2020-07-04 88 瀏覽
聞說校長燒肉好好食,當然要同閨蜜來試下啦~我哋諗住下午時間唔多人,點知原來都係好FULL咖!!!好彩有訂位咋~~上到來先發現,原來呢度好大咖~~~食物款式超多,除咗韓式燒烤,仲可以打邊爐咖,不過我哋得2個人,都係專攻韓燒算啦!!佢呢度除咗款式多、品味多之外,仲有好多沙律、刺身、壽司、各類熟食,仲有我至愛嘅溫泉蛋啊~~~~真係好想係度食返三日三夜啊~~咁鬼多款式,有排試有排食XDD你哋睇下我同朋友食咗幾多嘢~~~呢度食物又好食,刺身又新鮮,仲要價錢抵到爆~~

佢呢度除咗款式多、品味多之外,仲有好多沙律、刺身壽司、各類熟食,仲有我至愛嘅溫泉蛋啊~~~~真係好想係度食返三日三夜啊~~咁鬼多款式,有排試有排食XDD

今日係好悲傷的日子,但都要出來食東西,對自己好些。幸好一早訂枱,遲訂位就無得食,7點半到已經全場爆滿。職員安排的座位比較靜,食都食得舒服些。裝修很有學校的感覺,有校長室食物,飲品,甜品選擇很多,最適合喜歡食的我這兩個雪糕好好味道,沖繩海鹽味道已經食了兩杯,細細杯。成枱都是食物,一路燒烤及打邊爐正。葡撻都有,好好味,雞翼都好味道,一口氣食了兩個。全場爆滿。肉類多選擇,雞翼也有3款,3個味道都唔錯,其他肉及丸都不錯,腸仔也有幾款,有台灣腸。刺身都好多選擇,帶子,螺片,大蝦我的最愛。還有長腳蟹。。壽司選擇多。點心也有,好味道。
今日係好悲傷的日子,但都要出來食東西,對自己好些。

食物,飲品,甜品選擇很多,最適合喜歡食的我

這兩個雪糕好好味道,沖繩海鹽味道已經食了兩杯,細細杯。

成枱都是食物,一路燒烤及打邊爐正。

葡撻都有,好好味,雞翼都好味道,一口氣食了兩個。

全場爆滿。

刺身都好多選擇,帶子,螺片,大蝦我的最愛。
還有長腳蟹。。

壽司選擇多。

點心也有,好味道。
今次,喺元朗發現呢間好高CP值嘅任食韓式燒肉店。🤑⁣晚市黃金時段($198)[好味度:7/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢一間韓式燒肉店嘅收費都同其他放題店類似,按返時段決定收費同埋時限,可以留意返佢哋嘅價目表。⁣👨🏻‍🏫⁣而呢度最特色之處就係除咗韓式燒肉之外,仲有好多嘢揀。😙 首先最重要嘅就係佢包埋火鍋,每枱除咗韓燒之外,仲有電磁爐。⚡ 所以可以喺出面自己攞個迷你鍋,同埋湯底,將韓燒嘅食材,都可以拎嚟打邊爐用。🍲 咁就唔怕全晚淨係燒嘢食咁寡,亦都冇咁熱氣。⁣🔥⁣除咗打邊爐之外,另一個重點就係任食嘅刺身。🇯🇵 有蝦,三文魚,北寄貝,帶子等等。💁🏻‍♂️ 原本攞之前都冇乜太大期望,但係其實比想像中好好多。😯 刺身都算肥美,而且新鮮亦都鮮甜,絕對唔劣質。😋 但係每次就最多可以攞三份,但係當日就唔見話有排隊嘅情況,可以不斷出去拎。⁣🤩⁣除咗咁之外,佢嘅自助區咁大,仲有好多冷盤,熱盤,同埋甜品。🤓 熱盤方面,有時仲會出一啲快閃嘅嘢食,好易回本。😆 當日就見到有炸軟殼蟹同埋麻辣小龍蝦。😛 甜品就同日式放題店提供嘅相似,但係雪糕竟然有wasabi味,意想不到地幾襯雪糕嘅味道,好驚喜。⁣😂⁣飲品
今次,喺元朗發現呢間好高CP值嘅任食韓式燒肉店。🤑

