2018-05-20 310 瀏覽
朋友今日去,已經係無咗拖羅,好多野食都無咗,三文魚果啲都麻麻地,其他熟食都唔係特別好食,雪糕變咗2選1,佢地話“呢個計 去千両食靚拖羅仲開心” well done,可以唔係去啦
2018-05-20
2018-05-18 227 瀏覽
You have to book before coming or else you wouldn’t have the chance to try unlimited seafood at such an amazing price!!! Staff were super friendly but since the demand in the restaurant was huge, some of our orders went missing so we had to reorder. Nevertheless, good for your tummy and wallet!
2018-05-18 247 瀏覽
千呼萬喚今日終於一早起身去銅鑼灣食放題平時去到得返1,2個鐘就完所以冇食有時晚上去到就full哂食唔到去到有卡位坐岩岩開門冇麥人 一點就上菜先黎魚生d蝦真係好大隻好開心再黎燒物, 燒蝦, 燒菠蘿, 燒羊架, 雞翼都好食仲有煮物, 粥, 花膠, 好正食到好飽, 仲不停有得食, 好似任食比賽咁飲品同小菜係自己係出面拎。 真係好有誠意有好多好多飲品呀, 連暖既都有好多款, 冇咁甜既又有或者即整既都有推介: 薑茶, 牛油雞翼, 花膠, 羊扒, 燒菠蘿, 刺身蝦食足2個幾3個鍾都係400 幾蚊2個人, 實在太開心喇服務態度好, 店員會好了解每樣飲料, 會介紹俾你
千呼萬喚
今日終於一早起身去銅鑼灣食放題
平時去到得返1,2個鐘就完所以冇食
有時晚上去到就full哂食唔到

去到有卡位坐
岩岩開門冇麥人 一點就上菜
先黎魚生

d蝦真係好大隻好開心

再黎燒物, 燒蝦, 燒菠蘿, 燒羊架, 雞翼都好食

仲有煮物, 粥, 花膠, 好正

食到好飽, 仲不停有得食, 好似任食比賽咁

或者即整既都有
推介: 薑茶, 牛油雞翼, 花膠, 羊扒, 燒菠蘿, 刺身

食足2個幾3個鍾都係400 幾蚊2個人, 實在太開心喇

服務態度好, 店員會好了解每樣飲料, 會介紹俾你
2018-05-05
  • 刺身
  • 刺身拼盤
  • 燒菠蘿
  • 鹽燒牛舌
2018-05-16 239 瀏覽
我上跟友人來食過一次,因為好鐘意呢度有好多自選野揀,食過又番尋味。當什麼都想吃又有選擇困難之時,最喜歡還是去吃放題。位唔大但係坐落都幾鬆動,入到去最開心自選美食-沙律同前菜任選,個人好鍾意食前菜泡菜、日本海草、自選沙律都好新鮮好味。冷盤有凍蝦、青口,還有燒八爪魚丸和炸薯角,味道都OK!重有自選梅酒好驚喜播。飲品櫃係我食過咁多間放題餐廳入面款式最多既一間。無論係有汽定係冇汽飲品抑或啤酒,佢都有好多款俾你揀。照舊第一輪都係叫咗刺身先,三文魚好鮮甜油甘魚入口即溶好正巨大赤蝦同甜蝦都好好味😋寫幾多就嚟幾多,非常清甜的味道,新鮮見到咁到餐紙,最想食創作壽司,有款叫熟蝦膏甜蝦的創作壽司,味道好特別,甜蝦好新鮮係重點。羊架真係好香好香,羊肉配上簡單香料燒,就已經足夠肉質好鬆軟,肥膏又少講到串燒方面,鹽燒雞軟骨係成餐飯嘅MVP 只可以講用筆墨係形容唔到果種味道。 咁樣講好似好誇張,但試過就會知道。 呢個雞軟骨係齒頰留香,令人拍案叫絕咖哩炒蟹,食呢樣都抵返哂, 每1份有半隻蟹,仲要啖啖肉,蟹蓋入面仲有蟹膏,真係不得了清洒煮大蜆,洒味唔會太濃,蜆嘅份量真正夠大隻,肉質很厚,另一必食之選!甜品我吃了個蛋撻,

