2019-12-10 102 瀏覽
跟好同事中午聚餐,到新開的東薈城二期逛街吃飯,樂天皇朝這間分店平日中午人不多,服務上都相當即時又到位。環境寬敞整潔明亮,絲毫不會有緊逼的感覺,十分舒適。招牌小籠包外皮吹彈可破,裡頭肉餡鮮美多汁,配上薑絲陳醋一起吃真是滋味十足!其他餐點也很優秀,值得再去一次。

2019-12-07 89 瀏覽
今日去東涌食8色小籠包.我的宝貝兒子介绍我食的.8種顏色8種不同味道.由淡味至濃味.順次序咁食.小朋友覺得好好味.又好玩.每隻味道都獨特.小朋友自己食曬8粒.媽咪見到好開心.
  • 8色小籠包
2019-12-04 99 瀏覽
酸辣湯拉面酸辣適中,夠熱,面條夠彈口,大小適宜;醬鴨偏乾,味道一般;份量較細;炸曼頭味道絕佳,超愛!!;小籠包大小適中,適合一口食,夠熱,湯汁多;醉雞夠醉,雞肉夠滑,整體表示滿意。
2019-12-04 70 瀏覽
Pretty good!The dumplings are okay and the spicy fish soup is okay as well Nice interior design!
Pretty good!
Nice interior design!
2019-11-30 89 瀏覽
行開東薈城2期同老婆,阿囡,老母食,真心同第一次(旺角)比,有少少既落差,但整體而言,都keep到個水準,服務員態度積極,抵讚8色小籠包今次無食,因為最好味係原味賽旁蟹亦唔錯,仲有個炒飯同炒麵,我個囡食完再encore... by the way, 食左幾次樂天,今次最好食既竟然係個油麥菜,唔老之餘仲非常爽口.......到尾聲飲個湯時,終於有啲低位,我老婆係湯怪,次次食都會叫佢個雞湯黎飲,但今次好似真係差左啲話晒新鋪,點都一定有水位進步結論 : 呢間野唔會令你失望
行開東薈城2期

8色小籠包今次無食,因為最好味係原味

話晒新鋪,點都一定有水位進步

結論 : 呢間野唔會令你失望
2019-11-30
20 分鐘 (堂食)
2019-11-30 70 瀏覽
水煮牛肉,份量十足,辣得過癮,好食之選。不過,雪菜鹹肉炒年糕,年糕唔夠煙韌,有待改進。小籠包一貫水準,皮薄涵靚。不過價格略嫌貴咗啲,某些餸菜比較細碟,性價比一般。員工服務幾好,值得一讚。
水煮牛肉,份量十足,辣得過癮,好食之選。
員工服務幾好,值得一讚。
2019-11-30 72 瀏覽
難得入大嶼山,一班朋友行完山,當然要食番餐,嚟到東涌,行完outlet, 一致決定要食最出名的八色小籠包,永遠都唔會令人失望,皮薄又多汁,朋友們一致讚好,有機會一定要再食
  • 八色小籠包
2019-11-30 113 瀏覽
俾樂天皇朝既8色小籠包既賣相吸引,再加上我一向鍾意食中菜,即刻就拉埋男朋友一齊黎試下。我地叫左兩碗湯,首先黎到既係清燉雞湯,幾好飲,清得黎有雞味!👍🏻再黎既係薺菜黃魚羹,呢個魚羹令人有少少失望,好重胡椒,應該係想用來蓋住腥味,但仍然飲到腥味。原味小籠包,多汁鮮美,個皮唔會太厚,非常推介!到非常吸睛既八色小籠包,店入面好有指示好貼心咁教我地食既時候順序應該係點,但可能個人唔係咁鍾意創新,都係覺得原味最好食。紅燒肉都唔錯,唔會太硬,層皮入口即溶👍🏻

清燉雞湯

薺菜黃魚羹

原味小籠包

原味小籠包,多汁鮮美,個皮唔會太厚,非常推介!

