2005-01-16 25 瀏覽
今次再尼食,除左必叫的籠仔蟹王飯外,今次人多,仲叫左枝竹羊腩煲,枝竹羊腩煲用爐煲住,保持熱度,羊肉煲得好林,全無羊肉的羶味,湯低濃濃的,配合生菜食一流.枝竹吸收左濃濃的湯低,但亦保持島爽口,一流.天寒地凍,食羊腩煲最適合.PS.原來Lee度有免費自助糖水供應,有西米露,綠豆沙及蕃薯糖水,熱辣辣.上次蝕底左!
2004-12-02 21 瀏覽
禾輋村這間大排檔,至正要算是"籠仔蟹王飯".飯首先炒底,放上大糕蟹,再用荷葉包住,放入蒸籠裡蒸......蟹肉新鮮甜美,蟹糕蟹汁全進入飯裡.加上荷葉清香及蛋香,白飯變得超級好食.其他食物方面,東風螺夠新鮮, 乳鴿皮脆肉滑......這是我食過最好的大排檔!
其他食物方面,東風螺夠新鮮, 乳鴿皮脆肉滑......
這是我食過最好的大排檔!
(非會員)
2004-05-02 7 瀏覽