2022-06-28 249 瀏覽
都有一段時間冇食buffet或放題,今日有人約咁就來啦。雖然有啲朋友話你因住唔好食咁多呀,但我就同佢話唔使擔心喎,我暫時未諗過呢個問題。朋友約咗銅鑼灣廣場二期,但今次我傻更更走到銅鑼灣廣場一期,咁梗係搵唔到啦。又爭啲入到啲名差唔多嘅嗰間餐廳,好彩最尾都搵啱嗰間餐廳。大家都係鍾意食刺身嘅咁首選梗係嗌刺身先,用QR code點餸超方便,三文魚,油甘魚,吞拿魚,希靈魚,帶子,赤貝,北寄貝,最特別仲有啲海蜇類似平時嗰啲海蜇頭好爽脆超好味,朋友就鍾意赤蝦,甜蝦,話够新鮮,好甜食得好過癮。睇返張單嘅食物燒菠蘿同埋蒜蓉醬燒扇貝都係有三次,榴蓮炸彈嗌咗2次,吉品鮑汁扣花膠亦encore咗一次。飲品多樣化,散裝,罐裝,盒裝都有,最最貼心之選就有暖飲櫃,有盒裝維他奶,盒裝茶,為唔飲得凍飲嘅人士提供方便,先旨聲明我係可以飲凍飲嘅但覺得呢樣嘢真係好好,事關我有啲朋友都唔飲得凍飲。一個愉快嘅午餐就喺歡聲笑語中度過,睇吓仲有好多好嘢食喺下邊

一個愉快嘅午餐就喺歡聲笑語中度過,睇吓仲有好多好嘢食喺下邊
2022-06-27 181 瀏覽
依家香港日本餐廳放題選擇都好多,日本餐食材新鮮最緊要,今日同朋友兩個人就去了銅鑼灣廣場二期 極上大瀛喜,鍾意佢食物選擇較多,而且每一次佢都會有啲新出品,好似今日就試咗新出品酒煮鮑魚,佢哋可以話係一間性價比好高嘅日本任食放題!今日叫了好多嘢食,刺身有 油甘魚、吞拿魚、帶子、北寄貝、虎蝦。壽司 點左 香蔥深海詞語王壽司、柚子油甘魚腩壽司、北海道帆立貝壽司、黑松露赤蝦壽司、鵝肝壽司、京蔥拖羅塔、仲有四件海膽手卷。熟食就有 比目魚西京燒、蒜蓉醬烤扇貝、鹽燒靖魚、燒菠蘿、南瓜天婦羅、番薯仔天婦羅、吉品鮑汁扣花膠……….食物太多真係不能盡錄,當然最緊要仲有我鍾意嘅紫心香芋丸。鍾意飲啤酒嘅朋友佢仲有梅酒,Saka, Asahi 任飲~今晚日本放題真係食到飽。

鍾意飲啤酒嘅朋友佢仲有梅酒,Saka, Asahi 任飲~
今晚日本放題真係食到飽。
2022-06-26 148 瀏覽
朋友話好耐冇食過放題😆 夜晚就陪佢食下晚市放題啦,8:30後真係好抵食,每人都係💲238+1 食到11點,款式又多,性價比幾高!💥餐廳附有自助前菜/小食區、凍熱飲品區、甜品區、雪糕區,勁多選擇,一啲都唔馬虎😌飲品櫃入面都有好多嘢揀,冷同熱嘅飲品都有,好窩心🥰🥰🥰刺生、壽司、炸物、燒物、小食嘅選擇亦非常多,用手機📱點餐,餐廳完全冇漏單嘅情況👍🏻刺身款式選擇勁多🤗上盤時勁有仙氣🤩叫咗三文魚、吞拿魚腩、油甘魚、赤蝦、甜蝦、八爪魚、北寄貝、赤貝、帶子等等,啲質素都唔錯!炸物方面,熱辣辣又夠脆,芝麻雞翼夠晒juicy唔會乾,燒牛舌牛味重,勁好食!仲有我最愛嘅燒菠蘿🍍清甜多汁、貓山王炸榴槤 😍都好好味😋鍋物叫咗壽喜燒牛肉鍋,勁多塊牛肉,牛肉唔會韌!仲有比目魚西京魚同蒜蓉醬烤扇貝都超正💥甜品區選擇又係好多,試咗牛乳奶凍、桂花奶凍、藍莓芝士杯….都幾好味,唔會死甜🤤

