朋友話想食放題,我揀咗旺角 MOKO 嘅「殿・大喜屋」,之前食過覺得唔錯,今次我哋食晚市時段,5點入座,$388 任食 2 個鐘,依度環境闊落舒適,坐得夠舒服上菜又快,最適合同朋友擦餐勁嘅😋~📱自助區 + QR Code 落單雙模式,選擇多到眼都花!自助區真係唔野少,淨係飲品區都睇到眼花,有齊嘉士伯、喜力、朝日啤酒,日本清酒、梅酒、燒酎🍻酒鬼朋友見到隻眼都發晒光!另外仲有冷泡茶、玄米茶、果汁汽水應有盡有~仲有無限食既三文魚子,蟹子,蒸魚燒雞小龍蝦點心,青口凍蝦煙鴨胸,真係超多選擇,甜品區仲有我嘅最愛 Häagen-Dazs、Mövenpick 雪糕,沖繩海鹽雪糕同日本巨峰雪條等,食番十個八個都無問題🎂🍨!💥QR Code 落單必點創作料理!海膽控必瘋狂!所有海膽菜式都用日本海膽,海膽軍艦同海膽拖羅鱈魚乾手卷簡直係靈魂之作~鱈魚乾脆卜卜,配上海膽同拖羅蓉,層次感爆炸💥,仲有鮑參翅肚樣樣都咁正~刺身類強推松葉蟹腳、油甘魚、拖羅!拖羅入口即溶,魚油香濃到不得了🐟🦀炙燒壽司卷物裡面嘅海膽拖羅黑松露帶子,肥美到唔敢相信!鐵板鵝肝厚多士超厚切,入口即化,記得一上枱就食熱辣辣~依度仲係全香港獨有牡丹

📱自助區 + QR Code 落單雙模式,選擇多到眼都花!

💥QR Code 落單必點創作料理!
依度仲係全香港獨有牡丹蝦&奄仔蟹任食嘅日本放題餐廳,鹽焗奄仔蟹隻隻都爆膏爆肉,鹹香帶出蟹肉鮮甜,食幾隻已經回本🦀✨,真係抵到爛!牡丹蝦刺又大隻又鮮甜,又係要食多幾round😂