羊架真係好香好香,羊肉配上簡單香料燒,就已經足夠
肉質好鬆軟,肥膏又少

甜品我吃了個蛋撻,香酥又有蛋味~

整體嚟講, 極尚一直都係質素有保證嘅放題,推薦!
2018-05-16 204 瀏覽
放題相信對好多香港人嚟講都唔陌生啦?任叫各色各樣既魚生、炸物、壽司等等都應有盡有,$200左右既價錢而又食到咁多款美食,去邊到搵呀?入到去放好自己啲嘢之後,我就即刻出去睇有啲咩食。頭先行下前菜吧, 前菜吧有兩款湯提供,另外有啲章魚燒、中華沙律、海蜇等等提供。雖然款式唔多但係味道可以搭救,章魚燒依然係暖暖地幾好食。不過我最欣賞前菜吧嘅地方就係佢refill速度快而且非常整潔。每當有少少污糟,職員都會第一時間嚟抹乾淨,值得讚賞!首先講下刺身方面,當中甜蝦係最出色。因為佢真係好新鮮好鮮甜,完全冇任何腥味;三文魚都唔錯,但略嫌佢瘦咗少少,脂肪花紋唔夠多。其餘嘅都算中規中矩。今次推介比大家既就係鰻魚啦!唔好睇佢個樣平平無奇咁,實則一啲腥味都無,又大大舊鰻魚肉,配合特製既汁,真係流哂口水呀!我都忍唔住叫多咗幾碟🤤炸物串燒熱辣辣唔會凍哂唔知大家鐘唔鐘意食炸香蕉呢?估唔到呢到都有提供!外脆內軟,一咬落去陣香蕉味爆發出嚟,岩哂一班鐘意食蕉既人呀!整體嚟講呢間餐廳真係值得一去,食物質素唔錯。適合成班朋友一齊去食嘢!

