2021-08-04
依間「樂湯雞麵館」其實已經食過幾次,但見佢最近出左個二人餐就走去試下,二人套餐,每人都係大約$120,有飯,有菜,有小食,又可以自己揀半隻雞,都幾抵食同埋都食得飽。招牌「花膠雞湯翅」唔洗多講,一上碟就見到個砂煲不斷出煙,新鮮滾熱辣,聞落香噴噴。本身自己好中意佢地既花膠雞湯,因為飲落真係好濃味,但又唔會令你口渴,啲雞肉仲要滑嘟嘟,花膠又大大舊,仲要有啲金華火腿絲,所以仲有陣咸香味。友人係第一次食都讚不絕口😋另外小食有「醉豬手」同「麻辣手撕雞海蜇」揀,但友人唔食辣既關係又想食海蜇,問侍應姐姐可唔可以走辣,侍應姐姐好好人咁話幫我地整👍🏻而個小食好香麻油,雖然係細碟左少少,唔夠喉。飯方面係「香菇飯」,個人覺得幾香口又唔會太濕或者太淋,友人唔中意食菇都將個飯食曬。所以推介大家要黎試,仲要加入埋做會員儲分,儲夠可以換半隻花膠雞🤤個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉😉環境:😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉😉
花膠雞湯翅
手撕雞海蜇
香菇飯
個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉😉
環境:😉😉😉