朋友話好耐冇食過放題😆 夜晚就陪佢食下

飲品櫃入面都有好多嘢揀,冷同熱嘅飲品都有,好窩心🥰🥰🥰

仲有我最愛嘅燒菠蘿🍍清甜多汁、貓山王炸榴槤 😍都好好味😋

2022-06-24 206 瀏覽
朋友最愛食放題,但佢話極尚大瀛喜從未食過🤭咪揾我陪佢食囉!我就book咗銅鑼灣分店餐廳都幾闊落,座位都坐得舒服。我就用QR落單,朋友就出去自助區拎前菜小食同飲品。因為我地想食多啲壽司同刺身😆所以前菜小食都唔會拎太多飲品都多選擇除了一般罐裝汽水同果汁,仲有自家冷泡茶同清酒都有🍶刺生壽司雖然唔大件,但我喜歡喎😆可以食多啲唔同款又唔咁快飽嘛。🔪刺身最喜歡大大隻虎蝦,帶子,吞拿魚,味道都新鮮。🍣壽司京葱拖羅塔,芝士鰻魚玉子燒,鵝肝壽司,呢幾款都點了倆轉😋哩度熱食竟然有酸菜魚😋炆得好淋嘅花膠,黃金醬燒開邊蝦,超吸多蒜蓉醬烤扇貝,仲有醉鮑魚😍以上真心推薦👍炸物必食天婦羅🍤炸榴槤,即叫即炸熱辣辣🔥喜歡食甜品😆記得留肚最後半小時食埋超級多款甜品糕點🍰雪糕雪條🍦雪糕糯米滋等😋總括來講哩間放題食物算多高質食物,送上食物都好快,冇乜漏單,店員都好快手不停來清碟,又有禮貌,哩餐特價時段都係$228(再加一)好抵食👍我地幾滿意🤗
餐廳都幾闊落,座位都坐得舒服。
我就用QR落單,朋友就出去自助區拎前菜小食同飲品。
因為我地想食多啲壽司刺身😆所以前菜小食都唔會拎太多

飲品都多選擇
除了一般罐裝汽水同果汁,仲有自家冷泡茶同清酒都有🍶

🔪刺身最喜歡大大隻虎蝦,帶子,吞拿魚,味道都新鮮。

黃金醬燒開邊蝦

醉鮑魚

炸物必食天婦羅🍤炸榴槤,即叫即炸熱辣辣🔥

2022-06-23
黃金醬燒開邊蝦
醉鮑魚
2022-06-20 281 瀏覽
所有無問題 只欠態度其實過左4月解封堂食後都有重新試過銅鑼灣衣兩間極尚放題之前另一間食物質數越來越差, 但4月再試,食物質素係好左少少, 但上餐永遠最慢 , 計過每次最少都等成15分鐘,特別係頭開始入座。衣間極尚 由開業食到而家, 最近揀佢係因為上餐非常之快, 好少等過15分鐘 , 特別係熟食,而且款式非常之有新意同食物質素不差, 三文魚講真一時時好,一時時差,整體滿意!!!! 因為每項食物好難每次都好食 ,這點我明白!!!今次想講服務 , 全間鋪頭一直都唔覺得有問題, 唯獨出面 叫飛入座既黑眼鏡男士, 其實已經唔係第一次 , 不過今次真係影響客人食欲!!! 作為多次光臨既粉絲 真係非常失望!!! 對客人態度 語氣 完全不合格, 客人只係多問一句也被冷然對待 , 最後重玩客人話無曬位”””””” 這個員工真係要正視, 影響貴公司既招牌 !!!! 尤其係上市!!! 幸好最後另一位同事 圓順處理 , 食到最後都已經下左條氣 , 整體非常滿意。但認真 , 希望貴公司安排衣個態度不太好既員工調轉其他職位, 因為我已經因為佢而唔會再有衝動再來光臨, 其實是好想再黎 正因為衣個員工, 小弟一個月食
所有無問題 只欠態度