炸物串燒熱辣辣唔會凍哂

2018-05-16 201 瀏覽
大瀛喜個名就聽得多,但食就第一次食。食完後覺得日式放題之中佢咁hit都係啱嘅,因為食物好多選擇,質素亦唔錯,又唔會話好似其他放題咁成日漏單,咁都只係$248一位,CP值算高飲品、甜品、沙律、前菜、湯類都係自助嘅。飲品方面,由普通嘅汽水、茶、果汁、啤酒,去到日本清酒、梅酒,乜都有,一定有嘢啱飲刺身全部都新鮮冇雪味,而其中我最鐘意勁鮮味嘅油甘魚,同埋肥美嘅劍魚腩。但甜蝦同三文魚就味道比較淡,可以pass,留返quota辣汁燒穴子壽司條鰻魚好大條呀!配埋微辣嘅汁,好惹味香蔥拖羅蓉軍艦香蔥配吞拿魚真係唔會錯,好好味,而且細細嚿咁食多啲都唔怕會飽食唔到其他嘢香蔥鵝肝帶子壽司雖然鵝肝細細粒,但配帶子呢個咁新鮮嘅配搭試吓都唔錯吉列炸蠔(上)個皮真係炸得好鬆脆呀!可以媲美啲高級餐廳!蠔肉係就係細隻啲,但有鮮味搭救;紫心香芋丸(中)香甜嘅芋泥丸炸得外脆內軟,又唔油膩;芝士年糕(下)試過,係做唔到拉絲效果嘅,不過就口感軟糯煙煙韌韌咁,都幾好味瑤柱鮮蟹肉粥一鍋係二人份量,有半隻蟹,都有唔少蟹肉,而粥底綿密鮮甜,都幾唔錯雪花牛肉鍋鍋內除咗牛肉,仲有黃芽白、豆腐、苟蒻麵,想飲啲清清哋嘅湯,呢個鍋係唔錯嘅選擇呀天
刺身
辣汁燒穴子壽司
條鰻魚好大條呀!配埋微辣嘅汁,好惹味
香蔥拖羅蓉軍艦
香蔥鵝肝帶子壽司
雖然鵝肝細細粒,但配帶子呢個咁新鮮嘅配搭試吓都唔錯
瑤柱鮮蟹肉粥
雪花牛肉鍋
天婦羅
呢度啲天婦羅炸得好鬆脆又唔油膩,好抵讚!而其中我最鍾意就係蕃薯仔,因為其實就算去日資超市都唔多見呢啲咁細粒嘅蕃薯仔,所以成日食放題都叫幾轉。串燒又好,天婦羅又好,都係咁香甜咁好味。南瓜同虎蝦天婦羅都幾唔錯,值得試
燒有機新鮮菠蘿
燒過嘅菠蘿真係好好味,好甜
鹽燒牛舌
牛舌唔會切得太薄,不過稍為燒得有啲過火,韌咗少少
鹽燒海蝦
新鮮嘅蝦點煮都好食嘅,呢兩隻都真係唔錯
鳳爪;泡菜
鳳爪好好味!醃得超入味,好夠酸好夠辣,必試!反而泡菜就偏甜,唔食得辣嘅人都可以試吓
雪糕都有好多款式
最後決定自己揤啲朱古力雪糕,意外地濃滑,又有好多款topping可以揀
Macaron質素都相當唔錯!我揀咗黑芝麻味,口感鬆脆,亦食到杏仁香味,甜而不膩
2018-05-09 363 瀏覽
係港島區的確好多野食,未有book既話真係等到2046都冇位==。今日早早地book 5:30食日式放題。早左5分鐘去到門口已經好多人等緊, 不過店員都好快安排坐位, good💃店內分別有幾個區域可以比客人食唔停😂😂 : 前菜小食(芝麻八爪魚,泰式鳳爪,螺肉等等)。熟食(仲有辣花煮花螺, 唔記得左影。甜品。飲品等等]]成排飲品起碼1x款比你揀, 實有樣岩自己:]呢個雪糕機我想試好耐架喇, 睇下自己既身手可唔可以唧到完美xddd我係唔得既,😂 唔跌落地已經偷笑😳。仲有配料自己選擇]大大支清酒。仲有梅酒添。任你飲😂]刺身係放題必須架啦。😅]蟹粥:堅係不得了。好鲜甜呀,仲有成隻蟹係入面。粥底好綿。2-3碗左右。我食左八成😂😂😂]]鹽燒蝦賣飛佛。唔會死咸仲有海蝦鮮味😎]熱辣辣天婦羅大蝦)包你唔會成囗麵粉。😮(迷你有機甜薯)ㄧ入口想溶與未溶之間,ㄧ口甜😳(南瓜天婦羅)因為炸粉好薄身,所以都食到淡淡南瓜味😎]menu入面寫明呢款帶子肝醬壽司係推介, 果然, 自己先食2D]]
甜品。飲品等等
]成排飲品起碼1x款比你揀, 實有樣岩自己
]
大大支清酒。仲有梅酒添。任你飲😂
]
刺身放題必須架啦。😅
]
蟹粥:堅係不得了。
]
鹽燒蝦賣飛佛。唔會死咸仲有海蝦鮮味😎
熱辣辣天婦羅
D
2018-04-21
1 分鐘 (堂食)
  • 天婦羅
  • 蟹粥
2018-05-05 463 瀏覽
公眾假期5:30經過見派單張話85折食2小時至7:30,就諗住walk in 上去試下,上到去因剛開門有廿多人排隊,見無指示就跟住排,排到之後職員話係訂位嘅隊,無訂位要排另一條隊,但當另一條隊排到我時,職員攞哂餐牌引領入場一刻突然話2小時放題已無位,入場只可食到7點有無問題。當然有問題:1.單張、店舖及網頁均無註明收費二級制及限額,2.排緊walk in隊時職員亦無提及,雖無騙,唯巧取豪奪有欠光明磊落,浪費了時間。(最後無入場)

