去完水上樂園放電梗係要食返啲有質素嘅嘢來叉返電,所以去咗都算近嘅銅鑼灣食極尚大瀛喜,環境舒適;職員態度友善;又好快上到菜加上晚巿放題來講$262/人真係唔算貴,性價比高呀。-首先,刺身選擇多同埋新鮮。1.俄羅斯甜蝦刺身肉質鬆軟,味道都鮮甜,咬完後啲肉汁嗶哂出來,令甜味更突出而且又唔會腥,令人一舊接一舊。-2.虎蝦刺身每舊都煙韌有咬口,口感唔錯。佢嘅鮮味好突出但唔係腥味, 點小量的豉油同wasabi會能突顯蝦的香甜。 🍣-燒物3.燒扇貝扇貝上有厚厚嘅蒜蓉喺上面,有陣濃郁嘅蒜香味,適合鍾意食重口味嘅人。而扇貝肉質嫩滑,唔會話燒到老哂咁,真係好好味,大推依件燒物。 🫶🏻-壽司4.牛油果壽司牛油果作為壽司係幾新穎嘅配搭,但係食落又唔奇怪,反而有種幾清新嘅感覺,食完咁多肉整返件牛油果可以消除下油膩嘅感覺。不過唔建議食太多,都幾飽肚。-5.炙燒牛肉壽司同雪花牛肉鍋唔同,啲牛肉因為炙燒過比較乾身,但又唔會諧烚烚覺得佢好老,值得一試。最後,建議大家order返個燒菠蘿,因為可以幫助消化,等一陣又可以再食過啲刺身、燒物等其他不同類型嘅食物:)

首先,刺身選擇多同埋新鮮。
1.俄羅斯甜蝦刺身

2.虎蝦刺身