2008-07-15 18 瀏覽
麻薯波波$5/3粒 ~ 味道OK,但無A1那麼大粒高纖全麥包$4 ~都幾多麥芝士楱$7.5/4條 ~ 都幾好味
麻薯波波$5/3粒 ~ 味道OK,但無A1那麼大粒
高纖全麥包$4 ~都幾多麥
芝士楱$7.5/4條 ~ 都幾好味
2008-07-05 6 瀏覽
幸好一星期會經過幾次, 否則一定恨到發燒..... 它的出品很實在, 日日清, 很新鮮, 黑芝麻出品最得我歡心, 其他款式在別處找不到, 價錢當然十分合理..自問不會用十多元買一個手掌大的包, 可是這類 bakery shop 不斷在各商場註腳.... 我更要好好珍惜波菲, 免被大集團趕走!

2008-06-27 8 瀏覽
呢間麵包舖, 小弟喺呢度附近做嘢時成日幫襯的, 皆因佢又抵又好食, 尤其是係佢既大麻薯波波同蛋糕! 所以佢可以話係小弟既老相好!尋日小弟就買了藍梅蛋白蛋糕食.真材實料架, 真係有一粒粒藍梅喺入面, 蛋糕質感軟淑, 食落感覺清新! 但份量唔細架, 食晒1個都飽架! 只係賣7個半, 想點?
尋日小弟就買了藍梅蛋白蛋糕食.

2008-05-25 29 瀏覽
有日我生日, 我的好友就向波菲買左個雙重朱古力生日蛋糕, 4人一齊分享.其實個蛋糕賣相不錯, 不過, 面頭得舊龍珠果同一粒紅提子咁大把.仲有舊朱古力脆脆向中間, 果然係雙重朱古力蛋糕.朱古力都多過人佢地切左舊比我食先, 第一啖入口, 真係... ...好似食緊朱古力漿咁...甜到漏...佢地仲叫我食埋個塊寫住happy Birthday的朱古力牌舊蛋糕最終我都有俾面佢地食晒...不過, 好彩只係1/5總括來講, 其實係食第一口已經覺得好膩下次都係買返個普通cream蛋糕可能仲好食

佢地切左舊比我食先, 第一啖入口, 真係... ...
舊蛋糕最終我都有俾面佢地食晒...不過, 好彩只係1/5

總括來講, 其實係食第一口已經覺得好膩
下次都係買返個普通cream蛋糕可能仲好食
甜到漏
$15/p (其他)
  • 麵包
2008-05-23 8 瀏覽
無意中發現的黑芝麻東東上面層CRUST好脆下面則是黑芝麻麻糬煙煙UN UN口感很好味道亦非常正$4.5實在太抵啦
無意中發現的黑芝麻東東
上面層CRUST好脆
下面則是黑芝麻麻糬
煙煙UN UN口感很好
味道亦非常正
$4.5實在太抵啦
$4.5 (下午茶)
  • 脆皮黑芝麻包
2008-05-23
件件cake都非常精美, 好靚選了Tiramisu, 蛋糕軟, 朱古力好味, 酒味少, 甜味適中, 好滑, 值得一試.軟心芝士飽: 麵飽鬆軟,軟心cream cheese, 好滑,好好味, 唔"漏"價錢比A-1, 美心及聖安娜平得多, 好味又好經濟.
件件cake都非常精美, 好靚

價錢比A-1, 美心及聖安娜平得多, 好味又好經濟.
2008-05-05
由於之後要考試會沒空回家吃飯,所以姐姐提早買了個母親節蛋糕回來!這是一個粟子蛋糕,切開後發覺很足料,吃落更加是不得了,很飽肚。蛋糕上下都有好厚的粟子Cream,中間只有一層薄薄的雞蛋糕,底層還有餅乾餅底,而且還夾雜著原粒粟子,吃完飯再吃這蛋糕都真是有10成飽了。外型還算不錯,不過味道其實一般,但真是很抵食了。

外型還算不錯,不過味道其實一般,但真是很抵食了。
2008-03-13 3 瀏覽
昨天在這裡買了個蒜蓉包(大大個只是$4.8,幾抵吃似的)今早叮熱後吃,麵包還軟熟,蒜蓉醬落得剛剛好,而有些香草在內,味道不會死鹹亦不會太油膩。
昨天在這裡買了個蒜蓉包(大大個只是$4.8,幾抵吃似的)

