2019-04-12 211 瀏覽
今晚約左舊同事去食飯,同事話想食放題又要港島區,2間極尚結果揀左大瀛喜,原因係雞軟骨。。入到去好闊落,重有大量冷盤及熟食,例如花螺丶牛腩丶薯角等,十分吸睛。刺身就無影相,叫左三文魚丶玉子丶鮑片丶帶子等。 除了三文魚其他都唔錯,因為三文魚切得唔太夠厚,亦少左份鮮味。帶子加分!係靚帶子黎!牛柳粒就正常唔會太韌,亦都幾好味!呢度竟然有土匪雞翼! 當然叫2隻黎試下啦! 結果就普普通通,可能食開譚仔,佢呢度無整到咁乾身,覺得有點怪! 還是食我喜愛的芝麻雞翼!而且呢度有蝦餅!試下先,又真係唔錯,不過再細舊少少會好D,可以食多D其他野!雞軟骨好食!大喜屋無雞軟骨食,亦都係我地呢理愛好雞軟骨同事既一大重點!我地一個平均食左6串!!天婦羅蝦就正常,不過不失!雪糕方面主力係維記,亦有MEGA和榴槤雪條。甜品有心太軟,芝士餅等。佢重有CANDY CORNER!岩晒鐘意食糖既人!飲品有清酒梅酒任飲,及平時一般放題的飲品。我地7點半之前埋單,重有85折!計埋加一都係226抵阿!

牛柳粒就正常唔會太韌,亦都幾好味!

我地一個平均食左6串!!

天婦羅蝦就正常,不過不失!

飲品有清酒梅酒任飲,及平時一般放題的飲品。

我地7點半之前埋單,重有85折!計埋加一都係226抵阿!

2019-04-11 166 瀏覽
忙咗成個星期又係要慰勞自己的時候,今晚約左同事到銅鑼灣食放題,貪佢近公司,放咗工行過兩個街口便到,十分方便。有訂位待應好快安排入坐,餐廳地方好大,座位舒適。刺身種類都算多,有三文魚、吞拿魚、帶子、甜蝦、油甘魚、北寄貝件件新鮮,叫兩次先至滿足。迷你版海膽手卷同一啖一口的壽司,食多幾舊都唔怕飽芝麻雞翼 雞翼炸得香脆,味道比土匪雞翼好食榴槤愛好者一定要食炸榴槤,裏面有流心的榴槤,散發出濃濃的榴槤味(必食)鮑汁燴花膠 份量都多,有兩大塊花膠,煲得夠淋入味,女仕最愛可以養顏蒲燒鰻魚 好肥美 燒紐西蘭香草羊鞍 非常嘢味,唔會太羶 除了點餐紙之外,出面還提供前菜、沙律、熱食、雪糕雪條、甜品,飲品選擇。整體嚟講非常之不錯,職員有禮貌,上菜快無漏單,值得一讚。

