2009-06-15
好耐好耐無寫食評了~ 其實我就日日上來睇下大家有d咩好介紹,但就懶啦... 但試左d好野食之後,今次終於忍唔住要寫一寫啦~今日同媽咪搵完成日幫我地整靚靚既「姬詩」之後,難得我媽咪又肯同我呢隻搵食傻鬼,由旺角行黎長龍麵店度排隊食拉麵~ 到達時已有6-7個在等緊...... 都已經差不多4點架啦......我地一邊等,一邊睇下個menu,20分鐘左右,終於到我地喇~ yeah~~成日咩都未食既我order左個套餐呀 味玉拉麵(中辣)+鰻魚細飯+可樂 $ 60﹕等左好耐......最先到既係>>>可樂!!!kakaka~~ 跟住係 味玉拉麵(中辣),嘩~ 隻溏心蛋真係好靚喎 不過.....點解好似少左d野咁既﹖﹖但一時又醒唔起...... 未食之前,第一時間分左半隻蛋俾媽咪,跟住我就先嚐一啖湯~ 唔~~ 好味呀!!! 中辣果然有d料到,唔錯唔錯~ 隻蛋都幾好味 d麵都唔差喎 但我最欣賞既都係個湯底 真係好好好「正」~~ 當我沈醉係湯+麵之際,突然係我面前既師傅放下一小碗叉燒粒俾我,啊!!! 係呀!!! 頭先我碗麵就係欠左d叉燒粒啦~ then,我立即倒埋碗粒粒叉
成日咩都未食既我order左個套餐呀 味玉拉麵(中辣)+鰻魚細飯+可樂 $ 60﹕等左好耐......最先到既係>>>可樂!!!kakaka~~ 跟住係 味玉拉麵(中辣),嘩~ 隻溏心蛋真係好靚喎 不過.....點解好似少左d野咁既﹖﹖但一時又醒唔起...... 未食之前,第一時間分左半隻蛋俾媽咪,跟住我就先嚐一啖湯~ 唔~~ 好味呀!!! 中辣果然有d料到,唔錯唔錯~ 隻蛋都幾好味 d麵都唔差喎 但我最欣賞既都係個湯底 真係好好好「正」~~ 當我沈醉係湯+麵之際,突然係我面前既師傅放下一小碗叉燒粒俾我,啊!!! 係呀!!! 頭先我碗麵就係欠左d叉燒粒啦~ then,我立即倒埋碗粒粒叉燒往碗中,粒粒叉燒夠口感,呢碗麵真係好味到不得了~~ 係喎,係menu上,佢話可以加麵個喎......唔知駛唔駛加 $架呢﹖ 等我下次問下佢先 最後,我連湯都清埋,如果唔係仲有碗細鰻魚飯等緊我,我可能要多一碗麵呢~~ 鰻魚飯 雖然係跟餐既細碗,但事實上就一d都唔算少,有兩件鰻魚架,米就用上珍珠米,真係唔錯~ 但我就嫌佢少左d鰻魚汁啦~
我媽咪就要左 叉燒拉麵 ﹕$ 42,佢話D麵都唔錯,叉燒都OK,但佢就話始終都係在日本食果d好味d....(鬼唔知咩...玩野=_=") 我試左佢d 片片叉燒,都ok,不過我就喜歡我的粒粒叉燒多d
食到飽飽地,埋單都只不過係 $ 102,真係超抵呀!!!!!! 未出門口,我已經盤算定下次要試下叫多麵同要大辣湯底......