飲品方面都有好多款揀。😆 淨係睇有咁多部雪櫃就知凍飲款式已經非常多。😗 而且價錢已經包埋酒精類飲品,即係啤酒,梅酒同清酒。🍶 特別嘅地方在於佢有一個花茶區,而且唔係淨係得茶包咁樣,而係有唔同嘅乾花同茶葉,可以自己調配,出面比較少見,好有趣。⁣💐

值得一提嘅係餐廳嘅衛生都做得幾好,枱與枱之間隔得幾開,算寬倘。✌🏻 而餐廳都都似乎比較著緊時間控制,就算遲咗入座,都會按番原本預約時間計時。⏱️ 而且比起離座時間提早不少提醒要準備離開,比較守時,但對顧客嚟講就可能無咁盡興。⁣😢
2020-07-02 64 瀏覽
自從校長燒肉搬咗位之後都冇去過食,今日咁啱入元朗就朋友去試吓喺門口已經有好多人等位,可以見到真係好受歡迎令我驚喜嘅係,比起以前,食物放題方面多咗好多選擇,有小籠包等等嘅中式熟食,又有唔同炸物可以話係應有盡有!轉開心嘅事可以變打邊爐一邊燒肉,就算有多位朋友一齊嚟都唔怕就唔到大家除咗食物之外,飲品同埋甜品都有好多選擇好少見到有呢隻雪糕食,都真係唔錯!另外,飲品方面仲有冇得去沖花茶飲啱晒我呢啲唔想飲汽水嘅人!

喺門口已經有好多人等位,可以見到真係好受歡迎

可以話係應有盡有!

除咗食物之外,飲品同埋甜品都有好多選擇
好少見到有呢隻雪糕食,都真係唔錯!
另外,飲品方面仲有冇得去沖花茶飲
啱晒我呢啲唔想飲汽水嘅人!
2020-07-02 67 瀏覽
一直都聽朋友講呢間校長燒肉有好多嘢食,而且價錢超抵,所以就決定同朋友你試一試啦,結果果然有驚喜,嘢食超多選擇,令人一試難忘呢度有好多飲品可以任飲,選擇超級多,仲有唔同種類嘅花茶,超貼心!!!!仲有好多唔同類型嘅刺身,全部都好新鮮,所以好抵食!!!壽司嘅種類同樣好多,啱晒鍾意食日本嘢嘅食客!!!仲有好多唔同嘅熟食作選擇,超正再加上可以火鍋加韓燒,簡直係完美嘅晚餐,可以滿足晒所有人嘅願望🤣🤣🤣🤣

仲有好多唔同類型嘅刺身,全部都好新鮮,所以好抵食!!!

壽司嘅種類同樣好多,啱晒鍾意食日本嘢嘅食客!!!

仲有好多唔同嘅熟食作選擇,超正

2020-07-01 1903 瀏覽
環境:👍👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:100%📝進入前要度體溫📝設加一➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖人氣一直Keep住旺盛嘅「校長燒肉日韓料理」今日終於夾岩時間,可以朝下聖再大食一番!.分四個時段黃色時段都係$198一位,真係勁抵食!一到7:15就移衝上樓,自助區真係多款到O哂咀.刺身壽司齊集多款刺身同壽司刺身如三文魚,帶子,吞拿魚,赤蝦等由透明箱保存並且由專人分配比我地,食落都放心每次排隊只能攞三款~而壽司就係任攞嘅吾只止有三文魚,蟹柳,熟蝦等大眾款仲有火炙壽司最令我suprise 嘅係漬飯壽司,好特別呀.沙律。凍食多款沙律吾再講,最吸睛嘅係長腳蟹Refill得快,吾驚比人搶走哂.蔬菜。餃子菜款如生菜,菇片,脆玉瓜,韭菜,粟米仲有日式,韓式餃子,牛油粟米,牛油雜菌等係鐵板到燒又得,係火鍋到煮都得.肉肉區凍肉區嘅款式多到真係令人嘆為觀止相信凍肉鋪都冇咁齊款足足超過四十款呀!分為牛肉,豬肉,雞肉,魚類,丸類等等.中式點心仲有迷你中式點心架!以迷你蒸籠承載有燒賣,粉果,珍珠雞,鳳爪,香芋包等形成一個小型茶樓.日式蒸物。炸物有清酒螺肉,日式蒸蛋,迷你碗仔

環境:👍👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:100%
📝進入前要度體溫
📝設加一
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
人氣一直Keep住旺盛嘅「校長燒肉日韓料理」
今日終於夾岩時間,可以朝下聖再大食一番!