迷你版海膽手卷同一啖一口的壽司,食多幾舊都唔怕飽

芝麻雞翼 雞翼炸得香脆,味道比土匪雞翼好食

蒲燒鰻魚 好肥美

燒紐西蘭香草羊鞍 非常嘢味,唔會太羶

整體嚟講非常之不錯,職員有禮貌,上菜快無漏單,值得一讚。
2019-04-10 161 瀏覽
為食家好耐無出動啦!今日為食家約左幾位好友一齊去極尚大灜喜,大拆一餐!一入去見到兩排冷盤熟食一字排開,都幾多選擇。有為食家鐘意嘅泡菜同酸蘿蔔,encore左幾次!有熱湯,花螺,牛煵正仲有甜品,雪糕,飲品任飲任拎,好多款式都係其他地方好少有嘅,仲有酸沙糖,行過都拎幾粒食下,幾過癮。為食家一開始已經先食一條蜜瓜雪條聽朋友講,榴蓮雪條超好味!坐低正式開始食,當然少不了第一輪的刺身啦!水準不錯,新鮮,大件,好味!特別係甜蝦,大隻又鮮甜!熟食方面:羊架好味,嫩滑,無羶味又大件!雞軟骨好味又香口!為食家都食左好多串!仲有花膠(忘記拍照)花膠大件又滑,個汁都好味,配有冬菇同少量菜鰻魚,為食家同朋友都一致好評,因為唔係度度有,就算有鰻魚都唔會係淨上,會係以壽司形式上,呢度係完全淨上,喜歡食鰻魚的朋友唔好錯過!海膽手卷:海膽新鮮有少少甘甜,手卷細細但非常惹味!榴蓮球又圓又大,蘊藏大量榴蓮內涵!正!!差少少唔記得講,呢度係有清酒梅酒任飲,仲有熱清酒,雖然為食家當晚並無飲酒,但係其實餐廳都提供好多小菜可以伴酒,例如:魚干仔,枝豆之類,有時同三兩知己,小酌一杯,大快朵頤,實在係平常生活中的一大快事!

encore左幾次!

有熱湯,花螺,牛煵

為食家一開始已經先食一條蜜瓜雪條
聽朋友講,榴蓮雪條超好味!

熟食方面:羊架好味,嫩滑,無羶味又大件!
雞軟骨好味又香口!為食家都食左好多串!
仲有花膠(忘記拍照
)花膠大件又滑,個汁都好味,配有冬菇同少量菜

• 燒有機鮮菠蘿
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
  • 芝麻雞翼
  • 燒鰻魚
2019-04-02 278 瀏覽
平時好少去食buffet或者放題,因為食量唔大,覺得唔抵食。今次跟朋友去咗食日本放題,佢話質素好高,唔使食好多已經回到本。咁我就一於去試吓啦!我諗呢間放題都應該好出名,星期日午市時段最好都係book定位先。平時都鍾意食刺身。但係一般壽司店刺身質素都好參差,除非食一餐貴嘅師傅發板先會有保證啲。今次食佢嘅刺身覺得任食來講都算係中上質素,當然唔可以話係超級鮮味,但係起碼唔會有太腥或者唔新鮮嘅感覺。放題任你嗌喎,中上質素已經係非常好。其實食兩回刺身已經回到本,咁我都梗係會試吓其他熟食。佢嘅牛舌同燒菠蘿我都覺得幾好食,另外令我比較驚喜嘅係佢飲品,非常多亦唔係只有平價貨。
1978 瀏覽

我諗呢間放題都應該好出名,星期日午市時段最好都係book定位先。平時都鍾意食刺身。但係一般壽司刺身質素都好參差,除非食一餐貴嘅師傅發板先會有保證啲。今次食佢嘅刺身覺得任食來講都算係中上質素,當然唔可以話係超級鮮味,但係起碼唔會有太腥或者唔新鮮嘅感覺。放題任你嗌喎,中上質素已經係非常好。

2019-03-31 299 瀏覽
說要吃放題 那就去了如果對於其他事情的行動力都這麼高那多好啊🤩🤩🤩午市放題$218食足三個鐘晚市都係$238-$2487:30前離座或9:30後入座有八五折刺身壽司真係全部有水準其實食兩round已經值回票價了要食到新鮮魚刺身唔難🐟但係甜蝦唔係度度食到🦐唔算超級新鮮 中上水準放題黎講已經無得彈了!壽司都好精緻 飯細細舊一啖食哂,正👍🏻食刺身已經好凍,就唔想再飲凍嘢啦呢度嘅熱飲都有幾款選擇好推介柑桔蜜🍊唔太甜 飲咗好多杯咁既價錢就無Haagen daz/Movenpick啦但雪糕雪條都有幾款 有Melons蜜瓜雪條我覺得無可挑剔啊🍣🍤🍶🍵🍡
說要吃放題 那就去了

其實食兩round已經值回票價了
要食到新鮮魚刺身唔難🐟
但係甜蝦唔係度度食到🦐
唔算超級新鮮 中上水準
放題黎講已經無得彈了!

