2023-11-26
極上大喜屋一路都想去試今日老公終於得閒同我去食lunch 一早book左枱,黎到即入座入面地方好大,好多卡位,坐得舒服一入去大堂已經有一個自助美食區超多種類有湯、有點心、有熟食、有冷盤、有海鮮仲有超多飲品選擇甜品類、雪糕、軟雪糕都有好多款選擇而其他就自己電話掃code order食物,好方便🔆日式刺身多款選擇、夠曬新鮮、鮮味、質素好好!特別要讚 大赤蝦真係好大隻,肉質肥美,正!長腳蟹,肉質鮮甜!🔆日式壽司好多類特別配搭既壽司款式🔆中式類蝦餃好味,蝦肉多燒米 、潮州粉果,味道都不錯,有酒樓水準金蒜粉絲蒸扇貝,扇貝大大隻金湯慢煮鮑魚花膠盛,花膠大大片都厚身,入口滿滿膠質,鮑魚都唔細隻!薑蔥爆鱔球,鱔球爽口彈牙!皇牌燒乳鴿王,醃既味道好,唔太咸而且上菜時仲脆皮!🔆大堂海鮮冷盤蝦新鮮、爽口🔆燒物鵝肝多士,入口即化配埋脆卜卜多士,一流!烤羊架,肉質淋滑,醃得好味!燒牛舌、燒雞翼、燒菠蘿、燒翠肉瓜炸鵪鶉蛋、炸雞翼、炸蝦天婦羅西京燒比目魚-好味,醬汁調到岩岩好,燒魚又燒到岩岩好,無過曬火喉!🔆主食香煎大虎蝦拌黑松露忌廉汁,啲個真係超出想像的好味,個黑松露忌廉汁同個脆面勁配,隻蝦又煎得好彈牙!鮮蟹粥,
今日老公終於得閒同我去食lunch
一早book左枱,黎到即入座
入面地方好大,好多卡位,坐得舒服
一入去大堂已經有一個自助美食區
超多種類
有湯、有點心、有熟食、有冷盤、有海鮮
仲有超多飲品選擇
甜品類、雪糕、軟雪糕都有好多款選擇
而其他就自己電話掃code order食物,好方便
🔆日式刺身
特別要讚 大赤蝦真係好大隻,肉質肥美,正!
長腳蟹,肉質鮮甜!
🔆日式壽司
好多類特別配搭既壽司款式
🔆中式類
蝦餃好味,蝦肉多
燒米 、潮州粉果,味道都不錯,有酒樓水準
金蒜粉絲蒸扇貝,扇貝大大隻
薑蔥爆鱔球,鱔球爽口彈牙!
皇牌燒乳鴿王,醃既味道好,唔太咸而且上菜時仲脆皮!
🔆大堂海鮮冷盤
蝦新鮮、爽口
🔆燒物
鵝肝多士,入口即化配埋脆卜卜多士,一流!
烤羊架,肉質淋滑,醃得好味!
燒牛舌、燒雞翼、燒菠蘿、燒翠肉瓜
炸鵪鶉蛋、炸雞翼、炸蝦天婦羅
🔆主食
鮮蟹粥,粥底好綿,隻蟹好有肉!
雪花牛肉鍋,足料,好多片牛肉,又有埋蛋、豆腐、菜、粉絲!
一品蟹皇小籠包伴面,好多蟹粉,啖啖面都會食到,不錯!
🔆甜品
軟雪糕,有密瓜味同乳酪味,勁香濃既密瓜味道,正
極尚椰皇燉燕窩,香濃既椰皇汁加蛋白,燉出來好正,加埋燕窩,夠曬滋補!
極品金枕頭榴蓮燒,燒過真係特別濃郁!
最後食埋我至愛既可樂酸糖同飲反罐解茶消消滯來收尾,perfect!