分四個時段
黃色時段都係$198一位,真係勁抵食!
一到7:15就移衝上樓,自助區真係多款到O哂咀

刺身壽司
齊集多款刺身壽司

刺身如三文魚,帶子,吞拿魚,赤蝦等
由透明箱保存並且由專人分配比我地,食落都放心
每次排隊只能攞三款~
壽司就係任攞嘅

吾只止有三文魚,蟹柳,熟蝦等大眾款
仲有火炙壽司
最令我suprise 嘅係漬飯壽司,好特別呀

沙律。凍食
多款沙律吾再講,最吸睛嘅係長腳蟹

Refill得快,吾驚比人搶走哂

蔬菜。餃子
菜款如生菜,菇片,脆玉瓜,韭菜,粟米
仲有日式,韓式餃子,牛油粟米,牛油雜菌等
係鐵板到燒又得,係火鍋到煮都得

肉肉區
凍肉區嘅款式多到真係令人嘆為觀止

相信凍肉鋪都冇咁齊款

足足超過四十款呀!
分為牛肉,豬肉,雞肉,魚類,丸類等等

中式點心
仲有迷你中式點心架!
以迷你蒸籠承載
有燒賣,粉果,珍珠雞,鳳爪,香芋包等
形成一個小型茶樓

日式蒸物。炸物
有清酒螺肉,日式蒸蛋,迷你碗仔翅
連炸物都多達10款
炸香蕉,炸雞粒,薯格,麥樂雞,真係應有盡有
連日式小丸子都有埋

熟食區
十二款嘅熟食,有小菜,蒸魚,咕嚕肉等
實在太多款,想樣樣試哂都幾難

大致分為五類
果凍,布甸,雪糕,Cheesecake,泡芙等
每類都有幾隻口味
雪糕係Cocoberry 嘅本地牌子
款多又特別,吾會好甜架

飲品
三個大飲品櫃,主打果汁,清涼飲品,酒類
雪櫃格離係花茶區
有成十四款,DIY一杯屬於自己嘅花茶
2020-06-25
2020-06-28 80 瀏覽
🔥多選擇燒肉放題🥩 搬咗新舖後質素提升咗,燒肉、熟食同刺身嘅種類都多咗好多,而價錢冇變,好似抵食咗!燒肉好齊,有肥牛、豬五花、牛仔骨、牛肉粒、雞翼、扒類等,有啲肉分咗唔同醃料,仲有海鮮同菇菌🍄,普遍想食嘅都有👍🏻食7點3嗰場,$198有埋刺身,有帶子、榮螺、三文魚同希靈魚,encore咗好多次帶子,有鮮味😋熟食都唔少,佔咗一行,有小丸子、湯等,不過我主攻燒肉就冇乜點試~▫️7點前離座冇刺身$98,加上喺openrice訂座有優惠,試得過呀✅喺荃灣都有分店(*'▽'*)▫️An all-you-can-eat BBQ restaurant that it has improved food quality after moving to the new address! Various meat and vegetables for BBQ, many kinds of cooked food and sashimi. Sashimi is available after 7:15pm ($198), I ate many scallops which tasted fresh. Altho
🔥多選擇燒肉放題🥩
▫️
▫️
An all-you-can-eat BBQ restaurant that it has improved food quality after moving to the new address! Various meat and vegetables for BBQ, many kinds of cooked food and sashimi. Sashimi is available after 7:15pm ($198), I ate many scallops which tasted fresh. Although there is no sashimi before 7pm, $98 is quite a good deal for Korean all-you-can-eat BBQ, and you can get more discounts by making reservations at Openrice~
2020-06-24
2020-06-27 221 瀏覽
這間位於元朗韓燒放題!店舖位置都好方便!地方屬於位中帶靜的位置都算唔錯!店舖地方都算好大!人流十分之多!食物款式都算好多!魚生又新鮮!又有酒樓點心!同埋各式各樣燒烤肉類十分之新鮮!甜品款式又多!同埋好多特色小食!相多之唔錯!食物方面:雪花肥牛肉:賣相相當之唔錯!非常吸引!十分之嫰嗗滑!咬入口又有口感!味道又夠!十分之唔錯!美國一口牛:睇見都想食!又唔會好大件!燒咗之後又唔會過靱!軟硬適中非常之正!鴨胸:食入口味道唔錯!味道恰恰好又有口感!食入口又夠腍身!都算唔錯!麻辣雞扒:雞肉十分之嫰滑!食入口啖啖肉!味道又夠!又唔會好辣相當之唔錯!豬腩片:味道恰恰好!食入口唔覺得靱!咬入口都算有咬口!感覺都算好好食!漢堡扒:十分之夠肉味!味道好正又夠腍身!相當之唔錯!台灣腸仔:味道濃郁!又有咬口!口感都算唔錯!包點:紫薯包、奶黄包、曼頭相當之唔錯!軟硬適中!咬入口軟绵绵!都算唔錯!甜品:款式都好多味道!又多款味道!非常特別!至於價錢方面!都算幾抵食!計埋加一纸係百幾蚊都算唔錯!