壽司都好精緻 飯細細舊
一啖食哂,正👍🏻

刺身已經好凍,就唔想再飲凍嘢啦
呢度嘅熱飲都有幾款選擇
好推介柑桔蜜🍊唔太甜 飲咗好多杯

咁既價錢就無Haagen daz/Movenpick啦
但雪糕雪條都有幾款 有Melons蜜瓜雪條
我覺得無可挑剔啊🍣🍤🍶🍵🍡
午餐
2019-03-30 287 瀏覽
星期六和友人中午來到這間放題,感覺非常滿意,所以特此寫篇食評點贊!入座後,要先下載飯團App,註冊為會員,然後用App掃描QR code,就可以直接落單點食物,注意每個order大部分以一件作為單位,所以可以試到更多不同款食物,亦可減少浪費食物。可點嘅食物包括刺身、壽司、串燒、天婦羅、鍋物、烏冬等等。熱葷、前菜、沙律、飲品、甜品以自助餐形式任攞,我攞了一罐蜜桃飲品,飲用後才知道有3%酒精以下是部分點了嘅食物,是日餐廳約8成滿,上菜速度OK,不用等很久,雖然食物每件分量偏細,但係刺身和其他食材亦很新鮮。約兩點後開始埋單,兩點半last order,我地當然爭取再叫一round食物。埋單後過了一陣,侍應很貼心地詢問我們嘅食物是否全部到齊,這點真的做得很好,不會因為已付款而不理你,抵贊。很特別的是有很多糖果,小朋友來到應該很開心,這次我只是拍照,沒有試食。不過,我看到很多客人都有食以下這款蜜瓜雪條,我亦試了一下,味道果然不錯,不會太甜。總體來說,食物環境服務各方面都不錯,會再次光臨!另外,由於App暫時未能負荷晚市嘅大量order,所以晚市依然係用紙筆order的,以下是如電話簿一樣厚的or

入座後,要先下載飯團App,註冊為會員,然後用App掃描QR code,就可以直接落單點食物,注意每個order大部分以一件作為單位,所以可以試到更多不同款食物,亦可減少浪費食物。可點嘅食物包括刺身壽司、串燒、天婦羅、鍋物、烏冬等等。

熱葷、前菜、沙律、飲品、甜品自助餐形式任攞,我攞了一罐蜜桃飲品,飲用後才知道有3%酒精

總體來說,食物環境服務各方面都不錯,會再次光臨!