其實過左4月解封堂食後都有重新試過銅鑼灣衣兩間極尚放題

但認真 , 希望貴公司安排衣個態度不太好既員工調轉其他職位, 因為我已經因為佢而唔會再有衝動再來光臨, 其實是好想再黎 正因為衣個員工, 小弟一個月食兩次銅鑼灣放題的小粉絲。希望貴公司嚴正處理。
2022-06-19
15 分鐘 (堂食)
2022-06-17 400 瀏覽
Lunch既時間又黎到日式放題拆親飽!相信大家都好熟悉既大瀛喜,同樣都係過百款選擇慢慢品嚐,但最正真係12pm食到3pm,可以慢慢食唔洗急住走,午市既性價比真心高,最後埋單加埋一都只係~$240/一位!爽!一直都覺得比起超市、街邊既刺身、壽司,大瀛喜根本不輸蝕,而且種類多,正係講呢間既刺身都十幾種,款款都夠曬新鮮,黎食刺身其實都已經抵哂!推薦以下刺身,必吃:三文魚刺身 SALMON油甘魚刺身 YELLOW TAIL吞拿魚刺身 TUNA北寄貝刺身 SURFCLAM帶子刺身 HOKKAI DOSCALLOP赤蝦刺身 RED PRAWN

一直都覺得比起超市、街邊既刺身壽司,大瀛喜根本不輸蝕,而且種類多,正係講呢間既刺身都十幾種,款款都夠曬新鮮,黎食刺身其實都已經抵哂!

推薦以下刺身,必吃:
三文魚刺身 SALMON
  • 燒物
  • 羊架
  • 鹽燒海蝦
  • 黃金燒原隻帆立貝
今日同朋友去食午放題,,$229由12點食到3點☺️性價比之選👍🏻前菜有螺肉、中華沙律、木耳裙邊👍🏻好開胃豬手好入味!🤤🤤🤤🤤見到有人7-8件咁拎黎食🤭刺身新鮮冇雪味冇腥味👍🏻有甜蝦、榮螺、希靈魚、北寄貝、吞拿魚等😋最鍾意食甜蝦所以不斷encore🤤🤤醉鮑魚好彈牙👍🏻燒鯖魚、雞翼同燒菠蘿一絕👍🏻👍🏻各式天婦羅都夠脆👍🏻牛舌好好食😋芝士燒蝦出奇地好食😍😍😍呢個牛肉粒一定要食!!爽口又好香牛味🤤壽司質素都好高👍🏻羊架燒到啲油脂出哂黎好香🤤🤤🤤我最鍾意食紫心芋香丸😍上檯果陣熱辣辣🤤🤤🤤估唔到仲有得食酸菜魚!!😍😍😍😍呢個酸菜魚不得了👍🏻淨係食呢個都值回票價,👏🏻👏🏻👏🏻魚肉夠滑👍🏻入面仲有萵筍同冬粉😋雖然食到呢度已經好飽,但係我地都食哂成煲😂因為真係好正!食飽飽拎甜品時仲見到新加左瑞士雞翼😫但係已經無力再戰😂唯有下次再去😂總括而言,餐廳環境幾好👍🏻坐得舒服又唔會光殘殘👍🏻真係好抵食☺️👍🏻最後奉上飲品俾大家睇下🤭