2018-05-02 476 瀏覽
放題時間 今次黎到銅鑼灣呢間 因為真係好多人食 壽地一早BOOK左位 上到去人已經好多 座位坐得舒服 之後開始點野食啦~ 當然要叫左刺身先~ 好少放題食到咁肥大吞拿魚 好新鮮~ 之後叫左D熟食~ 真係有好多不同種類 ~ 外面仲係有海鮮食架~ 有燒味~ 北京填鴨~ 但呢個有分時段~ 仲有好美味的熟食可以係外面拿~ 飲品同甜品成個櫃都係~ 可以自由去拿~ 仲要有Mövenpick & Haagen Daz 新味~ 好好味喔 ~
放題時間 今次黎到銅鑼灣呢間
因為真係好多人食 壽地一早BOOK左位
上到去人已經好多 座位坐得舒服

之後開始點野食啦~ 當然要叫左刺身先~
好少放題食到咁肥大吞拿魚 好新鮮~

之後叫左D熟食~ 真係有好多不同種類 ~

外面仲係有海鮮食架~
有燒味~ 北京填鴨~ 但呢個有分時段~

仲有好美味的熟食可以係外面拿~

飲品同甜品成個櫃都係~
可以自由去拿~

仲要有Mövenpick & Haagen Daz 新味~

好好味喔 ~
2018-04-16
2018-04-30 439 瀏覽
極上 銅鑼灣最正對我黎個放题怪~試過幾間 觀感上真心覺得~~~~~銅鑼灣黎間無得輸如果你去得早卡位都肯俾你似我咁 好早去左2個人都有卡位超感動 唔似得某D放題…………明明有好鬼多位人又唔係多喎 入邊都冇開放!!!之後都唔肯俾卡位你好聲好氣問佢~~就巴巴閉同你講等陣有人……放眼望去……20個人都唔知有冇空位佔五分之四……人多既話都互相理解……問題係冇人……到我同FD走……講返黎間極上先!!!無論係新鲜度 食物種類~甜品 飲品服務態度 價錢以及座位舒適度都要俾個like你
極上 銅鑼灣最正

對我黎個放题怪~
試過幾間 觀感上真心覺得~~~~~
銅鑼灣黎間無得輸
如果你去得早卡位都肯俾你
似我咁
好早去左2個人都有卡位
超感動

唔似得某D放題…………
明明有好鬼多位

人又唔係多喎 入邊都冇開放!!!
之後都唔肯俾卡位你

好聲好氣問佢~~
就巴巴閉同你講等陣有人……
放眼望去……20個人都唔知有冇

空位佔五分之四……
人多既話都互相理解……

問題係冇人……到我同FD走……

講返黎間極上先!!!
無論係新鲜度 食物種類~甜品 飲品

• 蟹粥
  • 燒有機鮮菠蘿
  • 沙律吧
2018-04-29 385 瀏覽
這天相約朋友去食個午餐放題,經過覺得這間應該不錯雖然未試過,結果12點正就上去排隊。排隊的時候,發現有很多旅客包括韓國人已經一早在排隊了。等了15分鐘左右,店員就安排我們入座,一坐下店員就叫我們用店內的wifi下載他們獨有的apps去order食物。我認為這個方法不錯,比用紙張更環保,而且不易漏單,因為apps中會顯示你ordered的食品。除此以外,也有自助區包括飲品區、甜品區及小食區如下:值得一提的是有清酒及梅酒提供愛飲酒的人可以來大飲特飲!以下是放題的食物:天婦羅🍤及天婦羅香蕉🍌值得讚揚的是天婦羅香蕉,炸到香蕉變流心一樣,十分香口,加上上面還伴有煉奶,十分好食,我最後加點了兩次但怕甜的人就不要試了炸年糕、炸蠔及炸香芋蕃薯波波香芋蕃薯波超級無敵非常好吃我叫了三次,吃了六粒!因為實在太棒了!至於魚生、焗帶子及花膠都還可以,正常水準,魚生新鮮,焗帶子沙律醬太多,花膠一般,可以不試。

值得一提的是有清酒及梅酒提供

愛飲酒的人可以來大飲特飲!

