功海鮮湯主食就揀左雞肉金邊粉份量好多超抵食勁大份呢個係月亮蝦餅佢唔同我哋平時食嗰啲圓形炸蝦餅呢款係蝦肉,外面好似春卷皮咁包住10分爽脆好特別仲有我哋叫咗個咖喱諗住點薄餅叫咗咖喱菠蘿花甲初時見到覺得好似好唔夾咁但係又好似幾特別所以就試吓。點知出奇地夾,點薄餅超好食飲品都有好多種類揀。我呢杯係芒果芝士沙冰10分滿足下次一定要試吓特色甜品芒果糯米飯🍚
同朋友行完奧海城,睇吓附近有咩好食😋
搵到呢間泰菜叫*泰嘟嘟*個名好得意

入場嘅時候已經坐滿晒人

咁啱安排到卡位俾我哋

入面有兩個位係好似泰國篤篤車咁

裝修都好似泰國嘅街頭同大排檔
有晒泰國裝飾,好有氣氛

好多嘢食都想試

生菜包呢個真係超級推介

新鮮滾熱辣,不過都有少少辣。

炭燒豬頸肉🐷🐷
賣相好靚又可以keep住熱

冬陰功海鮮湯

主食就揀左雞肉金邊粉

份量好多超抵食勁大份

呢個係月亮蝦餅

佢唔同我哋平時食嗰啲圓形炸蝦餅

呢款係蝦肉,外面好似春卷皮咁包住
10分爽脆好特別

仲有我哋叫咗個咖喱諗住點薄餅
叫咗咖喱菠蘿花甲

初時見到覺得好似好唔夾咁

但係又好似幾特別所以就試吓。
點知出奇地夾,點薄餅超好食

飲品都有好多種類揀。
我呢杯係芒果芝士沙冰

10分滿足

下次一定要試吓特色甜品
芒果糯米飯🍚
2022-08-08
  • 芒果芝士沙冰
  • 泰式肉碎生菜包
2022-08-09 67 瀏覽
平時好少去大角咀呢邊,不過都聽過朋友講呢頭其實幾多嘢食,有朋友食過呢間泰國餐廳,覺得幾好介紹我哋去試吓。餐廳叫做泰嘟嘟,唔知係咪Tuk Tuk嘅譯音~咁啱我哋四個人,就可以坐到四人卡位,係泰國Tuk Tuk車嘅佈置,好得意呀!同埋位置好有私人空間感同朋友傾偈非常適合平時都有食開泰國嘢,離不開必要嘅幾樣餸,咖喱、薄餅、炒金邊粉、泰式蝦餅、生菜包、燒豬頸肉而咖喱我哋揀咗黃咖喱花甲,啲花甲都算唔少隻,同埋我好鍾意呢隻黃咖喱味,適合唔食得辣嘅人士,仲甜甜地添! 點薄餅食真係一流!今次仲叫咗冬陰功海鮮湯同埋馬拉盞炒椰菜苗(平時都係食開馬拉盞通菜,朋友話椰菜苗係泰國菜先有😹 第一次食,都唔錯!)而個冬陰功海鮮湯真係超足料!!好多海鮮!🦐🐟 同樣,唔係太辣,酸酸甜甜好開胃,好正!不過我本人鍾意飲湯多過食海鮮😂😂 就有少少唔夠喉😆最後必讚嘅係!飲品!!我叫咗杯芝士奶蓋菠蘿沙冰,其實同泰國嘢唔係好襯,不過個名好吸引所以試吓~~ 本身都有擔心呢度整奶蓋好唔好飲😂 結果係:好!好!飲!!! 面頭啲芝士味好正,攪勻左之後下面啲菠蘿沙冰唔會話得冰而冇乜味,好香菠蘿味而且冇渣(太好了😭)我哋四個人食咗勁多野,買單

同朋友傾偈非常適合

點薄餅食真係一流!