另外,由於App暫時未能負荷晚市嘅大量order,所以晚市依然係用紙筆order的,以下是如電話簿一樣厚的order簿。(因本人八卦問侍應才知道的

2019-03-30
2019-03-28 179 瀏覽
今日倍父母親大人去銅鑼灣探亞姨,好耐冇一家出街了,問吓表弟附近有乜食,佢話銅鑼灣會多D選擇,有間放題都幾掋,又多野食。都好喎!好似好耐冇同父母食放題!間餐廳叫極尚大瀛喜,響銅鑼灣廣場二期,好近地鐡站,非常方便,成棟大廈都係餐廳,所以要排隊等lift,上到5樓,幸好不是太多人等位,好快安排到入坐!餐廳有一個位置自取飲品、甜品和小食,都幾多選擇,頗欣賞餐廳细心的是有冷熱飲品外更有些常溫飲品和花膠湯供客人選擇!讚!此餐廳更可用智能手機落單查單,方便之餘亦非常環保!細佬好快手已經點左一D食物,唔知係咪因為手機落單快好多,好快已有食物送到,嘩~!D刺身好新鮮喔,甜蝦同元貝都好正,好鮮甜!之後其他食物好快到齊,亦沒有漏單,服務亦好好,收碟好快亦有禮。個人覺得熟食都好好食,蒲燒鰻魚、西京燒比目魚好好味,燒得剛好,唔會太乾,燒過的菠蘿,更甜美,燒牛舌好嫩,好香,調味又好,唔會太咸,最特別是日式放題竟然有炆花膠食,而且味道都唔差。牛肉煱甜甜的,牛肉又嫩充滿油香!最後當然要食個雪糕當甜品,但比我發現有豆腐花,細細盒,不會太飽肚,太好了!
2019-03-28 160 瀏覽
以前起CWB讀書,今日一早約左班舊同學起CWB打波,打完當然要食個飯吹吓水啦,成班大食恐龍,最簡單就哽係食放題啦,CWB地鐵站附近最近的可說呢間放題,而且朋友之前食遇話幾好食!一行6人上到去,因冇book枱要等一陣,好彩餐廳都好大好多枱,等了大約15分鐘就有枱了,打完波勁口渴,立即去取嘢飲先,啤酒、梅酒都有,但都係飲茶同汽水解渴D,順手取埋D餐前小食,泰式鳳爪,螺肉之類返去食住先,返到枱睇吓點食物的紙,都幾多野食喎,正準備點時,朋友說她已用手機落左單了,真快手!食物又出得好快喎。D刺身好新鮮,好鮮甜,特別喜歡帶子、甜蝦和三文魚,而炙燒牛肉壽司亦好好食,油香!肉味十足!海膽和鵝肝手卷都好肥美甘香,朋友飲酒,炸雞軟骨和天富羅香硊非常,送酒最好,牛肉壽喜燒煱,味道正宗又甜又香,西京燒比目魚和鹽燒牛舌火喉都控制得好好,表面脆脆,內裡仲有肉汁,美味!焗大蝦個汁好好味,蝦肉鮮甜又彈牙!足足食足2個小時,今次非常盡興,每人又飲又食都是$220位,呢度絕對可以encore ~!
2019-03-26
2019-03-21 1287 瀏覽
呢間放題一出地鐵就見到好方便,約朋友都好方便。同一幢大廈還有另一間規模頗大的放題店,記得約朋友要講清楚地址呀。兩所集團的放題我都食過,各有特色。而呢一間比我既感覺係刺身更為出色,另有一些原創食物。魚生種類眾多,蝦都有甜蝦、虎蝦同珍寶蝦三款。用app落單有相參考,但我睇錯一張貌似北寄貝的相,後來才發現係吞拿魚。各種刺身質素都係水準以上,因為朋友係玻璃肚,呢一餐既刺身好夠凍都好重要。三款蝦都幾彈牙,吞拿魚超水準送上雪花的腩位,唔會有腥味! 食完生冷野叫左一窩蟹粥暖胃,份量唔多兩個人都可以吃光光。蟹身比較細蟹肉都幾多,仲可以用蟹膏伴粥食。因為有蔬菜粟米煮粥,甜甜的好易入口。酒樓先有既瑤柱扒豆苗都有得嗌,茨汁淡淡地唔鹹,如果有小朋友同枱食飯真係必點呀。壽司方面款款係迷你size, 一口一粒不經意食左好多件。最值得點池魚同燒左口魚壽司,兩款入口滑溜可以encore!其他放題未必有既避風塘魷魚做法都幾似模似樣,一碟有3件總共6隻腳。個人覺得一點都唔辣,鹹香味突出。食到一半可以出去自助取飲品小食或甜品。小食主要為日式前菜,另有沙律吧供應飲品連枝裝既都有,更有日本提子酒同啤酒,唔飲甜既亦可以揀樽裝茶同

