2005-04-12 17 瀏覽
記得尖咀(海港城)的梨花園那碟炒粉絲,好大碟,配料與粉絲比例平均,炒得夠乾身,面頭還鋪滿蛋絲和芝麻,香得很!但cwb呢間就分別很大,冇蛋不特止,粉絲多過,又獨姑一味是洋蔥和紅蘿蔔絲,黑椒太多,感覺極嗆喉,吃完滿口是油,有點可怖!雖然吃過一次,但印象中都唔係咁o既,都唔明點解可以差咁遠~~
2004-06-08 11 瀏覽
唔知點解會得桐欏灣呢間express有得食,其他都冇!煎餅都唔錯,但太多,反而其他配料欠奉,不過煎得好好味,不太油,很香!
唔知點解會得桐欏灣呢間express有得食,其他都冇!
一心諗住去食石頭飯,叫了一客什錦石頭飯,一客牛肉粉絲飯,點解兩個飯的用料都一樣??石頭飯除了用石頭鍋,多了生雞蛋(今時今日重食生雞蛋, 又唔問下我食唔食就同我放在飯中)同少了粉絲之外, 根本就一樣,菜一樣, 牛肉一樣, 泡菜一樣....唉.....最差就係d飯太多水,濕淋淋,石頭飯一d飯焦都冇,牛肉又"un", 泡菜又咸, 無里味道, 加d辣椒醬啦, 唉....辣都唔辣,咸到死, 搞錯, 我以後都唔去啦!!
(非會員)
2004-01-04 36 瀏覽
今日食個牛肉泡菜鍋飯, D牛肉同泡菜都好有味, 可惜D飯太太太太太太濕同爛, 攪到我好似食緊baby food咁。明明上次去海港城o個間都煮得OK, 點解會差咁遠? 另外有一小盒泡菜跟餐送o既, 嘩得個咸字, 同泡菜完全扯唔上關係, 呢點絕對需要改善。基本上味道呢三分只屬於鍋入面o既牛肉同泡菜。
基本上味道呢三分只屬於鍋入面o既牛肉同泡菜。
2001-08-06 2 瀏覽
款式唔算多,但每一款都係代表韓國o既食物,我首推牛肉飯,醬汁香、落足料,整碗飯都充滿牛肉汁,味道好食過吉野家!
2000-10-12 1 瀏覽
嘩!好耐都冇食過o的飯食極都仲咁熱o架喇…果日放早行開Times Square,肚餓..上面食通天又未開,於是走o左落o黎food court食o野…係度叫o左個海鮮錦飯..48蚊連一碗面鼓湯同泡菜~ 泡菜好正~夠辣又開胃!而個飯就好大個,仲好好味添boo!個飯話就話什錦,其實得魷魚同蜆..不過對於我o黎講都已經好足夠~ d飯雖然睇落好似好油咁... 不過食落又冇乜油膩感覺喎..又冇乜味..我都搞唔清究竟果d係咩o黎o架…爭係知食到最底都仲有成層o野鋪o向度~.