👌服務貼心,收碟快唔漏單!
成間餐廳滿座都仲保持高效率,落單後上菜快,冇漏單,收碟亦迅速,服務態度超級好~性價比簡直無得彈💸✨

📌必點推介:
✅ 日本北海道海膽軍艦 / 拖羅鱈魚乾手卷
✅ 鹽焗奄仔蟹(爆膏必食!)
✅ 鐵板鵝肝厚多士
✅ 金槍魚腩刺身
✅ 椰皇燕窩燉蛋白
✅ 各式雪糕

呢度真係每次嚟食都有驚喜,無論係刺身、海膽定創作料理都好高質,同朋友一齊嚟食到飽飽又開心,絕對值得回頭 N 次!快啲約埋班 friend 嚟食啦~🍣🦀🎉

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

殿·大喜屋
旺角太子道西193號帝京酒店2樓
📍港鐵旺角東站 D 出口(MOKO商場入口) ;太子站B2出口

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港放題探店 #香港放題店 #香港好去處 #香港推薦食品 #日本菜 #香港食評 #美食打卡 #日本料理 #壽司 #旺角美食 #日本放題 #海膽任食 #奄仔蟹放題 #大喜屋 #極尚大喜屋 #Daikiya #TonoDaikiya #殿大喜屋
2025-05-28
2025-06-05 3001 瀏覽
說好有魚子醬的,既然沒有,那這個價格就不划算了,大部分都是普通的東西,只有奄仔蟹和哈根達斯是比較配的上這個價格,其它真的是普普通通的,至於新鮮度嘛也就一般般,最起碼我吃那個海膽壽司就不太新鮮了,還有象拔蚌只有壽司沒刺身,這是又是一個套路。
說好有魚子醬的,既然沒有,那這個價格就不划算了,大部分都是普通的東西,只有奄仔蟹和哈根達斯是比較配的上這個價格,其它真的是普普通通的,至於新鮮度嘛也就一般般,最起碼我吃那個海膽壽司就不太新鮮了,還有象拔蚌只有壽司刺身,這是又是一個套路。
每次來到旺角殿大喜屋都覺得非常舒服,地方闊落,空間感足,裝修華麗又美觀。最近旺角殿大喜屋以「全港唯一牡丹蝦刺身+奄仔蟹任食」作招徠,北海道直送海膽加持,我們急不及待要來到品嚐一番。日本空運牡丹蝦刺身放題罕見之蝦中極品!蝦肉黏糯帶膠質,蝦膏甘醇回香!蝦身晶瑩飽滿,入口鮮甜爆漿,肉質彈嫩帶黏性!油鹽焗奄仔蟹膏量多到黏唇,鹽焗逼出蟹肉原甜!每隻奄仔蟹鉗肉塞滿殼,金黃蟹膏呈半流心狀,油鹽焗法鎖住濃郁蟹鮮,鹹香調味畫龍點睛!我吃了兩隻!北海道海膽軍艦軍艦鋪滿北海道直送海膽,色澤橙黃、質感如奶油融化,鮮味帶淡淡海水鹹香。必試「海膽拖羅鱈魚干手卷」,拖羅油脂與海膽鮮甜交織,大推。  蒜蓉燒蠔×刺身盛合生蠔鋪滿金黃蒜蓉,燒烤後蠔肚仍飽滿多汁;帶子三文魚刺身厚切,魚油甘香縈繞舌尖!讚!甜品飲品自助區供應多款名牌雪糕,中式糖水如椰汁燉木瓜都很好味。飲品有冷泡茶、梅酒、日本燒酎等,種類繁多。  殿大喜屋以罕見海鮮陣容突圍,牡丹蝦黏甜、奄仔蟹爆膏、海膽鮮滑,加上高質刺身與熱食,人均$400左右性價比極高!

日本空運牡丹蝦刺身

油鹽焗奄仔蟹

北海道海膽軍艦

蒜蓉燒蠔×刺身盛合

甜品飲品

2025-06-02 3660 瀏覽
最近我去旺角的殿 大喜屋用餐,原本對這次的體驗充滿期待,因為我特別喜歡他們的魚子醬和長腳蟹,這也是我選擇來這裡的主要原因。然而,讓我失望的是,這兩樣我最愛的菜品竟然都沒有了。進入餐廳後,我發現菜單上已經不再有魚子醬和長腳蟹的選擇,服務員告訴我這是因為供應問題。我理解供應鏈的挑戰,但當我看到價錢依然沒有降低時,心中的失落感更加強烈。這讓我覺得,作為顧客,應該能夠期待到與價格相符的餐飲品質。雖然其他菜品的味道尚可,但始終無法彌補我對魚子醬和長腳蟹的期待。希望在未來的訪問中,能再次品嚐到這兩道美味,並且希望餐廳能夠在菜單上有所更新,讓顧客的用餐體驗更具吸引力。這次的經歷讓我感到有些失望,但我仍然期盼下次能有更好的享受。

2025-05-31 4449 瀏覽
旺角嘅殿大喜屋❤️ 真係每次黎都非常滿意😆 地方闊落空間感足👍 裝修華麗又美觀😚 無論自己黎食定多人聚會,都好啱好夾😋 今次黎當然要試下出名嘅牡丹蝦同埋奄仔蟹😋 牡丹蝦好大隻勁多肉,食落鮮美又甘甜,肉質又嫩又彈✅ 無論打卡定食用都好出色🥰 奄仔蟹可以透過QR code 任點任食👍 採用簡單嘅油鹽焗製,令蟹肉嘅鮮味更突出😚 熱辣辣真係無得頂🤤 咬落啖啖膏超級滿足❤️ 記得一定要試埋佢哋嘅海膽食品😚 所有海膽都係來源自日本,品質絕對有保證👍 超有誠意✅ 食落鹹鮮滑嫩,好高質🌟 另外仲有多款刺身、壽司、熟食、甜品等任叫任食😋 不得不提,仲會無限量供應Movenpick 同埋 Haagen Dazs 架🤩 好正😚

