2023-04-14
平時好鍾意去尖東南洋中心入面嘅哩間日本餐廳係我食完再回味的用料正又用心製造不論刺身、小食連拉麵都好好味😋(我覺得仲好食過拉麵舖)而且價錢合理、店員好nice又細心絕對值得推介~~🫶🏻🫶🏻🔸 刺身($648)▪️北海道帆立貝▪️螢光魷魚▪️伊佐木▪️金目鯛▪️池魚薄切超大盤,刺身好鮮甜!螢光魷魚好爽有咬牙。池魚肉質鮮嫩肥美,入口魚油甘香細膩,好新鮮、肉質爽彈,配酸汁提鮮❤️。金目鯛燒咁外皮,迫出油香,勁正!🔸煮白梅貝($108)❤️成隻手咁大,好多肉,口感偏彈牙。醬汁入哂味,有清酒及醬油香、白蘿蔔嘅甜,好好食。🔸燒雞全翼($32/件)❤️🔸燒雞腎($32/串)雞翼燒得超級好食!外皮脆身,一咬落去係juicy的,用鹽燒都唔會好鹹,一隻絕對唔夠喉😂!🔸野菜天婦羅($128)炸得夠乾身唔會油,keep住脆身,粉漿又均勻。🔸清酒煮蜆($108)👍🏻蜆肉好嫩!肥美飽滿。吸收咗清酒嘅香味,但又不鮮甜。🔸沃川黑醬油拉麵($108)❤️好有驚喜,比一般拉麵店更好食!湯底蒜香醬油香都做到,麵彈牙好掛湯,叉燒係五花腩,鬆軟但又唔會煮到淋哂、又入味,整體好高分!👍🏻👍🏻👍🏻.🔸Suntory($88買一送一)是生啤嚟,做買一送
南洋中心入面嘅哩間日本餐廳
係我食完再回味的
用料正又用心製造
不論刺身、小食
連拉麵都好好味😋(我覺得仲好食過拉麵舖)
而且價錢合理、店員好nice又細心
絕對值得推介~~🫶🏻🫶🏻
🔸 刺身($648)
▪️北海道帆立貝
▪️螢光魷魚
▪️伊佐木
▪️金目鯛
▪️池魚薄切
🔸煮白梅貝($108)❤️
🔸燒雞全翼($32/件)❤️
🔸燒雞腎($32/串)
🔸野菜天婦羅($128)
炸得夠乾身唔會油,keep住脆身,粉漿又均勻。
🔸清酒煮蜆($108)👍🏻
蜆肉好嫩!肥美飽滿。吸收咗清酒嘅香味,但又不鮮甜。
🔸沃川黑醬油拉麵($108)❤️
好有驚喜,比一般拉麵店更好食!
🔸Suntory($88買一送一)
是生啤嚟,做買一送一,又大杯,好抵飲!