以下是放題的食物:

天婦羅🍤及天婦羅香蕉🍌

但怕甜的人就不要試了

炸年糕、炸蠔及炸香芋蕃薯波波
香芋蕃薯波超級無敵非常好吃
我叫了三次,吃了六粒!因為實在太棒了!

• 刺身拼盤
  • 炸香芋蕃薯波波
2018-04-26 405 瀏覽
朋友聚會諗唔到食乜,就總怕有個人話要食放題,雖然食一次都貴但又拒絕不了。CWB極尚大瀛喜都真係第一次試,因為感覺極尚有兩字係高一個level,實好貴,但原來都係25x加一餐前小食,外面吧枱直接拎,肚餓可以食住先。芝士帆立貝同泰式鳳爪,辣辣的!第一輪野食到,差唔多十分鐘就上齊,好快手No.1 黑松露炒雜菌唯一追加嘅食物!本身已經鍾意食菇,加埋黑松露真係不得了,超級香啲菇味加十倍咁濃,我一個人隊都幾碟都得~No.2 刺身三文魚望個樣就知肥美,不過切得太厚,帶子大粒又鮮甜~ 蝦方面有分赤蝦同甜蝦,一大一細,赤蝦肉質爽啲,甜蝦膠啲,兩隻我都likeNo.3 芝麻雞翼逢親放題見到有就會嗌,冇左芝麻雞翼根本唔算係完美嘅放題!呢度炸得幾高水準,外皮乾身又夠脆,裡面皮香肉嫩,脆到雞翼尖啲骨都可以食埋,獨食三隻都唔過份~No.4 蟹粥諗住食啲暖野,一黎到有啲驚喜,首先蟹幾大隻,個粥又綿又甜甜地,食完成餐好完滿。其他創作壽司同串燒都唔錯~鹽燒雞翼,有點鹽,芝麻雞翼win呢個黃金帆立貝好好食,上面個汁酸酸甜甜好特別的

第一輪野食到,差唔多十分鐘就上齊,好快手

No.1 黑松露炒雜菌

No.2 刺身

No.3 芝麻雞翼

No.4 蟹粥

其他創作壽司同串燒都唔錯~

鹽燒雞翼,有點鹽,芝麻雞翼win

呢個黃金帆立貝好好食,上面個汁酸酸甜甜好特別的
2018-04-10
  • 刺身
2018-04-24 486 瀏覽
之前朋友試過元朗間極尚大瀛喜放題 今次就同我試吓銅鑼灣呢間分店wo🤣唔知係咪我少食放題 乜原來依家先進到放題都可以用手機Apps點餐😱 都幾方便喎 可以check翻自己點左啲咩😱😱 唔怕重覆叫多😂😂食放題就梗係要飲啤酒回本啦 但係呢度冇平時飲開嘅hoegaarden或者生力Asahi 得韓國啤大陸啤 我都照飲🧛‍♂️ 仲叫咗好多串燒🧛‍♂️🧛‍♂️牛舌牛粒條牛柳粒羊架海蝦燒魚🧚‍♂️叫哂咁濟🧜‍♂️🧜‍♂️牛舌同羊架最好食!!牛舌燒完出哂d牛味 又有d咬口 配啤酒正!羊架超大件又唔會燒到老果下勁 食落仲幾腍 唔使驚得條骨🧜‍♂️ 西京魚就稍為甜左少少 但勝在好滑!燒鰻魚真係最正 一啖一舊 味道教得非常好!!🧚‍♂️🧚‍♂️刺身都好新鮮 唔驚有雪味 款式都幾多下 每次落咗order都見到師傅即場切(咁當然要等一陣啦)但咁樣有保障d都好既🧚‍♂️特別推介甜蝦三文魚 甜到爆炸🧞‍♂️仲有兩樣嘢估唔到都一定要食嘅 就係火炙蟹棒壽司🍣 個蟹棒係真係蟹棒嚟㗎 燒完之後勁好味配啲芝士溶溶地🧛‍♂️🧛‍♂️仲有一樣就係甜品 榴槤炸彈 一開始以為熱嘅榴槤甜品應該好伏 但食落勁正喎 好似啲芝麻煎堆咁但係入邊個餡係榴槤🧛‍♂️🧛‍♂️出

