2018-05-16 239 瀏覽
我上跟友人來食過一次,因為好鐘意呢度有好多自選野揀,食過又番尋味。當什麼都想吃又有選擇困難之時,最喜歡還是去吃放題。位唔大但係坐落都幾鬆動,入到去最開心自選美食-沙律同前菜任選,個人好鍾意食前菜泡菜、日本海草、自選沙律都好新鮮好味。冷盤有凍蝦、青口,還有燒八爪魚丸和炸薯角,味道都OK!重有自選梅酒好驚喜播。飲品櫃係我食過咁多間放題餐廳入面款式最多既一間。無論係有汽定係冇汽飲品抑或啤酒,佢都有好多款俾你揀。照舊第一輪都係叫咗刺身先,三文魚好鮮甜油甘魚入口即溶好正巨大赤蝦同甜蝦都好好味😋寫幾多就嚟幾多,非常清甜的味道,新鮮見到咁到餐紙,最想食創作壽司,有款叫熟蝦膏甜蝦的創作壽司,味道好特別,甜蝦好新鮮係重點。羊架真係好香好香,羊肉配上簡單香料燒,就已經足夠肉質好鬆軟,肥膏又少講到串燒方面,鹽燒雞軟骨係成餐飯嘅MVP 只可以講用筆墨係形容唔到果種味道。 咁樣講好似好誇張,但試過就會知道。 呢個雞軟骨係齒頰留香,令人拍案叫絕咖哩炒蟹,食呢樣都抵返哂, 每1份有半隻蟹,仲要啖啖肉,蟹蓋入面仲有蟹膏,真係不得了清洒煮大蜆,洒味唔會太濃,蜆嘅份量真正夠大隻,肉質很厚,另一必食之選!甜品我吃了個蛋撻,

羊架真係好香好香,羊肉配上簡單香料燒,就已經足夠
肉質好鬆軟,肥膏又少

甜品我吃了個蛋撻,香酥又有蛋味~

整體嚟講, 極尚一直都係質素有保證嘅放題,推薦!