食物方面:
雪花肥牛肉:
美國一口牛:
鴨胸:

麻辣雞扒:
豬腩片:
漢堡扒:
十分之夠肉味!味道好正又夠腍身!相當之唔錯!
台灣腸仔:
味道濃郁!又有咬口!口感都算唔錯!

包點:

甜品:
款式都好多味道!又多款味道!非常特別!
至於價錢方面!都算幾抵食!計埋加一纸係百幾蚊都算唔錯!
2020-06-24
2020-06-25 80 瀏覽
這裏以韓燒為主,但其實食物種類可謂包羅萬有。韓燒除了各款肉類,還有不少蔬菜,我最愛號火雞腎,醃得十分入味,入口爽脆,縱使過了火也不會起渣。雞翼也有好幾款選擇,我覺得麻辣雞翼最惹味,顏色又好看,橙橙的,起初以為很辣,其實不太辣,適合普遍人的口味,燒完後外皮香脆,內裏充滿肉汁,十分美味,而且不細隻,因為雞翼太細隻不會好吃的。沒想到這裏的刺身挺新鮮,尤其是帶子,真的很鮮甜,而且彈牙又挺身,一口氣吃了不少。三文魚亦不錯,脂肪比例剛好,橙白分明,肉質鮮嫩,入口甘甜,值得一試。除了生料,還有許多熟食,吉列蝦香脆可口,外皮極之酥脆,而且不膩,比一般的大蝦天婦羅美味得多,一定要試下。還有其他種類的炸物,如炸餃子,炸魚皮等等,都是不錯的。而八爪魚丸也很美味,內裏餡料豐富,不會讓你感到一口都是粉漿。我最愛喝茶,這裏正合我意,有各種各樣的茶葉,任君選擇,我發現有種菊花葉很特別,泡了一壺,才發現茶水十分甘甜,像加了糖一樣,很解喝,以前未喝過,喝了喉嚨特別舒服,再加點菊花更增添香氣,真的明目潤喉。這裏還可吃火鍋,而且還有幾款湯底選擇。雖然火鍋生料種類並不是太多,但這麼多東西已很足夠,煮些青菜,東菇吃一吃可清清熱

這裏還可吃火鍋,而且還有幾款湯底選擇。雖然火鍋生料種類並不是太多,但這麼多東西已很足夠,煮些青菜,東菇吃一吃可清清熱氣,亦是不錯的。

燒肉/放題成日食, 但係估唔到呢道好似自助餐咁多嘢食,除左主角燒肉,放題方面有沙律Bar,炸物都好出色,竟然有我至愛嘅章魚小丸子,熟食又竟然有酸菜魚、炒辣蝦、芝士焗蠔,連K Buffet 嘅自助打邊爐都有 (但唔駛你企喺度呆等,每張枱都有電磁爐),甜品仲有估你唔到呢期好出名嘅「煉奶雪條」,仲有勁多口味嘅奶凍+Macaron+多款雪糕雪條任你揀任你食,飲品又竟然有齊梅酒、清酒、多款啤酒任飲,仲要有冰提供埋呀,真係入到黎不禁嘩!嘩!嘩!聲!咁嗌出黎!最震撼係咁多野食和牛質素都係每人$218/2小時,真係K Buffet都唔得啦!十個讚呀!燒肉篇:燒牛肉,真係無得輸!肉同牛脂都好平均,入口淋易溶化!雞軟骨,雞翼都好多款口味!另外推介必食煙鴨胸!刺身篇:刺身好新鮮,隻蝦超大又爽,好正!熟食篇:酸菜魚。炒辣蝦,好多湯底揀嘅打邊爐,仲有港式點心,仲有葡撻,章魚小丸子,真係非一般嘅放題,諗起都有得食!!!飲品篇:除左有齊梅酒、清酒、多款啤酒任飲,仲有下火涼茶,仲有仲有消滯熱茶,可以自己配搭MIX多款茶葉 (我揀左山楂+胎菊+玄米)!!真係好貼心!!甜品篇:飽到托住個肚,都唔捨得唔食,因為D甜品太特別

