2023-09-15
今日同個女仔friend約喺尖沙咀食飯,然後佢同我講最近減緊肥唔食澱粉質,原本真係有啲頭痛食乜,但最後俾我搵到呢間日本餐廳啱晒大家心水🥰間餐廳真係好有日式情調,仲要係有昭和時代同霓虹燈嘅Crossover,簡直既懷舊又時尚呀!仲有一點好特別,客人可以選擇坐係地上 (有軟墊),好有日式和風嘅感覺~ 🙈雖然係減肥,但係都有好多好嘢食!- 特盛帆立貝生牡蠣 ($98) & 海老生牡蠣($88): 生蠔/ 牡蠣鮮嫩多汁,以少少檸檬汁提鮮簡直將成個鮮甜到提升左一個層次。而今次點左帆立貝同海老兩個版本,除咗豐富成個口感,仲將夠重鮮甜味融入一齊,簡直係極力推介!- 大地之惑(野菜)盛合 ($88): 這道盛合菜品以多種野菜為基礎,展示了大自然的豐盛,包括有冬菇、秋葵、大蔥、芝士翠玉瓜、椒同菠蘿。每一種都帶著獨特的風味和口感,但微妙的烤焦香味令人愛上呢道盛合。- 成人薯仔沙律 ($68): 個名好搞笑,但其實指加咗蟹肉既高級版沙律,比起一般嘅沙律口感更加豐富美味。- 秋刀魚 ($180): 秋刀魚營養豐富並且低脂,搭配適度的調味,味道鮮美,個friend都特登要嗌佢。- 唐揚炸雞($68): 雞肉鮮
雖然係減肥,但係都有好多好嘢食!
- 唐揚炸雞($68): 雞肉鮮嫩多汁,外層炸得金黃酥脆,每一口都能感受到鹹香的味道和微妙的香料調味。
- 明太子厚燒玉子 ($68): 厚燒玉子的外層綿密柔軟,內裡則包裹著鮮嫩的明太子醬料。吃起來既有蛋的滑嫩口感,又能品嚐到明太子的獨特風味。絕對係滿分菜式!
- 冰菠蘿燒酎 ($68): 本店鎮店之寶!首先大大嘅冰菠蘿實在非常吸睛,而且冰涼的口感和菠蘿的甜味相互襯托,實在非常適合在夏天享用,清新甜美!
- 自家製蜂膠檸檬HIGHBALL ($68): 融合咗自家製的蜂膠的甜味和檸檬的酸爽,帶來一種清新的口感。又係一款消暑解渴嘅夏天飲品!
總而言之依家餐廳裝修靚、食物高質擺盆又靚,最啱同三五知己一齊嚟食個晚飯啦!
P.S. 見到佢門口仲放咗夏日優惠,每一日都有唔同嘅優惠,大家唔好執輸啦!