泰式生菜包
雞絲炒金邊粉
泰式燒豬頸肉
月亮蝦餅
黃咖喱炒花甲

馬拉盞炒椰菜苗

泰式冬陰功海鮮湯

最後必讚嘅係!飲品!!
芝士奶蓋菠蘿沙冰

我哋四個人食咗勁多野,買單先至$800有找,人頭$200都唔洗😱 性價比真係幾高!
唔怪得啲人話呢頭多好嘢食啦,下次有機會再嚟呢邊搵食🤣

2022-08-08
芝士奶蓋菠蘿沙冰
  • 泰式肉碎生菜包
  • 冬蔭功海鮮湯
2022-08-08 37 瀏覽
今晚同男朋友食泰國嘢,就係大角咀嘅「泰嘟嘟」。附近酒吧美食選擇都唔少,我哋比呢間tuk tuk 車做主題嘅泰國餐廳吸引咗,十足十去咗泰國一樣👏🏻,冇得去旅行都可以感受下。7:30嚟到,等咗5分鐘左右入座。黃咖喱菠蘿炒花甲🤤整體份量幾大碟,咖喱炒海鮮,本身比較少見,但係估唔到幾好食。菠蘿甜甜地配上花甲&咖喱,花甲處理得幾好冇沙,粒粒都食得,抵讚👍🏼沙嗲串燒,揀咗豬同雞各三串。兩個人食完全唔夠喉,個人來講雞好滑好入味,豬有少少肥豬肉,雞好食過豬🤤👏🏻當然豬肉都有佢嘅特色,建議Mix。係泰國餐廳必叫🍤金邊粉,問落先知餐廳老闆話泰國師傅整,果然有泰式風味。👍🏻兩個人食啱啱好。金邊粉一啲都唔辣,所以都可以放心食用!去到泰國餐廳點可以唔叫沙冰同椰青。試試佢嘅芒果芝士沙冰&原個椰青,基本上都係泰國必飲。椰青超巨型,兩個人飲都得,夠晒泰國風味🤤。環境雖然唔大,不過都食得好盡興,值得一提店員服務態度非常抵讚👏🏼

黃咖喱菠蘿炒花甲🤤

去到泰國餐廳點可以唔叫沙冰同椰青。

2022-08-03
  • 鮮蝦炒金邊粉
  • 椰青
呢間餐廳嘅裝修用泰國夜市作為主題仲放左兩架篤篤😂睇落去都好得意食物質素整體來講都唔錯但係海南雞飯仲有仲有好多改善空間 主要係因為雞肉肉質好鞋 而且味道道都唔夠香但係其他食物都有啲驚喜👍🏻好似個菠蘿炒飯咁,分量十足👍🏻用料都唔孤寒 食落啖啖都有菠蘿同配料 又夠鑊氣另外條烤魚火候啱啱好👻肉質仲係非常嫩😝埋佢特製嘅辣汁真係好有泰式嘅味道整體來講除咗海南雞飯需要改善至外,其他茶式水準都唔錯推薦大家去試下😜

但係其他食物都有啲驚喜👍🏻

2022-08-07 114 瀏覽
今日中午,我和仔仔一起去了吃午餐,叫了二人套餐,另外,加78文要多一份冬陰功湯,共四樣,沒有一個可口好味的,首先炒金邊粉,看上去還Ok,但是嘗了裏面的蝦仁,蝦仁不細粒,但是不新鮮,雖然沒有異味,但是完全沒有蝦的鮮香味,你不覺得你在吃蝦…第二道菜,冬陰功湯,裏面的魷魚,和蝦一樣,沒有鮮味,而且不彈牙,咬不動…第三道菜,炸小食,看上去有一碟,好像量比較多,問題是沒有什麼稱得上好味的,就是雞肉串勉強可以,不難吃,炸雞翅,沒有汁水,肉很柴,我仔仔說還沒有麥當勞好吃,春卷咬開只覺得油膩,沒有香脆味…最後一道菜海南雞,我的天,肉真夠柴,夠鞋,一點雞味也沒有…四個菜全部剩下一半以上沒吃完,我從來不喜歡寫食評,實在是看不下去了,不希望大家再被騙,以上388元,雖然不貴,但吃了一肚子氣…渾水摸魚的商家,難道現在生意很好做嗎?