刺身篇:刺身好新鮮,隻蝦超大又爽,好正!

甜品篇:飽到托住個肚,都唔捨得唔食,因為D甜品太特別,太吸睛,除左煉奶雪條,奶凍,Macaron,雪糕 (我揀左菠蘿椰子同朱古力味),其實仲想食紅豆雪條,但真係食唔落,唯有食多粒焦糖脆脆補數,哈哈哈哈,全部任你揀任你食 (坊間有D放題嘅高質甜品只限每位客人1件架咋),呢度真係超大方超值囉!好好味呀!

仲有沙律Bar!

其他食物,其實都真係好高質,黎到見到每樣都好想食,但真係堅食唔落

例如呢隻日式烏冬,同煎餃子!

長長走廊,分左好多好多區!

座位好舒適,仲有隔板,入場時職員都要我地量體溫同消毒雙手,出去攞野食個個都要戴口罩,疫情下都放心D!

咁嘅服務,咁嘅食物質素,咁多嘅款式,真係$218,抵到喊!!!
2020-06-10
  • 加拿大頂級肥牛
  • 章魚小丸子
  • 煙鴨胸
  • 菠蘿椰子雪芭
2020-06-23 120 瀏覽
今日去元朗~朋友帶左我去食一間可以食火鍋又可以食放題又可以食燒烤!"校長燒肉日韓料理"地方都算方便!mtr 行十分鐘左右!一入餐廳~有個好大的iron man 的公仔!🤣😂🥰😍內面是war game 風格!這間餐廳跟時段收費!$198/人食物種類好多好多!魚生~三文魚、赤蝦、吞拿魚沙律~日式炸物~炸薯餅、炸薯格、炸咖哩角......熟食~ 有魚、口水雞、各種小炒......點心~ 蝦餃、燒賣、蒸蛋......各種燒肉可以自己拿到座位的燒仲可以拿火鍋爐一邊食火鍋一邊燒烤甜品有雪糕,雪條,果凍,蛋糕......超級豐富!平均一人$218 十分抵食!
"校長燒肉日韓料理"
地方都算方便!mtr 行十分鐘左右!
一入餐廳~有個好大的iron man 的公仔!
🤣😂🥰😍
內面是war game 風格!
這間餐廳跟時段收費!$198/人
食物種類好多好多!
魚生~三文魚、赤蝦、吞拿魚
沙律~日式
炸物~炸薯餅、炸薯格、炸咖哩角......
熟食~ 有魚、口水雞、各種小炒......
點心~ 蝦餃、燒賣、蒸蛋......
各種燒肉可以自己拿到座位的燒
仲可以拿火鍋爐一邊食火鍋一邊燒烤
甜品
有雪糕,雪條,果凍,蛋糕......
超級豐富!平均一人$218 十分抵食!

