2009-07-31 35 瀏覽
未食過正宗既韓式麵係點,不過呢個有d 似辛字麵haha不過就好似茶記一樣,要煮好一個即食麵都唔係話一定係好味架ma 今次呢個辣辣地,d 麵又唔會腍到一餅餅,加埋d 湯其實都好香,仲有少少生菜線放上面。d 熱力谷到佢腍腍地~~~ 又爽又唔會覺得佢唔熟加上apm 冷氣凍,吃d 咁熱既湯麵真係一流~~~~仲要好大碗~~~ 2個女仔share 岩岩好
未食過正宗既韓式麵係點,不過呢個有d 似辛字麵haha

今次呢個辣辣地,
d 麵又唔會腍到一餅餅,
加埋d 湯其實都好香,
仲有少少生菜線放上面。

d 熱力谷到佢腍腍地~~~ 又爽又唔會覺得佢唔熟
加上apm 冷氣凍,吃d 咁熱既湯麵真係一流~~~~
仲要好大碗~~~ 2個女仔share 岩岩好

2009-07-01 6 瀏覽
四個月前食過佢既石頭飯後~今晚好熱..... 口淡淡,唔想食飯~好想食公仔麵~就揀左韓式牛肉湯麵啦~不過價錢真係又加左~我之前食一個牛肉湯麵set只係$43........而家要$48啦!!!無計啦~樣樣都加價~但質素份量無提升啊~公仔麵即係辛辣麵~不過煮得好爽口~唔會"淋"晒!牛肉都幾多~但好似過左火,有d"鞋"!成個湯麵都有小小辣,但接受到~配菜都幾多,仲包一杯汽水~

2009-06-30
2009-02-25 11 瀏覽
前排去完KOREA返黎~都試過人地既野食,當然同香港開的唔同啦~KOREA都有石頭飯食,但就同香港食就唔同口味,香港食既很多肉係飯面,而KOREA食既就沒有同很小肉......當然我梗係鍾意食香港o個d啦~今晚食石頭雞肉飯,要左個set~有一個飯一個泡菜同汽水~我覺得呢個飯好好食,份量夠,食完唔會唔飽呀~雞肉又多,幾乎食到尾都仲未食晒d雞肉呀~但嫌今晚呢個石頭飯燒得不夠熱!

2009-02-21 13 瀏覽
次次去apm food court一定食梨花園次次都係叫泡菜鍋+雞肉+飯+野飲=$50雖然叫做貴左d係food court食,但係我覺得好好食個泡湯鍋一上有"吱吱聲"唔錯有足料,入面有豆腐,豬肉同好多泡菜加埋個飯同一碟雞真係好大份,又好食偶然要獎勵下自己先得~
次次去apm food court一定食梨花園
次次都係叫泡菜鍋+雞肉+飯+野飲=$50
雖然叫做貴左d係food court食,但係我覺得好好食

個泡湯鍋一上有"吱吱聲"唔錯
有足料,入面有豆腐,豬肉同好多泡菜
加埋個飯同一碟雞真係好大份,又好食

偶然要獎勵下自己先得~
正,泡菜豆腐湯套餐
正,泡菜豆腐湯套餐
  • 泡菜豆腐湯套餐
2008-11-25 2 瀏覽
$23細韓式牛肉飯 + 熱柚子茶細飯好似吉 x 家下午茶細飯咁, 不過梨花園d牛肉當然好食些, 牛肉稔之餘都保持到肉味, 且牛肉底有好多椰菜, 醬汁又夠. (牛肉上的白芝麻及濃濃的醬汁令碗飯生色不少) 飯夠熱, 不過牛肉及菜只是微暖.
$23細韓式牛肉飯 + 熱柚子茶

(牛肉上的白芝麻及濃濃的醬汁令碗飯生色不少)

飯夠熱, 不過牛肉及菜只是微暖.
2008-11-14 8 瀏覽
我就試左呢間既泡菜豬肉石頭飯因為想食泡菜.辣辣的.石頭飯.. (雖然男友仔之前試過其他款的說痲痲..但我覺得一係食普通既石頭飯..一係食辣辣地既石頭飯先正)男友仔拿住果盤 泡菜豬肉石頭飯 set( 48蚊)無平時既 吱吱炸炸既聲.. 一直拌.... 都係濕濕地. 索性 將的飯盡量壓係果碗既範圍(利用佢地餘溫..去烘乾佢..ccccccc)甜甜地辣辣地... 好開胃.. 唔錯..~!! 烘到少少干...又好香口所以.....................都可以再去試多次.. 最無言就係.. 4人台... 勁多2人霸住成張..
我就試左呢間既
泡菜豬肉石頭飯
因為想食泡菜.辣辣的.石頭飯..
(雖然男友仔之前試過其他款的說痲痲..
但我覺得一係食普通既石頭飯..一係食辣辣地既石頭飯先正)
男友仔拿住果盤 泡菜豬肉石頭飯 set( 48蚊)
無平時既 吱吱炸炸既聲..
一直拌.... 都係濕濕地.
索性 將的飯盡量壓係果碗既範圍
(利用佢地餘溫..去烘乾佢..ccccccc)
甜甜地辣辣地... 好開胃..
唔錯..~!!
烘到少少干...
又好香口

