2005-12-30 29 瀏覽
飲茶一流喎,對住海濱長廊,service 好好,起碼訂o左位一定有,好尊重顧客感受,點心大部份都好味,雖然貴o的,但都值,阿媽好鐘意!以後星期日可能要轉移陣地飲茶喇!哈哈!不過要幾日前訂位。-_-"
不過要幾日前訂位。-_-"
2005-08-07 34 瀏覽
如上一樣啦, 看出星光大道食午餐都好舒服, Service 唔洗講啦, 呢種價錢當然有不錯的service, 食物方面, 我同老婆叫左魚翅燒賣, 不錯, 真係有魚翅在上面, 小蘢包皮薄有高湯在內, 每種點心都好好又夠熱, 而我覺得最正既就係蟹肉伊麵札, 因其他酒樓無, 食落好似食蟹肉伊麵一樣, 感覺太正了, 不過大多數的點心價格都在$38-$42一籠, 早d book 位好^.^
2005-01-26 23 瀏覽
15/1/2005 (Sat) 去飲茶,叫左1.蘿蔔絲酥餅(1碟3個),超級好食,個皮鬆軟唔油膩,最愛哩個點心!!2.荳苗餃(1碟3個),第2好食,連個皮都係綠色用菜做,一流。3.叉燒包(1籠3個),比一般酒樓細,但成在小肥膩。4.蝦腸(1碟4條) ,蝦細粒左d,皮都幾柔軟。5.小籠包(1籠3個) 味道鮮甜,肉質鮮嫩,皮薄。6.蟹肉煨伊麵(可分3大碗, 4 小碗)。伊麵唔硬唔油,岩岩好,蟹肉料多,都幾滿意7.點品:南乳南瓜酥(1碟3個),好特別,有d甜又有d喊,好鬆化8.點品:杏仁露,細碗d,不過好香好醒神都幾飽!!景靚,窗口位望住海徬星光大道,天氣好,太陽猛,仲舒服,有渡假既悠閒感覺。室內裝修高貴,光猛,唔侷促,好relax。服務當然一流細心啦~記得要早一個禮拜前訂位,weekend都好爆埋單$501 (3個人)
15/1/2005 (Sat) 去飲茶,叫左
3.叉燒包(1籠3個),比一般酒樓細,但成在小肥膩。
4.蝦腸(1碟4條) ,蝦細粒左d,皮都幾柔軟。
5.小籠包(1籠3個) 味道鮮甜,肉質鮮嫩,皮薄。
8.點品:杏仁露,細碗d,不過好香好醒神

都幾飽!!
服務當然一流細心啦~
記得要早一個禮拜前訂位,weekend都好爆
埋單$501 (3個人)
2004-09-29 30 瀏覽
中秋節的壓軸節目,例必是幾個相識多年的街坊,一人帶個月餅,幾個生果,齊齊賞月吹下水。所以今晚是可以一次過吃好幾款月餅,雖然一個只吃八份一,好吃的就吃多八份一,但對各牌子的質數是略知一二。吃過美心、榮華、東海、大班等,仲有好搞笑的雪糕月餅,因為橫看豎看也是雪糕,不是月餅!一致認為,今年洲際的白蓮蓉月餅是最出色,蓮蓉足油,夠甜度,隻隻蛋黃都靚亦多油,結果我最後都吃了幾舊。美心就大為退步,正蓮蓉同白蓮蓉都比往年差,蓮蓉偏乾身,不足油,蛋黃無隻靚,唔知係唔係換左班的關係。
2004-09-09 67 瀏覽
今日同家人去欣圖軒飲茶,真係好失望。因為o的點心真係好差,蝦餃個皮好厚,排骨o個酸mui汁,無乜味, 上湯菠菜,好擦口,真係我阿媽都整得好食過佢地。咁貴o既收費,但係換來咁差o既點心,我下次唔會再去呢度飲茶。
2004-04-30 26 瀏覽
裝修換上瑰麗的金黃色調,增添現代感。但和以前的湖水綠的裝修感覺反而俗氣點。玉液芙蓉伴龍蝦是上湯煨龍蝦然後蟹黃及官燕鋪在鮮奶蒸蛋白上,加上芥蘭片,食落滑溜那蟹黃及龍蝦肉又帶鮮味。官燕龍蝦蒸蛋白,淡然而質優,造型素淡,但材料矜貴,而且口味嫩滑。黑菌蒸東星斑,星班有點失準,好似過了小小火。爆炒澳洲和牛,牛肉入口有肉汁,很有鑊氣。一家人食了一餐豪華宴,服務不過不失。
黑菌蒸東星斑,星班有點失準,好似過了小小火。
爆炒澳洲和牛,牛肉入口有肉汁,很有鑊氣。
一家人食了一餐豪華宴,服務不過不失。
(非會員)
2002-07-15 74 瀏覽
早前與家人來欣圖軒飲茶,好失望,因為招呼不好,有服務生,但經常不知在做什麼!而點心就令人十分失望,小籠包做得太差,皮厚加上來到已破。其他點心賣相亦有問題,收費高與服務不相等,希望可以改善下!
2002-05-14 39 瀏覽
不過, 唔係叫洲際軒, 叫欣圖軒!
不過, 唔係叫洲際軒, 叫欣圖軒!