2020-06-23 111 瀏覽
好朋友點都要抽時間見,難得2個都係食肉獸,就去食燒肉放題放任一下在區內不能錯過校長燒肉,每次經過必定是大排長龍,人頭滿滿的等候入場。朋友就提意早食晚餐,約好了5 時就開餐了。因為疫情關係,進入餐廳前必須量體溫跟搓手液消毒雙手,令食客可以更加安心餐廳在一樓,要走一條長樓梯,餐廳十分大,座位十分寬敞,而最怕的油煙味也沒有,證明抽風系統蠻不錯。有熟食,燒烤類,火鍋類,刺身壽司,甜品,目不暇給,當然先拿牛肉,雞翅膀來燒。而雞軟骨更加不能錯過,有咬感,而味道剛好不會太鹹朋友跟我也比較在乎肉肉,十分享受燒肉的時光, 而店員也十分主動更換烤爐上的烤紙,免得食物會過份燒焦,令食物烤出來更加完美。甜點有雪糕,蛋糕,冰凍了的菠蘿,水蜜桃,大家記著留肚。跟朋已經約定了下次要再來狂吃
有熟食,燒烤類,火鍋類,刺身壽司甜品,目不暇給,當然先拿牛肉,雞翅膀來燒。
而雞軟骨更加不能錯過,有咬感,而味道剛好不會太鹹
甜點有雪糕,蛋糕,冰凍了的菠蘿,水蜜桃,大家記著留肚。
跟朋已經約定了下次要再來狂吃
2020-06-22 2104 瀏覽
第一次食元朗分店校長燒肉😍 超多人排隊等位.... 夠鐘就即刻放客人入座😂一個價錢食哂燒肉+火鍋既放題😂🍲🥩成人$218一位 (星期六19:15-21:15)呢個時段有包埋刺身!🍣非黃金時段仲抵食😏最平$118起而家仲做緊生日優惠人頭費八八折🥰裝修格調比較工業風,坐得舒服🤤食物選擇多到成條長廊左右兩邊任君選擇☺️大致分左刺身/壽司區、燒肉區、沙律bar、點心/熱食/炸物區、雪糕/甜品區、火鍋區、飲品/花茶區☺️總括黎講以下食物係手快有手慢無系列😂🔺長腳蟹🔺黃金焗蠔🔺金菇肥牛卷其他野食大部分店員都有refill🤝刺身專攻三文魚+帶子+油甘魚+虎蝦🥰鮮甜肥美🤛🏻 壽司反而更有驚喜喎🍣款式多質素唔錯😛 火炙蟹棒同火炙三文魚最正☺️ 燒肉之前都食左沙津同點心打底先😂 個個都爭住一籠一籠咁攞😂燒賣+小籠包+蝦餃必食🥰 之後就係主角燒肉啦!肉類選擇超多~淨係雞翼都有三種口味!牛魔王既我食咗好多美國頂級一口牛!仲有秘製特級叉燒、雞軟骨粒、豬五花🐷最重要係唔好miss左燒牛油菇同燒牛油粟米仲有熱食區!但我真係食唔落😂但見到有酸菜魚(?) 個賣相好吸引😍食完燒肉之後其實都飲左七八成😂 但係一場黎到點都要打邊爐
第一次食元朗分店校長燒肉😍
超多人排隊等位.... 夠鐘就即刻放客人入座😂
一個價錢食哂燒肉+火鍋放題😂🍲🥩
成人$218一位 (星期六19:15-21:15)
呢個時段有包埋刺身!🍣
非黃金時段仲抵食😏最平$118起
而家仲做緊生日優惠人頭費八八折🥰
裝修格調比較工業風,坐得舒服🤤

總括黎講以下食物係手快有手慢無系列😂

火炙蟹棒同火炙三文魚最正☺️

燒肉之前都食左沙津同點心打底先😂
個個都爭住一籠一籠咁攞😂
燒賣+小籠包+蝦餃必食🥰

之後就係主角燒肉啦!肉類選擇超多~

淨係雞翼都有三種口味!
牛魔王既我食咗好多美國頂級一口牛!