2008-02-14 4 瀏覽
整體ok!蕃薯份量及甜度適中,返屋企焗返熱食,變得包脆蕃薯軟,正好多!
整體ok!
蕃薯包
2008-02-04
起碼8個月沒吃波菲包,但滋味不變,這次試榛子夾心包+ 紅豆球,不錯!榛子夾心包($4.5),夾心猶如金莎的味道;紅豆球,好QQ波者必試!
起碼8個月沒吃波菲包,
但滋味不變,這次試榛子夾心包+ 紅豆球,不錯!
榛子夾心包($4.5),夾心猶如金莎的味道;
紅豆球,好QQ波者必試!
2008-01-27 4 瀏覽
一試呢間有六十六個笑臉嘅麵包舖...埋去一望個賣相就知唔妥。既來之,則安之,來個奶黄包....一大啖咬下...咦...點解冇餡嘅 ? 再咬一口,先食到少少奶黄,揾笨之至...包又做得不夠鬆軟,奶黄嘅味道亦好"假"....唉...太座個獅子狗卷包又係古怪之至,連試都冇興趣....情願去美心西餅買好過...冇咁嬲....六十六個笑臉? 唉....
一試呢間有六十六個笑臉嘅麵包舖...

埋去一望個賣相就知唔妥。既來之,則安之,來個奶黄包....

包又做得不夠鬆軟,奶黄嘅味道亦好"假"....唉...

太座個獅子狗卷包又係古怪之至,連試都冇興趣....

情願去美心西餅買好過...冇咁嬲....

六十六個笑臉? 唉....
2008-01-20 4 瀏覽
原本計劃是可以優哉悠哉食早餐,然後施施然去開工。真是人算不如天算,變成趕頭趕命,主人與奴隸獸唯有買一、兩件包糊口。1. 菠菜芝士包(HK$5.5):麵包非常軟熟,而且芝士味道濃郁,不過就食不出有菠菜味。2. 法式忌廉酥卷(HK$6.0):不夠酥亦不夠鬆化,不過味道尚算OK。主人覺得整件酥卷最好味的,是有朱古力的一頭一尾。

菠菜芝士包及法式忌廉酥卷
2008-01-12 5 瀏覽
今日去左買包~~個收銀妹妹仔態度極差~~好似全世界都得罪左佢咁~~將d包好大力咁掉入去個膠袋就算~~之後又唔話俾人聽幾錢~~又唔講找返幾錢~~找錢又係掉落我隻手度~~當我乞衣咩??最後我因為趕住搭車冇同佢計較~~但上左車之後我竟然發現佢找少左$2俾我!!我一定會打返去搵佢負責人投訴!!大家去呢暑野買野時真係要小心~~同埋預左要受人氣!*****服務我會俾負分~~不過呢度最少要俾一分*****
今日去左買包~~個收銀妹妹仔態度極差~~

好似全世界都得罪左佢咁~~

將d包好大力咁掉入去個膠袋就算~~

之後又唔話俾人聽幾錢~~又唔講找返幾錢~~

找錢又係掉落我隻手度~~當我乞衣咩??

最後我因為趕住搭車冇同佢計較~~

但上左車之後我竟然發現佢找少左$2俾我!!

我一定會打返去搵佢負責人投訴!!

大家去呢暑野買野時真係要小心~~同埋預左要受人氣!

*****服務我會俾負分~~不過呢度最少要俾一分*****
2007-12-28 3 瀏覽
生日快樂選了很久,害怕你不喜歡那刻真痛恨自己對你瞭解如此的少早上十時半選購,店員說寫名要下午四時才可拿取想極也不得出個明白來這個草莓巧克力蛋糕製作精美味道也相當不俗蛋糕有一層啫喱碎混草莓味奶油,另一夾層則是純味奶油混草莓肉;增添口感之餘減輕膩滯之感而海綿蛋糕部份相當high density餅底過濕,因回程時間也相當久;一切開面層啫喱時如軟蛇脫皮般,不過它還是值一個笑臉不止麵包,連蛋糕也價廉物美收到你突如其來的來電再次致謝令我又驚又喜只是不知下年有否機會再為你買蛋糕慶祝了.....造作地說聲keep in touch 還想得到甚麼
生日快樂

選了很久,害怕你不喜歡
那刻真痛恨自己對你瞭解如此的少

早上十時半選購,店員說寫名要下午四時才可拿取
想極也不得出個明白來

這個草莓巧克力蛋糕製作精美
味道也相當不俗
蛋糕有一層啫喱碎混草莓味奶油,
另一夾層則是純味奶油混草莓肉;
增添口感之餘減輕膩滯之感
而海綿蛋糕部份相當high density
餅底過濕,因回程時間也相當久;
一切開面層啫喱時如軟蛇脫皮般,
不過它還是值一個笑臉
不止麵包,連蛋糕也價廉物美

收到你突如其來的來電再次致謝令我又驚又喜
只是不知下年有否機會再為你買蛋糕慶祝了.....

造作地說聲keep in touch 還想得到甚麼

2007-12-27 13 瀏覽
呢間SHOP,我試過買原個蛋糕同小CAKE,一樣咁好食。BUT上次我11點左右去買,D小蛋糕未番,得2-3款比我買,可唔可以早小小番貨哩。D妹妹仔服務麻麻