前菜有螺肉、中華沙律、木耳裙邊👍🏻好開胃

豬手好入味!🤤🤤🤤🤤見到有人7-8件咁拎黎食🤭

我最鍾意食紫心芋香丸😍上檯果陣熱辣辣🤤🤤🤤

估唔到仲有得食酸菜魚!!😍😍😍😍

• 酸菜魚
2022-06-15 494 瀏覽
今天工作十分繁忙,希望食餐好,輕鬆一下,但當然要選價性比高唔好太貴,所以選了這間近銅鑼灣地鐵站的日本餐廳。之前到過這間日本餐廳都是吃放題,覺得質素不錯。最近朋友介紹說這間餐廳的午餐定食包羅萬有,既有各種魚生飯,亦有鯖魚、鰻魚、 雞扒、拉麵等等,超過20款,價錢$50 -70 多元,包任選一款飲品和無限量幾款小食。我選了窩蛋牛柳粒飯($68),牛柳粒不但多而且很香口,肉質嫩滑,配菜還有青椒和洋蔥,健康又惹味,加上窩蛋漿,蛋弄穿在飯上面,非常美味。小食方面,我選了很健康的車厘茄和日本枝豆。枝豆含有豐富的蛋白質,是我最愛的。另外,我也選了日本的餐前小食例如裙邊、海草、螺肉等。餐廳也供應其他小食,包括雞翼、鳳爪、柞餃子、甚至連麵豉湯也有。飲品方面,我選了冷泡茶,味道頗清新,個樽又靚,可以重用。當然餐廳也供應其他各種紙包和罐裝飲料,亦有熱飲例如菜蜜煎茶等等。

2022-06-12 574 瀏覽
鍾意大瀛喜主要因為menu款式明顯較多,加上食物送上的數量嚟得幾足!今晚5個人食,餐廳畀咗8人位我哋,同埋餐廳啲枱之間有一定距離,啱晒敍舊傾計!👉🏻刺身拼盤放題嘅must~送上嘅數量真係跟你點嘅數量!見到滿滿嘅鮮物刺身擺盤嚟到,眼睛好滿足!最推介牡丹蝦刺身同帶子刺身,夠大隻,入口品嚐到肉質,好鮮甜👉🏻壽司唔洗怕食太多飯會飽,因為呢度壽司飯係一般嘅half size,所以享受到有飯襯托魚生,但唔會覺得負擔(重點係就夠肚食多幾件)鍾意濃郁嘅會推介黑松露玻璃蝦壽司,配搭唔錯,松露醬好調起玻璃蝦甜味;如果偏好清鮮味,會鍾意左口魚壽司,肉質幾細嫩,加埋壽司飯醋味好夾除咗一般魚生壽司,仲有好多特色壽司揀!推介蟹籽牛油果軟殼蟹卷 同 芒果加州卷!牛油果足料好rich、芒果壽司就好酸甜開胃,同樣係bite-sized,可以一口一件嚐鮮!仲有鮑魚、醬焗扇貝、壽喜燒牛肉鍋、酸菜魚,款式好多,普通同特別都有,比較唔常見嘅係呢度仲有罐裝Asahi同Somesbry apple cider任飲,夠晒飽好滿足!

👉🏻刺身拼盤

👉🏻壽司

去完水上樂園放電梗係要食返啲有質素嘅嘢來叉返電,所以去咗都算近嘅銅鑼灣食極尚大瀛喜,環境舒適;職員態度友善;又好快上到菜加上晚巿放題來講$262/人真係唔算貴,性價比高呀。-首先,刺身選擇多同埋新鮮。1.俄羅斯甜蝦刺身肉質鬆軟,味道都鮮甜,咬完後啲肉汁嗶哂出來,令甜味更突出而且又唔會腥,令人一舊接一舊。-2.虎蝦刺身每舊都煙韌有咬口,口感唔錯。佢嘅鮮味好突出但唔係腥味, 點小量的豉油同wasabi會能突顯蝦的香甜。 🍣-燒物3.燒扇貝扇貝上有厚厚嘅蒜蓉喺上面,有陣濃郁嘅蒜香味,適合鍾意食重口味嘅人。而扇貝肉質嫩滑,唔會話燒到老哂咁,真係好好味,大推依件燒物。 🫶🏻-壽司4.牛油果壽司牛油果作為壽司係幾新穎嘅配搭,但係食落又唔奇怪,反而有種幾清新嘅感覺,食完咁多肉整返件牛油果可以消除下油膩嘅感覺。不過唔建議食太多,都幾飽肚。-5.炙燒牛肉壽司同雪花牛肉鍋唔同,啲牛肉因為炙燒過比較乾身,但又唔會諧烚烚覺得佢好老,值得一試。最後,建議大家order返個燒菠蘿,因為可以幫助消化,等一陣又可以再食過啲刺身、燒物等其他不同類型嘅食物:)

