2007-12-22 12 瀏覽
今日係小弟既好朋友生日係度講番句Happy Birthday先由於冇買到生日禮物的關係(唔好意思><)所以放左工即刻去買生日蛋糕但行左葵芳咁耐,就得呢間最係樣最後,我買左個芒果朱古力芝士蛋糕$69都算幾大個,我地4個人食都好飽,又唔滯外層芒果唔係太酸,甜度適中,食得出係好芒果而入面仲有朱古力,有2種口味唔會只得芒果味咁寡,仲好match添呀朋友食得好開心,睇黎我冇諫錯我會再黎過,正!
今日係小弟既好朋友生日
係度講番句Happy Birthday先

由於冇買到生日禮物的關係(唔好意思><)
所以放左工即刻去買生日蛋糕
但行左葵芳咁耐,就得呢間最係樣

最後,我買左個芒果朱古力芝士蛋糕
$69都算幾大個,我地4個人食都好飽,又唔滯
外層芒果唔係太酸,甜度適中,食得出係好芒果
而入面仲有朱古力,有2種口味
唔會只得芒果味咁寡,仲好match添呀

朋友食得好開心,睇黎我冇諫錯
我會再黎過,正!
2007-12-13
主人與奴隸獸差不多有一年半沒光顧『波菲』喇。既然順道經過,又有我們喜歡的款式,怎可以錯過呢!1. 榛子慕士(HK$9.0):看似朱古力Mousse,但朱古力味淡,榛子味就若有若無。2. 瑞士栗子(HK$9.0):栗子蓉顏色淺淡,味道尚可。3. 德國櫻桃芝士(HK$9.0):芝士軟身幼滑,清淡中帶有點甜酸,富有櫻桃味。主人頗為欣賞。4. 美國芝士(HK$9.0):芝士雖然不夠結實,但香滑,味濃,是奴隸獸的至愛。各款Mousse Cake 都是帶有杏仁碎的消化餅為餅底,非常香口,奴隸獸甚為喜歡。Mousse Cake 的賣相,味道,HK$9.0 確是開心價。

2. 瑞士栗子(HK$9.0):栗子蓉顏色淺淡,味道尚可。

各款 Mousse Cake
2007-11-25
我認我懶買左佢地返屋企都冇叮返熱鴨胸蛋包:兩片東西硬硬的,淡淡的,如同嚼蠟包面鋪上乾蔬菜粒及芝士碎亦無補於事準備齋戒的可以此為主食-_-芝士菜絲包:腦中即時閃起"吸煙危害健康"此等標語這兩片東西與抽煙數十年的_坑肺部極奇相似,朋友亦點頭認同,因稱之為"爛肺包"其實這兩片是蒜茸包,上有少許乾茄塊餡是芝士醬混菜絲,說是芝士醬,倒不如用芝士汁形容還來得適合味道有點像kfc那小杯沙律當然這個比前者好多了,起碼唔會食完好似冇食過野先......
我認我懶
買左佢地返屋企都冇叮返熱

鴨胸蛋包:兩片東西硬硬的,淡淡的,如同嚼蠟
包面鋪上乾蔬菜粒及芝士碎亦無補於事
準備齋戒的可以此為主食-_-

芝士菜絲包:腦中即時閃起"吸煙危害健康"此等標語
這兩片東西與抽煙數十年的_坑肺部極奇相似,
朋友亦點頭認同,因稱之為"爛肺包"
其實這兩片是蒜茸包,上有少許乾茄塊
餡是芝士醬混菜絲,說是芝士醬,
倒不如用芝士汁形容還來得適合
味道有點像kfc那小杯沙律

當然這個比前者好多了,
起碼唔會食完好似冇食過野先......
爛肺包
經過波菲.又買左朱古力軟心包($5.5)包同全麥紅豆球($4)..朱古力軟心包依舊都係咁好味.包好軟.餡又多!本來冇諗住比食評嫁.但係全麥紅豆球同我第一次食差咁遠既? 買包果陣.已經見到呢個包有2個係紅豆係面.其他既都冇~(我第一次買果陣係冇嫁~)於是我就緊係揀左個有紅豆係面既啦!一咬落去.見到入面好空.紅豆唔多~不過睇到d紅豆係一粒粒既.唔係就咁一大舊紅豆蓉..至於個包硬左好多.今次食已經唔係第一次食果陣既煙煙韌韌口感.個包底仲整到好脆tim..雖然第一啖食落口.我係覺得唔好食既..不過唔知點解.食下食下.食到一半又覺得唔錯既!

朱古力軟心包依舊都係咁好味.包好軟.餡又多!

2007-11-25
波菲既包一向都好食,今次買左朱古力軟心包同鮮奶球。朱古力軟心包:面頭有朱古力粉,裡面係好滑既朱古力醬,包身鬆軟,好食,不過嫌佢個size細d。鮮奶球:呢個就幾大個,個面灑上糖霜,裡面冇餡既,清得黎有少少甜味,都唔錯。佢個餅櫃有好多款蛋糕,下次會試下。
波菲既包一向都好食,今次買左朱古力軟心包同鮮奶球。

佢個餅櫃有好多款蛋糕,下次會試下。
今日經過見到佢新出個藍莓芝士蛋糕.於是買左黎試下:藍莓芝士蛋糕($7): 蛋糕入面有d我諗應該係藍莓粒物體既野.但係食落就一d藍莓味都冇,更加係冇芝士味,我覺得似食緊一個海棉蛋糕多d囉..普通左d喎!!!
今日經過見到佢新出個藍莓芝士蛋糕.於是買左黎試下:

2007-11-19 1 瀏覽
去行葵芳,一定會去波菲,因為太愛麵包了!朱古力軟心包($5.5) - 包內有一層朱古力醬,甜度適中,好味呀!鍾意食甜包既人一定要試!不過包上既甜粉,會整到污租個咀,小心~鴨胸蛋包($5.3) - 好少鴨胸加蛋既包,所以買來試試,個包幾軟熟,包裡面有一塊鴨胸同一塊蛋,味道都幾夾,唔錯唔錯!
去行葵芳,一定會去波菲,因為太愛麵包了!
朱古力軟心包, 鴨胸蛋包
鴨胸蛋包裡面
2007-11-16 13 瀏覽
尋日經過.見到好似有新包出.於是買黎試一試佢~!!!全麥紅豆包($4): 呢個其實都唔算係包.因為佢係糯米皮定唔知咩皮黎嫁~咬落煙煙韌韌.口感唔錯.紅豆餡甜度適中,仲有1.2粒原整既紅豆係入面.可惜d餡少得滯..香蕉奶黃($4.5): 另外再買多個香蕉奶黃包.其實我又真係食唔出佢有香蕉味.只係一個好普通既奶黃包.不過佢d餡唔會太少.麵包都算軟腍.ok既!
尋日經過.見到好似有新包出.於是買黎試一試佢~!!!

(非會員)
我E排經過新都會,都一定去波菲買麵包食,D麵包又軟又好味...蛋糕有多種類...好好味,價錢都平,不過最衰就係老細唔請多D後生女,E家個個都好粗魯..唉不過我最鍾意食朱古力果件餅...超正..麵包方面都係朱古力軟心包正@@蛋糕果D夠硬,好掂..一句講哂...掂過美心,大班,聖安娜!!!
不過我最鍾意食朱古力果件餅...超正..
麵包方面都係朱古力軟心包正@@
蛋糕果D[蘇底]夠硬,好掂..
一句講哂...掂過美心,大班,聖安娜!!!
2007-10-31
哩度ge芝士條細細條咁...真係幾好味嫁...麵包又軟軟的...
哩度ge芝士條細細條咁...
真係幾好味嫁...
麵包又軟軟的...
2007-10-27
之前諗住le道d包唔錯,蛋糕都應該唔錯,但係我覺得le個mama地,個餅底勁硬,「吉」極都「吉」唔爛既= =
之前諗住le道d包唔錯,
蛋糕都應該唔錯,
但係我覺得le個mama地,
個餅底勁硬,
「吉」極都「吉」唔爛既= =
2007-10-18 15 瀏覽
食過呢間好多包同蛋糕..麻糬波波($6 4個,$11 8個):平過A1.不過味道選擇少.冇A1咁多.得芝士味同朱古力味..口感較A1的煙韌..朱古力軟心包($5.5):我覺得係成間鋪最好味既包,包入面有朱古力漿,朱古力漿份量控制得岩岩好,唔多唔少.唔會太甜.菠菜芝士包($5):呢個都幾好.又係好多人讚既面包!朱古力鮮奶包:對比朱古力軟心包,呢個差好遠~因為佢入面冇朱古力漿.其實係鮮奶球係面度加2.3粒朱古力..至於佢d蛋糕就真係好平好抵食既..不過個人認為佢d蛋糕底用消化餅好食過佢自家製既朱古力餅底..同埋佢d餅底一吉即碎.好難連蛋糕一齊食!朱古力千層($9):朋友話食落好"流",不過我就覺得超好味.一層層厚厚既朱古力同蛋糕..不過佢面果個半球體朱古力好難食.每次都必定飛走~藍莓芝士蛋糕($9):呢個幾好.不過同平時食開果d差唔多~美式芝士($9):本人認為"芝"味太重喇.食左半件已經好滯!芒果朱古力($9):咬落去有好多craem.都幾好味.不過芒果味唔多突出..仲有食過d嘜唔記得.下次再打..
食過呢間好多包同蛋糕..

菠菜芝士包($5):呢個都幾好.又係好多人讚既面包!

藍莓芝士蛋糕($9):呢個幾好.不過同平時食開果d差唔多~

仲有食過d嘜唔記得.下次再打..

2007-10-15 9 瀏覽
這個是吃晚飯前買的朱古力飽***古古粉非常之適當, 面飽軟軟的又不會過甜如果中意chocolate`怕肥既人, 佢呢個包真係好好!
這個是吃晚飯前買的朱古力飽***
古古粉非常之適當, 面飽軟軟的又不會過甜

如果中意chocolate`怕肥既人, 佢呢個包真係好好!

2007-09-28 10 瀏覽
今次買咗個芝士(軟)蛋糕$8.- - ok !朱古力酥$6.- - 好味!藍梅酥$6.- - 麻麻! 個包個中心個層我唔鐘意食!
今次買咗個芝士(軟)蛋糕$8.- - ok !
朱古力酥$6.- - 好味!
藍梅酥$6.- - 麻麻! 個包個中心個層我唔鐘意食!
2007-09-23 13 瀏覽
平日食得佢d蟨糕多, 第一次買佢d面包食!今次咗個朱古力軟心包- ok 中間有一層軟軟o既朱古力槳$5.5 再買咗個粟子包- 都ok 唔錯! d 粟子蓉都好香好滑! $5.5 唔比x1 差! 如果有d港式菠蘿包就好啦! 好多地方都做得唔好食( 印象中蛋x王就就個唔錯....個皮好脆! )