最無言就係..
4人台... 勁多2人霸住成張..
2008-10-12 2 瀏覽
好耐冇黎過food court食野!!望左好耐pepper lunch但好貴結果冇食到xd去左隔離食梨花園叫左個海鮮石頭飯淨叫40蚊個都幾貴其實-0-加杯野飲or湯要40幾50蚊咁我緊係唔制啦!!的確好熱米講笑-0-食果陣唔小心係咁辣到隻手其實我以為係辣結果唔覺辣-0-話就話係海鮮飯!但我啖啖都淨係食到蠔豉雖然整體來說個味道都叫ok但我唔會再試架啦我唔想再食蠔豉!食驚左-0-
好耐冇黎過food court食野!!
望左好耐pepper lunch但好貴結果冇食到xd
去左隔離食梨花園
叫左個海鮮石頭飯
淨叫40蚊個都幾貴其實-0-
加杯野飲or湯要40幾50蚊咁我緊係唔制啦!!

的確好熱米講笑-0-食果陣唔小心係咁辣到隻手

其實我以為係辣結果唔覺辣-0-
話就話係海鮮飯!但我啖啖都淨係食到蠔豉

雖然整體來說個味道都叫ok
但我唔會再試架啦

我唔想再食蠔豉!食驚左-0-
2008-03-07 13 瀏覽
揀了APM food court 最多人等的梨花園, 点知又出事了...1. 雞肉粉絲石頭窩飯set: 粉絲太油, 雞肉嫩滑,有飯焦, OK!2. 新推介之韓式烤肉垃面: 好唔得, 成$55, 仲差過辛棘面, 無下次D staff 搞到D order number 亂晒籠, 好唔得

2008-02-28 11 瀏覽
Kim Chi Tofu Soup w/rice!!!It tastes the best!!It's not very spicy so it won't feel 難入口!!also the side dish chicken is really great also~~ 石碢牛肉飯!!!記得叫佢將D 菜整"林" D!!!仲有如果你飲柚子茶, 就叫佢整濃D~~D services is really good, I went there for so many times and they provide the best services in food court!!!! No matter what I ask for, they would do my request for sure!!!!
Kim Chi Tofu Soup w/rice!!!

It tastes the best!!

石碢牛肉飯!!!
記得叫佢將D 菜整"林" D!!!

仲有如果你飲柚子茶, 就叫佢整濃D~~
2008-02-24 3 瀏覽
生日下午去吃了窩牛肉蛋拉麵.蛋是生的, 拌勻微辣的湯底便成蛋花. 拉麵不夠彈牙煙韌, 反而牛肉有牛味兼不韌, 驚喜!
生日下午去吃了窩牛肉蛋拉麵.

比佢DISPLAY 牛肉拉麵個樣呃左, 以為好好味, 點知食左先知........成個麵同湯一D味都無, 牛肉不單只無味, 個質地仲要好鞋, 就好似人地打邊爐放左塊肥牛入去個煲裡面唔小心浮走左, 終於成兩個鐘之後先發現返佢既蹤影時既質感...........食左兩啖就無食, 推埋左一邊, 然後繼續食其他店買的東東, 收食盤個亞姐以為個麵係上一手食剩, 仲問個麵係唔係我地, 幫我地收左佢, 我話"個麵係我地架, 不過唔食架啦, 好難食"
2007-03-23 5 瀏覽
第一次幫襯.好大一鍋人蔘燉雞!但只雞好'鞋',味道麻麻.個鍋超熱,D湯仲一路滾緊...給我的膠食具一落水就'攣'哂,用唔到...唯一可用只有竹快子...只雞唔好食;個湯又飲唔到(冇食具)...好(呢hei)夠哂鐘去K場,唯有放棄.
第一次幫襯.
好大一鍋人蔘燉雞!但只雞好'鞋',味道麻麻.
夠哂鐘去K場,唯有放棄.
(非會員)
2006-11-03 6 瀏覽
叫一set 唔算抵, 不過單叫就價錢okay.<br /><br />食唔慣佢\咁油重(不過睇過呢個飯o既原本整法, 根本就係油重架啦), 但大體都幾好味(要加埋佢\個辣醬). 如果佢\送茶就更好喇.<br /><br />忠告大家千祈唔好叫last order, 因為佢\地會落勁多油.
叫一set 唔算抵, 不過單叫就價錢okay.<br />
<br />
<br />
2006-09-27 10 瀏覽
昨晚係apm行街, 行到8點幾係時候買外賣, 想食炒粉絲就係到買炒粉絲+牛肉海帶湯($33) - 拎過海返到去仲熱, 味道幾好, 但份量略嫌少左d
(非會員)
2006-09-04 3 瀏覽
前幾日再去食過,發覺味道跟以前(1年前)完全不同,相信無加韓國辣醬,一點辣味也沒有,似中色飯多過韓式飯,感覺十分奇怪,不知是否改了廚師。而且飯不夠熱(although器皿是熱的)。