2024-08-28
🔹️極尚大瀛喜日本料理🔹️黎開Yoho睇戲見到咁近有極尚大瀛喜放題,時間又岩岩好,食17:30呢個時段好舒服!座位好寬鬆坐得舒服,上菜速度有效率,整體性價比真係好高,選擇又多,呢餐好滿意😁 刺身款式選擇多,特別有我喜歡既珍寶赤蝦及甜蝦,其他刺身都新鮮。我地點左松葉蟹腳、三文魚、池魚、油甘魚、鯛魚、珍寶赤蝦、甜蝦、虎蝦、泰式凍鮑魚紅酒藍莓鵝肝,配蘋果底令整體食落不油膩龍蝦沙律半櫻花蝦多士、京蔥拖羅蓉塔、藍鯨拖羅壽司、芒果龍蝦沙律塔、左口魚邊壽司、蟹棒壽司、和牛肩胛壽司、深海池魚王壽司、柚子油甘魚腩壽司等,每樣都叫左份,份量少少可以每樣試啲😁食完凍物當然要食翻啲熱野,壽喜燒牛肉鍋、香草牛油煮鮮蜆、吉品鮑汁扣花膠食落熱辣辣好暖胃極品榴槤燒、榴槤炸彈真係必點,榴槤產品無得輸,燒及得外脆內軟嫩還有一口芝士、虎蝦天婦羅、北海道牛乳鮮奶卷,新鮮即炸味道都唔錯最後當然要食翻個甜品啦,有雪糕機及雪糕可供選擇,喜歡榴槤既你,仲有好creamy既榴槤蓉可以比你加入雪糕到,真係既奢侈又滿足😋飲品除左有茶類及汽水,仲有啤酒清酒梅酒,可以飲翻杯慶祝下🫢🫢🫢
紅酒藍莓鵝肝,配蘋果底令整體食落不油膩