首先,刺身選擇多同埋新鮮。
1.俄羅斯甜蝦刺身

2.虎蝦刺身

燒物
3.燒扇貝

壽司
4.牛油果壽司

5.炙燒牛肉壽司
2022-06-08 404 瀏覽
銅鑼灣日式放題,午餐同朋友一黎聚舊梗係想坐耐啲,搵左間抵食之選🧡極尚大灜喜💛$208一位,用QR code menu落order,不會漏單,上枱極快,2小時放題,抵讚👍🏻環境非常舒服,員工十分有善‼️剌身好新鮮🔆有三文魚🍣,吞拿魚,帶子,北寄貝,海蝦等等天婦羅炸蝦🍤好好食 外脆內軟 醉鮑魚味道好特別甜甜地💟熱食不錯👍🏻發現大部分都幾好味 , 可以媲美出面單點嘅餐廳 , 例如鰻魚 、吉列蠔 、 清酒煮蜆 、 扇貝。。。 全部都幾好味,當然仲有大家都會點嘅大大塊花膠🔸♦️🤭甜品方面亦都叫咗好多唔同款嘅奶凍,有Tiramisu,朱古力,藍莓🫐,紫薯味道❣️大滿足📍極尚大瀛喜日本料理 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

剌身好新鮮🔆有三文魚🍣,吞拿魚,帶子,北寄貝,海蝦等等
天婦羅炸蝦🍤好好食 外脆內軟
醉鮑魚味道好特別甜甜地💟

📍極尚大瀛喜日本料理 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
2022-06-03 606 瀏覽
銅鑼灣極尚大瀛喜Lunch日式放題抵食又多嘢食👏🏻👍🏻刺身🍣壽司、火灸壽司、軍艦、一口手卷、卷物、壽司、炸物🍤天婦羅、串燒、燒物、酸菜魚鍋🍲壽喜燒、一口牛真係乜都有😋🤤用自己電話app落單,上菜快👏🏻唔使催,姐姐收碟亦都好快手,好快又有位上菜擺食物(讚👍🏻)🥗沙律、🍧🍰🍮甜品、🍦🍨雪糕、🧃🥤🫖飲品就自己出去攞,當日所見接近14:15甜品清曬就冇再補。價錢連加一$250一位,真心抵食😎仲有,呢個年頭吓吓90分鐘要你交枱埋單,呢度用餐時間有成三粒鐘1200-1500,大把時間慢慢食慢慢傾😆

2022-05-22
  • 刺身拼盤
  • 海膽手卷
  • 燒菠蘿
2022-05-31 506 瀏覽
午餐時間想喺銅鑼灣同同事食放題兼倾下偈,於是嚟到銅鑼灣廣場二期11樓的極尚大瀛喜。餐廳設有寬敞的卡位且間隔較大,環境優雅不嘈雜。午市放題菜單可謂應有盡有,讓人眼花繚亂。除咗刺身、壽司、手卷、串燒、及天婦羅之外,仲有日式放題唔多見的水煮魚、酸菜魚等特式料理。我梗係每樣都要order番幾件。三文魚、吞拿魚、甜蝦、油甘魚都好新鮮。蒲燒鰻魚香甜肥美、入口即化,好似大阪黑門市場鰻魚專賣店出品。而不能錯過的一定係蒜蓉醬烤扇貝。蒜蓉、生薑和辣椒混合爆香的醬汁鋪喺大大粒嘅扇貝之上,入口即時滿口生津食欲大增。如果唔係因爲食得太飽,真係想叫多半打。食完先諗起仲有雪糕甜品未食,但係個肚已經冇晒位了。唔紧要,book左過幾日再來食晚餐。午市放題$208一位,晚市放題净係多70蚊,甘抵食梗係要嚟多幾次啦。
午市放題菜單可謂應有盡有,讓人眼花繚亂。除咗刺身壽司、手卷、串燒、及天婦羅之外,仲有日式放題唔多見的水煮魚、酸菜魚等特式料理。我梗係每樣都要order番幾件。三文魚、吞拿魚、甜蝦、油甘魚都好新鮮。蒲燒鰻魚香甜肥美、入口即化,好似大阪黑門市場鰻魚專賣店出品。而不能錯過的一定係蒜蓉醬烤扇貝。蒜蓉、生薑和辣椒混合爆香的醬汁鋪喺大大粒嘅扇貝之上,入口即時滿口生津食欲大增。如果唔係因爲食得太飽,真係想叫多半打。