羊架 牛舌
超大件羊架
牛舌
牛柳粒
燒鰻魚
帶子

火炙蟹棒壽司

仲有一樣就係甜品 榴槤炸彈 一開始以為熱嘅榴槤甜品應該好伏 但食落勁正喎 好似啲芝麻煎堆咁但係入邊個餡係榴槤🧛‍♂️🧛‍♂️出奇地好食!
榴槤炸彈

食完榴槤炸彈 仲有成個雪糕櫃 有好多雀巢雪糕任你揀!!仲有百福豆腐花🧚‍♂️🧚‍♂️又一次估你唔到🧛‍♂️🧛‍♂️
羊架 牛舌
超大件羊架
牛舌
燒鰻魚
火炙蟹棒壽司
榴槤炸彈
今日上堂前決定食餐好既,見lunch放題好似性價比都幾高,一於試下。呢間放題野飲選擇都唔少,我就選左飲啤酒同解茶次次放題必食既香芋波波,新鮮炸出黎架,而且炸得唔濃,入面有哂香芋同蕃薯,好好食芝士年糕都係必叫,流心芝士湧哂出黎,年糕煙煙韌韌,炸蠔都好脆,唔會有腥味和牛壽司,推介呢個,呢個都連續加單,和牛微微燒過,有好重牛味。燒鰻魚,鰻魚汁好夠,鰻魚肥厚,encore!刺身方面都唔錯,蝦好鮮甜,外貌都好新鮮,三文魚夠哂肥厚。花膠,真係花膠黎架,都幾大塊,燴得都幾好食。帆立貝,都幾大粒,用沙律醬黎焗,感覺幾得意。甜品有好多,當中有雪糕食架,仲有唔同配料上菜速度都幾快,而且用app落單夠哂環保,漏單情況都好少,收碟速度都幾快,服務態度唔錯。

呢間放題野飲選擇都唔少,我就選左飲啤酒同解茶

燒鰻魚,鰻魚汁好夠,鰻魚肥厚,encore!

刺身方面都唔錯,蝦好鮮甜,外貌都好新鮮,三文魚夠哂肥厚。

花膠,真係花膠黎架,都幾大塊,燴得都幾好食。

帆立貝,都幾大粒,用沙律醬黎焗,感覺幾得意。

甜品有好多,當中有雪糕食架,仲有唔同配料

2018-04-23 292 瀏覽
香港實在太多放題嘅選擇啦,好似永遠都唔會試得完,朋友話呢間做緊優惠,七點半前買單有85拆,我哋咁精打細算就出銅鑼灣試下!我哋五點半準時到,上去十一樓已經有一條好長嘅人龍,大概2分鐘到就入到座,當然大前提係book咗位先啦!朋友話可以用個app黎落單,不過又要download咁麻煩,所以我都係寫紙仔就算啦。放題其實食嘅都係個幾種,要比嘅可能係落單,上菜,收碟同埋有無上漏野。其實係5:30嘅人潮都算係咁,上菜好快但又唔會馬夫。我食放題都盡量避免唔叫壽司嘅,廢事食到好飽食唔到其他野就唔扺啦,但係呢到每一樣都好細,好似一口sushi咁,我地三個女仔都不知不覺叫左3x件......岀面自助area都會不時refill,算係新鮮嘅,飲品有三個櫃俾你揀,一定有野啱!仲有得自助雪糕,見到好多小朋友玩得好開心,甜品都好貼心咁整到一小口咁!啱哂眼闊肚窄既我!折左都係$230左右一個人,食足兩個鐘,扺翻哂啦!!

2018-04-21
2 分鐘 (堂食)