仲有秘製特級叉燒、雞軟骨粒、豬五花🐷
最重要係唔好miss左燒牛油菇同燒牛油粟米

仲有熱食區!但我真係食唔落😂
但見到有酸菜魚(?) 個賣相好吸引😍

食完燒肉之後其實都飲左七八成😂
但係一場黎到點都要打邊爐😜湯底自己斟
壽喜燒湯、韓式辣湯、日式豬骨湯全部都幾吸引🤣 配料應有盡有,腸仔丸類肥牛蔬菜🌱

飲品櫃基本既汽水、啤酒、清酒、梅酒一定有🤤值得一提係有埋花茶區😳

比你自己沖花茶☕️岩哂想養生既女仔😂
食咁多肉 飲花茶仲可以解下膩😝

最後我梗係留返個肚食甜品啦!🍰🍦🍮
天氣咁熱呢度有冰西瓜、冰桃😍
係獨立包裝比較衛生😉

杯裝嘅有奶凍、西米露、木糠布甸、蛋糕等等,每款我都試過下😂
仲有香港品牌嘅雪糕😗
2020-06-13
2020-06-21 1474 瀏覽
今日收工去左元朗食燒肉放題,好彩之前book左位唔是可能都要等位。食物種的有好多有點心,壽司,燒肉,甜品,炸物,熟食,打邊爐,沙律,雪糕,飲品等全部任飲飲食。燒肉種類有豬,牛,雞,魚,魷魚,腎,等。大都會燒肉類都有金莎骨,豬扒,雞扒,餐肉,丸類,菜類等超多選擇。燒金莎骨好好味,腎和魷魚鬚都好彈牙,仲有其它燒肉都好美味。炸薯餅和炸春卷都熱又好香口。壽司都好味飯好軟熟。甜品有好多種布甸又夠煙韌又不會太甜,芒果布甸又美味。刺身有三文魚,希靈魚,帶子和蟹柳等全部都好新鮮。又可以打邊爐和燒肉真是超正超多野食。
燒肉
燒金莎骨好好味,腎和魷魚鬚都好彈牙,仲有其它燒肉都好美味。
炸薯餅和炸春卷都熱又好香口。
壽司
壽司都好味飯好軟熟。
甜品
甜品有好多種布甸又夠煙韌又不會太甜,芒果布甸又美味。
刺身
刺身有三文魚,希靈魚,帶子和蟹柳等全部都好新鮮。
又可以打邊爐和燒肉真是超正超多野食。

2020-06-09
燒肉
壽司
刺身
2020-06-21 153 瀏覽
6月18 日 一家3口+婆婆試朋友介紹的元朗校長燒肉日韓料理,餐廳內環境闊大,乾淨! 食物分類清晰意見。我哋揀了晚飯時段7:15~9:15pm $198+1%服務費,有燒肉+火煱2小時放題。約9個區域,刺身(魚生,壽司)、熟食(熱葷)、烤肉、火煱、沙律、甜品、飲品(有7個飲品櫃)、花茶(20多種)、酒類(啤酒,梅酒,清酒)、湯類(人蔘雞湯,抗疫湯水涼茶)。抗疫期間亦必須戴口罩出去拿食物;有蓋蓋住食物很衛生,食客可放心食用。食物種類包羅萬有,有海量式烤肉預先醃製好,肉類新鮮,可隨意加點醬汁食用。烤肉配料=>有五花腩,雞扒,牛扒,一口牛,肥牛,豬,午餐肉,魷魚,腎,菇,芝士腸,餃子,雞翼三種口味,雞軟骨,三文魚骨,秋刀魚,鯖魚,多春魚,牛油粟米,牛油雜菌(可揀牛油或蒜香味),番薯,多達50款燒肉。調味料有蜜糖,抽子蜜,芝麻醬,燒肉汁,韓式辣醬。火鍋料有=>娃娃菜,支竹,菇類,多種丸類,韓式拉麵。打邊爐可自選湯底,日式豬骨湯,韓風辣湯,壽喜燒湯三款;有火鍋用醬油,炸蒜,韓式辣醬。熟食有=>小籠包,蒸魚,雞,麥樂雞,洋蔥圈,青口,意粉,扒飯類,一盅兩件蒸點心,口水雞,蒸

熟食有=>小籠包,蒸魚,雞,麥樂雞,洋蔥圈,青口,意粉,扒飯類,一盅兩件蒸點心,口水雞,蒸魚塊,葡撻,碗仔翅,溫泉蛋。

甜品有=> 蛋糕,慕絲,雪糕,泡芙,奶凍,啫喱,意大利芝士蛋糕,菠蘿冰,水蜜桃冰,西瓜冰。

個人推薦五花腩,烤到脆香不油膩,可葉包住食可減低肥膩感。肉類大都很新鮮,燒出來也煙韌有口感。揀了日式豬骨湯配冬菇,娃娃菜清甜舒心。肉吃多了,泡杯花茶清熱消滯, 潤喉滋養。我揀了玫瑰,菊花靈神美顔。

由於種類種類繁多,單選擇食物和吃也花了不少時間, 2小時也很足夠。價格相宜吃到不同口味, 燒烤火煱放題的不二之選。