椒鹽魷魚

飲品連枝裝既都有,更有日本提子酒同啤酒,唔飲甜既亦可以揀樽裝茶同水。

串燒類食物以肉為主,不油膩唔需要加檸檬都好好味。

芝麻雞翼更加係我去到邊間放題都消滅幾隻的心頭好。雞翼多肉仲有肉汁唔係翻炸架 。

甜品有3個櫃的貨量。一個放雪糕冰條,推介榴槤雪條同mega脆皮雪條。一個存放包裝甜品,有乳酪、豆腐花。最後一個放散件甜品,全部都係一口一件的大小。

上圖有蓋心形盒裝甜品好岩女仔,係椰汁西米布丁,食完可以留個盒做記念。另自助區有心太軟供應,有射燈照住食落仲係流心,唯一係食到底部比較多油。

當日仲試左白桃&朱古力慕絲、軟芝士蛋糕、檸檬蛋白撻,全部都無伏可以留肚食多D。

甜品

Lunch週末時段放題$178,可以食足三個鐘。用app入單無漏單上菜都好快,食得快飽得椰汁西米快我同朋友傾下計坐到2點已經可以全身而退

• 香蔥池魚壽司
  • 芝麻雞翼
週未來到銅鑼灣時間十分鬆動,在附近街道考慮了一陣子便決定來這家價錢親民的放題店享受下WEEKEND。刺身類午巿的價錢相對平易近人,當然食物的款色或許會比較簡單,但食材質素卻仍然是「見得人」。油甘魚,三文魚,帶子,吞帶魚,以及櫻花蝦等的款色都是基本必備,驚喜位則是虎蝦刺身,一般只會在泰國餐廳才有供應的,居然成為這裡的特色刺身,以往亦未曾在其他放題店遇過,實在令人印象深刻。眾多款色中,個人比較推介︰油甘魚︰肉質鮮甜,爽口,魚味濃,但有少量血腥味吞帶魚︰色澤紅潤,淺粉紅的肉身非常吸引,脂肪比例均勻而且肉質甜美,唯一可挑剔的是筋位比較多櫻花蝦及虎蝦︰虎蝦肉爽口,出品時蝦肉仍能保持冰凍,若能配上泰式海鮮醬,則更完美;櫻花蝦的肉質則盡顯日本蝦的嫩滑,兩種蝦肉的對比截然不同。串燒方面,牛舌串燒表現一般,薄切牛舌加上油脂比例少,導致肉質燒起來相對乾身,欠缺了油脂的香氣;反而串燒海蝦則比較出色,蝦肉鮮甜,蝦味濃沃,蝦隻的大小亦算合理。另外,燒羊架的香料以孜然粉為主,羊肉味重而不羶,可惜火候控制不佳,全熟的羊架令肉質變得乾硬。飲品的選擇十分豐富,除了常見的樽裝飲品外,竟然也供應清酒,以及是日至愛的熱菊花蜜

刺身

眾多款色中,個人比較推介︰

油甘魚︰肉質鮮甜,爽口,魚味濃,但有少量血腥味

飲品的選擇十分豐富,除了常見的樽裝飲品外,竟然也供應清酒,以及是日至愛的熱菊花蜜,菊花香十足,而甜度適中,雖然未能肯定是否以蜜糖沖製,但肯定沒有加入過多的白糖,對這天患上感冒的我,實在是一大救星。

熱食方面,

蟹粥是值得推介的選擇。每碗粥均以半邊的蟹入饌,蟹肉有近半隻手掌般的大小,雖然說不上是極為鮮甜,但卻竟然附有蟹黃,在這種價位的放題而言已是超值,蟹粥本身綿滑,米香足夠,只可惜沒有其他配料,感覺較為失色和單調,即使簡單地搭配粟米粒及甘荀等,相信已能為整體賣相和味道加分。

燒比目魚也這天驚喜之作,甜醬油舖陳在魚身上,比目魚本身來貨不便宜,但吃得出是真正的比目魚而不是以其他魚類替代,這點已經相當難得,當然不能期望大件夾抵食,魚身不算厚肉,而且以雪藏貨居多,但基本魚味還是有的,大家來到不妨一試。