2022-05-31 377 瀏覽
中午過來銅鑼灣吃飯,人又少,價錢又合理,簡直就是寶藏餐廳。上周老闆請客,公司附近吃定食,很普通都要200多,還不如過來吃放題,也是同樣價錢,體驗就完全不一樣了。壽司和刺身的水平都很高,上菜速度也是超級快,雖然午餐時間可以吃3小時,由於上班族2點就要回去,所以我們一坐下,就努力吃不停。味道層次豐富,每個料理也是很有水平,最喜歡的是水煮魚,沒想到這個可以吃到,我記得上次在沙田還吃到了小龍蝦,簡直緊貼時尚潮流。扇貝很鮮美,特別是蒜蓉的香味,讓人流連忘返,還有雪糕和水果,飲品,一次性滿足了所有的需求 。今時今日,這個價錢吃到那麼多日本料理,簡直就是良心消費了。極尚大瀛喜日本料理銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

壽司刺身的水平都很高,上菜速度也是超級快,雖然午餐時間可以吃3小時,由於上班族2點就要回去,所以我們一坐下,就努力吃不停。

今時今日,這個價錢吃到那麼多日本料理,簡直就是良心消費了。

極尚大瀛喜日本料理
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
2022-05-30 382 瀏覽
中午來到銅鑼灣極尚大瀛喜吃日式放題,午市放題人均 HKD198 起,任食多款沙律前菜、熟食、壽司、刺身、串燒、炸物、甜品、清酒及梅酒等。雖然價格便宜,但刺身質素蠻新鮮的,三文魚特別肥美,和吞拿魚一樣是厚切,這個價錢還可以吃到海膽手卷,真是超值。必點的熱食有芝麻雞翼,雞翼外層炸至酥脆內嫩又多汁,好好吃。雪花牛肉鍋是二人份量,牛肉不算很嫩滑但整體也不錯,裡面有粉絲、雞蛋及娃娃菜等,吃到一半時,點個鍋來平衡一下油膩感就剛剛好。天婦羅即叫即炸,麵衣輕薄酥脆,也是不錯之選。餐廳生意超好,當天客流滿座,座無虛席,記得要提前預約呀。午市放題:星期一至五 (HKD198/成人每位)星期六、日及公眾假期 (HKD218/成人每位)
中午來到銅鑼灣極尚大瀛喜吃日式放題,午市放題人均 HKD198 起,任食多款沙律前菜、熟食、壽司刺身、串燒、炸物、甜品、清酒及梅酒等。雖然價格便宜,但刺身質素蠻新鮮的,三文魚特別肥美,和吞拿魚一樣是厚切,這個價錢還可以吃到海膽手卷,真是超值。必點的熱食有芝麻雞翼,雞翼外層炸至酥脆內嫩又多汁,好好吃。雪花牛肉鍋是二人份量,牛肉不算很嫩滑但整體也不錯,裡面有粉絲、雞蛋及娃娃菜等,吃到一半時,點個鍋來平衡一下油膩感就剛剛好。天婦羅即叫即炸,麵衣輕薄酥脆,也是不錯之選。餐廳生意超好,當天客流滿座,座無虛席,記得要提前預約呀。

午市放題:
星期一至五 (HKD198/成人每位)
星期六、日及公眾假期 (HKD218/成人每位)