2025-04-24
樂酒場📍 尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓🌄環境好有日式風情,嗌店員係用BB雞勁可愛,約朋友飲酒嘅好地方!🧡食物迷之刀五雕刺身盛合 $338有油甘魚、三文魚、甜蝦、帶子、吞拿魚、三文魚子,非常新鮮鮮甜,而且份量幾多,推薦帶子同三文魚子真係勁甜雞翼 $32應該單單鹽燒,口味唔重,最令人意外係串燒竟然可以咁多汁,焦香十足好送酒~蒜燒厚切牛舌芯 $48勁香勁嫩勁彈牙,厚切好滿足!本身蒜香已經夠惹味,仲可以配隔離嘅芥末籽醬,好正~蟹味噌甲羅燒 $78鹹鹹香香咁,配脆卜卜嘅法包食好正好香!三文魚層層疊 $138切成一條條嘅三文魚層層疊喺壽司卷上,仲有啲蛋黃醬同芝士,好惹味!店員會現場炙燒後,即時落蔥花同蟹子,勁香~清酒煮白蛤鍋 $108份量意外地好多,好大舊白蛤,幾清甜又冇沙,清酒味道比較重,我阿媽勁鍾意~牛油果山葵漬 $68本身諗住嗌個比較清啲嘅小菜送酒用,但係意外幾好食,山葵漬熗辣得嚟又甜甜地,牛油果好香好軟熟,配埋豉油幾好食!明太子醬厚燒玉子 $78玉子燒好甜,整得勁軟嫩,明太子醬鹹鹹地,好夾!自家製鹽檸檬HIGHBALL $68巨峰HIGHBALL $58鹽檸檬酒味重啲
📍 尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓
🌄環境
好有日式風情,嗌店員係用BB雞勁可愛,約朋友飲酒嘅好地方!
🧡食物
迷之刀五雕刺身盛合 $338
雞翼 $32
蒜燒厚切牛舌芯 $48
蟹味噌甲羅燒 $78
鹹鹹香香咁,配脆卜卜嘅法包食好正好香!
三文魚層層疊 $138
清酒煮白蛤鍋 $108
牛油果山葵漬 $68
明太子醬厚燒玉子 $78
玉子燒好甜,整得勁軟嫩,明太子醬鹹鹹地,好夾!
自家製鹽檸檬HIGHBALL $68
巨峰HIGHBALL $58
鹽檸檬酒味重啲,但係我都係幾鍾意,鹹鹹酸酸咁同highball好夾,巨峰甜甜地,比較容易入口,都好正!