跟其他放題店一樣,自助BAR似乎是基本常識,這裡的特色是質素不錯的章魚小丸子,以及豐富的甜品種類,除了常見的雪糕外,也有乳酪和糖果自助BAR。相信一眾小朋友來到也為之瘋狂。
2019-03-17
午餐
2019-03-17 128 瀏覽
朋友一入座就去自助區拿東西。我以為佢拿沙律,點知一回來就放低兩碟甜品😂不能低估放題餐廳只會有魚生,原來甜品的種類咁多,而且還要是好食。 心太軟尤其出色。朱古力味濃郁,流心的部分有滿滿的牛油加乘,食完立即Encore多一件! 可能心太軟味道太濃,芝士蛋糕相反食落完全唔溜,但也有淡淡的芝士香。蛋白檸檬撻的蛋白比我食開的厚實一點,但軟乎乎的棉花糖質感也不錯。不過檸檬味比較薄弱另外熟食也做得幾好。牛油粟米同很甜很香牛油味🤤💕燒物也燒得夠惹味。又不會燒得太老!因為我們開店的中午十二點就去,所以店裏的客人不多。加上這餐廳的座位寬敞,一點壓迫感都沒有。是個很舒適的享受!

另外熟食也做得幾好。牛油粟米同很甜很香牛油味🤤💕

燒物也燒得夠惹味。又不會燒得太老!

2019-03-17 13568 瀏覽
放題店鋪成行成市,優點是任點任吃,缺點是餐廳食品種類及素質參差不齊。記得兩三年前吃過極尚大瀛喜,當時整體服務及食物質素都不錯,這次的用餐體驗卻感到各方面都一般般。餐廳人流多,要吃放題仍需預先訂座。餐廳內飲品種類選擇頗多,任取任喝。放題點選食物品種類大眾化,沒有比較特別的選項。熟食區的食物賣相比較粗相,看到都沒有意欲取。刺身是吃放題回本食物,赤蝦、虎蝦及帶子刺身比較好,八爪魚肉質較冧,感覺不太新鮮。而且刺身賣相有種雜亂的感覺,從擺盤大概可以猜想到師傅對待食物的熱誠及態度是如何... 壽司味道是還可以的,但不能吃多,始終是飽肚食物。蒲燒鰻魚魚肉肥美,燒汁帶香甜,是可以翻點的食物。鹽燒海蝦感覺蝦子不太新鮮,蝦肉有點糊口。蒜香汁炒牛柳粒肉質冧,但味道偏甜。由於餐廳上菜速度頗慢,偶有漏單,只好怒點雞軟骨,牛舌及小紫薯。牛舌香口爽身,充滿油香。雞軟骨爽口脆身,味道不錯。小紫薯燒得有點乾身,味道香甜。燒紐西蘭香草羊鞍,羊鞍肉質嫰滑,但味道偏咸。餐牌上的糯米釀雞翼沽清,近期只以芝士蘑菇釀雞翼代替,但感覺是實在太肥膩。餐廳偶有漏單情況,而且比一般放題店的上菜速度慢,讓人懷疑是在客人等待食物期間產生飽肚感