另外仲有多款刺身壽司、熟食、甜品等任叫任食😋 不得不提,仲會無限量供應Movenpick 同埋 Haagen Dazs 架🤩 好正😚
2025-05-29 3072 瀏覽
來到旺角的殿·大喜屋,這家放題餐廳真的是滿足我對海鮮與美味的所有需求!在這裡不僅有鮮美的海鮮,還有一道道令人垂涎欲滴的經典菜式。首先是薑蔥蒸魚,魚肉新鮮且軟嫩,薑蔥的香氣搭配魚肉的鮮味,讓每一口都吃得津津有味。這道菜最適合喜歡清淡口味的人,簡單卻不失精緻。另外,涼拌魚皮是一道特別開胃的菜。魚皮的口感既爽脆又帶有獨特的鮮味,搭配涼拌醬汁,清爽又不失層次感,十分開胃。最後,不容錯過的是雞腎,這道菜對於喜歡內臟類食物的朋友來說,絕對是一大驚喜。雞腎的口感彈牙且鮮美,清炒的做法保持了原汁原味,非常好吃。整體來說,這次的放題餐廳,不僅菜式豐富,且每道菜都能讓人滿足味蕾,無論是海鮮、肉類還是小菜,都值得一試!
2025-05-08
10 分鐘 (堂食)
2025-05-29 3182 瀏覽
  來到旺角,放題愛好者怎能錯過殿·大喜屋的精緻美味?在這裡,每一口都是滿滿的驚喜!😋  首先必試的就是蒜蓉燒蠔,新鮮的蠔肉配上蒜蓉的香氣,每一口都能讓你感受到海洋的清新,簡直是滿口的鮮甜!🐚  如果你喜歡海鮮,那麼鹽燒蝦肯定會成為你的心頭好,蝦肉彈牙又入味,鹽焗的風味更是讓人垂涎欲滴,根本停不下來!🦐  而還有帶子三文魚刺身,新鮮的魚肉配上完美的切割,每一片都像是大海的饋贈,口感滑嫩,吃上一口就能讓你感受到頂級料理的極致!🍣  這裡的放題選擇多樣且質量上乘,真的值得一試!快來旺角殿·大喜屋,讓味蕾開心到爆!
2025-05-12
2025-05-28 2701 瀏覽
殿大喜屋推出全港唯一「牡丹蝦刺身」、「奄仔蟹」任食的日式放題,採用北海道直送海膽!日本空運牡丹蝦刺身牡丹蝦在一般放題極少見,這裡卻能無限追加!蝦肉鮮甜濃郁,口感黏糯帶膠質,蝦頭膏香醇,同場還有松葉蟹腳、赤蝦、甜蝦等。 爆膏油鹽焗奄仔蟹奄仔蟹膏體呈半流質金黃油狀,鹹香調味完美襯托蟹肉鮮甜,每隻蟹鉗肉飽滿,膏量多到「食兩隻已回本」。 北海道海膽軍艦這裡的海膽軍艦採用日本北海道海膽,色澤金黃,質感細膩。同場還有海膽拖羅鱈魚干手卷,結合拖羅的油脂香與海膽的鮮甜。 甜品飲品自助區提供Häagen-Dazs、Mövenpick雪糕等,另有椰汁燉木瓜等中式糖水。飲品區驚喜滿滿,除啤酒、梅酒外,更有冷泡茶、日本燒酎任飲。