食識開泰國嘢就有條癮😚成日都心思思想食😝今次試就去左大角嘴嘅泰嘟嘟🤩呢一間餐廳嘅裝修風格同上次果間完全唔同😗 牆上面一邊就掛咗波衫⚽️另一邊就掛住啲泰拳拳套🥊又掛住啲泰式小物入面仲放左兩架篤篤🛺呢啲立立雜雜嘅感覺就好似瞬間穿越左去咗泰國嘅夜市咁😝就算去唔到旅行都可以吊下癮🫡如果大家都好掛住泰國的話可以過嚟感受下👍🏻👉🏻椒鹽烤焗烏頭🐠💰HKD1️⃣0️⃣8️⃣呢個烏頭用咗泰國嘅傳統方法製作🍽魚嘅面頭鋪咗好多香料🌶再放喺蕉葉入面烤焗🔥所以香料味道葉會入晒去條魚度👅而且火候啱啱好👍🏻推薦大家試試🤪👉🏻 泰式菠蘿海鮮炒飯🍚💰HKD9️⃣8️⃣呢個炒飯上枱時熱辣辣👏🏻好有鑊氣🔥而且用料好充足👍🏻淡淡都有菠蘿肉又有海鮮襯托😝炒飯香得來又會中和返啲油膩感😈平時晚上唔多食飯嘅我都清晒成碟炒飯呀😲👉🏻海南雞 (例牌)💰HKD6️⃣8️⃣我哋落單嘅時候冇留意原來仲有有油飯😂雖然油飯都好甘香 不過已經食晒成碟炒飯🤰🏻所以最後都係太飽食唔曬d 飯😹加一服務費✅

食識開泰國嘢就有條癮😚

而且用料好充足👍🏻
淡淡都有菠蘿肉又有海鮮襯托😝
炒飯香得來又會中和返啲油膩感😈
平時晚上唔多食飯嘅我都清晒成碟炒飯呀😲

👉🏻海南雞 (例牌)
💰HKD6️⃣8️⃣
我哋落單嘅時候冇留意原來仲有有油飯😂
雖然油飯都好甘香
不過已經食晒成碟炒飯🤰🏻
所以最後都係太飽食唔曬d 飯😹

加一服務費✅
2022-08-05 42 瀏覽
餐廳裝修特別,食物多款式,走平民路線,但食物質素有待改善,食材其實唔太得。喇沙的粉 質素好差,但湯底好飲。燒魚不錯, 雞翼唔好食, 麵包咖哩蟹叫可以 無驚喜。蜆煲好難食,個湯超級咸,蜆咬唔爛又細粒, 小食拼盤都唔得 食物無質數,你只知食緊肉囉。飲品出色, 特別係芒果沙冰。服務叫做可以,有一個serve得有點惡,總括而言, 唔係泰國地道味道, 價錢平,自在可打卡 ,飲品好ok, 食物質素一般般。
餐廳裝修特別,
食物多款式,
走平民路線,
但食物質素有待改善,食材其實唔太得。
喇沙的粉 質素好差,但湯底好飲。
燒魚不錯, 雞翼唔好食, 麵包咖哩蟹叫可以 無驚喜。
蜆煲好難食,個湯超級咸,蜆咬唔爛又細粒,
小食拼盤都唔得 食物無質數,你只知食緊肉囉。
飲品出色, 特別係芒果沙冰。
服務叫做可以,有一個serve得有點惡,
  • 芒果芝士沙冰