餐廳人流多,要吃放題仍需預先訂座。

餐廳內飲品種類選擇頗多,任取任喝。

放題點選食物品種類大眾化,沒有比較特別的選項。

熟食區的食物賣相比較粗相,看到都沒有意欲取。

壽司味道是還可以的,但不能吃多,始終是飽肚食物。

蒲燒鰻魚魚肉肥美,燒汁帶香甜,是可以翻點的食物。

鹽燒海蝦感覺蝦子不太新鮮,蝦肉有點糊口。

蒜香汁炒牛柳粒肉質冧,但味道偏甜。

燒紐西蘭香草羊鞍,羊鞍肉質嫰滑,但味道偏咸。

餐廳偶有漏單情況,而且比一般放題店的上菜速度慢,讓人懷疑是在客人等待食物期間產生飽肚感,減少下單。而且餐廳衛生情況一般,安排客人入座時桌面仍有污垢,印象分頓減。以這個價格的晚餐來說,很多餐廳會比這裡優勝。
2019-03-15
2019-03-16 135 瀏覽
我同朋友都好鍾意食日本菜 但係日本菜偏偏貴夾唔飽 所以我同佢都特別鍾意揀日式放題 一個價錢任飲任食 唔使就住就住欣賞餐廳提倡環保 使用智能電話落單 餐廳有wi-fi提供 menu嘅嘢食多樣化 送餐速度快 沒有漏單嘅情況出現一坐低就點刺身 全部都好新鮮 其實刺身有好多種類 不過食少少 可以留番個肚食其他嘢自助區設有糖果吧 有多款軟糖提供 見到五顏六色色彩繽紛 個人都特別開心壽司非常推介 款式較多 火炙過的魚生 油脂香溢 帶煙燻香味 沒有雪藏味至愛燒鰻魚 味道甜甜地 厚肉無骨 非常肥美放題都有花膠食 實在太有驚喜 餐廳唔會將貨就價 食多幾碟好快回本蕃薯仔味道一流 熱辣辣軟淋淋仲要係我最鍾意嘅紫心番薯 超甜一定要食返碗熱嘢個人先夠滿足 烏冬又滑又彈牙 昆布湯底好清 食落好舒服呢度有多款唔同嘅嘢飲提供 啤酒汽水一應俱全 有凍有唔凍 全部任飲最後梗係食埋甜品先夠滿足啦 呢度有我最鍾意食嘅榴槤雪條同埋雪米糍

至愛燒鰻魚 味道甜甜地 厚肉無骨 非常肥美

蕃薯仔味道一流 熱辣辣軟淋淋仲要係我最鍾意嘅紫心番薯 超甜

2019-03-16 252 瀏覽
The food there was pretty good. All the sushimi came in small sizes and were really fresh. They have different types of food combinations that taste amazing! My personal favourite was a combination of scallop and foie gras, both complimented each other very well. The mini sea urchin rolls were very good too! The service was good and the food came fast, they didn’t leave out any orders
海膽手卷
2019-03-09
海膽手卷
  • 各式刺身
  • 刺身
  • 壽司
  • 刺身拼盤
2019-03-14 174 瀏覽
已經有一段時間冇食過放題啦 真係好想豪飲豪食大食一餐 朋友介紹位於銅鑼灣2期 極尚大瀛喜既午巿放題 今日一試果然冇令我失望$188一位 中午12時至下午三時用電子化落單 既方便又環保 餐廳有wi-fi提供 食物選擇繁多 而且質素相當高有沙律吧 熟食吧 又有糖果區 非常多元化飲品放滿三大個雪櫃 款式多羅羅 有罐裝 有支裝 有盒裝 仲有啤酒 梅酒 鮮果汁提供先來刺身 賣相吸引至極 最欣賞呢度嘅有頭甜蝦 蝦頭嘅高非常甘香 蝦身嘅肉非常甜壽司選擇都好多 全部壽司飯都細細嚿 食多幾嚿都唔怕食吾落其他嘢海膽手捲 細細嚿 好迷你天婦羅即叫即炸的 脆漿唔會好厚食到食口粉 非常酥脆放題竟然有花膠食非常有驚喜 仲要炆得好淋 好入味牛舌 燒得啱啱好 依然保持肉汁 做咗少少鹽同黑椒調味已經好好食牛油粟米非常推介 本人已經食咗兩大碗 好香嘅牛油味粟米好甜 忍不住一口接一口 一碗接一碗

$188一位 中午12時至下午三時

有沙律吧 熟食吧 又有糖果區 非常多元化