日本空運牡丹蝦刺身

爆膏油鹽焗奄仔蟹

北海道海膽軍艦

甜品飲品
2025-05-22
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 海膽軍艦
  • 刺身
  • 壽司
2025-05-23 2568 瀏覽
好耐冇食放題,最近被任食奄仔蟹放題吸引到,今次放假選擇中午時段嚟,可以由中午十二點食到下午三點,食足三小時慢慢食唔使趕以下是我推介😋✨奄仔蟹今次嚟嘅目的就是奄仔蟹,隻隻熱辣辣爆晒膏,鮮黃色蟹膏味道甘香軟滑,蟹肉鮮甜,滿口蟹膏香味,食多幾隻已經回本✨海膽餐廳選用的海膽都是日本北海道海膽,夠晒鮮甜Creamy✨ 金槍魚腩(拖羅)金槍魚腩更是高質,入口已經半溶無筋,味道鮮甜,魚油甘香✨ 長腳蟹長腳蟹鮮味十足,味道鮮甜,唔係無味嘅急凍貨✨牡丹蝦全港獨有嘅牡丹蝦任食,比甜蝦更大隻,蝦膏食落甘香,肉質鮮甜✨海膽拖羅鱈魚乾手卷有海膽,有拖羅蓉、三文魚籽和鱈魚乾,滿口鮮味,充滿層次感,絕對要encore再encore還有以下避風塘炒蟹、大大隻嘅清酒煮蜆、燒蠔、海燕窩椰汁燉木瓜、鐵板鵝肝厚多士、花雕醉鮑魚等⋯⋯小編食完要encore還有自助區食物選擇都好多,更不定時推出獅頭鵝及港式燒味,還有小龍蝦、點心、炸物、糖水、中式湯、日韓前菜、凍海鮮、軟雪糕、雪糕櫃(Häagen-Dazs Movenpick都可以任食)、酒精和無酒精飲品都有很多選擇

以下是我推介😋
✨奄仔蟹

✨海膽
餐廳選用的海膽都是日本北海道海膽,夠晒鮮甜Creamy

✨ 金槍魚腩(拖羅)
金槍魚腩更是高質,入口已經半溶無筋,味道鮮甜,魚油甘香

✨ 長腳蟹
長腳蟹鮮味十足,味道鮮甜,唔係無味嘅急凍貨

✨牡丹蝦
全港獨有嘅牡丹蝦任食,比甜蝦更大隻,蝦膏食落甘香,肉質鮮甜

✨海膽拖羅鱈魚乾手卷

2025-05-19
午餐
2025-05-20 2089 瀏覽
傳統日式放題,當然唔少得大喜屋,最近發現咗原來有奄仔蟹食,回本值極高估唔到8:00去到仲咁多人,門口人流不斷餐廳佔地極廣,裝潢明亮舒適,座位間隔唔算擠迫餐廳自助區設有飲品、甜品、水果、前菜等等,選擇繁多。飲品區包括日本清酒、梅酒、啤酒、果汁、汽水奄仔蟹膏體呈半流質的黃油狀,色澤金黃,味道濃郁甘香,比大閘蟹多了一份奶香刺身整體色澤亮澤,三文魚、油甘魚油脂豐富,會有甜美的味道,質地較為滑嫩另外我最愛大隻既甜蝦,味道較為鮮甜,連海膽都係日本貨,而牡丹蝦都係出邊放題比較少見到;呢度都有帆立貝肉厚多汁;赤貝爽身有嚼口;池魚新鮮味道徧淡;拖羅比較小塊但油香味濃。天婦羅是即叫即脆,到枱還是熱辣辣及炸至金黃酥脆燒烤最多人點應該是燒蠔燒蠔的質地滑嫩,燒完之後增加了煙熏的香氣,讓燒蠔的味道更加濃郁牛舌串肉質燒得香嫰,牛舌肉身厚實有嚼口如果愛吃榴槤就不要錯過了,烤榴槤很香甜