八色小籠包

紅燒肉
紅燒肉都唔錯,唔會太硬,層皮入口即溶👍🏻
清燉雞湯
原味小籠包
2019-11-30 52 瀏覽
As we got a bad experience in TKO restaurant before, its changed our mind in this time. Its not delicious in the signature food - Xiao lung bao. Overall, Taste of food is not bad but it should be improve the presents of each dishes. We would like to come again.
We would like to come again.
2019-11-30 60 瀏覽
很正宗的上海菜 每一道都很好吃,彩色小笼包很好吃,很有特色一定要尝一下,店铺装修不错,中西合璧,比较清静,服务员态度很好,也很周到,唯一不足的是分量有点少,希望可以改进
蟹粉炒饭
蟹粉炒饭
2019-11-30 44 瀏覽
醬鴨非常入味,花生好好食,小籠包多汁、肉味濃。招呼周到,值得再來。食物精緻、小巧,平時唔鍾意食炒年糕咁今日年糕又唔錯喎,梅子排骨細細粒,一口吃適合香港嘅女仔食咗唔怕肥。
2019-11-30 46 瀏覽
今天剛好中午下飛機到東薈城。這家的口水雞很不錯,坐在戶外陽台,看到山跟海,風景非常好,不冷。天氣好的話一定要挑到外面坐。甜點,沒想到這家有我好久之前在北京吃過的路打滾,在香港就很難會找到。會再來👍🏼
  • 口水雞
2019-11-28 60 瀏覽
坐位舒適,食物味道一流價錢合理,環境衛生服務員態度和藹東涌食物選擇不多,以為可給東涌人多一個選擇,環境不會太迫,不錯小籠包我們只點了原味及蟹粉,一百分上海炒年糕味道剛好坐位舒適,食物味道一流價錢合理,環境衛生服務員態度和藹東涌食物選擇不多,以為可給東涌人多一個選擇,環境不會太迫,不錯小籠包我們只點了原味及蟹粉,一百分上海炒年糕味道剛好坐位舒適,食物味道一流價錢合理,環境衛生服務員態度和藹東涌食物選擇不多,以為可給東涌人多一個選擇,環境不會太迫,不錯小籠包我們只點了原味及蟹粉,一百分上海炒年糕味道剛好

2019-11-28 74 瀏覽
機場二號客運大樓 Terminal 2 的最後一天, 往客二瞻仰遺容後, 與機場朋友到東涌搵食。 東涌地膽朋友介紹我們吃這裏的水煮魚及豬骨湯年糕, 兩者皆頗為高質, 豬骨湯底十分濃郁!!
2019-11-28
  • 水煮魚
2019-11-27 83 瀏覽
學如逆水行舟 不進則退,作廚亦如是。去了東涌找朋友食飯,商場大裝修,多咗一邊新翼。行入去多咗好多唔同嘅食肆,揀嚟揀去最終都去咗樂天王朝。兩人點了八色小龍包,油麥菜,咕嚕魚塊,水餃湯。四百幾蚊。八點多,唔洗等位嘅原因可能係價錢、可能係夜咗,可能係伏... 但食完我都覺得無下次了。首先,我之前去其他樂天王朝都可以唔要個前菜,但係今次我同佢講唔要,之後嗯咗一聲,佢冇收走,好似逼你要咁。我都費事再講。You win. 油麥菜冷盤,水餃湯都標準嘢,無得輸。但熱食就GG... 小龍包隔咗一陣就凍晒。咕嚕魚塊咬落去,嘩!咩魚嚟㗎?咁硬嘅?!入座時一半滿都無,走果時都仲未收鋪,隔離枱食完人走咗超過半個鐘都唔執枱咩玩法?你做到茶木咁嘅服務質素真係難得!應該以後都唔會幫襯呢間。完。
學如逆水行舟 不進則退,作廚亦如是。

兩人點了八色小龍包,油麥菜,咕嚕魚塊,水餃湯。四百幾蚊。

應該以後都唔會幫襯呢間。完。
2019-11-20
$222.2 (晚餐)