估唔到8:00去到仲咁多人,門口人流不斷
餐廳佔地極廣,裝潢明亮舒適,座位間隔唔算擠迫

汽水

呢度都有

天婦羅是即叫即脆,到枱還是熱辣辣及炸至金黃酥脆

牛舌串肉質燒得香嫰,牛舌肉身厚實有嚼口

如果愛吃榴槤就不要錯過了,烤榴槤很香甜
2025-05-20 1633 瀏覽
朋友話我知✨殿大喜屋✨有油鹽焗奄仔蟹任食午巿三小時只需要三百幾蚊,仲有牡丹蝦同埋滷水獅頭鵝任食,性價比勁高!👏🏻上枱熱辣辣,奄仔蟹🦀爆晒肉爆哂膏,奄仔蟹🦀淡淡鹹味,帶出蟹肉鮮甜,encore左好兩轉❤️海膽軍艦、海膽拖羅黑松露帶子,所有海膽食物都使用日本海膽,鮮甜而且完全沒有異味,食完一件又一件刺身新鮮,款式選擇多,三文魚、牡丹蝦、甜蝦、 北海道帶子、赤貝、 北寄貝、 油甘魚同池魚等等✅豉椒炒蜆、花膠海參瑤柱翅羹、金湯燴花膠、鮑汁鮑魚撈一口花菇飯、蜜汁脆鱔、牛油果蟹肉、清酒煮鮮蜆、鵝肝多士、黑椒牛柳粒▶️自助區有多款冷熱飲品、前菜、熱食、生果、甜品任飲任食最驚喜係有三文魚子同蟹子任食雪糕有häagen-dazs同Movepick 超豐富超滿足。
朋友話我知✨殿大喜屋✨有油鹽焗奄仔蟹任食

▶️自助區有多款冷熱飲品、前菜、熱食、生果、甜品任飲任食
最驚喜係有三文魚子同蟹子任食
餐廳位於旺角帝京酒店2樓,地方相當大有種華麗感覺,座位闊落坐得舒適。自助區分飲品區、小食區、海鮮區、熟食區同甜品區:飲品有各式品牌飲料,自家茶飲、即磨咖啡、啤酒清酒、冷飲熱飲都有。小食區有多款冷盤、生果、杏仁條、蝴蝶酥。凍海鮮區有海蝦、青口、蟹籽、三文魚籽。熟食區有炸雞、炸雲吞、口水雞、蒸海斑、小龍蝦,多款中式點心。❗❗全港獨有日式放題有牡丹蝦及鹽焗奄仔蟹任食❗❗自助區以外食物以Qr code落單,食物相當豐富刺身除咗牡丹蝦,仲有赤蝦同甜蝦,鍾意食刺身蝦嘅天堂。除此之外仲有松葉蟹腳、刺身魚、北海道鮮帶子、赤貝,全部都食到新鮮嘅鮮甜味道。創作料理壽司有新品煙燻鱆紅魚、螢光魷魚溫泉蟹,脆杏吉列蝦卷,仲有仲有日本空運到港海膽製作海膽拖羅鱈魚乾手卷,即叫即製要即食,配搭超鮮味,鱈魚乾仲係脆。加上海膽軍艦可以食個飽。一品料理新品更加多,有金湯燴花膠、泰式金不換炒花甲、花菇紅燒鮑魚、泰式奶油蝦、避風塘炒蟹、油鹽焗奄仔蟹,全部都係酒樓級數,尤其是奄仔蟹好新鮮,少少咸多爆膏,蟹肉結實好鮮甜。最後唔少得甜品同Mövenpick 及Häagen-Dazs雪糕仲有日本版。
自助區
分飲品區、小食區、海鮮區、熟食區同甜品區:
小食區有多款冷盤、生果、杏仁條、蝴蝶酥。
凍海鮮區有海蝦、青口、蟹籽、三文魚籽。
❗❗全港獨有日式放題有牡丹蝦及鹽焗奄仔蟹任食❗❗
自助區以外食物以Qr code落單,食物相當豐富

• 油鹽焗奄仔蟹
  • 刺身
  • 花雕醉鮑魚
2025-05-12 1032 瀏覽
{殿。大喜屋放題}殿。大喜屋一直都係性價比極高之選,呢度係全香港獨有嘅牡丹蝦同埋奄仔蟹任食的日本放題餐廳!所有海膽食物都講明使用日本海膽,完全沒有異味!成件事都係三百幾蚊,性價比超高!去放題一定要叫個無敵刺身船!赤蝦、甜蝦、三文魚、油甘魚、金䱽魚腩、帶子、北寄貝,無論係每樣都超級新鮮厚切!比好多放題都更完美!呢期奄仔蟹真係任食,油鹽焗奄仔蟹淡淡嘅鹹味,帶出奄仔蟹嘅鮮甜!每一隻熱辣辣,而且係高真係超多,食幾隻都回本!更加估唔到嘅係呢度鮑參翅肚樣樣齊!花膠海參瑤柱翅羹,金湯燴花膠,鮑汁鮑魚撈一口花菇飯!真係傻的嗎咁豪氣,但講真食晒三樣都幾飽肚,好彩本麻甩今日勁肚餓!各款嘅燒物都做得非常之出色,外面可以拎到返嚟嘅熟食全部都幾好味,而且不斷refill!麻甩女人最開心,因為甜品任食,除咗雪糕之外,有海燕窩椰汁燉木瓜同埋榴槤千層糕!今次真係肥肥!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #殿大喜屋 (旺角)旺角太子道西193號帝京酒店2樓
{殿。大喜屋放題}

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #殿大喜屋 (旺角)
試食活動
呢間位於旺角Moko嘅日式放題餐廳一直都係人氣嘅長龍店🤪,提供多款嘅食物選擇,連魚子醬都係任食😳,稱得上係豪華版嘅日式放題😜❣️平日自選時段(晚市2小時)$398放題種類實在太多😂,所以能力範圍以內試咗大部分嘅😜,有以下嘅總結🙂👍🏻📍北海道海膽新鮮📍椰皇燉蛋嫩滑📍帶子原粒上📍泰式生蝦新鮮,醬汁惹味📍 放題必食:北海道海膽壽司、鵝肝多士、榴槤、魚子醬、拖羅、酥炸桶蠔、海膽拖羅、鱈魚乾手卷👎🏻📍蟹腳無鮮味📍包海膽嘅紫菜腍晒,唔夠脆📍海鹽雪糕奶味蓋過海鹽味🏦是次消費總額 $875.6(人均消費 $437.8) 🍴須加一服務費👅好味度:9(10分滿分)如果論日式放題,呢間算十分高質🤪,食物種類超多同質素好,大胃王真係要挑戰吓🤣,雖然超多人,但係食物嚟嘅速度同準確率都十分高,呢個就真係要讚吓啦🙋🏻‍♀️,可以再Encore👍🏻🍽️殿·大喜屋旺角太子道西193號帝京酒店2樓

❣️平日自選時段(晚市2小時)$398

👍🏻
📍北海道海膽新鮮
📍椰皇燉蛋嫩滑
📍帶子原粒上
📍泰式生蝦新鮮,醬汁惹味

👎🏻
📍蟹腳無鮮味
📍包海膽嘅紫菜腍晒,唔夠脆
📍海鹽雪糕奶味蓋過海鹽味

🏦是次消費總額 $875.6(人均消費 $437.8)
🍴須加一服務費

👅好味度:9(10分滿分)

🍽️殿·大喜屋
旺角太子道西193號帝京酒店2樓
10 分鐘 (堂食)
$437.8 (晚餐)
慶祝紀念
生日
  • 魚子醬
  • 鵝肝多士
媽媽最愛三文魚刺身👍魚子醬👍所以日式放題啱哂其他家人口味👍👍任食魚子醬👍真係好豪😋鮑魚捞飯鮑魚真係有咬頭👍😋飯加埋鮑汁~好好味😍魚生媽媽話好新鮮😋鵝肝多士多士好脆!夾埋油香鵝肝!一啲都唔油膩😘香煎羊架👍鍾意食羊嘅真係唔好錯過👍蒜香焗生蠔一上枱秒清😜再加單👍焗帶子炸物燕窩燉蛋天花板甜品😋👍任食雪糕大、小朋友至愛❤️今餐日式放題~食物種類多~地方又大~真係啱哂一家大細😘😍🌟如果有埋長者、小童優惠就皆大歡喜🥰
媽媽最愛三文魚刺身👍魚子醬👍

飯加埋鮑汁~好好味😍

魚生
媽媽話好新鮮😋

鵝肝多士
多士好脆!夾埋油香鵝肝!
一啲都唔油膩😘

今餐日式放題
食物種類多~
地方又大~
真係啱哂一家大細😘😍
🌟如果有埋長者、小童優惠就皆大歡喜🥰